Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Το ΝΑΤΟ εναντίον των Κούρδων

category Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Γνώμη / Ανάλυση author Friday February 26, 2016 18:56author by José Antonio Gutiérrez D. - Anarkismo Report this post to the editors

Η μάχη για A’zaz

Το ΝΑΤΟ, εκπροσωπούμενο από το τουρκικό κράτος, έχει τις τελευταίες ημέρες εξαπολύσει βομβαρδισμό των κουρδικών πολιτοφυλακών του YPG που είχαν προχωρήσει προς τα βόρεια του Χαλεπίου προς τις πόλεις A'zaz και Tal Rifaat. Οι βομβιστικές επιθέσεις, από τις οποίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 23 άμαχοι, επικεντρώνονται γύρω από την στρατιωτική αεροπορική βάση της Menagh, η οποία καταλήφθηκε το 2013 από ένα συνασπισμό “ανταρτών”, συμπεριλαμβανομένης και της Αλ - Κάιντα (Μέτωπο Al-Nusra) και άλλων οι οποίοι αργότερα θα σχηματίσουν Ισλαμικό Κράτος. Αυτό είναι ένα σημείο-“κλειδί” για τον εφοδιασμό της "εξέγερσης", η οποία εξυπηρετεί την πετρελαιο-θεοκρατία και τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
460_0___30_0_0_0_0_0_cartoonerdoganisis20152_3.jpg

Το ΝΑΤΟ εναντίον των Κούρδων: Η μάχη για A’zaz

Καθώς η πολιορκία σφίγγει γύρω από τις δυνάμεις των ένοπλων φονταμενταλιστικών αντιδραστικών ομάδων στη Συρία, το καθεστώς της Άγκυρας τους έχει απλόχερα βοηθήσει κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας που βρίσκεται σε εξέλιξη το όλο μακελειό, ενώ η κατάσταση έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε μια υπόθεση για γερά νεύρα. Με την αναγκαστική του εξέγερση κατά του Ισλαμικού Κράτους, τη ρωσική επέμβαση και την αποφασιστική συμμετοχή των πολιτοφυλακών της Χεζμπολάχ, το κουρδικό αντάρτικο του YPG κερδίζει τη μάχη κατά της εν λόγω ετερόκλητης συμμαχίας των οπορτουνιστών και των ενόπλων φονταμενταλιστών, μοναδικός στόχος της οποίας είναι να ανατρέψει τον Μπασάρ Αλ Άσαντ και να συντρίψει τις κουρδικές πολιτοφυλακές.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο τουρκικός στρατός έχει εντείνει τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον των Κούρδων, οι οποίοι δρουύν στο βόρειο τμήμα της χώρας, όταν σε κάθε στιγμή και σε κάθε ευκαιρία δείχνουν, ότι επιζητούν την άμεση παρέμβαση στη συριακή σύγκρουση, προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια ζωής της στρατιωτικής αυτής εγκληματικής περιπέτειας, αποτέλεσμα της οποίας είναι μόνο η πρόκληση πόνου και θανάτου.

Εδώ τελικά έπεσαν οι μάσκες τους. Το ΝΑΤΟ, εκπροσωπούμενο από το τουρκικό κράτος, έχει τις τελευταίες ημέρες εξαπολύσει βομβαρδισμό των κουρδικών πολιτοφυλακών του YPG που είχαν προχωρήσει προς τα βόρεια του Χαλεπίου προς τις πόλεις A'zaz και Tal Rifaat. 1 Οι βομβιστικές επιθέσεις, από τις οποίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 23 άμαχοι, 2 επικεντρώνονται γύρω από την στρατιωτική αεροπορική βάση της Menagh, η οποία καταλήφθηκε το 2013 από ένα συνασπισμό “ανταρτών”, συμπεριλαμβανομένης και της Αλ - Κάιντα (Μέτωπο Al-Nusra) και άλλων οι οποίοι αργότερα θα σχηματίσουν Ισλαμικό Κράτος. Αυτό είναι ένα σημείο-“κλειδί” για τον εφοδιασμό της "εξέγερσης", η οποία εξυπηρετεί την πετρελαιο-θεοκρατία και τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Ahmet Davutoğlu είπε ότι ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τις βομβιστικές αυτές επιθέσεις. Παρά το γεγονός, ότι ο Μπάιντεν δεν έχει εγκρίνει δημοσίως την τουρκική στρατιωτική επέμβαση, ούτε την έχει καταδικάσει ούτε έχει λάβει οποιαδήποτε μέτρα για να περιορίσει την επιθετικότητα και τις δραστηριότητες του τουρκικού κράτους, το οποίο ποτέ δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς την απόλυτη βεβαιότητα ότι η ΗΠΑ θα του παρείχαν την αμέριστη υποστήριξή τους.

Ας θυμηθούμε ότι το ΝΑΤΟ είχε πει, εν μέσω της κρίσης με τη Ρωσία, ότι θα υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια την “εδαφική ακεραιότητα” του τουρκικού κράτους, ένα επιχείρημα που χρησιμοποιεί το καθεστώς της Άγκυρας για να δικαιολογήσει την επίθεσή του εναντίον των Κούρδων, λέγοντας ότι αποτελούν απειλή για την μονολιθική αντίληψή τους περί εθνικής ενότητας. Αυτό μπορεί να είναι μόνο η αρχή μιας άμεσης χερσαίας παρέμβασης των στρατευμάτων του Ερντογάν, κάτι που ήδη απείλησε ο ίδιος ότι θα κάνει, την περασμένη εβδομάδα. Το προσωπείο της δήθεν ενότητας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος είναι ένα αστείο: το τουρκικό κράτος, και μαζί με αυτό το ΝΑΤΟ, στοιχηματίζουν στην αποσταθεροποίηση της Συρίας και της παράτασης του λουτρού αίματος, την ίδια στιγμή που πολεμούν εναντίον του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος.

Στοιχηματίζοντας με τη στρατηγική του σφυριού και του αμονιού, καθώς χτυπά τους Κούρδους στο συριακό έδαφος, και παρέχει βοήθεια στις ένοπλες αντιδραστικές ομάδες για να εξοντώσουν τις πολιτοφυλακές του YPG, το τουρκικό κράτος χτυπά επίσης τους Κούρδους και στο έδαφός τους, στοχεύοντας στην καταστροφή του επαναστατικού τους ηθικού. Εδώ και μήνες έχουν επιβάλει κατάσταση πολιορκίας στην κουρδική επικράτεια του τουρκικού κράτους, με κλιμακούμενες κατασταλτικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και βομβαρδισμούς. Ενώ τα δυτικά μέσα ενημέρωσης σκανδαλίζονται από την καταστροφή της πολιτιστικής, ιστορικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς σε μέρη όπως η Παλμύρα (Συρία) από το Ισλαμικό Κράτος, καταγγέλοντάς το εδώ κι εκεί, παραμένουν ωστόσο σιωπηλά για τη συστηματική καταστροφή από το τουρκικό κράτος της ανθρώπινης κληρονομιάς στην κουρδική περιοχή εντός των συνόρων της Τουρκίας: σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο Ντιγιαρμπακίρ (10/12/2016), η περιφέρεια της Sur στο Ντιγιαρμπακίρ έχει βομβαρδιστεί και τα ιστορικά τείχη της, που θεωρούνται ιστορική κληρονομιά από την UNESCO, έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές. Το 70% των κτιρίων του ανατολικού τμήματος της παλιάς πόλης, επίσης, έχει επηρεαστεί, ενώ 50.000 κάτοικοι της πόλης έπρεπε να φύγουν από τα σπίτια τους λόγω της κρατικής βίας και τρομοκρατίας.

Η Δύση πίστευε, ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους Κούρδους για να πολεμήσουν εναντίον των φονταμενταλιστικών ομάδων που θεωρούνται “ανεξέλεγκτες”, αλλά αυτό απέτυχε. Οι Κούρδοι είναι ένας ώριμος πολιτικός πρωταγωνιστής, με πολύ μεγάλη εμπειρία αγώνα στους γύρω λόφους για να χρησιμοποιηθεί ως απλό πιόνι από τις δυτικές δυνάμεις. Όταν οι ΗΠΑ άρχισαν να χρησιμοποιούν τη στρατηγική της αναδιάρθρωσης της Μέσης Ανατολής, προσδοκώντας ότι τα καθεστώτα-μαριονέτες που θα προέκυπταν, καθεστώτα παρόμοια με τα θεοκρατικά καθεστώτα του Περσικού Κόλπου, δίνοντάς τους πρόθυμα το πετρέλαιό τους σε αντάλλαγμα σχεδόν τίποτα, δεν έλαβαν υπόψη τους ούτε τους Κούρδους ούτε τα ελευθεριακά κοινωνικά τους σχέδια και τη ριζοσπαστική τους δημοκρατία. Ούτε έλαβαν υπόψη τις τεράστιες λαϊκές δυνάμεις σε βάρος των οποίων εξαπολύθηκαν οι στρατηγικές παρέμβασης εκ μέρους τους. Είναι αλήθεια ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα άνθιση στη Μέση Ανατολή του είδους αυτού της λαϊκής εξουσίας, που ξεκινώντας από το Κουρδιστάν, στη συνέχεια διαχέεται σε όλη την περιοχή, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι οι ΗΠΑ ήταν ανίκανες να επιβάλουν την κυριαρχία της, ενώ η ηγεμονία τους στην περιοχή ήδη διαβρώνται και οι φίλοι τους έχουν ήδη ξεγυμνωθεί. Δεν υπήρξε άλλη στιγμή κατά τις τελευταίες δεκαετίες που οι σεΐχηδες να ήταν πιο νευρικοί από ό,τι είναι τώρα. Αυτός είναι ο λόγος από τον οποίο προέρχεται η βία του χαλίφη της Άγκυρας κατά των Κούρδων.

Με τον ίδιο τρόπο κατά τον οποίο η μάχη για την Kobane ήταν ένα σημείο-“κλειδί” ώστε να επιβραδυνθει η προέλαση του Ισλαμικού Κράτους, έτσι σήμερα και η μάχη για την A'zaz είναι επίσης ένα σημείο-“κλειδί” για την εξάλειψη των ένοπλων φονταμενταλιστών και την άσπιση της επέκτασης, ενοποίησης, καθώς και το δικαίωμα της ύπαρξης ενός αυτόνομου, ελεύθερου και συνομοσπονδιοποιημένου Κουρδιστάν.

José Antonio Gutiérrez D.

15 Φλεβάρη 2016

Σημειώσεις
[1] http://www.aljazeera.com/news/2016/02/turkey-shells-kur....html
[2] http://aranews.net/2016/02/dozens-of-civilian-casualtie...yria/

*Μετάφραση: Felipe Asenjo (Tlaxcala). Επιμέλεια: John Catalinotto. Ελληνική μετάφραση: “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 26 Φλεβάρη 2016.

http://www.tlaxcala-int.org/article.asp?reference=17333

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | gr

Tue 19 Mar, 14:35

browse text browse image

interrojavagr.png imageΗ επανάσταση της Ρο&... 01:06 Fri 07 Jan by Διάφορες αναρχικές οργανώσεις 0 comments

Η επανάσταση της Ροζάβα υπερασπίστηκε τον κόσμο, τώρα ο κόσμος θα υπερασπιστεί την επανάσταση της Ροζάβα!

freedom_for_palestine_1.jpg imageΛευτεριά στην Παλα&#... 21:34 Fri 14 May by Αναρχικοί-Κομμουνιστές Ωκεανίας 0 comments

Μόνο η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων λαών της Παλαιστίνης και των εργατικών τάξεων του κόσμου μπορεί να τερματίσει την κατοχή. Καλούμε το διεθνές αναρχικό κίνημα και όλους τους επαναστάτες της εργατικής τάξης να συμμετάσχουν στην καταγγελία της ισραηλινής κατοχής στην Παλαιστίνη και την υποστήριξη της αντίστασης σε αυτό.

photo5823155053085700616.jpg imageΔιακήρυξη αλληλεγ ... 19:37 Thu 16 Apr by Αναρχοκομμουνιστικές οργανώσεις 0 comments

Αντιμετωπίζοντας την κυνική και υποκριτική σιωπή του Κράτους και της αστικής τάξης, εμείς, αναρχικοί του κόσμου, επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τον διεθνισμό μας και την από τα κάτω αλληλεγγύη μας προς την επανάσταση στη Rojava, έτσι ώστε να θριαμβεύσει σε βάρος της παγκόσμιας πανδημίας του κοροναϊού και της πανδημίας του πολέμου. Στην πραγματικότητα, όσοι συνεχίζουν να πολεμούν εναντίον ανθρώπων, ενώ τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης καταρρέουν λόγω του COVID-19, είναι δύο φορές εγκληματίες.

anarlogo.png imageΓια τη δολοφονία Κα&... 18:06 Thu 16 Jan by Anarchist Era Collective 0 comments

Ανακοίνωση από την Anarchist Era Collective, της Ένωσης Αναρχικών Αφγανιστάν και Ιράν, για τη δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί

images.jpeg imageΑλληλεγγύη στο Αφρ&#... 18:36 Wed 21 Mar by Πυρήνας Αναρχικών Κομμουνιστών Καλαμπάκας 0 comments

Μόνο η αυτοοργάνωση και η αυτενέργεια των υποτελών και άκληρων στρωμάτων, αυτών που βρίσκονται στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας, μπορεί να οδηγήσει στη χειραφέτησή τους από τα δεσμά του κράτους και του κεφαλαίου και να σηματοδοτήσει, έτσι, την αυγή της πανανθρώπινης χειραφέτησης, της γενικευμένης αυτοδιεύθυνσης, διαμορφώνοντας μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας, κοινοκτημοσύνης και αλληλεγγύης, έναν κόσμο για όλους και όχι για λίγους. Σε αυτό το πλαίσιο βλέπουμε ως κομβικό σημείο τη διεθνιστική σύνδεση του αγώνα μας με εκείνον που διεξάγουν οι Κούρδοι/ισσες και διεθνιστές αντάρτες/ισσες στη Ροζάβα, παρά τις ποιοτικές διαφορές που αφορούν κατά βάση τις υλικές συνθήκες της τρέχουσας πραγματικότητας που επικρατούν στην περιοχή τους.

a795c05aeb3535e2389f0ffc7b2de995.jpg imageΠορεία αλληλεγγύη ... 08:22 Sat 17 Mar by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους Κούρδους επαναστάτες της Ροζάβα και στους διεθνιστές αναρχικούς και κομμουνιστές που μάχονται στο πλάι τους. Η περιφρούρηση της ελευθεριακής επανάστασης στη Ροζάβα αποτελεί ανάχωμα στην παγκόσμια επέλαση του κρατικού και καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού και φωτεινό παράδειγμα αντίστασης και επαναστατικού κοινωνικού μετασχηματισμού. Μετά την ηρωική μάχη του Κομπάνι, η υπεράσπιση του Αφρίν είναι η συνέχεια του αγώνα των λαών στο Κουρδιστάν για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

4925a244a538b3717d7b9d2e0f8ccb8b.jpg imageΕνάντια στην ισραη&#... 20:33 Thu 21 Dec by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Ο κοινός μας εχθρός είναι το κράτος και το κεφάλαιο, όχι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ίδια κοινωνική και ταξική θέση με εμάς. Γι’ αυτό, η ταξική και διεθνιστική μας αλληλεγγύη, τόσο προς το λαό της Παλαιστίνης που αντιμάχεται την καταπίεση και τη θηριωδία του σιωνιστικού καθεστώτος, όσο και προς τους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους του Ισραήλ -αντιπαλεύοντας παράλληλα τις αντιδραστικές και φασιστικές φωνές του αντισημιτισμού- είναι δεδομένη καθώς για μας η πανανθρώπινη χειραφέτηση δε γνωρίζει ούτε σύνορα, ούτε εθνικότητες.

poreiaaa.jpg imageΕνάντια στους πολέ&#... 17:51 Wed 15 Mar by Συνέλευση αναρχικών και μεταναστών 0 comments

Στεκόμαστε κριτικά αλληλέγγυοι στα μαχόμενα επαναστατημένα κομμάτια του συριακού λαού όποια κι αν είναι η δυναμική τους τη δεδομένη στιγμή.Στις ακόμα υπαρκτές αυτοοργανωμένες αντικαθεστωτικές κοινότητες και γειτονιές όσα πλήγματα κι αν έχουν δεχθεί. Σ’εκείνους που καθημερινά αγωνίζονται αρνούμενοι να παραδώσουν στο εγκληματικό καθεστώς και τον σφαγέα Άσσαντ, στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και σε όσους εξουσιαστές λυμαίνονται τα πολύπαθα Συριακά εδάφη ούτε σπιθαμή γης. Σ’εκείνους που σφαγιάζονται καθημερινά στο βωμό της εξουσίας και του κέρδους.

aidenkatri.jpg imageΙσραήλ: η υπόθεση τη... 21:23 Thu 21 Apr by Dmitri (αναδημοσίευση) 0 comments

Συχνά αναφέρεται ότι κατά βάση η υποχρεωτική στράτευση, ανεξαρτήτως κράτους, νομιμοποιείται κοινωνικά από τις εκάστοτε κυρίαρχες ιδεολογίες, τις πολεμικές και θρησκευτικές ιδεοληψίες, την πολιτική και κρατική διαχείριση και τους εθνικισμούς. Αυτό που αναφέρεται λιγότερο συχνά είναι ότι όλα τα παραπάνω, και φυσικά η κοινωνική νομιμοποίηση της υποχρεωτικής στράτευσης, αποδυναμώνονται -αν δεν απονομιμοποιούνται- από τις κοινωνικές αντιστάσεις και τις αρνήσεις των καταπιεσμένων. Ειδικότερα, από τις αρνήσεις στράτευσης, και πόσο μάλλον από αυτές που δημοσιοποιούνται και πληθαίνουν ως ανοιχτές και ορατές κοινωνικές ρηγματώσεις.

868676767.jpg imageΟ αγώνας της Tanya Golan 18:41 Thu 11 Feb by Dmitri 0 comments

Η Τάνια Γκολάν είναι αναρχική, βίγκαν, ακτιβίστρια σε οικολογικούς αγώνες και μέλος της Ένωσης Ahdut-Wihdeh. Αρνείται να συμμετάσχει στον σιωνιστικό στρατό. Δημοσιεύουμε τη δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης, η οποία περιλαμβάνει τον λόγο της και την κοινωνική κριτική της.

more >>

imageΟ ανταγωνισμός Ιρά&#... Jan 03 by Zaher Baher 0 comments

Οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν δεν ήταν καλές μετά την Ιρανική "επανάσταση", αλλά από την "Αραβική Άνοιξη" και δώθε έχουν χειροτερέψει. Η ανάμειξη του Ιράν στα εσωτερικά πολλών χωρών της Μέσης Ανατολής, ιδίως στο Ιράκ και τη Συρία, δυσκόλεψε τις ΗΠΑ να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους στην επανένωση. Αυτό το άρθρο καλύπτει (σχισματικά) όσα συνέβησαν στο Ιράκ και πώς η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν έφτασε σε τόσο υψηλό επίπεδο. [English] [Castellano]

imageΘέση πάνω στο παλαι&... Aug 23 by Unity-Ahdut-Al-Wihdeh 0 comments

Θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε, ως οργάνωση αλλά και ατομικά, μαζί με τους/τις παλαιστίνιους/ες κατοίκους της Δυτικής Όχθης, με ισραηλινούς/ές και άλλους/ες ακτιβιστές/ριες, στον καθημερινό αγώνα ενάντια σε όλες τις πτυχές της κατοχής και της καταπίεσης στα κατεχόμενα εδάφη του 1967. Θα στηρίξουμε και θα συνεργαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε με τον αγώνα των κατοίκων της Γάζας ενάντια στις επιθέσεις του ισραηλινού κράτους και στην ισραηλινό-αιγυπτιακή πολιορκία. Και θα είμαστε ενεργοί/ες εντός των συνόρων του 1948 ενάντια στις διακρίσεις, την καταπίεση και την εκδίωξη των παλαιστινίων εργατών/ριών που έχουν ισραηλινή υπηκοότητα.

imageΑλληλεγγύη στον Συ&#... Mar 17 by Συνέλευση αναρχικών και μεταναστών 0 comments

Στεκόμαστε κριτικά αλληλέγγυοι στα μαχόμενα επαναστατημένα κομμάτια του συριακού λαού όποια κι αν είναι η δυναμική τους τη δεδομένη στιγμή.Στις ακόμα υπαρκτές αυτοοργανωμένες αντικαθεστωτικές κοινότητες και γειτονιές όσα πλήγματα κι αν έχουν δεχθεί. Σ’εκείνους που καθημερινά αγωνίζονται αρνούμενοι να παραδώσουν στο εγκληματικό καθεστώς και τον σφαγέα Άσσαντ, στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και σε όσους εξουσιαστές λυμαίνονται τα πολύπαθα Συριακά εδάφη ούτε σπιθαμή γης. Σ’εκείνους που σφαγιάζονται καθημερινά στο βωμό της εξουσίας και του κέρδους.

imageΟι τύραννοι φέρνου&#... Jan 17 by Leila Al Shami 0 comments

Άρθρο για την καταστολή της συριακής επανάστασης, γραμμένο από την σύρια αντιεξουσιάστρια Leila Al Shami

imageTo πείραμα του δυτικο... Nov 06 by Zaher Baher 0 comments

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί την καταγραφή της εμπειρίας μου κατά την επίσκεψή μου τον Μάιο του 2014 για δυο εβδομάδες στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της Συρίας, ή αλλιώς το συριακό Κουρδιστάν (δυτικά του Κουρδιστάν) μαζί με ένα καλό μου φίλο.
Από halastor.blogspot.com - Του Zaher Baher, μέλους της συλλογικότητας “Haringey Solidarity Group” του Λονδίνου και του Φόρουμ των Κούρδων Αναρχικών (Kurdistan Anarchists Forum) Μετάφραση: kostav Πηγή: http://www.anarkismo.net/article/27301

more >>

imageΗ επανάσταση της Ρο&... Jan 07 0 comments

Η επανάσταση της Ροζάβα υπερασπίστηκε τον κόσμο, τώρα ο κόσμος θα υπερασπιστεί την επανάσταση της Ροζάβα!

imageΛευτεριά στην Παλα&#... May 14 1 of Anarkismo Editorial Group 0 comments

Μόνο η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων λαών της Παλαιστίνης και των εργατικών τάξεων του κόσμου μπορεί να τερματίσει την κατοχή. Καλούμε το διεθνές αναρχικό κίνημα και όλους τους επαναστάτες της εργατικής τάξης να συμμετάσχουν στην καταγγελία της ισραηλινής κατοχής στην Παλαιστίνη και την υποστήριξη της αντίστασης σε αυτό.

imageΔιακήρυξη αλληλεγ ... Apr 16 Anarkismo 0 comments

Αντιμετωπίζοντας την κυνική και υποκριτική σιωπή του Κράτους και της αστικής τάξης, εμείς, αναρχικοί του κόσμου, επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τον διεθνισμό μας και την από τα κάτω αλληλεγγύη μας προς την επανάσταση στη Rojava, έτσι ώστε να θριαμβεύσει σε βάρος της παγκόσμιας πανδημίας του κοροναϊού και της πανδημίας του πολέμου. Στην πραγματικότητα, όσοι συνεχίζουν να πολεμούν εναντίον ανθρώπων, ενώ τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης καταρρέουν λόγω του COVID-19, είναι δύο φορές εγκληματίες.

imageΓια τη δολοφονία Κα&... Jan 16 0 comments

Ανακοίνωση από την Anarchist Era Collective, της Ένωσης Αναρχικών Αφγανιστάν και Ιράν, για τη δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί

imageΑλληλεγγύη στο Αφρ&#... Mar 21 0 comments

Μόνο η αυτοοργάνωση και η αυτενέργεια των υποτελών και άκληρων στρωμάτων, αυτών που βρίσκονται στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας, μπορεί να οδηγήσει στη χειραφέτησή τους από τα δεσμά του κράτους και του κεφαλαίου και να σηματοδοτήσει, έτσι, την αυγή της πανανθρώπινης χειραφέτησης, της γενικευμένης αυτοδιεύθυνσης, διαμορφώνοντας μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας, κοινοκτημοσύνης και αλληλεγγύης, έναν κόσμο για όλους και όχι για λίγους. Σε αυτό το πλαίσιο βλέπουμε ως κομβικό σημείο τη διεθνιστική σύνδεση του αγώνα μας με εκείνον που διεξάγουν οι Κούρδοι/ισσες και διεθνιστές αντάρτες/ισσες στη Ροζάβα, παρά τις ποιοτικές διαφορές που αφορούν κατά βάση τις υλικές συνθήκες της τρέχουσας πραγματικότητας που επικρατούν στην περιοχή τους.

more >>
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]