Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Yunanistan / Türkiye / Kıbrıs

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları’nın Açlık Grevi Eylemi Kazanımla Sonuçlandı

category yunanistan / türkiye / kıbrıs | repression / prisoners | news report author Wednesday February 15, 2017 02:00author by Devrimci Anarşist Faaliyet - DAF Report this post to the editors

Devrimci anarşist tutsak ve Anarşist Meydan Gazetesi yazarı Umut Fırat Süvarioğulları, “sürgün sevki”nin gerçekleştiği İzmir Yenişakran 4 No’lu T Tipi Hapishanesi’nde maruz kaldığı OHAL koşullarına, 14 kişilik odalara 20 kişi yerleştirilmesine, parçalanmış kanlı yataklarda yatılmaya zorlanmasına, psikolojik baskının ve işkencenin sürekli bir şekilde devam ettirilmesine ve devrimci anarşist siyasi kimliğinin yok sayılmasına karşı 11 Aralık 2016 tarihinde başlattığı açlık grevi eylemini 55. gününde sonlandırmıştır.[Italiano] [English]
16426075_1841964542686094_3875616516575574301_n.jpg

Hapishane yönetimi Umut Fırat’ın kararlı mücadelesi sonucunda geri adım atmış ve yoldaşımızın açlık grevine konu olan talepleri doğrultusunda kaldığı odayı değiştirmiştir. Yoldaş Umut Fırat taleplerinin karşılanmasıyla birlikte açlık grevi eylemini sonlandırmış olduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu ailesi aracılıyla bildirmiştir.

Yoldaş Umut Fırat’ın hapishanelerde OHAL içerisinde OHAL yaratan uygulamalara karşı açlık grevinin 55. gününde ulaştığı kazanım, OHAL sürecinin keyfiyetinden ve esnekliğinden faydalanmak isteyen tüm devlet kurumlarına verilmiş bir cevaptır. Bu kazanım aynı zamanda, OHAL sürecinde söz konusu uygulamalara maruz kalan tüm tutsaklar adına bir kazanımdır.

Umut Fırat’ın kararlılıkla sürdürdüğü bu mücadele, yaşadığımız coğrafyada ve dünyanın farklı yerlerinde yapılan dayanışma eylemleriyle desteklenmiş; onun sesine ses katılmaya çalışılmıştır. Yoldaş Umut Fırat Süvarioğulları’nın açlık grevi eylemi süresince onu yalnız bırakmayan tüm devrimci kurumları ve dayanışma gösteren herkesi selamlıyoruz.

Devrimci Yürekler Yıkılacak Hücreler!
Umut Fırat Süvarioğulları Yalnız Değildir!
Yaşasın Devrimci Dayanışma!

Verwandter Link: https://www.facebook.com/anarsistfaaliyetorg/posts/1841964542686094:0
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Yunanistan / Türkiye / Kıbrıs | Repression / prisoners | News Report | tk

Wed 17 Apr, 08:39

browse text browse image

textAKP binası önünde Şemdinli Eylemi 18:31 Sun 29 Jan by Deniz KURTUL 0 comments

28 Ocak 2006 Cumartesi günü 13.00'da AKP şişli ilçe binasının önünde Şemdinli’de gerçekleşen olaylar sonrasındaki gelişmeleri protesto etmek için bir basın açıklaması düzenlendi. Aralarında Kara Kızıl Notlar Emekçi Hareket Partisi, Ezilenlerin Kurtuluşu, Halk Kültür Merkezleri, Sınıf Mücadelesi ve Toplumsal Özgürlük Platformu gibi kuruluşların bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup adına okunan basın açıklamasında Şemdinli’de gerçekleşen saldırının üstünün örtülmesine izin verilmeyeceği ve gelişmelerin takipçisi olunacağı vurgulandı.

textSelanik'te Mehmet Tarhanla Dayanışma Yürüyüşü 18:36 Wed 14 Dec by Deniz KURTUL 0 comments

merhaba .. bizler yunanistanda bulunan multeciler ve politik multeciler kolektifi olarak mehmet tarhan ile dayanisma yuruyusu duzenledik

textZülküf Murat Bora (Bahoz) 17 Mayıs'tan itibaren Yunanistan'da açlık grevinde Jun 29 by ORA MIDEN 0 comments

Yaşadığı politik baskılar nedeniyle 1995 yılında Yunanistan'a giden ve siyasi sığınma talebinde bulunan Diyarbakır'lı Zülküf Murat Bora (burada bilinen adıyla Bahoz), aradan geçen 10 yıla rağmen halen siyasi sığınma talebinin kabul edilmemesi üzerine 17 Mayıs 2005'te açlık grevine başladı.

imageÖzgürlük için ve faşizme karşı mücadele verenlerle dayanışma! Feb 23 0 comments

Sevgili yoldaşlar, dünyanın bu küçük köşesinden cesaretli mücadelenizi seyrediyoruz. Yaşam alanlarınız ve mahallenizde serbestçe nefes almaya izin vermeyen faşizme karşı Türkiye’deki halkların uzun ve onurlu bir mücadele tarihi olduğunu biliyoruz. Yaşadığınız baskılara cesaretinizle yüz vermediğinizi ve yeni dünyaları çok zor durumlar altında yarattığınızı biliyoruz. Mücadelenizden ilham ve cesaret alıyoruz. Sizin bu onurlu mücadelenizle yaratılmaya çalışılan bu toplumsal deneyin gerçekleşmeyeceğini biliyoruz. Size ve direnişinize selamlarımızı gönderiyoruz.

imageMeydan Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürüne Hapis Cezası Dec 25 DAF 0 comments

Gazetemizin 2015 Aralık ayında “Her Şeyi Yasaklamak” manşetiyle yayımlanan 30. sayısında yer alan “Devletin Gelişi de Gidişi de Korkusundandır”, “İkinci Bir Emre Kadar Yasak” ve “Yaşamın Yeniden Yaratılması” başlıklı yazılardan dolayı, gazete hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın ardından açılan dava, yaklaşık bir yıl süren yargılamanın ardından sonlandı. [English] [Castellano] [Ελληνικά] [Italiano]

imageDevrimci Anarşist Faaliyet’e Polis Baskını May 18 0 comments

Bugün (14 Mayıs 2012 Pazartesi), saat 05:00 sularında Kadıköy Paylaşma ve Dayanışma Derneği’ne, 26A Kolektifi’nin Taksim‘deki kafesine ve birçok Devrimci Anarşist Faaliyet‘linin, Lise Anarşist Faaliyet‘linin Paylaşma ve Dayanışma Derneği üyesinin ve Kolektif 26A gönüllüsünün evlerine eş zamanlı baskınlar düzenlenmiştir.

imageAnarşistlere Yönelik Operasyonlara Karşı Basın Açıklaması May 18 0 comments

14 Mayıs 2012 tarihinde “1 Mayıs operasyonu” adı altında anarşistlere yönelik yapılan operasyonlara karşı bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

imageVolkan Sevinç serbest, duruşma 1 Nisan’da May 02 DAF 0 comments

Vicdani redci Enver Aydemir ile dayanışma eylemine katıldıkları için haklarında halkı askerlikten soğutma iddiasıyla dava açılan biri tutuklu 19 kişinin yargılanmasına Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Sözlü savunmaların yapıldığı bu ilk duruşma sonunda Volkan Sevinç’in tutukluluk hali kaldırıldı, dava 1 Nisan 2010 saat 015′e ertelendi.

more >>
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]