user preferences

Βίαιη εκκένωση καταυλισμού Ειδομένης

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Monday December 14, 2015 19:44author by Dmitri - 1 of Anarkismo Editorial Group Report this post to the editors

Την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε μεγάλης έκτασης επιχείρηση “σκούπα” στα σύνορα Ελάδας-Μακεδονίας στην Ειδομένη με αποτέλεσμα την απομάκρυνση από την περιοχή περίπου 2,5 χιλιάδων οικονομικών μεταναστών που εδώ και έναν μήνα βρίσκονταν εκεί εγκλωβισμένοι, έχοντας καταλάβει σε ένδειξη διαμαρτυρίας τη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τις δύο χώρες.
21_29_20151203_kt_3432_sooc14491745121024x683.jpg

Ανακοίνωση σχετικά με τη βίαιη εκκένωση του προσφυγικού καταυλισμού της Ειδομένης

Την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε μεγάλης έκτασης επιχείρηση “σκούπα” στα σύνορα Ελάδας-Μακεδονίας στην Ειδομένη με αποτέλεσμα την απομάκρυνση από την περιοχή περίπου 2,5 χιλιάδων οικονομικών μεταναστών που εδώ και έναν μήνα βρίσκονταν εκεί εγκλωβισμένοι, έχοντας καταλάβει σε ένδειξη διαμαρτυρίας τη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τις δύο χώρες.

Η όλη επιχείρηση διεξήχθη κάτω από μεγάλη μυστικότητα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ώστε να μην κοινοποιηθούν ευρέως οι κατασταλτικές και βίαιες σκηνές που υποχρέωναν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να υποστούν τη διαδικασία διαχωρισμού και στη συνέχεια να μπουν σε λεωφορεία με προορισμό την αθηναϊκή πρωτεύουσα. Στην περιοχή παρέμειναν μόνο πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν για να προωθηθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μιας και μόνο αυτοί απολαμβάνουν το καθεστώς διεθνούς προστασίας.

Η εκκαθάριση ήταν μια κατάθεση διαπιστευτηρίων του ελληνικού κράτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ντιρεκτίβες της καθώς πραγματοποιήθηκε μόλις μια βδομάδα πριν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων η Frontex με δύναμη 1000 ανδρών και κατόπιν της συμφωνίας με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους  για επαναλειτουργία της εμπορικής σιδηροδρομικής γραμμής και απρόσκοπτη διακίνηση των εμπορευμάτων. Στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να αναλάβουν οι δικές της αστυνομικές αρχές τον έλεγχο της «διακίνησης» των μεταναστευτικών ρευμάτων. Με άλλα λόγια να εγκλωβίσουν μέσα στο ελληνικό έδαφος, χιλιάδες ανθρώπους, στερώντας τους τη δυνατότητα να μεταβούν στις χώρες που επιθυμούν. Άλλωστε, η αιτία που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον ελλαδικό χώρο είναι οι κανονισμοί και οι συνθήκες που έχουν υπογράψει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Δουβλίνο ΙΙ» και «Σένγκεν») που τους απαγορεύει να φύγουν.

Τα παγκόσμια πολιτικά και οικονομικά αφεντικά επιβάλλουν τον αποκλεισμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στις παρυφές της Ευρώπης-Φρούριο, τον εγκλωβισμό τους στο εσωτερικό του ελληνικού κράτους που αναπόφευκτα θα μετατραπεί σε μια ανθρώπινη αποθήκη και την επιβολή καθεστώτος έκτακτης ανάγκης στο εσωτερικό των δυτικών μητροπόλεων με το πρόσχημα του «φόβου της τρομοκρατικής επίθεσης», με απώτερο στόχο τον έλεγχο και την καθυπόταξη των δυτικών κοινωνιών, ειδικά μέσα στο ασταθές περιβάλλον που διαμορφώνει η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση.

Η συγκυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ, έχοντας πλήρως απεκδυθεί το ανθρωπιστικό της προσωπείο περνάει πλέον στην πλήρη υλοποίηση των σχεδιασμών των παγκόσμιων κυρίαρχων, εδραιώνοντας το καθεστώς εξαίρεσης και εξαθλίωσης. Οι μετανάστες, αν γλιτώσουν από τις νάρκες και τα σαπιοκάραβα που τους μεταφέρουν στο Αιγαίο, προορίζονται να στοιβαχτούν σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης ή να πέσουν θύματα της μαφίας του  trafficking, ενορχηστρωτής της οποίας είναι το ίδιο το κράτος. Τα χερσαία σύνορα κλείνουν και ανοιχτές μένουν ξανά οι δίοδοι διαφυγής που περνούν από τις καρότσες κάποιας νταλίκας για την οποία οι διακινητές θα πληρωθούν αδρά…

Ζώντας σε μια πόλη που ως πύλη για τον “καπιταλιστικό παράδεισο της Ευρώπης” αποτελεί διαρκώς προορισμό των κολασμένων αυτού του κόσμου, προτάσσουμε την πολιτική και έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Απέναντι στα σύνορα, τους φράχτες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που στήνει η Ευρώπη-φρούριο εντείνοντας τους διαχωρισμούς και τις δολοφονίες τους πλεονάζοντες, να αντιπαραθέσουμε την αντίσταση, την αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα όλων των εκμεταλλευόμενων για αξιοπρέπεια και ζωή με νόημα. Για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΦΡΟΥΡΙΟ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” / μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

Πάτρα, 12 Δεκέμβρη 2015

Related Link: http://ipposd.wordpress.com
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]