user preferences

Ζήτω η κατάληψη του City Plaza!

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday April 30, 2016 08:46author by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε Report this post to the editors

Ζήτω η κατάληψη του City Plaza!

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε χαιρετίζει με ενθουσιασμό και ολόψυχη αλληλεγγύη την κατάληψη του εγκαταλειμμένου ξενοδοχείου City Plaza, για τις στεγαστικές ανάγκες 211 προσφύγων (107 παιδιών, 59 γυναικών και 45 ανδρών) από το Κουρδιστάν, τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράν και την Παλαιστίνη και τη δημιουργία ενός κέντρου αγώνα, πληροφόρησης και αλληλεγγύης, παλεύει για την ενίσχυση, τη διεύρυνση και την επιτυχία της και διαθέτει το σύνολο των δυνάμεών της σε αυτήν, συμμετέχοντας ενεργά στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες.
cityplaza1.jpg

Ζήτω η κατάληψη του City Plaza! Ζήτω η κατάληψη του City Plaza!

«Η χώρα ιδρύθηκε με βασική αρχή ότι η κυβέρνηση προστατεύει την ιδιοκτησία από την πλειοψηφία. Και έτσι συνεχίζει»
Νόαμ Τσόμσκι

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε χαιρετίζει με ενθουσιασμό και ολόψυχη αλληλεγγύη την κατάληψη του εγκαταλειμμένου ξενοδοχείου City Plaza, για τις στεγαστικές ανάγκες 211 προσφύγων (107 παιδιών, 59 γυναικών και 45 ανδρών) από το Κουρδιστάν, τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράν και την Παλαιστίνη και τη δημιουργία ενός κέντρου αγώνα, πληροφόρησης και αλληλεγγύης, παλεύει για την ενίσχυση, τη διεύρυνση και την επιτυχία της και διαθέτει το σύνολο των δυνάμεών της σε αυτήν, συμμετέχοντας ενεργά στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες.

Μέσα σε κλίμα γενικευμένης λάσπης στον ανεμιστήρα και κατασυκοφάντησης της αλληλεγγύης, που εκτείνεται από την άκρα δεξιά μέχρι ένα τμήμα αυτοαποκαλούμενης αριστεράς περνώντας ενδιάμεσα από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση, η κατάληψη του City Plaza αποτελεί ένα υπόδειγμα άμεσης δράσης αυτο-οργανωμένης και αυτο-διευθυνόμενης, μια επίδειξη της δύναμης και των δυνατοτήτων που έχει το κίνημα αλληλεγγύης, όχι για να καλύψει τα «κενά» της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά για να κινήσει τον κόσμο στην κατεύθυνση που του αξίζει.

Η κατάληψη του City Plaza προσφέρει όλα αυτά τα οποία το κράτος, αυτός ο παρασιτικός μηχανισμός που κρατά αλυσοδεμένες τις κοινωνίες, στερεί από τους ανθρώπους και ειδικά τους πρόσφυγες: την αξιοπρέπεια, τη δύναμη να αποφασίζουν για τον εαυτό τους, τη διασφάλιση της δυνατότητας να παλέψουν για τα δικαιώματά τους συλλογικά και αλληλέγγυα. Επιτρέπει στους πρόσφυγες να ξεφύγουν από τη ντροπή του Κουτσόχερου, του Κατσικά και του λιμανιού, στα παιδιά που από τον πόλεμο και τον ξεριζωμό βρέθηκαν να κοιμούνται στον δρόμο και τις λάσπες, ανάμεσα σε φίδια και σκορπιούς να κοιμούνται ήσυχα και να παίζουν.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί κάθε αλληλέγγυο άνθρωπο και κάθε αλληλέγγυα συλλογικότητα, ανεξάρτητα από επί μέρους κριτικές και διαφοροποιήσεις, να παλέψει για την ενίσχυση ενός επιθετικού κινήματος καταλήψεων άδειων χώρων για τις στεγαστικές ανάγκες των προσφύγων και για τη δημιουργία κέντρων αγώνα και αντιρατσιστικού, αλληλέγγυου λόγου.

Από την πρώτη μέρα της κατάληψης, το City Plaza μπήκε στο στόχαστρο ενός εσμού οπαδών της ακινησίας, ενός μισανθρωπικού σμήνους υπερασπιστών της ατομικής ιδιοκτησίας ως ύψιστου δικαιώματος, μιας θλιβερής αγέλης κατά φαντασίαν λύκων του πληκτρολογίου. Τα ψέματα τους ήταν τόσο εξωφρενικά, ώστε αρκούσε η πραγματικότητα για να συνηγορήσει για λογαριασμό μας χωρίς να χρειαστεί η δική μας παρέμβαση. Θα συνεχίσουμε να τους αγνοούμε και να αναπτύσσουμε τη δράση μας στο πλευρό των προσφύγων σα να μην υπάρχουν. Για όσους μπορούν να κοιμούνται σε κρεβάτια όταν παιδιά κοιμούνται στον δρόμο και δεν κάνουν κάτι για αυτό, δεν έχουμε χρόνο.

Θα συνεχίσουμε να δρούμε επιθετικά για την ενότητα των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου και όχι για τις πατριωτικές φαντασιώσεις του κάθε αφελή που ονειρεύεται ότι θα συμμαχήσουμε με τα αφεντικά μας ενάντια στη… Μέρκελ και τα μνημόνια που –τάχα- μας βάζουν όλους μαζί στο στόχαστρο.
Η αλληλεγγύη που εξέφρασαν στην κατάληψη οι απλήρωτοι/ες εργαζόμενοι/ες του City Plaza και η παρουσία τους στο χώρο της κατάληψης, η δήλωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης και των προσφύγων ότι αναγνωρίζουν τα δικαιώματά τους στον χώρο και θα τα υπερασπιστούν αποτελεί την πιο ελπιδοφόρα κίνηση του τελευταίου διαστήματος. Ο αγώνας μας θα είναι κοινός αγώνας ντόπιων και ξένων καταπιεσμένων, γιατί μόνο έτσι θα νικήσει.
Ο αγώνας αυτός, δεν θα έχει κριτήριο ούτε την ιδιοκτησία ούτε τον ποινικό κώδικα. Θα είναι αγώνας πολιτικής ανυπακοής, απέναντι στις πολιτικές που ασκούνται, θα αντιπαρατάσσει στο νόμο τους το δίκιο μας.

Καλούμε όλες και όλους, άτομα, συλλογικότητες και συνδικάτα, να πλαισιώσουν την κατάληψη του City Plaza και το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Καλούμε σε οργάνωση και ενότητα του αγώνα για τα δικαιώματα των προσφύγων, ενάντια στη ρατσιστική αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης και της Ελλάδας, με τον αγώνα ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση που προκαλεί και οξύνει καθημερινά το Κεφάλαιο και η ελληνική κυβέρνηση.
Η αλληλεγγύη θα νικήσει! Με τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί!

-Πολιτική ανυπακοή σε όλες τις αντιπροσφυγικές πολιτικές της ΕΕ και του ελληνικού Κράτους. Κάτω η ρατσιστική συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας.

-Να ανοίξουμε όλους τους άδειους χώρους για να ζήσουν οι πρόσφυγες. Καμία ανοχή στα στρατόπεδα της ντροπής, κανένα παιδί στον δρόμο.

-Καμία απέλαση προς την Τουρκία ή άλλη χώρα. Δικαίωμα ασύλου σε όλες/ους.

-Ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες. Κάτω ο φράχτης του Έβρου και τα συρματοπλέγματα της Ειδομένης.

-Αλληλεγγύη ντόπιων και ξένων καταπιεσμένων ενάντια στις πολιτικές των κρατών, του Κεφαλαίου και του ρατσισμού.

-Ζήτω ο κατειλημμένος Χώρος Στέγασης Προσφύγων CITY PLAZA! Ζήτω η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες!

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

rocinante.png

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]