Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Αντιστεκόμαστε - υπερασπιζόμαστε

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Monday March 13, 2017 21:02author by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε Report this post to the editors

Όλες/οι στις 6 μμ, στην πλ. Γαρδένιας (Ζωγράφου)

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδόθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε ένα κρεσέντο κρατικού αυταρχισμού, πραγματοποιώντας μπαράζ επιθέσεων σε κατειλημμένους αυτοοργανωμένους χώρους στις γειτονίες της Αθήνας, συνεπικουρούμενη από την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές. Πιο συγκεκριμένα, από τις 6:30 το πρωί η κατάληψη στέγης προσφύγων Δρακοπούλειο στην οδό Αλκιβιάδου, η κατάληψη της Βίλλας Ζωγράφου και της Gare (Kαλλιδρομίου) βρίσκονται υπό κρατική κατοχή, μετά από εισβολή των δυνάμεων κατοχής.
ekkenosialkiviadou.jpg

Αντιστεκόμαστε στους βρυκόλακες της κυβέρνησης, υπερασπιζόμαστε τους κοινωνικούς χώρους της αλληλεγγύης – Όλες/οι στις 6 μμ, στην πλ. Γαρδένιας (Ζωγράφου)

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδόθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε ένα κρεσέντο κρατικού αυταρχισμού, πραγματοποιώντας μπαράζ επιθέσεων σε κατειλημμένους αυτοοργανωμένους χώρους στις γειτονίες της Αθήνας, συνεπικουρούμενη από την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές. Πιο συγκεκριμένα, από τις 6:30 το πρωί η κατάληψη στέγης προσφύγων Δρακοπούλειο στην οδό Αλκιβιάδου, η κατάληψη της Βίλλας Ζωγράφου και της Gare (Kαλλιδρομίου) βρίσκονται υπό κρατική κατοχή, μετά από εισβολή των δυνάμεων κατοχής.

Δεν θα προσποιηθούμε ότι πέφτουμε από τα σύννεφα. Η κυβέρνηση αυτή είναι η ίδια η οποία υπέγραψε και εφαρμόζει την συμφωνία της ντροπής Ε.Ε. – Τουρκίας για τους πρόσφυγες, η ίδια που στοιβάζει τους πρόσφυγες μέσα σε στρατόπεδα και χιονισμένες σκηνές, αυτή που είναι υπεύθυνη για το έγκλημα της Μόριας και που αναβαθμίζει την Αμυγδαλέζα, η ίδια που εισέβαλε στους κοινωνικούς χώρους και τις καταλήψεις προσφύγων στη Θεσσαλονίκη το 2016, η ίδια επίσης που συνεχίζει το πάρτυ εξαθλίωσης ντόπιων και προσφύγων, εφαρμόζοντας τις σκληρές πολιτικές του Κεφαλαίου έναντι της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Την περίοδο όπου χιλιάδες πρόσφυγες στεγάζονται στα άθλια camps όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι τρομακτικά επικίνδυνες, το ελληνικό κράτος εκκενώνει χώρους στέγασης προσφύγων που πρόσφεραν ζωή με αξιοπρέπεια. Παράλληλα εξαπολύει επίθεση σε χώρους αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, στοχοποιώντας το κίνημα των καταλήψεων και τις πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες που παράγει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει επάξια την παράδοση των ελληνικών κυβερνήσεων όσον αφορά το κρατικό αυταρχισμό και τη ρατσιστική πολιτική που έχει λαμπρό ιστορικό τα τελευταία χρόνια.

Η κοινωνική ασφυξία που θέλει να επιβάλλει το ελληνικό κράτος δεν είναι διόλου ανεξήγητη. Οι αντεργατικές πολιτικές εξόντωσης που εφαρμόζονται ασταμάτητα δεν θα μπορούσαν να μην έχουν στην αιχμή του δόρατος την καταστολή, τον ρατσισμό και τα στρατόπεδα. Η βαρβαρότητα των κέντρων κράτησης και των camps όπου αρκετοί πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της μεταχείρισης τους και των ανύπαρκτων συνθηκών υγιεινής και ασφαλείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη πολιτική των μνημονίων, των νέων αντεργατικών νομοσχεδίων, της καταστροφής της κοινωνικής ασφάλισης και φυσικά της αστυνομοκρατίας και των εκκενώσεων.

Το κοινωνικό και εργατικό κίνημα οφείλει να στήσει οδοφράγματα στον κρατικό αυταρχισμό, να σπάσει το τσαμπουκά που κυβέρνηση και αφεντικά επιδεικνύουν σε κάθε κοινωνικό πεδίο. Η απαίτηση για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων με κάθε νομιμοποιητικό έγγραφο, ο αγώνας για την υπεράσπιση των δομών του αντικαπιταλιστικού και ελευθεριακού κινήματος και εντέλει η οργάνωση της τάξης μας για την αντιπαράταξη στην καπιταλιστική λαίλαπα πρέπει να γίνουν ενιαίοι και ταυτόχρονοι.

Για τη ελευθερία του καθενός και την ισότητα όλων.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει στο κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία στη πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου σήμερα 13/3 στις 6μ.μ. ενάντια στις εκκενώσεις των κατηλειμμένων χώρων και τον κρατικό αυταρχισμό που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

*Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, πλήρη δικαιώματα διαμονής, περίθαλψης, παιδείας

*Κάτω τα χέρια από τις Καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους.

*Καμία δίωξη στους/στις αγωνιστές/ριες που ανέλαβαν την πολιτική υπεράσπιση των χώρων.

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

Verwandter Link: http://rocinante.gr/antistekomaste-stous-vrikolakes-tis-kivernisis-iperaspizomaste-tous-kinonikous-chorous-tis-allilengiis-olesi-stis-6-mm-stin-pl-ga...afou/

17309088_10208454626784879_8927264258275166093_n.jpg

rocilogo.jpg

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Tue 19 Mar, 16:41

browse text browse image

images2.png imageΗ Karala για την Ροζάβα κα... 15:07 Mon 09 Jan by Karala 0 comments

Το βράδυ της 19ης Νοεμβρίου, τα εδάφη της Ροζάβα και του Νότιου Κουρδιστάν βομβαρδίστηκαν από πολεμικά αεροσκάφη της TSK (Τουρκικός Στρατός). Το YPG ανακοίνωσε ότι βομβαρδίστηκαν το κέντρο της πόλης του Κομπάνι, ένα νοσοκομείο στον λόφο Μιστενούρ, το δάσος του Κομπάνι, το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, οι σιταποθήκες και πολλά χωριά. Οι εισβολείς, που δεν μπορούσαν να επιτύχουν αποτελέσματα με χημικά όπλα και πολυάριθμες επιχειρήσεις εισβολής για μήνες, έστρεψαν την κατεύθυνση προς τη Rojava, που είναι τα εδάφη της επανάστασης αυτή τη φορά.

sygkentrosiebouka1.jpg imageΥπερβάλων ζήλος 18:40 Thu 07 Mar by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας 0 comments

Παραφράζοντας το εθνικιστικό κρεσέντο «ας ξεβρομίσει» λοιπόν η Αθήνα από τη δυσωδία της αστυνομικής αυθαιρεσίας και αστυνομοκρατίας, «ας ξεβρομίσει» η Ομόνοια από το άντρο ανθρωποκτόνων που λέγεται Α.Τ. Ομονοίας, ας «ξεβρομίσει» από όσους εμπειρογνώμονες τους συγκαλύπτουν πιστοποιώντας πλαστές αιτίες θανάτου κρατουμένων του Α.Τ. Ομόνοιας.

12311094_1697455980474713_9086228949900891244_n.jpg imageΕνάντια στην επίσκ&#... 04:31 Thu 07 Dec by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

Να δωθεί ένα μύνημα διεθνιστικής αλληλεγγύης και έμπρακτης κοινότητας των αγωνιζόμενων. Να δωθεί ένα μύνημα ενάντια στα πολεμικά σχέδια στην περιοχή μας, ενάντια στο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, στο πλευρό των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών που το αντιμάχονται.

download.jpg imageΝίκη στους Nuriye Gülmen και Semih Özakç... 17:52 Mon 16 Oct by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Οι προλετάριοι όλων των χωρών δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Βρισκόμαστε στο ίδιο ταξικό στρατόπεδο, παρά τα όσα διαγγέλλουν οι αστικές αφηγήσεις, που θέλουν να διαιωνίσουν την πολιτική ανελευθερία και την οικονομική εκμετάλλευση των από τα κάτω, προς όφελος των κυρίαρχων. Οφείλουμε να απαντήσουμε λοιπόν στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα που καταδυναστεύει τις ζωές μας και μας ξεζουμίζει καθημερινά, οργανώνοντας και διεξάγοντας ακηδεμόνευτα την κοινωνική επανάσταση για την παγκόσμια χειραφέτηση των πληβειακών στρωμάτων, που θα σημάνει τη γενικευμένη κοινωνική αυτοδιεύθυνση.

download.jpg imageΑλληλεγγύη στον αν&#... 06:41 Wed 20 Sep by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο σύντροφο και σε όλους τους αρνητές στράτευσης που βρίσκονται στο στόχαστρο δικαστικών, στρατιωτικών και κρατικών θεσμών. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της τάξης μας.

ykbxfxpzt02fgzghe0up_g.jpg imageΑλληλεγγύη στους N. Gülme... 19:02 Fri 15 Sep by Όμικρον72 0 comments

Η φυλάκιση των δύο απεργών πείνας αποτελεί κομμάτι της ολοκληρωτικής και αυταρχικής πολιτικής του Ερντογάν και του κόμματός του (AKP). Μια πολιτική “...που ήρθε να μονιμοποιηθεί με το αποτυχημένο πραξικόπημα τις 15ης Ιουλίου, που οργάνωσε μερίδα υψηλόβαθμων στρατιωτικών που κατηγορήθηκαν από το κράτος ότι συμμετείχαν στο κίνημα του Γκιουλέν.

__3.jpg imageΠορεία Αλληλεγγύη ... 06:33 Tue 27 Jun by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Αυτή η τρομοκρατία έχει πρωτίστως ως στόχο τους συντρόφους που κάνουν την πολιτική επιλογή του ένοπλου αγώνα, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι, όχι απλώς με τον κίνδυνο, αλλά με το δεδομένο ότι δεν θα είναι μόνο εκείνοι που θα βρεθούν στα κελιά της δημοκρατίας, αλλά και οι κοντινοί τους άνθρωποι. Έχει, όμως, στόχο και όλο το υπόλοιπο κίνημα: τους αναρχικούς -μιας και όλοι μπορεί να βρεθούμε αύριο κατηγορούμενοι χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο, με στημένες αστειότητες που βρωμάν προχειρότητα από τα καθίκια της αντιτρομοκρατικής- αλλά και το ευρύτερο κίνημα, πάνω από τα κεφάλια του οποίου δεν υπάρχει πια μία απειλή μόνο για τους ίδιους, αλλά και για την οικογένεια τους, τους φίλους τους, όσους βρίσκονται κοντά τους.

.jpg imageΚολαστήριο! 19:16 Sun 23 Apr by Συνέλευση Αναρχικών από τα Ανατολικά Ελευθερια_ 0 comments

Η αλληλεγγύη στον αγώνα των ασθενών-κρατουμένων του κολαστηρίου και των κρατουμένων στις γυναικείες πτέρυγες του Κορυδαλλού για πρόσβαση στην περίθαλψη, όπως και η αλληλεγγύη σε κάθε αγώνα που απαιτεί ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης μέσα στις φυλακές, άδειες για τους κρατούμενους ή τήρηση της νομοθεσίας, η οποία συχνά καταστρατηγείται (ειδικά όταν πρόκειται για πολιτικούς κρατουμένους) είναι αναπόσπαστο μέρος της ταξικής πάλης.

vilazografou.jpg imageΗ αλληλεγγύη δεν εκ&... 16:15 Tue 14 Mar by Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας 0 comments

Το ξημέρωμα της Δευτέρας 13 Μαρτίου, 130 δικοί μας άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν ακούσια από την κατάληψη φιλοξενίας, στο μέχρι τότε και για παραπάνω από ένα χρόνο εγκαταλελειμμένο κτίριο του Δρακοπούλειου κέντρου αιμοδοσίας στην Αλικβιάδου 9, στο οποίο είχαν επιλέξει εκούσια να μείνουν εκεί. Στέλνουμε δε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους συλληφθέντες της κατάληψης της Βίλας Ζωγράφου, έναν τοπικό ακηδεμόνευτο χώρο που επίσης εκκενώθηκε σήμερα. Είναι φανερό ότι το σύγχρονο «αριστερό» υπόδειγμα είναι αυτό της επιτηρούμενης κατασταλτικά συνοδείας και της θεσμικής κηδεμονίας, απέναντι σε ότι είναι ακηδεμόνευτο και αυτοργανωμένο όπως οι δυο καταλήψεις που εκκενώθηκαν σήμερα.

lamia2.jpg image"Κορκονέας" Κορκονέ&... 16:04 Thu 02 Mar by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

Την απονομή του δικαίου δεν μπορεί να την κάνει ο θύτης. Το κράτος και η αστυνομία δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από έναν "καμένο χαρτί" εντολοδόχο τους. Είναι η ίδια η φύση αυτής της δίκης που εμείς οφείλουμε να αμφισβητήσουμε. Ο Κορκονέας είναι ένοχος για όλους εμάς, είναι ένοχος με το δίκαιο της ταξικής μας θέσης. Το κράτος είναι ένοχο μέσω αυτού. Το κράτος, όμως, δικάζεται και καταδικάζεται μόνο στους δρόμους.

more >>

imageΤελεσίγραφο στην Ε&#... Dec 06 by Αργύρης Αργυριάδης 0 comments

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Ο ακροδεξιός συμβιβασμός με την φιλελεύθερη αστική δημοκρατία είναι απλά μια τακτική κίνηση. Το πραγματικό πνεύμα της ακροδεξιάς εκκολάπτετε μέσα στο αυγό του φιδιού. Απλά καλύπτεται με έναν θεσμικό νομιμόφρονά μανδύα του εθνοσωτήρα από τους νεοφασίστες με σκοπό να κερδίσει την ευυποληψία και να κερδίσει την εξουσία. Σε αυτό το ιδεολογικό παιχνίδι της εξουσίας το μυαλό όπως πάντα είναι ο στόχος. Είναι πασιφανές ότι πρέπει όχι μόνο να αντισταθούμε σε αυτή την θεσμική λοβοτομή αλλά να καταδείξουμε ότι η κοινωνία δεν πρόκειται να κάνει πίσω προς όφελος ενός υπερφίαλου σωβινισμού. Η ακροδεξιά στην κυβέρνηση στοχεύει στην αποδόμηση της κοινοτυπίας του κακού.

imageΑνομία Sep 30 by Αργύρης Αργυριάδης 0 comments

Εν κατακλείδι οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι θα πρέπει να σταθούν ανάχωμα στον κοινωνικό δαρβινισμό και τον κανιβαλισμό ο οποίος κυριαρχεί δυστυχώς στα στενά των Εξαρχείων. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τους κατοίκους, εργαζόμενους και τους θαμώνες της περιοχής. Αλλιώς είναι δεδομένο ότι με την είσοδο και μόνιμη εγκατάσταση της αστυνομίας στην περιοχή, η -οποία όχι μόνο δεν παρεμποδίζει αλλά κάνει τα στραβά μάτια στο ναρκοεμπόριο - θα οδηγήσει σίγουρα από το κακό στο χειρότερο. Δεν τρέφουμε αυταπάτες.

imageΗ συγκλονιστική «απ&... Apr 29 by Τάσος Θεοφίλου 0 comments

Η "απολογία" του Τάσου Θεοφίλου σήμερα 28 Απριλίου 2017 στην εκδίκαση του εφετείου του, καθρέφτισε για άλλη μια φορά την καθαρότητα του πνεύματός του, το αίσθημα αλληλεγγύης και την αξιοπρέπεια που τον διακρίνει αλλά και την ουσιαστική πολιτική και κοινωνική του συνείδηση.

imageΤα χίλια πρόσωπα το&... Apr 16 by Άνθος του Κακού 0 comments

Ο "μέσος πολίτης" λέει για τον Καρέλι: "καλά του κάνανε" και τον σκότωσαν γιατί δολοφόνησε έναν άνθρωπο στα "καλά καθούμενα". Μάλιστα, αντιλαμβανόμαστε αυτή την πρόταση πάνω σε δυο άξονες, το φόβο και την εκδίκηση. Ο "μέσος πολίτης" φοβάται τον όποιο Καρέλι γιατί είναι "κακούργος", "ληστής", "φονιάς" κλπ.

imageΕπιτήρηση και Φυλά&#... Mar 29 by Dmitri (republishing) 0 comments

Επιτήρηση και Φυλάκιση. Η σύντομη ιστορία της πειθαρχίας
Εισήγηση για τον κύκλο προβολών στο κοινωνικό κέντρο Πάτρας

more >>

imageΗ Karala για την Ροζάβα κα... Jan 09 0 comments

Το βράδυ της 19ης Νοεμβρίου, τα εδάφη της Ροζάβα και του Νότιου Κουρδιστάν βομβαρδίστηκαν από πολεμικά αεροσκάφη της TSK (Τουρκικός Στρατός). Το YPG ανακοίνωσε ότι βομβαρδίστηκαν το κέντρο της πόλης του Κομπάνι, ένα νοσοκομείο στον λόφο Μιστενούρ, το δάσος του Κομπάνι, το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, οι σιταποθήκες και πολλά χωριά. Οι εισβολείς, που δεν μπορούσαν να επιτύχουν αποτελέσματα με χημικά όπλα και πολυάριθμες επιχειρήσεις εισβολής για μήνες, έστρεψαν την κατεύθυνση προς τη Rojava, που είναι τα εδάφη της επανάστασης αυτή τη φορά.

imageΥπερβάλων ζήλος Mar 07 0 comments

Παραφράζοντας το εθνικιστικό κρεσέντο «ας ξεβρομίσει» λοιπόν η Αθήνα από τη δυσωδία της αστυνομικής αυθαιρεσίας και αστυνομοκρατίας, «ας ξεβρομίσει» η Ομόνοια από το άντρο ανθρωποκτόνων που λέγεται Α.Τ. Ομονοίας, ας «ξεβρομίσει» από όσους εμπειρογνώμονες τους συγκαλύπτουν πιστοποιώντας πλαστές αιτίες θανάτου κρατουμένων του Α.Τ. Ομόνοιας.

imageΕνάντια στην επίσκ&#... Dec 07 1 of Anarkismo Editorial Group 0 comments

Να δωθεί ένα μύνημα διεθνιστικής αλληλεγγύης και έμπρακτης κοινότητας των αγωνιζόμενων. Να δωθεί ένα μύνημα ενάντια στα πολεμικά σχέδια στην περιοχή μας, ενάντια στο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, στο πλευρό των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών που το αντιμάχονται.

imageΝίκη στους Nuriye Gülmen και Semih Özakç... Oct 16 0 comments

Οι προλετάριοι όλων των χωρών δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Βρισκόμαστε στο ίδιο ταξικό στρατόπεδο, παρά τα όσα διαγγέλλουν οι αστικές αφηγήσεις, που θέλουν να διαιωνίσουν την πολιτική ανελευθερία και την οικονομική εκμετάλλευση των από τα κάτω, προς όφελος των κυρίαρχων. Οφείλουμε να απαντήσουμε λοιπόν στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα που καταδυναστεύει τις ζωές μας και μας ξεζουμίζει καθημερινά, οργανώνοντας και διεξάγοντας ακηδεμόνευτα την κοινωνική επανάσταση για την παγκόσμια χειραφέτηση των πληβειακών στρωμάτων, που θα σημάνει τη γενικευμένη κοινωνική αυτοδιεύθυνση.

imageΑλληλεγγύη στον αν&#... Sep 20 0 comments

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο σύντροφο και σε όλους τους αρνητές στράτευσης που βρίσκονται στο στόχαστρο δικαστικών, στρατιωτικών και κρατικών θεσμών. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της τάξης μας.

more >>
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]