user preferences

Το ΝΑΤΟ εναντίον των Κούρδων

category Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Γνώμη / Ανάλυση author Friday February 26, 2016 17:56author by José Antonio Gutiérrez D. - Anarkismo Report this post to the editors

Η μάχη για A’zaz

Το ΝΑΤΟ, εκπροσωπούμενο από το τουρκικό κράτος, έχει τις τελευταίες ημέρες εξαπολύσει βομβαρδισμό των κουρδικών πολιτοφυλακών του YPG που είχαν προχωρήσει προς τα βόρεια του Χαλεπίου προς τις πόλεις A'zaz και Tal Rifaat. Οι βομβιστικές επιθέσεις, από τις οποίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 23 άμαχοι, επικεντρώνονται γύρω από την στρατιωτική αεροπορική βάση της Menagh, η οποία καταλήφθηκε το 2013 από ένα συνασπισμό “ανταρτών”, συμπεριλαμβανομένης και της Αλ - Κάιντα (Μέτωπο Al-Nusra) και άλλων οι οποίοι αργότερα θα σχηματίσουν Ισλαμικό Κράτος. Αυτό είναι ένα σημείο-“κλειδί” για τον εφοδιασμό της "εξέγερσης", η οποία εξυπηρετεί την πετρελαιο-θεοκρατία και τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

460_0___30_0_0_0_0_0_cartoonerdoganisis20152_3.jpg

Το ΝΑΤΟ εναντίον των Κούρδων: Η μάχη για A’zaz

Καθώς η πολιορκία σφίγγει γύρω από τις δυνάμεις των ένοπλων φονταμενταλιστικών αντιδραστικών ομάδων στη Συρία, το καθεστώς της Άγκυρας τους έχει απλόχερα βοηθήσει κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας που βρίσκεται σε εξέλιξη το όλο μακελειό, ενώ η κατάσταση έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε μια υπόθεση για γερά νεύρα. Με την αναγκαστική του εξέγερση κατά του Ισλαμικού Κράτους, τη ρωσική επέμβαση και την αποφασιστική συμμετοχή των πολιτοφυλακών της Χεζμπολάχ, το κουρδικό αντάρτικο του YPG κερδίζει τη μάχη κατά της εν λόγω ετερόκλητης συμμαχίας των οπορτουνιστών και των ενόπλων φονταμενταλιστών, μοναδικός στόχος της οποίας είναι να ανατρέψει τον Μπασάρ Αλ Άσαντ και να συντρίψει τις κουρδικές πολιτοφυλακές.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο τουρκικός στρατός έχει εντείνει τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον των Κούρδων, οι οποίοι δρουύν στο βόρειο τμήμα της χώρας, όταν σε κάθε στιγμή και σε κάθε ευκαιρία δείχνουν, ότι επιζητούν την άμεση παρέμβαση στη συριακή σύγκρουση, προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια ζωής της στρατιωτικής αυτής εγκληματικής περιπέτειας, αποτέλεσμα της οποίας είναι μόνο η πρόκληση πόνου και θανάτου.

Εδώ τελικά έπεσαν οι μάσκες τους. Το ΝΑΤΟ, εκπροσωπούμενο από το τουρκικό κράτος, έχει τις τελευταίες ημέρες εξαπολύσει βομβαρδισμό των κουρδικών πολιτοφυλακών του YPG που είχαν προχωρήσει προς τα βόρεια του Χαλεπίου προς τις πόλεις A'zaz και Tal Rifaat. 1 Οι βομβιστικές επιθέσεις, από τις οποίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 23 άμαχοι, 2 επικεντρώνονται γύρω από την στρατιωτική αεροπορική βάση της Menagh, η οποία καταλήφθηκε το 2013 από ένα συνασπισμό “ανταρτών”, συμπεριλαμβανομένης και της Αλ - Κάιντα (Μέτωπο Al-Nusra) και άλλων οι οποίοι αργότερα θα σχηματίσουν Ισλαμικό Κράτος. Αυτό είναι ένα σημείο-“κλειδί” για τον εφοδιασμό της "εξέγερσης", η οποία εξυπηρετεί την πετρελαιο-θεοκρατία και τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Ahmet Davutoğlu είπε ότι ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τις βομβιστικές αυτές επιθέσεις. Παρά το γεγονός, ότι ο Μπάιντεν δεν έχει εγκρίνει δημοσίως την τουρκική στρατιωτική επέμβαση, ούτε την έχει καταδικάσει ούτε έχει λάβει οποιαδήποτε μέτρα για να περιορίσει την επιθετικότητα και τις δραστηριότητες του τουρκικού κράτους, το οποίο ποτέ δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς την απόλυτη βεβαιότητα ότι η ΗΠΑ θα του παρείχαν την αμέριστη υποστήριξή τους.

Ας θυμηθούμε ότι το ΝΑΤΟ είχε πει, εν μέσω της κρίσης με τη Ρωσία, ότι θα υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια την “εδαφική ακεραιότητα” του τουρκικού κράτους, ένα επιχείρημα που χρησιμοποιεί το καθεστώς της Άγκυρας για να δικαιολογήσει την επίθεσή του εναντίον των Κούρδων, λέγοντας ότι αποτελούν απειλή για την μονολιθική αντίληψή τους περί εθνικής ενότητας. Αυτό μπορεί να είναι μόνο η αρχή μιας άμεσης χερσαίας παρέμβασης των στρατευμάτων του Ερντογάν, κάτι που ήδη απείλησε ο ίδιος ότι θα κάνει, την περασμένη εβδομάδα. Το προσωπείο της δήθεν ενότητας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος είναι ένα αστείο: το τουρκικό κράτος, και μαζί με αυτό το ΝΑΤΟ, στοιχηματίζουν στην αποσταθεροποίηση της Συρίας και της παράτασης του λουτρού αίματος, την ίδια στιγμή που πολεμούν εναντίον του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος.

Στοιχηματίζοντας με τη στρατηγική του σφυριού και του αμονιού, καθώς χτυπά τους Κούρδους στο συριακό έδαφος, και παρέχει βοήθεια στις ένοπλες αντιδραστικές ομάδες για να εξοντώσουν τις πολιτοφυλακές του YPG, το τουρκικό κράτος χτυπά επίσης τους Κούρδους και στο έδαφός τους, στοχεύοντας στην καταστροφή του επαναστατικού τους ηθικού. Εδώ και μήνες έχουν επιβάλει κατάσταση πολιορκίας στην κουρδική επικράτεια του τουρκικού κράτους, με κλιμακούμενες κατασταλτικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και βομβαρδισμούς. Ενώ τα δυτικά μέσα ενημέρωσης σκανδαλίζονται από την καταστροφή της πολιτιστικής, ιστορικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς σε μέρη όπως η Παλμύρα (Συρία) από το Ισλαμικό Κράτος, καταγγέλοντάς το εδώ κι εκεί, παραμένουν ωστόσο σιωπηλά για τη συστηματική καταστροφή από το τουρκικό κράτος της ανθρώπινης κληρονομιάς στην κουρδική περιοχή εντός των συνόρων της Τουρκίας: σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο Ντιγιαρμπακίρ (10/12/2016), η περιφέρεια της Sur στο Ντιγιαρμπακίρ έχει βομβαρδιστεί και τα ιστορικά τείχη της, που θεωρούνται ιστορική κληρονομιά από την UNESCO, έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές. Το 70% των κτιρίων του ανατολικού τμήματος της παλιάς πόλης, επίσης, έχει επηρεαστεί, ενώ 50.000 κάτοικοι της πόλης έπρεπε να φύγουν από τα σπίτια τους λόγω της κρατικής βίας και τρομοκρατίας.

Η Δύση πίστευε, ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους Κούρδους για να πολεμήσουν εναντίον των φονταμενταλιστικών ομάδων που θεωρούνται “ανεξέλεγκτες”, αλλά αυτό απέτυχε. Οι Κούρδοι είναι ένας ώριμος πολιτικός πρωταγωνιστής, με πολύ μεγάλη εμπειρία αγώνα στους γύρω λόφους για να χρησιμοποιηθεί ως απλό πιόνι από τις δυτικές δυνάμεις. Όταν οι ΗΠΑ άρχισαν να χρησιμοποιούν τη στρατηγική της αναδιάρθρωσης της Μέσης Ανατολής, προσδοκώντας ότι τα καθεστώτα-μαριονέτες που θα προέκυπταν, καθεστώτα παρόμοια με τα θεοκρατικά καθεστώτα του Περσικού Κόλπου, δίνοντάς τους πρόθυμα το πετρέλαιό τους σε αντάλλαγμα σχεδόν τίποτα, δεν έλαβαν υπόψη τους ούτε τους Κούρδους ούτε τα ελευθεριακά κοινωνικά τους σχέδια και τη ριζοσπαστική τους δημοκρατία. Ούτε έλαβαν υπόψη τις τεράστιες λαϊκές δυνάμεις σε βάρος των οποίων εξαπολύθηκαν οι στρατηγικές παρέμβασης εκ μέρους τους. Είναι αλήθεια ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα άνθιση στη Μέση Ανατολή του είδους αυτού της λαϊκής εξουσίας, που ξεκινώντας από το Κουρδιστάν, στη συνέχεια διαχέεται σε όλη την περιοχή, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι οι ΗΠΑ ήταν ανίκανες να επιβάλουν την κυριαρχία της, ενώ η ηγεμονία τους στην περιοχή ήδη διαβρώνται και οι φίλοι τους έχουν ήδη ξεγυμνωθεί. Δεν υπήρξε άλλη στιγμή κατά τις τελευταίες δεκαετίες που οι σεΐχηδες να ήταν πιο νευρικοί από ό,τι είναι τώρα. Αυτός είναι ο λόγος από τον οποίο προέρχεται η βία του χαλίφη της Άγκυρας κατά των Κούρδων.

Με τον ίδιο τρόπο κατά τον οποίο η μάχη για την Kobane ήταν ένα σημείο-“κλειδί” ώστε να επιβραδυνθει η προέλαση του Ισλαμικού Κράτους, έτσι σήμερα και η μάχη για την A'zaz είναι επίσης ένα σημείο-“κλειδί” για την εξάλειψη των ένοπλων φονταμενταλιστών και την άσπιση της επέκτασης, ενοποίησης, καθώς και το δικαίωμα της ύπαρξης ενός αυτόνομου, ελεύθερου και συνομοσπονδιοποιημένου Κουρδιστάν.

José Antonio Gutiérrez D.

15 Φλεβάρη 2016

Σημειώσεις
[1] http://www.aljazeera.com/news/2016/02/turkey-shells-kur....html
[2] http://aranews.net/2016/02/dozens-of-civilian-casualtie...yria/

*Μετάφραση: Felipe Asenjo (Tlaxcala). Επιμέλεια: John Catalinotto. Ελληνική μετάφραση: “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 26 Φλεβάρη 2016.

http://www.tlaxcala-int.org/article.asp?reference=17333

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları Açlık Grevinin 39 Gününde

The Fall of Aleppo

Italia - Ricostruire opposizione sociale organizzata dal basso. Costruire un progetto collettivo per l’alternativa libertaria.

Recordando a César Roa, luchador de la caña

Prison Sentence to Managing Editor of Anarchist Meydan Newspaper in Turkey

Liberación de la Uma Kiwe, autonomía y territorio: una mirada libertaria para la comprensión de la lucha nasa

Misunderstanding syndicalism

American Anarchist and Wobbly killed by Turkey while fighting ISIS in Rojava

Devlet Tecavüzdür

Attaque fasciste sur la Croix Rousse et contre la librairie libertaire la Plume Noire

Red November, Black November – An Anarchist Response to the Election

Resistance at Standing Rock

Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | gr

Fri 31 Mar, 04:27

browse text browse image

poreiaaa.jpg imageΕνάντια στους πολέ&#... 16:51 Wed 15 Mar by Συνέλευση αναρχικών και μεταναστών 0 comments

Στεκόμαστε κριτικά αλληλέγγυοι στα μαχόμενα επαναστατημένα κομμάτια του συριακού λαού όποια κι αν είναι η δυναμική τους τη δεδομένη στιγμή.Στις ακόμα υπαρκτές αυτοοργανωμένες αντικαθεστωτικές κοινότητες και γειτονιές όσα πλήγματα κι αν έχουν δεχθεί. Σ’εκείνους που καθημερινά αγωνίζονται αρνούμενοι να παραδώσουν στο εγκληματικό καθεστώς και τον σφαγέα Άσσαντ, στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και σε όσους εξουσιαστές λυμαίνονται τα πολύπαθα Συριακά εδάφη ούτε σπιθαμή γης. Σ’εκείνους που σφαγιάζονται καθημερινά στο βωμό της εξουσίας και του κέρδους.

aidenkatri.jpg imageΙσραήλ: η υπόθεση τη... 20:23 Thu 21 Apr by Dmitri (αναδημοσίευση) 0 comments

Συχνά αναφέρεται ότι κατά βάση η υποχρεωτική στράτευση, ανεξαρτήτως κράτους, νομιμοποιείται κοινωνικά από τις εκάστοτε κυρίαρχες ιδεολογίες, τις πολεμικές και θρησκευτικές ιδεοληψίες, την πολιτική και κρατική διαχείριση και τους εθνικισμούς. Αυτό που αναφέρεται λιγότερο συχνά είναι ότι όλα τα παραπάνω, και φυσικά η κοινωνική νομιμοποίηση της υποχρεωτικής στράτευσης, αποδυναμώνονται -αν δεν απονομιμοποιούνται- από τις κοινωνικές αντιστάσεις και τις αρνήσεις των καταπιεσμένων. Ειδικότερα, από τις αρνήσεις στράτευσης, και πόσο μάλλον από αυτές που δημοσιοποιούνται και πληθαίνουν ως ανοιχτές και ορατές κοινωνικές ρηγματώσεις.

868676767.jpg imageΟ αγώνας της Tanya Golan 17:41 Thu 11 Feb by Dmitri 0 comments

Η Τάνια Γκολάν είναι αναρχική, βίγκαν, ακτιβίστρια σε οικολογικούς αγώνες και μέλος της Ένωσης Ahdut-Wihdeh. Αρνείται να συμμετάσχει στον σιωνιστικό στρατό. Δημοσιεύουμε τη δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης, η οποία περιλαμβάνει τον λόγο της και την κοινωνική κριτική της.

daf_in_kobane_3.jpg image6 σημεία για το Κομπα... 10:39 Thu 18 Dec by No man 0 comments

6 σημεία για το Κομπανί και 3 σημεία για την ελευθερία
Προκήρυξη σχετικά με την πολιορκία του Κομπανί, τον φονταμενταλισμό και τις αυτόνομες κουρδικές περιφέρειες στη βόρεια Συρία.

1.jpg imageΝίκη για την Επανάσ&... 19:17 Tue 04 Nov by Dmitri / MACG 0 comments

Leaflet by Melbourne Anarchist Communist Group (MACG) in Greek

460_0___30_0_0_0_0_0_rojava_1.jpg imageΔιεθνής ελευθερια ... 20:16 Tue 21 Oct by Αναρχικές οργανώσεις και μαχητές 0 comments

Εδώ και μερικά χρόνια το κουρδικό κίνημα κινείται προς την κατεύθυνση των ελευθεριακών ιδεών. Αν και δεν είναι ένα αναρχικό κίνημα, αυτή η κίνηση είναι ένα σημάδι ότι οι αναρχικές ιδέες της ελευθερίας και της ισότητας μέσα από την αλληλεγγύη, οι ιδέες μας περί οριζοντιότητας και ριζοσπαστικής άμεσης δημοκρατίας καθώς και η ριζοσπαστική κριτική μας ενάντια στο Κράτος δεν είναι μόνο έγκυρες και ισχυρές, αλλά και αναγκαίες σε κινήματα ώστε να ξεφύγουν από την αυταρχική κληρονομιά στην αριστερά. Είναι καθήκον μας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στη Rojava και το κουρδικό κίνημα, επειδή αντιπροσωπεύουν την ελπίδα σε αυτήν την περιοχή και επειδή είναι οι καταπιεσμένοι που αγωνίζονται ενάντια στους καταπιεστές. Οι πραγματικοί αγώνες δεν είναι ποτέ τέλειοι, αλλά κουβαλούν διαφορετικές δυνατότητες για μια ελεύθερη κοινωνία. Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας με το επαναστατικό κίνημα στην Rojava σημαίνει ότι κατανοούμε το ρόλο μας στο να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά των ιδεών μας, προκειμένου να εμπνεύσουμε επαναστάσεις και επαναστάτες σε όλο τον κόσμο. Εκδοτική ομάδα Anarkismo.net [English]

460_0___30_0_0_0_0_0_oabubakralbaghdadi570.jpg imageΤι πιστεύουμε για τ&... 21:01 Tue 01 Jul by Φόρουμ Αναρχικών του Κουρδιστάν 0 comments

Η κρίση στο Ιράκ συνεχίζεται για δεκαετίες, ενώ ήταν υπό την εξουσία του Σαντάμ Χουσεΐν ή κάτω από το «σημερινό δημοκρατικό καθεστώς» μετά την εισβολή του 2003. Δεν υπήρχε ελευθερία ούτε κοινωνική δικαιοσύνη ούτε ισότητα ούτε και μια μικρή, έστω, ευκαιρία για εκείνους που ήταν ανεξάρτητοι από τα πολιτικά κόμματα που βρίσκονταν στην εξουσία. Εκτός από την υφιστάμενη βαρβαρότητα και τις διακρίσεις κατά των γυναικών και των απλών ανθρώπων δημιουργήθηκε ένα πολύ μεγάλο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, καθιστώντας τους φτωχούς ακόμα φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.

460_0___30_0_0_0_0_0_iranisraelwar.jpg imageΙράν-Ισραήλ: Όχι στι... 16:27 Thu 24 Nov by Alternative Libertaire 0 comments

Αλλά το χειρότερο σενάριο στη Μέση Ανατολή δεν είναι καθόλου αναπόφευκτο. Μπορούμε να σταματήσουμε το φαύλο κύκλο της βίας, αλλά για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του: Δεν θα υπάρξει ειρήνη μέχρι να ικανοποιηθούν οι νόμιμες απαιτήσεις του παλαιστινιακού λαού.

460_0___30_0_0_0_0_0_bds.jpg imageΣυμμετάσχετε στην &#... 17:46 Wed 26 Jan by Ilan S. 0 comments

Μια έκκληση για το αναρχικό κίνημα να υποστηρίξει την εκστρατεία BDS (Όχι κάλεσμα των Αναρχικών Ενάντια στο Τείχος*)

textΑλληλεγγύη στο λαό &... 11:04 Thu 26 Aug by Σάλαγος της Αυτονομίας 0 comments

Με αφορμή την απαγόρευση απόπλου για την Γάζα από το κυπριακό κράτος. Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

more >>

imageΑλληλεγγύη στον Συ&#... Mar 17 by Συνέλευση αναρχικών και μεταναστών 0 comments

Στεκόμαστε κριτικά αλληλέγγυοι στα μαχόμενα επαναστατημένα κομμάτια του συριακού λαού όποια κι αν είναι η δυναμική τους τη δεδομένη στιγμή.Στις ακόμα υπαρκτές αυτοοργανωμένες αντικαθεστωτικές κοινότητες και γειτονιές όσα πλήγματα κι αν έχουν δεχθεί. Σ’εκείνους που καθημερινά αγωνίζονται αρνούμενοι να παραδώσουν στο εγκληματικό καθεστώς και τον σφαγέα Άσσαντ, στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και σε όσους εξουσιαστές λυμαίνονται τα πολύπαθα Συριακά εδάφη ούτε σπιθαμή γης. Σ’εκείνους που σφαγιάζονται καθημερινά στο βωμό της εξουσίας και του κέρδους.

imageΟι τύραννοι φέρνου&#... Jan 17 by Leila Al Shami 0 comments

Άρθρο για την καταστολή της συριακής επανάστασης, γραμμένο από την σύρια αντιεξουσιάστρια Leila Al Shami

imageTo πείραμα του δυτικο... Nov 06 by Zaher Baher 0 comments

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί την καταγραφή της εμπειρίας μου κατά την επίσκεψή μου τον Μάιο του 2014 για δυο εβδομάδες στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της Συρίας, ή αλλιώς το συριακό Κουρδιστάν (δυτικά του Κουρδιστάν) μαζί με ένα καλό μου φίλο.
Από halastor.blogspot.com - Του Zaher Baher, μέλους της συλλογικότητας “Haringey Solidarity Group” του Λονδίνου και του Φόρουμ των Κούρδων Αναρχικών (Kurdistan Anarchists Forum) Μετάφραση: kostav Πηγή: http://www.anarkismo.net/article/27301

imageΑντι-σημιτισμός, κο&... Aug 25 by Γιάννης Ανδρουλιδάκης 0 comments

Όπως στη γραμματική υπάρχουν οι κύριες και οι δευτερεύουσες προτάσεις, έτσι και στη ζωή υπάρχουν τα κύρια και τα δευτερεύοντα ζητήματα. Η υπόνοια ότι τα μεν είναι σημαντικά και τα δε ασήμαντα είναι ελαφρώς απατηλή. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που αν αφαιρέσεις μια δευτερεούσα πρόταση από μία φράση η κύρια μπορεί να στέκει άλογη και ακατανόητη, έτσι και τα δευτερεύοντα (ή δευτερογενή) πράγματα στη ζωή είναι συχνά απαραίτητα για να αποκτούν λογική και ουσία τα κύρια.

imageΗ παρούσα αντιπαρά&#... Jul 24 by Ilan Shalif – Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος 0 comments

Η παρούσα αντιπαράθεση μεταξύ του σιωνιστικού αποικιοκρατικού σχεδίου των εποίκων στην Παλαιστίνη και των ιθαγενών εργατών - Η κύρια αντιπαράθεση μεταξύ της ισραηλινής καπιταλιστικής άρχουσας ελίτ και της παλαιστινιακής εργατικής τάξης, η οποία συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό κατά τις τελευταίες εβδομάδες, αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών του Ισραήλ να μεταφέρει τους Παλαιστίνιους έξω από την Παλαιστίνη, ή τουλάχιστον να τους πιέσει να το κάνουν οι ίδιοι με τη θέλησή τους. [English]

more >>

imageΕνάντια στους πολέ&#... Mar 15 0 comments

Στεκόμαστε κριτικά αλληλέγγυοι στα μαχόμενα επαναστατημένα κομμάτια του συριακού λαού όποια κι αν είναι η δυναμική τους τη δεδομένη στιγμή.Στις ακόμα υπαρκτές αυτοοργανωμένες αντικαθεστωτικές κοινότητες και γειτονιές όσα πλήγματα κι αν έχουν δεχθεί. Σ’εκείνους που καθημερινά αγωνίζονται αρνούμενοι να παραδώσουν στο εγκληματικό καθεστώς και τον σφαγέα Άσσαντ, στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και σε όσους εξουσιαστές λυμαίνονται τα πολύπαθα Συριακά εδάφη ούτε σπιθαμή γης. Σ’εκείνους που σφαγιάζονται καθημερινά στο βωμό της εξουσίας και του κέρδους.

imageΙσραήλ: η υπόθεση τη... Apr 21 MACG (personal capacity) 0 comments

Συχνά αναφέρεται ότι κατά βάση η υποχρεωτική στράτευση, ανεξαρτήτως κράτους, νομιμοποιείται κοινωνικά από τις εκάστοτε κυρίαρχες ιδεολογίες, τις πολεμικές και θρησκευτικές ιδεοληψίες, την πολιτική και κρατική διαχείριση και τους εθνικισμούς. Αυτό που αναφέρεται λιγότερο συχνά είναι ότι όλα τα παραπάνω, και φυσικά η κοινωνική νομιμοποίηση της υποχρεωτικής στράτευσης, αποδυναμώνονται -αν δεν απονομιμοποιούνται- από τις κοινωνικές αντιστάσεις και τις αρνήσεις των καταπιεσμένων. Ειδικότερα, από τις αρνήσεις στράτευσης, και πόσο μάλλον από αυτές που δημοσιοποιούνται και πληθαίνουν ως ανοιχτές και ορατές κοινωνικές ρηγματώσεις.

imageΟ αγώνας της Tanya Golan Feb 11 1 of Anarkismo Editorial Group 0 comments

Η Τάνια Γκολάν είναι αναρχική, βίγκαν, ακτιβίστρια σε οικολογικούς αγώνες και μέλος της Ένωσης Ahdut-Wihdeh. Αρνείται να συμμετάσχει στον σιωνιστικό στρατό. Δημοσιεύουμε τη δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης, η οποία περιλαμβάνει τον λόγο της και την κοινωνική κριτική της.

image6 σημεία για το Κομπα... Dec 18 0 comments

6 σημεία για το Κομπανί και 3 σημεία για την ελευθερία
Προκήρυξη σχετικά με την πολιορκία του Κομπανί, τον φονταμενταλισμό και τις αυτόνομες κουρδικές περιφέρειες στη βόρεια Συρία.

imageΝίκη για την Επανάσ&... Nov 04 Anarkismo 0 comments

Leaflet by Melbourne Anarchist Communist Group (MACG) in Greek

more >>
© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]