Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Τύφλα να’ χει το παρακράτος!

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Monday March 20, 2017 16:19author by ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΕΣΕ Αθήνας) Report this post to the editors

Την Τρίτη 28/03 δικάζονται επτά συνάδελφοι συνδικαλιστές ενεργά μέλη του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού. Οι συκοφαντικές κατηγορίες είναι η ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβιασμού και η απόπειρα εκβιασμού. Αυτό που ονομάζεται εκβιασμός είναι οι διεκδικήσεις των συναδέλφων για δεδουλευμένα και ένσημα και η ακύρωση των εκδικητικών απολύσεων.
17270281_1286177794837314_1611122275_n.jpg

Σύσταση Τμήματος Κρατικής Ασφάλειας για την Προστασία των Αφεντικών!...

Με τέτοιο κράτος, τύφλα να’ χει το παρακράτος!

Την Τρίτη 28/03 δικάζονται επτά συνάδελφοι συνδικαλιστές ενεργά μέλη του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού. Οι συκοφαντικές κατηγορίες είναι η ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβιασμού και η απόπειρα εκβιασμού. Αυτό που ονομάζεται εκβιασμός είναι οι διεκδικήσεις των συναδέλφων για δεδουλευμένα και ένσημα και η ακύρωση των εκδικητικών απολύσεων.

Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή. Είναι κοινώς γνωστό ότι στα μαγαζιά της διασκέδασης και του φαγητού οι συνάδελφοι δουλεύουν χωρίς ένσημα, με μισά ένσημα, χωρίς δώρα Χριστουγέννων και άλλα επιδόματα γιατί τα αφεντικά έχουν δημιουργήσει την επονομαζόμενη «πιάτσα» και εκβιαστικά σου λένε «αν δε θέλεις φύγε, τόσα δίνουν όλοι στην πιάτσα».

Όταν διεκδικείς, βρίσκεις μπροστά σου κάθε λογής μπράβους και προστάτες, είτε παρακρατικούς είτε και κρατικούς. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση των μαγαζιών «Βοτανοπωλείο» και «Σαλαντίν» στα Πετράλωνα και στον Κεραμεικό αντίστοιχα. Αφού απολύθηκαν 4 εργαζόμενοι για τη συνδικαλιστική τους δράση και ζήτησαν να ακυρωθεί η απόλυση και να ξαναπιάσουν δουλειά, στη συνέχεια στοχοποιήθηκε το ίδιο το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων για τις δράσεις που οργάνωσε και την αλληλεγγύη που έδειξε.

Οι παρεμβάσεις και η νόμιμη πίεση που άσκησε το σωματείο ενόχλησαν το καλοστημένο σύστημα της «πιάτσας», που στράφηκε εναντίον του. Επιστρατεύτηκε ακόμη και η κρατική ασφάλεια (και μάλιστα το τμήμα προστασίας του πολιτεύματος που πρέπει να μετονομαστεί σε τμήμα προστασίας συμφερόντων των αφεντικών και των μαγαζατόρων) για να προσπαθήσει να συκοφαντήσει και να ασκήσει δίωξη στο σωματείο. Προσπαθεί αποτυχημένα και χοντροκομμένα να βαπτίσει τις νόμιμες παρεμβάσεις μας ως απόπειρες εκβιασμού, προσπαθώντας ευθέως να ποινικοποιήσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Στις 28/3 λοιπόν δικάζεται ουσιαστικά ο μαχητικός αυτοοργανωμένος συνδικαλισμός, που μακριά από εργατοπατέρες και λογικές ανάθεσης και γραφειοκρατίας μάχεται για τα συμφέροντα της τάξης μας.

Γίνεται ο συνδικαλισμός να φοβίζει τα αφεντικά, να μεγαλώνει την δύναμη των εργαζόμενων και να αναγκάζει το κατασταλτικό σύστημα, δικαστικό και αστυνομικό, να αναλάβει δράση προς συμμόρφωση; Είτε πρόκειται για συνδικαλισμό Βάσης, είτε πρόκειται για Ελευθεριακό συνδικαλισμό ή Αναρχοσυνδικαλισμό, που και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για πραγματικό συνδικαλισμό, ο οποίος καθιστά τον ίδιο τον εργαζόμενο υπεύθυνο για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του μέσα από συλλογικές διαδικασίες.

Με αυτοοργάνωση μέσα από σωματεία ή διακλαδικές συνελεύσεις και με όπλο την αλληλεγγύη ανάμεσα σε διαφορετικούς κλάδους δημιουργεί αγώνες μαχητικούς που δεν συμβιβάζονται. Αυτό ακριβώς φοβάται κάθε αφεντικό μικρό ή μεγάλο και για αυτό φτάνουν να απειλούν με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση και εκβιασμό. Αυτή η δύναμη που έχουμε αναγκάζει το κράτος να ενεργοποιήσει εισαγγελείς και αστυνόμους υπό τις εντολές των εκάστοτε εργοδοτών. Καμία δίωξη στους συναδέλφους και στο σωματείο Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων και στην κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΕΣΕ Αθήνας)

Verwandter Link: https://ese.espivblogs.net/2017/03/17/17-03-2017-sal/#more-3174

wp_20160611_002.jpg

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Tue 19 Mar, 11:25

browse text browse image

343943163_126823230383588_8555420733278508672_n.jpg image1η Μάη: Οργάνωση κι Α^... 19:10 Sun 30 Apr by Azadi 1 comments

Οι μαζικοί και πολύμορφοι, όμως, απεργιακοί αγώνες σε Cosco, e-food, Energean, Λάρκο, Μαλαματίνα και Wolt, φωτίζουν τους δρόμους που ανοίγουν οι αγωνιζόμενοι. Κόντρα στο διάχυτο κλίμα απογοήτευσης, τον αναχωρητισμό και την παραίτηση, οι πρόσφατες διάσπαρτες αλλά σημαντικές ανταρσίες του κόσμο της εργασίας απέναντι στα αφεντικά τους δείχνουν ότι, όσο θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και αδικία, θα υπάρχει και αντίσταση. Διότι η μόνη χαμένη μάχη με τον κόσμο του κράτους και του κεφαλαίου είναι εκείνη που δε δόθηκε ποτέ.

179972969_388501498889428_7740708459301923117_n.jpg imageΌλοι και όλες στους ... 20:33 Mon 03 May by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

Να οργανώσουμε την πάλη μας για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αμοιβές και παροχές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας. Να μην επιτρέψουμε να βάλει το κράτος την ταφόπλακα στις κατακτήσεις μας και στα μέσα του αγώνα μας. Η συνειδητοποίηση των ταξικών μας συμφερόντων, του ταξικού μας εχθρού και η μεταξύ μας αλληλεγγύη να γίνουν οι κινητήριες δυνάμεις που θα σημάνουν την ανασυγκρότηση των ταξικών αντιστάσεων και τη μετωπική μας σύγκρουση με το κράτος και το κεφάλαιο. Μόνο με τις ίδιες μας τις δυνάμεις μπορούμε να αποτρέψουμε τη βάρβαρη επίθεση που μεθοδεύουν συντονισμένα κράτος και κεφάλαιο.

588be869c79fcdee083d3fb7d9611a7b.png image1η Μάη: Δεν είναι αργ^... 19:06 Thu 29 Apr by ΕΣΕ Ρεθύμνου 0 comments

Πιο πολύ από ποτέ είναι επίκαιρος ο αγώνας των εργατών του Σικάγο το 1886. Με την εξέγερση τους πέτυχαν την καθιέρωση του 8ώρου. Ήδη, οι φωνές μας μαζί με τις φωνές των καταπιεσμένων μεταναστ(ρι)ών, εργαζομένων, ανέργων, φοιτητ(ρι)ών, μαθητ(ρι)ών, καλλιτεχνών και υγειονομικών ενώνονται, σπάνε τον τρόμο και βγαίνουν στο δρόμο καθημερινά. Οι συλλογικοί μας αγώνες δείχνουν ότι είμαστε ήδη εδώ και δεν είμαστε μόνες. Ας γίνει η οργή μας το κύμα που θα τους πνίξει.Αντί να περιμένουμε την σφαγή σαν τους αμνούς, να βγούμε στην αντεπίθεση, να εναντιωθούμε στην κατάργηση του 8ώρου και να απαιτήσουμε αύξηση μισθού και ασφάλεια στον χώρο εργασίας μας.

07_04_2020_1.jpg imageΚομμένες οι μαλακί&#... 20:53 Tue 28 Apr by ΕΣΕ Ιωαννίνων 0 comments

Είτε δουλεύουμε είτε όχι, είτε κάνουμε τηλεργασία, σταματάμε την παραγωγή. Οργανωνόμαστε σε σωματεία, κάνουμε συνελεύσεις, συζητάμε, ενημερωνόμαστε και περνάμε στη δράση. Η Πρωτομαγιά του 2020, δεν θα είναι επέτειος ή γιορτή των εργατών. Πρέπει να γίνει μήνυμα προς την εξουσία. Πρέπει να διεκδικήσουμε ξανά τον δημόσιο χώρο. Πρέπει να καταλάβουν πως το εργατικό κίνημα παραμένει ζωντανό. Για να μην αφήσουμε τα αφεντικά και το κράτος, να ισοπεδώσουν ξανά τη ζωή μας.

bannerese.jpg imageΓια τα νέα αντεργατ&... 19:09 Fri 03 Apr by ΕΣΕ-Αθήνας 0 comments

Μπορούμε και είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερωνόμαστε, να επικοινωνούμε με τους συναδέλφους μας, να ανταλάσσουμε απόψεις μέσα στο εργατικό κίνημα, με συντρόφισσες και συντρόφους, εργατικά σωματεία και συνδικάτα βάσης, οριζόντια και αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, καθώς και αντίστοιχες ομαδοποιήσεις στο διεθνή χώρο. Να δούμε από κοινού πως μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε τις αντιστάσεις μας, όχι μόνο στα χρόνια του κορωνοϊού, αλλά και στις ζοφερές ημέρες που φαίνεται να έπονται.

logo_icl.jpg imageΔήλωση Αλληλεγγύη ... 11:54 Sat 30 Nov by International Confederation of Labour 0 comments

Η Διεθνής Συνομοσπονδία Εργασίας και οι κατά τόπους ενώσεις της προσυπογράφουν και υποστηρίζουν τη διαδήλωση που καλείται στην Αθήνα για τις 30 Νοεμβρίου 2019 από το ελληνικό μας τμήμα την ΕΣΕ μαζί με ένα ευρύ αριθμό πρωτοβάθμιων σωματείων.

cropped41.jpg imageΕκλογές στην ΕΛΜΕ Ρ&... 18:56 Thu 28 Nov by ΕΣΕ Ρεθύμνου 0 comments

Όχι σε κόμματα. Οι εργασιακές διεκδικήσεις είναι ο πυρήνας γύρω από τον οποίο θα συσπειρωθούμε. Υπέρτατο όργανο του σωματείου, η γενική συνέλευση. Ο χώρος που όλοι μιλάμε και συνδιαμορφώνουμε. Να μην θέλουμε πια αντιπρόσωπο στον οποίο θα αναθέσουμε την ελπίδα μας.

serveimage300x300.png imageΑυξήσεις στους μισ&#... 17:07 Mon 14 Oct by ΕΣΕ Αθήνας 0 comments

Χρειάζεται όμως να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για μια οργάνωση μας ως εργάτες και εργάτριες σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά η οποία έξω από και ενάντια σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα βάλει τις βάσεις για ένα εργατικό κίνημα πραγματικά αυτοοργανωμένο, ταξικό και μαχητικό που οργανωμένο σε μια ανεξάρτητη από κράτος, κεφάλαιο και μαφίες Επαναστατική Συνομοσπονδία Εργασίας θα είναι σε θέση να βάλει μπροστά και πάλι τα εργατικά συμφέροντα!

71587680_2473459916234355_2436668189791223808_n.jpg imageΒροχή οι απολύσεις &... 05:15 Tue 08 Oct by ΕΣΕ Ιωαννίνων 0 comments

Πετούν στον δρόμο ανθρώπους που έχουν υποχρεώσεις, οικογένειες, νοίκια, σαν να είναι προϊόντα ¨που έληξαν¨. Αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους/ες σαν αριθμούς στα λογιστικά φύλλα. Δυστυχώς για αυτούς, δεν έμαθαν να λογαριάζουν τι σημαίνει μαχητικός συνδικαλισμός, αλληλεγγύη και αγώνας. Ποτέ δεν είναι αργά.

54436221_1890829564355620_931906060967477248_n.jpg imageΓια τα κέρδη των αφε... 18:24 Sat 23 Mar by Αναρχική Συλλογικότητα mⒶnifesto 0 comments

Δεν ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας, στηρίζουμε αλληλέγγυα ο ένας την άλλη, απομονώνοντας τα τσιράκια της εργοδοσίας και διεκδικώντας συλλογικά, χωρίς αρχηγούς και χωρίς ανάθεση. Δεν περιμένουμε κανέναν άλλον να παλέψει αντι για μας, κανένα «Ζορό» να τιμωρήσει και να συνετίσει τα αφεντικά, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς και μεγαλύτερα μεροκάματα. Δεν εναποθέτουμε τη ζωή μας στα χέρια κανενός αυτόκλητου «σωτήρα». Μόνο εμείς οι ίδιοι/ες μπορούμε συλλογικά και οργανωμένα να παλέψουμε για τα δικά μας ταξικά συμφέροντα.

more >>

imageΔουλεύεις απ’ το σπί... Sep 25 by proledialers 0 comments

Τα όποια συμπεράσματα δεν είναι σίγουρα ελπιδοφόρα. Τα αφεντικά, από το μεγαθήριο της teleperformance και το «κάστρο» της e value μέχρι την ανερχόμενη webhelp και το τσίρκο της Online sales προσπαθούν να προσαρμοστούν στην επιταχυνόμενη αλλαγή μεταθέτοντας την χασούρα σε εμάς. Ως εργαζόμενες/οι στα τηλεφωνικά δεν μας είναι καινούργιοι οι κανόνες τους είτε η παρτίδα παίζετε στο γραφείο τους είτε στο σπίτι. Αυτό που σίγουρα ξέρουμε και μας κρατάει είναι ότι είμαστε πάρα πολλοί για να μας αγνοήσουν και πάρα πολύ θυμωμένοι για να το βουλώσουμε. Και όταν αποφασίζουμε να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε μας φοβούνται. Σε αυτό το τελευταίο τουλάχιστον συμφωνούμε μαζί τους.

imageΙστορίες δυστοπία ... Oct 28 by Vectrum 0 comments

Το τέλος όπως θα έπρεπε να είναι: Ένα πρωί ο πύργος του Κάφκα κάηκε και τα εκατομμύρια έγγραφά του σκόρπιζαν στον αέρα τη μυρωδιά της στάχτης. Η κρεατομηχανή καταστράφηκε από εκατομμύρια χέρια καταπιεσμένων ενώ τα κεφάλια των καταπιεστών στόλιζαν τις πλατείες. Ο Λευτέρης, η Γιώτα, ο Τάσος, η Ελένη, ο Λεωνίδας, η Φωτεινή χαμογελούσαν ξανά. Είχαν κερδίσει την ελευθερία τους με θάνατο στον θάνατο από αγάπη για ζωή.

imageAπό την αναδιάρθρωσ&... May 29 by Θερσίτης, χώρος ραδιουργίας & ανατροπής 0 comments

Κείμενο του Θερσίτη για την αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και την ανασυγκρότηση των αντιστάσεων στους χώρους δουλειάς. Το κείμενο αυτό συνόδευσε την σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Θερσίτη στις 19/5/2017.
Την πρωτομαγιά του 2005, γράφοντας ένα σχετικό με την ημέρα κείμενο, ξεκινούσαμε με την δήλωση του τότε προέδρου του ΣΕΒ Ορέστη Κυριακόπουλου (βιομηχανία ορυκτών και μετάλλων) σε κάποιο συνέδριο των ντόπιων αφεντικών: "το 8ωρο είναι ένας συναισθηματισμός που πρέπει να εγκαταλειφθεί"... 12 χρόνια μετά, ο πρόεδρος φαίνεται ήδη ξεπερασμένος: το 8ωρο είναι ήδη ένα "συναίσθημα" που έχει ξεθωριάσει. Για την ακρίβεια είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο στους χώρους εργασίας (μαζί με το "καλός μισθός" και "πληρωμένες υπερωρίες").

imageΜικρό εργαλείο για &... Apr 20 by ΕΣΕ Θεσσαλονίκης 0 comments

Είμαστε αναγκασμένοι να βγούμε στο δρόμο να απαντήσουμε στις επιταγές του κεφαλαίου. Να απαιτήσουμε υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, μείωση του ορίου των απολύσεων, κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, επαναφορά των τριετιών, καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας. Να παλέψουμε ενάντια στην μαύρη εργασία, να διεκδικήσουμε επιδόματα για ανέργους. Οφείλουμε να βγούμε με επιθετικά προτάγματα στο δρόμο, μέσα από μαχητικά σωματεία βάσης στους χώρους δουλειάς. Να ξανακάνουμε τον συνδικαλισμό επικίνδυνο για τα αφεντικά, μακριά από τους εργατοπατέρες-γραφειοκράτες συνδικαλιστές (ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ). Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

imageΕισηγήσεις σωματε ... Oct 28 by Dmitri (republishing) 0 comments

Παρουσιάζονται εδώ μερικές από τις εισηγήσεις σωματείων βάσης από το διήμερο της Συνέλευσης Ταξικής Αλληλεγγύης, 14-15 Οκτώβρη 2016. Δεν είναι όλες γιατί κάποιες ήταν προφορικές πχ της ΕΣΕ θεσσαλονίκης, ενώ την δεύτερη μέρα μετά τις εισηγήσεις ακολούθησαν προφορικές εισηγήσεις και απολογισμοί για τους νικηφόρους εργατικούς αγώνες που έτρεξαν την προηγούμενη χρονιά το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων στον Κλάδο του Επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης) και το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας.

more >>

image1η Μάη: Οργάνωση κι Α^... Apr 30 1 comments

Οι μαζικοί και πολύμορφοι, όμως, απεργιακοί αγώνες σε Cosco, e-food, Energean, Λάρκο, Μαλαματίνα και Wolt, φωτίζουν τους δρόμους που ανοίγουν οι αγωνιζόμενοι. Κόντρα στο διάχυτο κλίμα απογοήτευσης, τον αναχωρητισμό και την παραίτηση, οι πρόσφατες διάσπαρτες αλλά σημαντικές ανταρσίες του κόσμο της εργασίας απέναντι στα αφεντικά τους δείχνουν ότι, όσο θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και αδικία, θα υπάρχει και αντίσταση. Διότι η μόνη χαμένη μάχη με τον κόσμο του κράτους και του κεφαλαίου είναι εκείνη που δε δόθηκε ποτέ.

imageΌλοι και όλες στους ... May 03 0 comments

Να οργανώσουμε την πάλη μας για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αμοιβές και παροχές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας. Να μην επιτρέψουμε να βάλει το κράτος την ταφόπλακα στις κατακτήσεις μας και στα μέσα του αγώνα μας. Η συνειδητοποίηση των ταξικών μας συμφερόντων, του ταξικού μας εχθρού και η μεταξύ μας αλληλεγγύη να γίνουν οι κινητήριες δυνάμεις που θα σημάνουν την ανασυγκρότηση των ταξικών αντιστάσεων και τη μετωπική μας σύγκρουση με το κράτος και το κεφάλαιο. Μόνο με τις ίδιες μας τις δυνάμεις μπορούμε να αποτρέψουμε τη βάρβαρη επίθεση που μεθοδεύουν συντονισμένα κράτος και κεφάλαιο.

image1η Μάη: Δεν είναι αργ^... Apr 29 0 comments

Πιο πολύ από ποτέ είναι επίκαιρος ο αγώνας των εργατών του Σικάγο το 1886. Με την εξέγερση τους πέτυχαν την καθιέρωση του 8ώρου. Ήδη, οι φωνές μας μαζί με τις φωνές των καταπιεσμένων μεταναστ(ρι)ών, εργαζομένων, ανέργων, φοιτητ(ρι)ών, μαθητ(ρι)ών, καλλιτεχνών και υγειονομικών ενώνονται, σπάνε τον τρόμο και βγαίνουν στο δρόμο καθημερινά. Οι συλλογικοί μας αγώνες δείχνουν ότι είμαστε ήδη εδώ και δεν είμαστε μόνες. Ας γίνει η οργή μας το κύμα που θα τους πνίξει.Αντί να περιμένουμε την σφαγή σαν τους αμνούς, να βγούμε στην αντεπίθεση, να εναντιωθούμε στην κατάργηση του 8ώρου και να απαιτήσουμε αύξηση μισθού και ασφάλεια στον χώρο εργασίας μας.

imageΚομμένες οι μαλακί&#... Apr 28 0 comments

Είτε δουλεύουμε είτε όχι, είτε κάνουμε τηλεργασία, σταματάμε την παραγωγή. Οργανωνόμαστε σε σωματεία, κάνουμε συνελεύσεις, συζητάμε, ενημερωνόμαστε και περνάμε στη δράση. Η Πρωτομαγιά του 2020, δεν θα είναι επέτειος ή γιορτή των εργατών. Πρέπει να γίνει μήνυμα προς την εξουσία. Πρέπει να διεκδικήσουμε ξανά τον δημόσιο χώρο. Πρέπει να καταλάβουν πως το εργατικό κίνημα παραμένει ζωντανό. Για να μην αφήσουμε τα αφεντικά και το κράτος, να ισοπεδώσουν ξανά τη ζωή μας.

imageΓια τα νέα αντεργατ&... Apr 03 0 comments

Μπορούμε και είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερωνόμαστε, να επικοινωνούμε με τους συναδέλφους μας, να ανταλάσσουμε απόψεις μέσα στο εργατικό κίνημα, με συντρόφισσες και συντρόφους, εργατικά σωματεία και συνδικάτα βάσης, οριζόντια και αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, καθώς και αντίστοιχες ομαδοποιήσεις στο διεθνή χώρο. Να δούμε από κοινού πως μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε τις αντιστάσεις μας, όχι μόνο στα χρόνια του κορωνοϊού, αλλά και στις ζοφερές ημέρες που φαίνεται να έπονται.

more >>
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]