Anarkismo.net     http://www.anarkismo.net

Σού βγαίνει η παναγία

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday December 23, 2015 17:59author by ΕΣΕ Θεσσαλονίκης

για να γεννηθεί ο Χριστός

Ένα κείμενο που μοιράζεται σε όσους εργαζόμενους από εμάς δουλεύουν στα εξαντλητικά ωράρια των γιορτών. Εμπεριέχεται δε σε μορφή χριστουγεννιάτικης κάρτας ώστε να ξεγελάει τους ελέγχους των αφεντικών την ώρα της δουλειάς.
12373235_1541052879553394_360963573770468100_n.jpg

"ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ

*επειδή όμως, ο Χριστός δεν πρόκειται να ξαναγεννηθεί, το μόνο που γεννιέται τα Χριστούγεννα είναι ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για τ' αφεντικά και ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση για τους εργαζομένους. Μέσα στο καταναλωτικό πανηγύρι των γιορτών ο ελεύθερος χρόνος των εμποροϋπαλλήλων εξαφανίζεται.

Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που με αφορμή την οικονομική κρίση τα αφεντικά απαιτούν περισσότερη δουλειά, το καθιερωμένο -υποτίθεται- ξεχείλωμα του ωραρίου, στη διάρκεια των γιορτών, γίνεται ακόμα πιο «αναγκαίο». Φέτος ειδικά, χάρη στην αγαστή συνεργασία της «αριστερής κυβέρνησης» με τα αφεντικά, τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά 3 στις 4 κυριακές του δεκέμβρη έτσι ώστε να τονωθεί η αγορά των χιλιάδων ανέργων/ κακοπληρωμένων εργαζομένων.

Με λίγα λόγια, ένας εφιαλτικός μήνας ολοήμερης εργασίας χωρίς ρεπό για να γεμίζουν τις τσέπες τους τα αφεντικά.
Ακόμα, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προστίθεται η καθιέρωση της «λευκής νύκτας» που περιλαμβάνει άνοιγμα των καταστημάτων μέχρι αργά το βράδυ καθώς και η λειτουργία τους 52 κυριακές το χρόνο, νομιμοποίηση της δηλαδή ως εργάσιμη, σύμφωνα με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που έχει εγκριθεί από 3ο μνημόνιο.
Είναι προφανές ότι απέναντι σε μία επίθεση με στόχο την καταπάτηση των ήδη υποβαθμισμένων εργασιακών μας δικαιωμάτων, δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Όποιος βασίζεται σε λογικές ανάθεσης ή εναποθέτει ελπίδες σε τρίτους, αποδεδειγμένα πλέον, τρέφεται με αυταπάτες. Οφείλουμε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να παλέψουμε για τα αυτονόητα ενάντια στους καταπιεστές μας.

Αυτά τα Χριστούγεννα κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου:
Μίλησε με τους συναδέλφους σου, διεκδίκησε να πληρωθούν οι υπερωρίες του χριστουγεννιάτικου ωραρίου, οι κυριακάτικες προσαυξήσεις, ο 13ος μισθός. Εμπόδισε τις αυθαιρεσίες των αφεντικών. Είναι σημαντικό να ενισχυθεί η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Μάθε τα δικαιώματα σου, ρώτα στην επιθεώρηση εργασίας (Θεσσαλονίκη: Πρόξ. Κορόμηλα 51, 2310 226181), απευθύνσου στο σωματείο σου. Πάλεψε για σωματεία που θα αγωνίζονται για τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι των παρατάξεων.

Ενημέρωσε μας για κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία!
ese-thessalonikis.gr info@ese-thessalonikis.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ!Το δώρο αυτό δεν εξαργυρώνεται από εργατοπατέρες, γραφειοκρατικά συνδικάτα και γραφειοκρατικούς φορείς! Ούτε μετριέται σε ψήφους!

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ) Θεσσαλονίκης
Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΙΝΩΝ ΩΡΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ
ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΗΔΗ ΑΡΚΕΤΑ, ΔΕ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ"

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

http://www.anarkismo.net/article/28912

Anarkismo.net is a international anarchist-communist news service