user preferences

Το κράτος είναι βιασμός

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Φύλο | Ανακοίνωση Τύπου author Monday November 28, 2016 18:32author by Αναρχικές Γυναίκες - Αναρχκή Οργάνωση Γυναικών - 1 of Anarkismo Editorial Group Report this post to the editors

Ο μόνος τρόπος της ύπαρξής μας ενάντια στο κράτος, το οποίο συντηρεί την ύπαρξή του με την καταστροφή της ζωής μας, είναι να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε. Ενάντια στο κράτος με τους νόμους του, τις απαγορεύσεις και υποτιθέμενη δικαιοσύνη, με την οποία περιμένουν από εμάς να τους παρακαλέσουμε, αντιστεκόμαστε και γινόμαστε ελεύθερες δημιουργώντας μια νέα ζωή. Καλούμε όλες τις γυναίκες να αγωνίζονται μέχρι να καταστραφούν η πατριαρχία και το κράτος. [English] [Türkçe] [Italiano] [Castellano]

460_0___30_0_0_0_0_0_15111087_1786563878290518_1121866889955481545_o_1.jpg

Ακόμα κι αν το νομοσχέδιο περί “σεξουαλικής κακοποίησης”, που προετοιμάστηκε και προτάθηκε από 6 βουλευτές του ΑΚΡ και κατατέθηκε στις 17 Νοεμβρίου, τώρα αποσύρεται, είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι σημαίνει για εμάς τις γυναίκες, η πρόταση αυτή, για την οποία το κράτος έχει έρθει αντιμέτωπο με τις διαμαρτυρίες των γυναικών, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε.

Το προετοιμασμένο αυτό σχέδιο νόμου μείωνε το κατώτατο όριο ηλικίας για σεξουαλική συναίνεση από τα 15 στα 12 χρόνια και είχε ως στόχο να θέσει τις βάσεις για: την ατιμωρησία των δραστών για τα αδικήματα της παρενόχλησης και του βιασμού που είναι σήμερα στο δικαστήριο, αλλά και όσον αφορά τις μελλοντικές παρόμιες ποινικές υποθέσεις, την απενοχοποίηση των σεξουαλικών εγκλημάτων, την αθώωση των δραστών παρενόχλησης και βιασμού σε περίπτωση που παντρευτούν τα παιδιά που έχουν κακοποιηθεί, την έκθεση των κοριτσιών ηλικίας 12 ετών στην παρενόχληση και τον βιασμό και την δημιουργία του παιδιού-νύφης.

Η απόσυρση του σχεδίου νόμου σήμερα το πρωί, από τη μία πλευρά, αποτέλεσε ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα που δείχνουν ότι εμείς οι γυναίκες απελευθερωνόμαστε όταν αντιστεκόμαστε και, από την άλλη πλευρά, δείχνει την κρατική πολιτική της χρονοτριβής.

Με την πολιτική του κράτους όσον αφορά το φύλο, όχι μόνο αγνοείται η ταυτότητα και το γυναικείο σώμα αλλά διαμορφώνται και ο στόχος της δημιουργίας μιας “συντηρητικής κοινωνίας”. Φέρνοντας τον έλεγχο των γεννήσεων στην ημερήσια διάταξη λέγοντας “είναι αμαρτία", απαγορεύοντας την άμβλωση λέγοντας “είναι σφαγή", όλα αυτά αποτελούν φυσικά πληθυσμιακές πολιτικές από μόνες τους. Αλλά πέρα ​​από αυτό, όλες αυτές οι πολιτικές σχετίζονται με το στόχο της εξουσίας του ΑΚΡ, που είναι η δημιουργία και η ανάπτυξη μιας συντηρητικής κοινωνίας.

Το κράτος που ενδιαφέρεται για την "διατήρηση" της γυναίκας που γεννάει “πολύ” ή τη γυναίκα που υποχρεώνεται να γεννήσει επειδή απαγορεύονται οι αμβλώσεις αφότου έμεινε έγκυος από βιασμό, από τη μία πλευρά διατηρεί την "καταστολή" της ταυτότητας της γυναίκας και, από την άλλη, διατηρεί την εξουσία του άνδρα, μέσα από πολιτικές όσον αφορά τον πληθυσμό και το σώμα που χρησιμοποιούνται κατά των γυναικών.

Το κράτος το οποίο απαγορεύει σήμερα τις διαδηλώσεις, χρησιμοποιώντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως δικαιολογία, εκτελεί πολιτικές ευθείας επίθεσης ενάντια στις γυναίκες που αγωνίζονται, κλείνοντας γυναικείες ενώσεις, συλλαμβάνοντας εκείνες που αγωνίζονται ενάντια στην πατριαρχία και βασανίζοντας άλλες. Το κράτος που στηρίζει την ύπαρξή του στον ανδρισμό του και οι νόμοι του γίνονται τα εργαλεία μιας συνολικής επίθεσης ενάντια στη ζωή μας, ενάντια στη ζωή των γυναικών.

Ακόμη και αν το κράτος πρότεινε για πρώτη φορά νέους νόμους για να αθωώσει τους δράστες των αδικημάτων της παρενόχλησης και του βιασμού και στη συνέχεια τους απέσυρε, επιτίθεται στη ζωή μας θέτοντας σε εφαρμογή όλες τις πολιτικές του για τις γυναίκες.

Εμείς, οι Αναρχικές Γυναίκες, γνωρίζουμε ότι η χειραφέτησή μας δεν σχετίζεται ούτε με τους νόμους που προτείνει το κράτος ούτ με την υποτιθέμενη δικαιοσύνη. Γνωρίζουμε καλά ότι το σχέδιο νόμου για τη “σεξουαλική κακοποίηση” θα τροποποιηθεί και θα κατατεθεί κάποια στιγμή αργότερα, φέροντας στην επιφάνεια νέες προτάσεις που θα στοχεύουν να επιτεθούν στη ζωή μας.

Γι΄ αυτό, τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι ο μόνος τρόπος της ύπαρξής μας ενάντια στο κράτος, το οποίο συντηρεί την ύπαρξή του με την καταστροφή της ζωής μας, είναι να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε. Ενάντια στο κράτος με τους νόμους του, τις απαγορεύσεις και υποτιθέμενη δικαιοσύνη, με την οποία περιμένουν από εμάς να τους παρακαλέσουμε, αντιστεκόμαστε και γινόμαστε ελεύθερες δημιουργώντας μια νέα ζωή. Καλούμε όλες τις γυναίκες να αγωνίζονται μέχρι να καταστραφούν η πατριαρχία και το κράτος.

Ζήτω ο Αγώνας μας!

Ζήτω η Αλληλεγγύη των Γυναικών!

*Δημοσιεύτηκε και εδώ: http://anarkismo.net/article/29789
**Μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, Νοέμβρης 2016.

Related Link: https://www.facebook.com/anarsistkadinlariz/?fref=ts

460_0___30_0_0_0_0_0_15181313_1787364518210454_4451731247132935761_n.jpg

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) ¡Libertad inmediata a nuestro compañero Mikola Dziadok!

DAF’ın Referandum Üzerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları Açlık Grevinin 39 Gününde

The Fall of Aleppo

Italia - Ricostruire opposizione sociale organizzata dal basso. Costruire un progetto collettivo per l’alternativa libertaria.

Recordando a César Roa, luchador de la caña

Prison Sentence to Managing Editor of Anarchist Meydan Newspaper in Turkey

Liberación de la Uma Kiwe, autonomía y territorio: una mirada libertaria para la comprensión de la lucha nasa

Misunderstanding syndicalism

American Anarchist and Wobbly killed by Turkey while fighting ISIS in Rojava

Devlet Tecavüzdür

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Φύλο | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Fri 28 Apr, 04:43

browse text browse image

rosinantexvj5fg_1.jpg imageΕίμαστε όλοι οροθε&#... 20:30 Thu 03 May by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε 0 comments

Ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ του ολοκληρωτικού σκηνικού που στήνεται μπροστά μας, έχει προστεθεί τις τελευταίες μέρες. Η αρχική δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας μιας φορέας του AIDS με την «εξήγηση» πως πρέπει «να προστατευτεί το κοινωνικό σύνολο» ήταν απλά η αρχή.

queertrans imageΦτιάχνοντας κινήμ ... 05:55 Fri 03 Dec by Queertrans Group 0 comments

Εισήγηση της ομάδας queertrans για την ομώνυμη συζήτηση στο "What Queer Fest?", Νοέμβριος 2010

header_1.jpg imageΕσύ πώς απέκτησες τ&... 16:19 Fri 16 Jul by Ομάδα QueerTrans 0 comments

Το κείμενο αυτό μοιράστηκε από την ομάδα του Queertrans στην εκδήλωση-προβολή που διοργάνωσε στις 18 Απρίλη 2010 στο Nosotros.

textΕκτός από το μπάτσο.... 18:25 Mon 19 Jan by Η έμμηνος ρήση κυλάει 0 comments

Στις πορείες της εξέγερσης ακούστηκε πολύ το σύνθημα «Μπάτσοι, Μουνιά, Σκοτώνετε παιδιά». Σε μία από τις περιπτώσεις που αντιδράσαμε ένας από τους «εξεγερμένους», προς αηδία μας, απάντησε: «Μάθε να το βουλώνεις. Και αν δεν ξέρεις πώς, θα στο βουλώσουμε εμείς».

imageΥπόθεση που δεν πρέ&... Dec 22 by Αυτόνομο Στέκι 0 comments

Για μια υπόθεση που δεν πρέπει να ξεχαστεί...
Εισήγηση της συνέλευσης του Αυτόνομου Στεκιού στην εκδήλωση-συζήτηση με αφορμή το ντοκιμαντέρ “Ruins” (20/12/13)
Κατεβάστε την εισήγηση σε pdf από εδώ Η δίωξη των οροθετικών γυναικών χαρακτηρίστηκε «κυνήγι μαγισσών» από πολλά στόματα. Οι φωνές αυτές πνίγηκαν μέσα στον κυρίαρχο λόγο και στην γκεμπελική επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης, τον Μάη του 2012, παραμονές εκλογών, από ένα καπιταλιστικό σύστημα σε κρίση, από μια αστική δημοκρατία που στρατηγικά εδώ και δεκαετίες επαναδιαπραγματεύεται τα όρια της νομιμότητάς της.

textΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΙΑΖΟ... Nov 13 by Κώστας Δεσποινιάδης 0 comments

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» στις 10/11/2006)

textΗ χειραφεσία της γυ&... Jun 30 by Γιάννης Μαγκανάρας 0 comments

Article about women's emancipation written by anarchist G. Magkanaras in Patras, Greece, in 1890s.

imageΕίμαστε όλοι οροθε&#... May 03 0 comments

Ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ του ολοκληρωτικού σκηνικού που στήνεται μπροστά μας, έχει προστεθεί τις τελευταίες μέρες. Η αρχική δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας μιας φορέας του AIDS με την «εξήγηση» πως πρέπει «να προστατευτεί το κοινωνικό σύνολο» ήταν απλά η αρχή.

imageΦτιάχνοντας κινήμ ... Dec 03 Queertrans Group 0 comments

Εισήγηση της ομάδας queertrans για την ομώνυμη συζήτηση στο "What Queer Fest?", Νοέμβριος 2010

imageΕσύ πώς απέκτησες τ&... Jul 16 0 comments

Το κείμενο αυτό μοιράστηκε από την ομάδα του Queertrans στην εκδήλωση-προβολή που διοργάνωσε στις 18 Απρίλη 2010 στο Nosotros.

textΕκτός από το μπάτσο.... Jan 19 0 comments

Στις πορείες της εξέγερσης ακούστηκε πολύ το σύνθημα «Μπάτσοι, Μουνιά, Σκοτώνετε παιδιά». Σε μία από τις περιπτώσεις που αντιδράσαμε ένας από τους «εξεγερμένους», προς αηδία μας, απάντησε: «Μάθε να το βουλώνεις. Και αν δεν ξέρεις πώς, θα στο βουλώσουμε εμείς».

© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]