user preferences

Recent articles by ΕΣΕ Αθήνας

imageΣυγχαρητήρι_... 0 comments

imageΔελτίο Εργατ ... 0 comments

imageΔελτίο Εργατ ... 0 comments

Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Εργατικοί Αγώνες

Οι νεκροί εργ&#... Sep 11 17 by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Θεσσαλονίκης

Ένα ακόμα εργ&#... Sep 07 17 by Συνέλευση Ταξικής Αλληλεγγύης

Οι σεζόν του τ&... Sep 05 17 by ΕΣΕ Θεσσαλονίκης

Και λογίστρια νεκρή...

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday December 03, 2016 06:45author by ΕΣΕ Αθήνας Report this post to the editors

για τ

Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η εξέλιξη και ποιο το πόρισμα της αστικής δικαιοσύνης για την ευθύνη και την τιμωρία των φονιάδων αφεντικών, η εμπειρία μας όμως μας λέει ότι οι εργοδότες είναι οι μόνιμοι υπεύθυνοι για κάθε εργοδοτική δολοφονία και έχουμε την απορία αν θα επιδείξουν οι αστυνομικοί που ως γνωστό προτιμούν ιδιαίτερα για την σίτιση τους την εν λόγω αλυσίδα ταχυεστιατορίων, τον ίδιο υπερβάλλοντα ζήλο για την δίωξη των εγκληματιών εργοδοτών, όπως διώκουν αντίστοιχα τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους.

ekraiksikentroathinaplateiaviktoriaseveresttraumaties1000.jpg

ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ ΝΕΚΡΗ ΓΙΑ Τ ΑΦΕΝΤΗ ΤΟ ΨΩΜΙ

Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας και την αγανάκτηση μας για τον τραγικό και άδικο θάνατο της συναδέλφου και εργαζόμενης Βασιλικής Παραστατίδου, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος, στους τραυματίες εργαζόμενους και διερχόμενους και ευελπιστούμε για την θεραπεία και πλήρη αποκατάσταση της υγείας τους.

Η 38χρονή Βασιλική Παραστατίδου μητέρα δύο παιδιών, λογίστρια που εργαζόταν στην εταιρεία EVERFOOD A.E. η οποία ανήκει στον όμιλο εταιρειών Βγενόπουλου, βρήκε τραγικό θάνατο την Πέμπτη 01/12 το πρωί σε χώρο εργασίας στο ταχυεστιατόριο EVEREST που βρίσκεται στην Πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα και το οποίο εκμεταλλεύεται η εργοδότρια εταιρεία. Εκτός από την νεκρή λογίστρια, τραυματίστηκαν άλλοι τρεις εργαζόμενοι και δύο διερχόμενοι.

Για να αποφευχθεί κάθε παραπλάνηση του κοινού και των εργαζομένων που ενδεχομένως θα προσπαθήσει να επιτύχει η εργοδοσία με συλλυπητήρια και ανακοινώσεις συμπαράστασης που θα τρέξουν να προβάλλουν τα συστημικά ΜΜΕ οι γνωστοί υπηρέτες και τσιράκια του κεφαλαίου και ασχέτως του τι θα επικαλεστούν τα αφεντικά προκειμένου να ελαφρύνουν την θέση τους και να αποφύγουν ή να μειώσουν την ευθύνη τους για αυτήν την εργοδοτική δολοφονία είναι γεγονός ότι στον χώρο εργασίας πραγματοποιούνταν από συνεργείο επικίνδυνες εργασίες και είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι ο εργοδότης έχει την αποκλειστική ευθύνη και οφείλει να έχει ενημερώσει τον αρμόδιο τεχνικό ασφαλείας και να μεριμνήσει για την παρουσία του κατά την διάρκεια των εργασιών, να έχει προβλέψει και να έχει φροντίσει για την απόλυτη ασφάλεια του χώρου εργασίας, για την ασφάλεια των εργαζομένων εντός του καταστήματος, του συνεργείου που πραγματοποιούσε τις εργασίες αλλά και κάθε τρίτου, ακόμη και να διακόψει την λειτουργία του καταστήματος λόγω της επικίνδυνης φύσης των εργασιών, πράγμα το όποιο και δεν έγινε, γιατί το κέρδος για τα αφεντικά είναι πάνω και από την ανθρώπινη ζωή.

Νεκρή λοιπόν και λογίστρια εργαζόμενη, άλλωστε είναι γνωστές και στον κλάδο των εργαζόμενων λογιστών οι ψυχαναγκαστικές και ακραίες συνθήκες εργασίας που απειλούν όχι μόνο την ψυχική αλλά όπως φαίνεται και την σωματική τους υγεία και όπως προκύπτει και από αυτήν την τραγική και άδικη απώλεια της ζωής της εργαζόμενης Βασιλικής Παραστατίδου, είναι και αυτοί θύματα της εργοδοσίας όπως και κάθε άλλος εργαζόμενος, οι οποίοι βιώνουν και αυτοί την εξαθλίωση και την σκλαβιά στην εργασία, τα απάνθρωπα και εξοντωτικά ωράρια, τους μισθούς της πείνας και πληρώνουν με το αίμα και την ζωή τους το κέρδος των αφεντικών.

Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η εξέλιξη και ποιο το πόρισμα της αστικής δικαιοσύνης για την ευθύνη και την τιμωρία των φονιάδων αφεντικών, η εμπειρία μας όμως μας λέει ότι οι εργοδότες είναι οι μόνιμοι υπεύθυνοι για κάθε εργοδοτική δολοφονία και έχουμε την απορία αν θα επιδείξουν οι αστυνομικοί που ως γνωστό προτιμούν ιδιαίτερα για την σίτιση τους την εν λόγω αλυσίδα ταχυεστιατορίων, τον ίδιο υπερβάλλοντα ζήλο για την δίωξη των εγκληματιών εργοδοτών, όπως διώκουν αντίστοιχα τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους.

Όλες οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι με αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη πρέπει να συμμετέχουν στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες, να αγωνιστούν ενάντια σε αυτούς που τους κλέβουν τις ζωές και να τιμωρήσουν οι ίδιοι αυτούς που τους σκοτώνουν στους χώρους εργασίας.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

Related Link: https://ese.espivblogs.net/2016/12/02/02-12-16/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Maan workers union)

Front page

Loi travail 2017 : Tout le pouvoir aux patrons !

En Allemagne et ailleurs, la rpression ne nous fera pas taire !

El acuerdo en preparacion entre la Union Europea y Libia es un crimen de lesa humanidad

Mourn the Dead, Fight Like Hell for the Living

SAFTU: The tragedy and (hopefully not) the farce

Anarchism, Ethics and Justice: The Michael Schmidt Case

Land, law and decades of devastating douchebaggery

Democracia direta j! Barrar as reformas nas ruas e construir o Poder Popular!

Resea del libro de Jos Luis Carretero Miramar Eduardo Barriobero: Las Luchas de un Jabal (Queimada Ediciones, 2017)

Anlise da crise poltica do incio da queda do governo Temer

Ds maintenant, passons de la dfiance la rsistance sociale!

17 maggio, giornata internazionale contro lomofobia.

Los Mrtires de Chicago: historia de un crimen de clase en la tierra de la democracia y la libertad

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) Libertad inmediata a nuestro compaero Mikola Dziadok!

DAFın Referandum zerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Rordin: Playing The Big Man in America

Ns anarquistas saudamos o 8 de maro: dia internacional de luta e resistncia das mulheres!

zgrlğmz Mcadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarit avec Tho et toutes les victimes des violences policires ! Non la loi Scurit Publique !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]