user preferences

Ο σύντροφος Umut Firat δεν είναι μόνος!

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday January 21, 2017 07:51author by Devrimci Anarşist Faaliyet Report this post to the editors

Στις 39 μέρες απεργίας πείνας

Οι συνθήκες στις οποίες κρατείται ο επαναστάτης αναρχικός κρατούμενος Umut Firat Suvariogullari οι οποίες έρχονται σήμερα στην επιφάνεια, είναι οι συνθήκες στις οποίες κρατούνται όλοι οι επαναστάτες κρατούμενοι κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Ο Umut Firat Suvariogullari, που βρίσκεται στην 39 ημέρα απεργίας πείνας για να υπερασπιστεί την ταυτότητά του ως επαναστάτη αναρχικού και να δημιουργήσει βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης, συνεχίζει τον αγώνα του, ενάντια σε όλες αυτές τις συνθήκες, και για να απελευθερωθεί με τον αγώνα του. [Türkçe] [English] [Italiano]
umutsilbuyuk768x496_1.jpg

Ο επαναστάτης αναρχικός φυλακισμένος Umut Firat Süvarioğullari στις 39 μέρες απεργίας πείνας

Ο σύντροφος Umut Firat δεν είναι μόνος

“Χθες, σε μια εποχή που τα δάκρυα δεν είχαν ακόμα στεγνώσει και η οργή δεν είχε ακόμα καταλαγιάσει για τις πόλεις που ισοπεδώθηκαν και έγιναν μπάζα με τανκς και βομβαρδισμούς, όταν εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, χιλιάδες γέροι, νέοι, παιδιά, γυναίκες και άνδρες, τραυματίστηκαν και ξεσπιτώθηκαν… Οι εικόνες των δραστών να λαμβάνουν μετάλλια είναι ζωντανές στη μνήμη μας, όταν τα τανκς και τα αεροπλάνα που έκαψαν τις πόλεις και σκότωσαν τους ανθρώπους-στόχους στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη στις 15 Ιουλίου, οι χθεσινοί ήρωες κηρύχθηκαν προδότες μέσα σε μια νύχτα. Χιλιάδες άνθρωποι γέμισαν τις φυλακές, δεκάδες χιλιάδες έχασαν τις δουλειές τους.

Η πρακτική του εκδικητικού πραξικοπήματος, που είναι μια εκδήλωση του αγώνα για την εξουσία στην κορυφή του κράτους, αποκαλύπτει το βρώμικο πρόσωπο του κράτους. Αποκαλύφθηκαν οι σχέσεις μεταξύ των συμμοριών, των ομάδων λατρείας, των αιρέσεων που οργανώθηκαν στο εσωτερικό του κράτους με τους στρατιώτες τους, την αστυνομία τους, τους υποτιθέμενους ανεξάρτητους δικαστές τους από το ανώτατο δικαστήριο μέχρι την τελευταία βαθμίδα, τους εισαγγελείς και όλους τους γραφειοκράτες, με την επί 15ετία ρατσιστική, εθνικιστική, φονταμενταλιστική και σεχταριστική κυβέρνηση που χρησιμοποίησε όλους αυτούς για την εξουσία της. Ωστόσο, η κυβέρνηση άρχισε να οργανώνει το αντιπραξικόπηματά της για να παγιώσει την εξουσία της παρά το γεγονός ότι φέρει την ευθύνη για όλα αυτά που έχουμε ζήσει, ενισχύοντας τη διαδικασία ανάθεσης σε κηδεμόνες και των επόπτες, σε εταιρείες για την αλλαγή των κεφαλαίων, σε εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια για την αλλαγή της ιδέας, σε δήμους τα κόμματα για την αλλαγή της πολιτικής, εντείνοντας την καταπίεσή της σε όλες τις κοινωνικές αντιδράσεις. Ενώ κυβερνούν με κατ’ εξουσιοδότηση νομοθεσία, αναστατώνουν τις μάζες χειραγωγωγωντας τις με κηρύγματα πολέμου και είναι έτοιμοι να μεταατρέψουν όλη αυτή τη γεωγραφία σε μια θάλασσα αίματος για την εξουσία, τις φιλοδοξίες και την τρέλα.

Ως άνθρωπος, επαναστάτης αναρχικός, ολικός αντιρρησίας συνείδησης, άτομο που έχει ζήσει 23 χρόνια σε ένα σκοτεινό κελί, σε ένα μπουντρούμι, βλέπω όλες τις καπιταλιστικές, κρατικιστικές, εθνικιστικές, φονταμενταλιστικές, θρησκευτικές και πατριαρχικές οντότητες-δομές της εξουσίας να είναι υπεύθυνες για όλα αυτά. Αρχίζω απεργία πείνας, για να επιστήσω την προσοχή σε όλα αυτά, πριν και μετά, για να τονίσω ότι οι νέες μορφές αγώνα και κοινωνικής αντίστασης πρέπει να οργανωθούν, αντανακλώντας τη δική μου πολιτική, ηθική και ευσυνείδητη στάση”.

Ο επαναστάτης αναρχικός κρατούμενος και συντάκτης της αναρχικής εφημερίδας “Meydan" Umut Firat Suvariogullari, ο οποίος “μεταφέρθηκε από την εξορία" από τη φυλακή Buca της Σμύρνης στη φυλακή Τύπου Τ αριθμός 4, στο Yenisakran επίσης, της Σμύρνης, βρίσκεται στην 39 ημέρα της απεργίας πείνας του.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά που έχει ζήσει μέσω της καταπίεσης και της σκληρότητας, τις φυλακές, τις αλλαγές και τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δεν εκπλησσόμαστε. Στον επαναστάτη αναρχικό Umut Firat, έγινε έρευνα ενώ ήταν γυμνός και ο ίδιος αντιστάθηκε επειδή άγγιξαν το σώμα του παρά τη θέλησή του και γι’ αυτή του τη στάση τιμωρήθηκε με απαγόρευση επικοινωνίας. Εκτός του ότι η επαναστατική αναρχική του ταυτότητα αγνοήθηκε, τοποθετήθηκε με 19 άλλα άτομα σε δωμάτιο χωρητικότητας 14 ατόμων, αναγκαζόμενος να κοιμάται σε σκισμένα κρεβάτια με αίμα, αναγκαζόμενος να κρατείται για χρόνια σε άσχημες συνθήκες σε κελιά αστυνομικών τμημάτων.

Οι επαναστάτες κρατούμενοι εξακολουθούν να ζουν υπό πνιγηρές συνθήκες που υπαγορεύονται από γραφειοκρατία και στερήσεις εξαιτίας της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δημιουργώντας μια φυλακή μέσα στη φυλακή, όπου οι ανοιχτές επισκέψεις είναι δύο φορές το μήνα 45-50 λεπτά, οι αναφορές με συγκέντρωση υπογραφών αγνοούνται και όπου η καταπίεση και τα βασανιστήρια είναι συνεχείς εικόνες.

Οι συνθήκες στις οποίες κρατείται ο επαναστάτης αναρχικός κρατούμενος Umut Firat Suvariogullari οι οποίες έρχονται σήμερα στην επιφάνεια, είναι οι συνθήκες στις οποίες κρατούνται όλοι οι επαναστάτες κρατούμενοι κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Ο Umut Firat Suvariogullari, που βρίσκεται στην 39 ημέρα απεργίας πείνας για να υπερασπιστεί την ταυτότητά του ως επαναστάτη αναρχικού και να δημιουργήσει βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης, συνεχίζει τον αγώνα του, ενάντια σε όλες αυτές τις συνθήκες, και για να απελευθερωθεί με τον αγώνα του.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα του!

Οι επαναστατικές καρδιές θα καταστρέψουν τα κελιά!

Ο σύντροφος Umut Firat δεν είναι μόνος!

Devrimci Anarşist Faaliyet

*Μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”.

Related Link: http://anarsistfaaliyet.org/english/comrade-umut-firat-...lone/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]