user preferences

Recent articles by ΕΣΕ Ιωαννίνων

imageΚομμένες οι μ&#... 0 comments

imageΒροχή οι απολ&#... 0 comments

imageΝα κάνουμε το&#... 0 comments

Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αναρχικό κίνημα

Η ανάγκη για restart May 29 23 by Ευριπίδης Καλτσάς

1η Μάη: μέρα ταξ... May 01 23 by Πρωτ. Αναρχ. Αγ. Αναργ.-Καματερού

Αντιεκλογικ^... Mar 31 23 by Αναρχικοί Αγ.Αναργύρων-Καματερού

Σταμάτα την κλοπή των αφεντικών

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday December 19, 2015 16:10author by ΕΣΕ Ιωαννίνων Report this post to the editors

... ξεκινάμε μια προσπάθεια αυτομόρφωσης και αλληλοενημέρωσης πάνω σε εργατικά και συνδικαλιστικά ζητήματα, νομικού κυρίως περιεχομένου που το ονομάσαμε ¨Σταμάτα την κλοπή των αφεντικών¨. Αυτή η κίνηση δε στοχεύει μόνο στο εσωτερικό μας, αλλά απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους που χρειάζονται υποστήριξη σε αντίστοιχα θέματα

Στη σύγχρονη εργασιακή καθημερινότητα, πέρα απο την ασυδοσία των αφεντικών, επικρατεί αναμφίβολα η άγνοια πάνω στα δικαιώματα απο πλευράς των ίδιων των εργαζομένων. Λίγοι γνωρίζουν τι δικαιούνται σε επίπεδο αδειών και παροχών, ακόμη λιγότεροι τους όρους της σύμβασής τους και δυστυχώς πολλοί περισσότεροι δεν ασχολούνται καν με όλα αυτά, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στα αφεντικά να εκμεταλλεύονται απόλυτα την εργασία. Τα υπερκέρδη απο αυτή την διαδικασία είναι ανυπολόγιστα.

Παράλληλα, η έξαρση της επισφάλειας, που κυριαρχεί πλέον σε όλες τις δουλειές, οι ατομικές συμβάσεις, η εκ περιτροπής ή ανασφάλιστη εργασία καθώς και ο φόβος της ανεργίας, δημιουργεί μια εκρηκτική κατάσταση συνεχών εκβιασμών και υποχωρήσεων που συνθέτουν το σύγχρονο πεδίο της μισθωτής σκλαβιάς.

Η πολυπλοκότητα από την άλλη, της εργατικής νομοθεσίας αποτελεί έναν ακόμη αποτρεπτικό παράγοντα. Παρ ΄όλα αυτά, και χωρίς να έχουμε εμπιστοσύνη στους νόμους εν γένει, την αντιλαμβανόμαστε ως χρήσιμο εργαλείο στην σημερινή συγκυρία, για την υπεράσπιση των εναπομείναντων συμφερόντων της εργατικής τάξης.

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκινάμε μια προσπάθεια αυτομόρφωσης και αλληλοενημέρωσης πάνω σε εργατικά και συνδικαλιστικά ζητήματα, νομικού κυρίως περιεχομένου που το ονομάσαμε ¨Σταμάτα την κλοπή των αφεντικών¨. Αυτή η κίνηση δε στοχεύει μόνο στο εσωτερικό μας, αλλά απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους που χρειάζονται υποστήριξη σε αντίστοιχα θέματα.

Ο χώρος του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού χώρου, στην πλ.Νεομαρτυρος Ιωάννου 5 (απέναντι απο το Ωδείο) θα είναι ανοιχτός κάθε Παρασκευή 13:30 με 14:30, όπου θα βρίσκονται εκεί σύντροφοι για να απαντήσουν σε όποια ερώτηση:

Μάθε τα δικαιώματά σου

Σε ποιο σωματείο ανήκει ο κλάδος σου

Πως μπορείς να φτιάξεις σωματείο

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με την ΕΣΕ με τους εξης τρόπους:

τηλ: 6947501367

email: ese.ioanninon@gmail.com

ΕΣΕ Ιωαννίνων

18/12/2015

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]