user preferences

Αλληλεγγύη στις καθαρίστριες του ΟΣΥ

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday February 07, 2016 19:51author by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε Report this post to the editors

Καθημερινή περιφρούρηση του αγώνα τους

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει το κάλεσμα των αγωνιζόμενων καθριστριών για καθημερινή παρουσία κόσμου στις 19.30 στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Eλληνικό, μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων τους!
_3.jpg

Αλληλεγγύη στις καθαρίστριες του ΟΣΥ – Καθημερινή περιφρούρηση του αγώνα τους

Στις 26 Γενάρη, οι καθαρίστριες στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού ξεκίνησαν αυθόρμητα έναν αγώνα απέναντι στην εργοδότρια εταιρεία καθαρισμού ΛΙΝΚ ΑΠ, που έχει αναλάβει από το δημόσιο την εργολαβία καθαρισμού των λεωφορείων.
Με την κάλυψη του σωματείου καλούν σε απεργία και με την υποστήριξη και άλλων εργαζόμενων του ΟΑΣΑ, αλλά και αλληλέγγυων του τοπικού κινήματος συγκεντρώνονται καθημερινά στην είσοδο του αμαξοστασίου διεκδικώντας τα χρωστούμενα δεδουλευμένα και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Οι γυναίκες αυτές, μετανάστριες στην πλειονότητα τους, για χρόνια υποχρεούνταν να δουλεύουν σε εντατικούς ρυθμούς, χωρίς τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα ή τον απαραίτητο εξοπλισμό και υπό ένα κλίμα συνεχούς εκφοβισμού και εκβιασμών. Παράλληλα σε όλο αυτό το διάστημα, ο εργολάβος εξαναγκάζει τις εργαζόμενες να υπογράφουν ότι έχουν λάβει χρήματα που δεν έλαβαν ποτέ.

Μάλιστα, λίγες μέρες μετά την έναρξη της απεργίας, στις 29 Γενάρη, δεν δίστασε να φέρει ένα απεργοσπαστικό συνεργείο καθαρισμού, το οποίο επιχείρησε να βάλει στο αμαξοστάσιο, πάντα με την αγαστή συνεργασία της αστυνομίας, αλλά εν τέλει απωθήθηκε από τις εργαζόμενες και τους αλληλέγγυους. Η συνεχής παρουσία του κόσμου του αγώνα στην είσοδο του αμαξοστασίου και η αποφασιστικότητα των καθαρίστριων, ανάγκασε την ΛΙΝΚ ΑΠ να υποχωρήσει από την αρχική της θέση, που δεν αναγνώριζε κανένα χρέος, και να καταβάλλει ένα μικρό μέρος των δεδουλευμένων, αλλά και να πραγματοποιήσει κάποιες πρώτες δεσμεύσεις, με την προϋπόθεση ότι θα λήξει η απεργία.

Την Πέμπτη 4 Φλεβάρη και ημέρα γενικής απεργίας, η δέσμευση ότι δεν θα έρθει για δύο μέρες κάποιο άλλο απεργοσπαστικό συνεργείο αναιρέθηκε, ενώ και πάλι απωθήθηκαν, αυτή τη φορά από αλληλέγγυους εργαζόμενους οδηγούς του ΟΑΣΑ. Σε αυτό το διάστημα, ο εργολάβος επιχείρησε δύο φορές αποτυχημένα να εκβιάσει τη σύλληψη του συνδικαλιστική του ΟΑΣΑ και αλληλέγγυου στις εργαζόμενες Απ. Κασιμέρη.

Το γεγονός αυτό δεν προκαλεί καμία έκπληξη δεδομένου του ιστορικού του εργολάβου, αλλά δείχνει ότι ο αγώνας δεν έχει κερδηθεί ακόμη, όπως επίσης και ότι η εργοδοσία βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, υπό τον φόβο της επικείμενης ήττας της, και κάνει σπασμωδικές κινήσεις για να επιβληθεί.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει το κάλεσμα των αγωνιζόμενων καθριστριών για καθημερινή παρουσία κόσμου στις 19.30 στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Eλληνικό, μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων τους!

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

Related Link: http://rocinante.gr/index.php/allilengii-stis-katharistries-tou-osi-kathimerini-perifrourisi-tou-agona-tous/

rocinante_logo.jpg

_4.jpg

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]