user preferences

Αντιστεκόμαστε - υπερασπιζόμαστε

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Monday March 13, 2017 21:02author by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε Report this post to the editors

Όλες/οι στις 6 μμ, στην πλ. Γαρδένιας (Ζωγράφου)

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδόθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε ένα κρεσέντο κρατικού αυταρχισμού, πραγματοποιώντας μπαράζ επιθέσεων σε κατειλημμένους αυτοοργανωμένους χώρους στις γειτονίες της Αθήνας, συνεπικουρούμενη από την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές. Πιο συγκεκριμένα, από τις 6:30 το πρωί η κατάληψη στέγης προσφύγων Δρακοπούλειο στην οδό Αλκιβιάδου, η κατάληψη της Βίλλας Ζωγράφου και της Gare (Kαλλιδρομίου) βρίσκονται υπό κρατική κατοχή, μετά από εισβολή των δυνάμεων κατοχής.
ekkenosialkiviadou.jpg

Αντιστεκόμαστε στους βρυκόλακες της κυβέρνησης, υπερασπιζόμαστε τους κοινωνικούς χώρους της αλληλεγγύης – Όλες/οι στις 6 μμ, στην πλ. Γαρδένιας (Ζωγράφου)

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδόθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε ένα κρεσέντο κρατικού αυταρχισμού, πραγματοποιώντας μπαράζ επιθέσεων σε κατειλημμένους αυτοοργανωμένους χώρους στις γειτονίες της Αθήνας, συνεπικουρούμενη από την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές. Πιο συγκεκριμένα, από τις 6:30 το πρωί η κατάληψη στέγης προσφύγων Δρακοπούλειο στην οδό Αλκιβιάδου, η κατάληψη της Βίλλας Ζωγράφου και της Gare (Kαλλιδρομίου) βρίσκονται υπό κρατική κατοχή, μετά από εισβολή των δυνάμεων κατοχής.

Δεν θα προσποιηθούμε ότι πέφτουμε από τα σύννεφα. Η κυβέρνηση αυτή είναι η ίδια η οποία υπέγραψε και εφαρμόζει την συμφωνία της ντροπής Ε.Ε. – Τουρκίας για τους πρόσφυγες, η ίδια που στοιβάζει τους πρόσφυγες μέσα σε στρατόπεδα και χιονισμένες σκηνές, αυτή που είναι υπεύθυνη για το έγκλημα της Μόριας και που αναβαθμίζει την Αμυγδαλέζα, η ίδια που εισέβαλε στους κοινωνικούς χώρους και τις καταλήψεις προσφύγων στη Θεσσαλονίκη το 2016, η ίδια επίσης που συνεχίζει το πάρτυ εξαθλίωσης ντόπιων και προσφύγων, εφαρμόζοντας τις σκληρές πολιτικές του Κεφαλαίου έναντι της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Την περίοδο όπου χιλιάδες πρόσφυγες στεγάζονται στα άθλια camps όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι τρομακτικά επικίνδυνες, το ελληνικό κράτος εκκενώνει χώρους στέγασης προσφύγων που πρόσφεραν ζωή με αξιοπρέπεια. Παράλληλα εξαπολύει επίθεση σε χώρους αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, στοχοποιώντας το κίνημα των καταλήψεων και τις πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες που παράγει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει επάξια την παράδοση των ελληνικών κυβερνήσεων όσον αφορά το κρατικό αυταρχισμό και τη ρατσιστική πολιτική που έχει λαμπρό ιστορικό τα τελευταία χρόνια.

Η κοινωνική ασφυξία που θέλει να επιβάλλει το ελληνικό κράτος δεν είναι διόλου ανεξήγητη. Οι αντεργατικές πολιτικές εξόντωσης που εφαρμόζονται ασταμάτητα δεν θα μπορούσαν να μην έχουν στην αιχμή του δόρατος την καταστολή, τον ρατσισμό και τα στρατόπεδα. Η βαρβαρότητα των κέντρων κράτησης και των camps όπου αρκετοί πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της μεταχείρισης τους και των ανύπαρκτων συνθηκών υγιεινής και ασφαλείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη πολιτική των μνημονίων, των νέων αντεργατικών νομοσχεδίων, της καταστροφής της κοινωνικής ασφάλισης και φυσικά της αστυνομοκρατίας και των εκκενώσεων.

Το κοινωνικό και εργατικό κίνημα οφείλει να στήσει οδοφράγματα στον κρατικό αυταρχισμό, να σπάσει το τσαμπουκά που κυβέρνηση και αφεντικά επιδεικνύουν σε κάθε κοινωνικό πεδίο. Η απαίτηση για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων με κάθε νομιμοποιητικό έγγραφο, ο αγώνας για την υπεράσπιση των δομών του αντικαπιταλιστικού και ελευθεριακού κινήματος και εντέλει η οργάνωση της τάξης μας για την αντιπαράταξη στην καπιταλιστική λαίλαπα πρέπει να γίνουν ενιαίοι και ταυτόχρονοι.

Για τη ελευθερία του καθενός και την ισότητα όλων.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει στο κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία στη πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου σήμερα 13/3 στις 6μ.μ. ενάντια στις εκκενώσεις των κατηλειμμένων χώρων και τον κρατικό αυταρχισμό που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

*Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, πλήρη δικαιώματα διαμονής, περίθαλψης, παιδείας

*Κάτω τα χέρια από τις Καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους.

*Καμία δίωξη στους/στις αγωνιστές/ριες που ανέλαβαν την πολιτική υπεράσπιση των χώρων.

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

Related Link: http://rocinante.gr/antistekomaste-stous-vrikolakes-tis-kivernisis-iperaspizomaste-tous-kinonikous-chorous-tis-allilengiis-olesi-stis-6-mm-stin-pl-ga...afou/

17309088_10208454626784879_8927264258275166093_n.jpg

rocilogo.jpg

This page has not been translated into Kurdî / کوردی yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]