user preferences

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Monday May 02, 2016 18:24author by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε Report this post to the editors

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί όλους τους εργαζόμενους και όλες τις εργαζόμενες στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης, στο πλάι των προσφύγων, για τη ζωή και την ελευθερία.
69084_1673779683786_1216250346_31824838_3188070_n.jpg

Από το Χαλέπι μέχρι το Παρίσι, η αλληλεγγύη της τάξης θα νικήσει! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Μέσα στις φλόγες του πολέμου και της καταστροφής, του ξεριζωμού και της προσφυγιάς, στη μέση του μεγάλου ταξιδιού για τη ζωή ανάμεσα σε φράχτες, συρματοπλέγματα, φουρτουνιασμένες θάλασσες και μισανθρώπους που πότε φοράνε τα κολάρα του Κράτους και πότε την προβιά του φασίστα, στην καρδιά της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης του Κεφαλαίου και μιας από τις πιο βάρβαρες από μέρους του επιθέσεις που γνώρισε η ανθρωπότητα, εκατοντάδες εκατομμύρια εργάτες σε όλον τον κόσμο όρθωσαν σήμερα τη γροθιά τους, διατρανώνοντας την απόφασή τους να μην εγκαταλείψουν τη μάχη για έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης, έναν κόσμο χωρίς πόλεμο και φτώχεια, έναν κόσμο αλληλεγγύης και ελευθερίας, χωρίς τάξεις και χωρίς εκμετάλλευση.

Υψώνουμε μαζί τους την ίδια γροθιά και διαδηλώνουμε μαζί τους, με τις κοινές και τις διαφορετικές σημαίες μας, τιμώντας την εξέγερση της Πρωτομαγιάς και κάθε αγώνα της τάξης μας για δικαιοσύνη, ζωή, ελευθερία και ισότητα.

Από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Κουρδιστάν και την Παλαιστίνη όπου συνεχίζεται η πάλη για την αξιοπρέπεια και τη ζωή μέχρι το εξεγερμένο Παρίσι των εργαζομένων και των άνεργων νέων, τη Λέσβο και την Αθήνα που παλεύουν μαζί με τους πρόσφυγες , η τάξη μας, η μεγάλη τάξη των καταπιεσμένων συνεχίζει να κουβαλά έναν καινούριο κόσμο μέσα στις καρδιές της και να τον μεγαλώνει αυτόν τον κόσμο κάθε στιγμή, μέσα από κάθε αγώνα της, κάθε μικρή και μεγάλη μάχη για την άρση της κοινωνικής ανισότητας και της αδικίας.

Στην Ελλάδα, η εργατική Πρωτομαγιά τιμάται σήμερα στο κίνημα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες , σε κάθε απόπειρα για την όσμωση και την πρόσμειξη των ντόπιων και των προσφυγικών πληθυσμών, στην κατάληψη του ξενοδοχείου City Plaza που αποτελεί φάρο αυτο-οργανωμένης και διεθνιστικής άμεσης δράσης. Τιμάται στο κίνημα ενάντια στη βάρβαρη νέα επίθεση που εξαπολύει στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους διεθνείς θεσμούς του Κεφαλαίου, που καταδικάζει την κοινωνία σε ισόβια καταναγκαστικά έργα για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς καμία περίθαλψη και χωρίς αξιοπρεπή αποζημίωση. Τιμάται κυρίως στην ένωση αυτών των δύο κινημάτων, σε ένα μεγάλο διεθνιστικό αγώνα ενάντια στο Κεφάλαιο, τις πολιτικές του και τους εκπροσώπους του.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί όλους τους εργαζόμενους και όλες τις εργαζόμενες στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης, στο πλάι των προσφύγων, για τη ζωή και την ελευθερία.

-Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά! Ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο!

-Ανυποχώρητα στο πλευρό των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων και στον αγώνα για ανοιχτά σύνορα, σίτιση, στέγαση, άσυλο και πλήρη δικαιώματα.

-Καμία υποχώρηση από τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Λιγότερη δουλειά, δουλειά και περίθαλψη για όλους. Κανένας στη δουλειά μετά τα 55. Κάτω το ασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης.

-Για τον ελευθεριακό κομμουνισμό, για έναν κόσμο χωρίς τάξεις, χωρίς Κράτος, χωρίς φτώχεια και χωρίς εκμετάλλευση.

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]