user preferences

Ένας χρόνος από την σφαγή στο Suruç

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday July 28, 2016 17:08author by Άπατρις Report this post to the editors

Ένας χρόνος έκλεισε σήμερα από την βομβιστική επίθεση στο Suruç στη Ν.Τουρκία στα σύνορα με το Kobane. Οι εκδηλώσεις μνήμης που είχαν προγραμματιστεί για το περασμένο Σαββάτο 16/07 ακυρώθηκαν, καθώς την προηγούμενη ημέρα η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία συμπίεσε μεγάλης κλίμακας ιστορικά γεγονότα σε διάστημα λίγων ωρών. Όλες αυτές τις μέρες οι μόνοι που νιώθουν άνετα να κυκλοφορούν όλο το εικοσιτετράωρο μέσα στην πόλη είναι οι οπαδοί του κόμματος AKP και οργανωμένοι ή σκόρπιοι εθνικιστές ή φανατικοί ισλαμιστές που συμμετέχουν στην περιφρούρηση και την προστασία της πολύ- αμφιλεγόμενης τουρκικής “δημοκρατίας”.

13882280_10210404037600585_7582603198664033058_n.jpg

Ένας χρόνος από την σφαγή στο Suruç

Ένας χρόνος έκλεισε σήμερα από την βομβιστική επίθεση στο Suruç στη Ν.Τουρκία στα σύνορα με το Kobane. Οι εκδηλώσεις μνήμης που είχαν προγραμματιστεί για το περασμένο Σαββάτο 16/07 ακυρώθηκαν, καθώς την προηγούμενη ημέρα η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία συμπίεσε μεγάλης κλίμακας ιστορικά γεγονότα σε διάστημα λίγων ωρών. Όλες αυτές τις μέρες οι μόνοι που νιώθουν άνετα να κυκλοφορούν όλο το εικοσιτετράωρο μέσα στην πόλη είναι οι οπαδοί του κόμματος AKP και οργανωμένοι ή σκόρπιοι εθνικιστές ή φανατικοί ισλαμιστές που συμμετέχουν στην περιφρούρηση και την προστασία της πολύ- αμφιλεγόμενης τουρκικής “δημοκρατίας”.

20 Ιουλίου 2015: Μία συγκέντρωση, η οποία ακολούθησε το κάλεσμα για την ανοικοδόμηση του Kobane – της πόλης από την άλλη πλευρά των τουρκοσυριακών συνόρων, η οποία επανακαταλήφθη μετά την απώθηση των δυνάμεων του isis από τις κουρδικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τον δημοκρατικό συνομοσπονδισμό – πνίγηκε στο αίμα. Τα μέλη αυτής της πρωτοβουλίας που συγκεντρώθηκε στο Suruç είχαν σκοπό να δώσουν μια συνέντευξη τύπου πριν μεταβούν στο Kobane σε απόσταση δεκαπέντε χιλιομέτρων, για να ενημερώσουν για την προσπάθεια στήριξης της ανοικοδόμησης της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου έλαβε χώρα μια βομβιστική επίθεση από ένα άτομο που είχε παρεισφρήσει στην συγκέντρωση. Το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν 33 νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες. Τριάντα από τους νεκρούς ήταν μέλη της νεολαίας του κόμματος ESP (SGDF). Οι άλλοι τρεις ήταν αναρχικοί οι οποίοι επίσης βρίσκονταν εκεί για να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία ανοικοδόμησης.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους διοργανωτές, αυτή η επίθεση (με την αύρα του τουρκικού βαθέος κράτους) δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη του κυβερνώντος κόμματος AKP και του ίδιου του Ταγίπ Ερντογάν στις δυνάμεις του ISIS.

Η αριστερά και η αναρχία είναι ακόμη μουδιασμένες και όλα είναι υπ´ ατμόν περιμένοντας τις επόμενες εξελίξεις. Γενικά δεν υπάρχει ως αίσθηση ότι τα γεγονότα της Παρασκευής ήταν ένα θέατρο. Για όσους γνωρίζουν την ιστορία της τουρκικής δημοκρατίας, αυτή εξελίσσεται από την απαρχή της μέσα από μια ακολουθία πραξικοπημάτων. Σίγουρα το φιάσκο αυτής της απόπειρας δημιουργεί υποψίες και παραφιλολογία, αλλά ο φόβος για τις πραγματικές συνέπειες μεσοπρόθεσμα, είναι διάχυτος. Ένα πραξικόπημα μέσα στο συνεχές πραξικόπημα είναι, λοιπόν, αυτό που μένει ως γεύση από τα γεγονότα της Παρασκευής.

Η προχθεσινή ημέρα ξεκίνησε με μνημόσυνα σε διάφορα νεκροταφεία της Ιστανμπούλ, με συγγενείς, φίλους, συντρόφισσες/φους να παρευρίσκονται, κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας το οποίο ακόμη είναι διάχυτο σε όλη την πόλη. Μην ξεχνάμε ότι εκτός από τις επίσημες αστυνομικές δυνάμεις, υπάρχει το παρακράτος και ένας όχλος ο οποίος μετά τις εξήμισι το απόγευμα κυκλοφορεί σε μορφή πολιτοφυλακής επιτιθέμενος σε ότι θεωρεί ότι είναι ενάντιο σε θρησκευτικές αξίες αλλά και στην μορφή “δημοκρατίας” που έχει εδραιώσει η κυρίαρχη τάξη αυτή την στιγμή.

Σε αυτή την ατμόσφαιρα καλέστηκε η απογευματινή συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα του Suruç και μάλιστα – αξίζει να σημειωθεί – εν μέσω φημών για απαγόρευση κυκλοφορίας. Η φημολογούμενη απαγόρευση κυκλοφορίας, την ίδια μέρα “ μεταμορφώθηκε” σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης όπως ανακοινώθηκε το βράδυ από τον ίδιο τον Ερντογάν.

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση μνήμης

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση μνήμης ήταν για το απόγευμα της Τετάρτης 20 Ιουλίου στο Kadikoy.

Το Kadikoy βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Ίστανμπουλ με τους κατοίκους να είναι γενικά ενάντιοι στις πολιτικές του κυβερνώντος κόμματος AKP, μην τρέφοντας ιδιαίτερη συμπάθεια στο πρόσωπο του Τ. Ερντογάν.

Γι´ αυτό τον λόγο η περιοχή αυτή αποτελεί έναν από τους στόχους επιθέσεων των υποστηρικτών του αλλά και επίσης επειδή είναι περισσότερο μοντέρνα και “δυτική” σε σχέση με τη άλλη πλευρά της πόλης.

Μάλιστα τις επόμενες ημέρες από το αποτυχημένο πραξικόπημα ο όχλος επιτέθηκε στα καταστήματα που πουλούσαν αλκοόλ, τραμπουκίζοντας τους θαμώνες και δημιουργώντας κλίμα πανικού. Αυτά τα βράδια αυτοκίνητα όλων των ειδών (μέχρι και φορτηγά), με τεράστιες τουρκικές σημαίες, περιπολούν κορνάροντας (για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους) στις γειτονιές της Ίστανμπουλ και φυσικά και στη γειτονία του Kadikoy.

Η απογευματινή συγκέντρωση ακυρώθηκε δύο φορές από τους διοργανωτές που ανησυχούσαν δικαιολογημένα για την ομαλή διεξαγωγή της. Η απόφαση ήταν τελικά υπέρ της διεξαγωγής με το ραντεβού να είναι μπροστά στην προβλήτα των ferry του Kadikoy, ένα σημείο που τις τελευταίες ημέρες ήταν σκηνή των πανηγυρισμών και των ακροτήτων των υποστηρικτών του Ερντογάν.

Στην προβλήτα του Kadikoy συγκεντρώθηκαν περίπου 150 άτομα, συγγενείς των θυμάτων, εκπρόσωποι συνδικάτων,αριστερών κομμάτων και οργανώσεων ( κύριος διοργανωτής ήταν το SGDF – η νεολαία του κόμματος ESP, μέλη της οποίας ήταν οι 30 από τους 33 αγωνιστές που δολοφονήθηκαν στο Suruç), SYKP, Emek Partisi, Devrimci Partisi, Kaldıraç, HDP, HDK, EHP,EMEP, Hallkevleri κλπ) και αναρχικών οργανώσεων (DAF, στέκι Infial, Istanbul Anarsist Initiatif). H είσοδος στη συγκέντρωση ήταν αυστηρά ελεγχόμενη (αυτός που μας συνόδευε φρόντισε για να περάσουμε την περιφρούρηση).

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή και εμφανής. Δυο αύρες και δυο διμοιρίες δημιούργησαν έναν “ κλοιό” αφήνοντας μας ένα μικρο κομμάτι δρόμου ελεύθερο αλλά μπλοκάροντας μας την πλευρά προς το λιμάνι. Με την ολοκλήρωση των ομιλιών φωνάχτηκαν συνθήματα όπως “Δικαιοσύνη για το Suruç”,”Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε”,”Η νεολαία απαιτεί να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι” και στο ελάχιστο χρονικό διάστημα των 15 λεπτών από την ώρα του καλέσματος, οι αστυνομικές δυνάμεις από τα μεγάφωνα άρχισαν να “προτρέπουν” το πλήθος να διαλυθεί ησύχως…

Αυτό και τελικά έγινε και όπως μας ενημέρωσαν αργότερα, δεν είναι κάτι το περίεργο ακόμη και σε πιο “νορμάλ” συνθήκες.

Αντίστοιχο κάλεσμα έγινε και στο Suruç όπου και υπάρχουν φήμες για συλλήψεις κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται άλλα καλέσματα για συγκεντρώσεις και σε άλλες περιοχές της Ιστανμπουλ.

Ανταπόκριση για την ΆΠΑΤΡΙΣ από Istanbul

Για περισσότερο υλικό εδώ:

http://apatris.info/suruc-ekdilosis-mnimis-2016-antapok...risi/

Related Link: http://apatris.info/makis_gia_patriotismo/

13686622_10210404036640561_6248591743660010209_n.jpg

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) ¡Libertad inmediata a nuestro compañero Mikola Dziadok!

DAF’ın Referandum Üzerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları Açlık Grevinin 39 Gününde

The Fall of Aleppo

Italia - Ricostruire opposizione sociale organizzata dal basso. Costruire un progetto collettivo per l’alternativa libertaria.

Recordando a César Roa, luchador de la caña

Prison Sentence to Managing Editor of Anarchist Meydan Newspaper in Turkey

Liberación de la Uma Kiwe, autonomía y territorio: una mirada libertaria para la comprensión de la lucha nasa

Misunderstanding syndicalism

American Anarchist and Wobbly killed by Turkey while fighting ISIS in Rojava

Devlet Tecavüzdür

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Fri 28 Apr, 23:59

browse text browse image

14991418_10207877705796295_6213854355037575213_o.jpg imageΑνακοίνωση για την &... 14:07 Mon 14 Nov by Αναρχική Πολιτική Οργάνωση 0 comments

Απέναντί τους στέκει μια μακρά σειρά αγώνων διεθνώς, μια διαρκής απειλή για τις εξουσιαστικές ελίτ, μια διαδρομή ελευθερίας που παραμένει ανοιχτή για τους πληβείους. Στις Η.Π.Α., οι μαζικές απεργίες εργαζόμενων για τους μισθούς πείνας και οι εξεγέρσεις ενάντια στη δολοφονική κρατική ρατσιστική βία, οι αγώνες των κρατούμενων ενάντια στη βιομηχανία της φυλακής και οι κινητοποιήσεις των μεταναστών κρατούν ζωντανή την αντίσταση. Όντας αλληλέγγυοι σε αυτούς τους αγώνες επιζητούμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τη συνέχεια των αντιστάσεων, σε ένα κοινωνικό και ταξικό πεδίο που έχει χαραχτεί από το αίμα και τις άοκνες προσπάθειες των κινημάτων για την αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία.

14971445_10210794042392815_1799999827_oceb1cebdcf84ceb9ceb3cf81ceb1cf86ceae2.jpg imageΠαρέμβαση στο Αμερ&#... 20:03 Tue 08 Nov by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

Σήμερα, Τρίτη 8 Νοέμβρη κάναμε παρέμβαση στο Αμερικάνικο Προξενείο της Θεσσαλονίκης. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να συμμετάσχουμε από νωρίς στις κινητοποιήσεις ενάντια στην άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ. Καλούμε όλους/ες να κατέβουν στον δρόμο τις μέρες της επίσκεψης Ομπάμα ενάντια στον πόλεμο, το κράτος, τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό.

textΜιλιταρισμός και α&#... 18:35 Wed 21 Sep by Dmitri (republishing) 0 comments

Την Παρασκευή, 23 Σεπτέμβρη, στις 7μμ, στην ΑΣΟΕΕ (αίθουσα Αντωνιάδου) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ & ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Η εισήγηση θα γίνει από συντρόφισσα της αναρχοκομμουνιστικής οργάνωσης σε Ισραήλ/Παλαιστίνη Unity (Ahdut/Wihda)

787f2813e84fba723d0ad40ed1d2cf49.jpg imageΑπόπειρα πραξικοπ ... 18:36 Mon 18 Jul by Dmitri 0 comments

Αυτή η απόπειρα πραξικοπήματος καθιστά αναγκαίο για μας να μην επιβραδύνουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό του ΑΚΡ, αλλά για να τον ενισχύσουμε, έτσι ώστε το χάος και οι συγκρούσεις στην Τουρκία έρθουν σε ένα τέλος και μια νέα και δημοκρατική Τουρκία να αναδυθεί.

turkeycoupimage300x197_1.jpg imageΠραξικόπημα στην Τ&#... 19:28 Sat 16 Jul by Morgan Presta (BRAF) 0 comments

...δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα θα σημάνει πρόοδο για τα λαϊκά στρώματα της Τουρκίας. Η αντικατάσταση μιας δικτατορίας με μια άλλη δικτατορία δεν σημαίνει ελευθερία για τους ανθρώπους. Οι στρατηγοί δεν μπορούν να μας δώσουν την ελευθερία. Μόνο οι αγώνες του λαού μπορούν να κερδίσουν την ελευθερία.

_.jpg imageΣτις γέννες της ψευ&... 17:40 Fri 13 May by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Τη Δευτέρα 9/5 είχε προγραμματιστεί συναυλία της Ενάτης του Μπετόβεν από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής με αφορμή τη μέρα της Ευρώπης. Η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης μαζί με συντρόφους/ισσες πραγματοποίησε παρέμβαση με πανό και μοίρασμα κειμένων έξω από το Μέγαρο Μουσικής ως μια ελάχιστη προσπάθεια να καταδείξουμε την υποκρισία της Ευρώπης των αφεντικών, του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Η παρέμβαση βρήκε θετική ανταπόκριση από αρκετό κόσμο που πήγαινε να παρακολουθήσει τη συναυλία ενώ απολαυστικά ήταν τα βλέμματα μίσους αρκετών αστών και "μένουμε Ευρώπη" στη θέα του πανό.

38afisaana8ewrhtikostratodikeiomtoli25022016.jpg imageΑλληλεγγύη στους α&#... 18:13 Thu 18 Feb by Dmitri (αναδημοσίευση) 0 comments

Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, εκδικάζεται στη Θεσσαλονίκη, σε δεύτερο βαθμό, η υπόθεση του ολικού αρνητή στράτευσης, Μιχάλη Τόλη. Το Αναθεωρητικό Στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει για τις 2 εφέσεις που ακολούθησαν τις 2 πρωτόδικες καταδίκες του για το ίδιο αδίκημα. Το Στρατοδικείο του Μιχάλη Τόλη δεν αποτελεί απλά ένα δικαστικό ζήτημα ενός μεμονωμένου ανθρώπου με τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά ένα καθόλα πολιτικό ζήτημα, το οποίο ξεπερνάει τις όποιες αποχρώσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων και αποτελεί μέρος της πάλης της τάξης μας με το κράτος και με τους σάπιους θεσμούς που το ενσαρκώνουν.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Μιχάλη Τόλη και σε όλους τους αρνητές στράτευσης που βρίσκονται στο στόχαστρο δικαστικών, στρατιωτικών και κρατικών θεσμών. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της τάξης μας.

unknown.jpeg imageΗ ΙWW για τη σφαγή στη ... 14:11 Sat 17 Oct by IWW Istanbul - IWW Greece 0 comments

Κοινή ανακοίνωση των Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμου (ΙWW) Τουρκίας & Ελλάδας για την σφαγή στην Άγκυρα

ankara6735x459.jpg imageΓια τη βομβιστική ε&... 14:34 Mon 12 Oct by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Η βομβιστική επίθεση στη μεγάλη συγκέντρωση υπέρ της ειρήνης στην Άγκυρα, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 128 αγωνιστές της ελευθερίας δείχνει για ακόμη μια φορά τη δολοφονική φύση του κράτους και του κεφαλαίου.

ankara.jpeg imageΔεν ξεχνιέται, δεν σ... 19:23 Sun 11 Oct by Επαναστατική Αναρχική Δράση (DAF) 0 comments

Δεν μπορεί να ξεχαστεί, δεν μπορεί να συγχωρεθεί - Δήλωση της Επαναστατικής Αναρχικής Δράσης για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα

more >>

imageΣκόνη τα Δόντια μέσ&... Jan 27 by Νίκος Ιωάννου 0 comments

Για περισσότερα από εξήντα χρόνια η Κυπριακή κοινωνία ζει πάνω σε μια διακοπτόμενη γραμμή στα κενά της οποίας διαρκώς τραυματίζεται. Αυτή η βασανιστική διάρκεια δημιουργεί μια ψυχολογία απογοήτευσης και αμηχανίας στους ανθρώπους. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ο δημόσιος χώρος καταλαμβάνεται σχεδόν ολοκληρωτικά από το πολιτικό σύστημα, από τη θρησκευτική ιεραρχία και από την κεφαλαιουχική δραστηριότητα. Στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο του νησιού, στη Λευκωσία, δεν υπάρχουν πλατείες όπως δεν υπάρχουν στη πραγματικότητα και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

imageΕλληνική εξωτερικ ... Dec 31 by Μολότ 0 comments

Φυσικά, η Ελλάδα ως χώρα μέσου επιπέδου καπιταλιστικής ανάπτυξης, επιδιώκει τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση πουλώντας γεωπολιτικές εξυπηρετήσεις όχι επειδή είναι ισχυρή και “ιμπεριαλιστική”, αλλά ακριβώς για τους αντίθετους λόγους: επειδή είναι στριμωγμένη στη γωνία. Ούτως ή άλλως, περισσότερο καθεστώς ανεπίσημου οιονεί προτεκτοράτου θυμίζει το καθεστώς διαρκούς οικονομικής εποπτείας και η επιβολή σκληρών και εξοντωτικών όρων δανεισμού για την ανατροφοδότηση του χρέους, καθώς και οι ρυθμίσεις που επιβάλει το “αριστερό” μνημόνιο, όπως η προγενέστερη έγκριση των δανειστών για νομοσχέδια που θα κατεβάζει η κυβέρνηση ή η αποδοχή της γερμανικής απαίτησης για τη δημιουργία ενός νέου αποθεματικού “υπερταμείου” ξεπουλήματος στρατηγικών τομέων της δημόσιας περιουσίας.

imageΕνάντια στη στράτε&#... Jan 09 by Αναρχικές Γυναίκες 0 comments

Ένα κείμενο του 1977 ενάντια στη στράτευση των γυναικών, από τις «Αναρχικές γυναίκες»

image28η Οκτωβρίου Oct 14 by Άπατρις 0 comments

Μικρή ανάλυση που έχει γραφτεί το 2009 σχετικά με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο 5ο φύλλο (Οκτώβρης 2009)της εφημερίδας δρόμου Άπατρις. Είναι ελεύθερο προς κινηματική χρήση.
Τι ακριβώς γιορτάζει το ελληνικό έθνος και η χώρα την 28η Οκτωβρίου; Μήπως την απαρχή του αγώνα για την απελευθέρωση από κάποιο ζυγό κατακτητών;

imageΟι διώξεις Ακριβόπ&#... Apr 03 by Πρωτοβουλία για την Ολική Άρνηση Στράτευσης 0 comments

Εκτιμήσεις σχετικά με την στρατιωτική καταστολή με αφορμή τις πρόσφατες εκδικητικές διώξεις του Μπάμπη Ακριβόπουλου και του Νίκου Καρανίκα

more >>

imageΑνακοίνωση για την &... Nov 14 0 comments

Απέναντί τους στέκει μια μακρά σειρά αγώνων διεθνώς, μια διαρκής απειλή για τις εξουσιαστικές ελίτ, μια διαδρομή ελευθερίας που παραμένει ανοιχτή για τους πληβείους. Στις Η.Π.Α., οι μαζικές απεργίες εργαζόμενων για τους μισθούς πείνας και οι εξεγέρσεις ενάντια στη δολοφονική κρατική ρατσιστική βία, οι αγώνες των κρατούμενων ενάντια στη βιομηχανία της φυλακής και οι κινητοποιήσεις των μεταναστών κρατούν ζωντανή την αντίσταση. Όντας αλληλέγγυοι σε αυτούς τους αγώνες επιζητούμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τη συνέχεια των αντιστάσεων, σε ένα κοινωνικό και ταξικό πεδίο που έχει χαραχτεί από το αίμα και τις άοκνες προσπάθειες των κινημάτων για την αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία.

imageΠαρέμβαση στο Αμερ&#... Nov 08 0 comments

Σήμερα, Τρίτη 8 Νοέμβρη κάναμε παρέμβαση στο Αμερικάνικο Προξενείο της Θεσσαλονίκης. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να συμμετάσχουμε από νωρίς στις κινητοποιήσεις ενάντια στην άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ. Καλούμε όλους/ες να κατέβουν στον δρόμο τις μέρες της επίσκεψης Ομπάμα ενάντια στον πόλεμο, το κράτος, τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό.

textΜιλιταρισμός και α&#... Sep 21 MACG (personal capacity) 0 comments

Την Παρασκευή, 23 Σεπτέμβρη, στις 7μμ, στην ΑΣΟΕΕ (αίθουσα Αντωνιάδου) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ & ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Η εισήγηση θα γίνει από συντρόφισσα της αναρχοκομμουνιστικής οργάνωσης σε Ισραήλ/Παλαιστίνη Unity (Ahdut/Wihda)

imageΑπόπειρα πραξικοπ ... Jul 18 1 of Anarkismo Editorial Group 0 comments

Αυτή η απόπειρα πραξικοπήματος καθιστά αναγκαίο για μας να μην επιβραδύνουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό του ΑΚΡ, αλλά για να τον ενισχύσουμε, έτσι ώστε το χάος και οι συγκρούσεις στην Τουρκία έρθουν σε ένα τέλος και μια νέα και δημοκρατική Τουρκία να αναδυθεί.

imageΠραξικόπημα στην Τ&#... Jul 16 Anarkismo 0 comments

...δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα θα σημάνει πρόοδο για τα λαϊκά στρώματα της Τουρκίας. Η αντικατάσταση μιας δικτατορίας με μια άλλη δικτατορία δεν σημαίνει ελευθερία για τους ανθρώπους. Οι στρατηγοί δεν μπορούν να μας δώσουν την ελευθερία. Μόνο οι αγώνες του λαού μπορούν να κερδίσουν την ελευθερία.

more >>
© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]