user preferences

Πρωτομαγιά 2017 - Η πάλη των εργατών συνεχίζεται

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday April 30, 2017 21:57author by Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ανέργων Σύρου Μυκόνου Report this post to the editors

Να ορθώσουμε ανάστημα και να απαντήσουμε στην εξαπάτηση της εργοδοσίας του Νεωρίου που αφήνει απλήρωτους τους εργαζομένους εδώ και χρόνια, ενώ μέχρι και το δώρο του Πάσχα που ξετσίπωτα ισχυρίζεται πως το έδωσε, ποτέ δεν μπήκε σε τσέπη εργάτη. Να σταθούμε δίπλα στα κακοπληρωμένα γκαρσόνια και σερβιτόρες, στις ανασφάλιστες καθαρίστριες και καμαριέρες, στους εμποροϋπάλληλους που τους ετοιμάζουν να δουλεύουν όλες τις Κυριακές και αργίες, στους εποχιακούς εργαζόμενους που στοιβάζονται στις νέες φαβέλες / φυλακές της Μυκόνου.
capture1_1.jpg

Η πάλη των εργατών συνεχίζεται (έτσι και αλλιώς τα αφεντικά μας το υπενθυμίζουν συνεχώς…) 1η Μάη 2017. ΑΠΕΡΓΙΑ! και όχι άλλη μία εορταστική αργία όπως θέλει η τωρινή κυβέρνηση. Η πάλη της εργατικής τάξης δεν μπαίνει στα μουσεία, ούτε επιβάλλεται από τους νόμους των κυβερνήσεων.

Όπως το 1886 στο Σικάγο και στη Θεσσαλονίκη του 1936, ημέρες που θυμόμαστε και τιμούμε, έτσι και σήμερα με την επίθεση στον κόσμο της εργασίας να οξύνεται, χρειάζεται να δημιουργήσουμε τα δικά μας ορόσημα αγώνων και να περάσουμε στην αντεπίθεση. Η υποτίμηση της ζωής μας, το ξεζούμισμά μας από τα αφεντικά, η τρομοκρατία της ανεργίας και των απολύσεων, η απλήρωτη εργασία, τα μαύρα μεροκάματα, οι εργοδοτικές δολοφονίες (τα δήθεν εργατικά ατυχήματα), τα τελευταία χρόνια δεν αφορούν πλέον ελάχιστα και μεμονωμένα τμήματα της εργατικής τάξης αλλά τη συντριπτική πλειοψηφία όλων εμάς.

Και μόνο εμείς, χωρίς να αφηνόμαστε σε ειδικούς, μεσολαβητές και σωτήρες μπορούμε να σπάσουμε αυτές τις αλυσίδες, μακριά από λογικές ανάθεσης. Μπορούμε να ξαναβρούμε το χαμένο νήμα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς μεταξύ μας και να οργανωθούμε σε αγώνες, μέχρι την τελική κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς, για να ζήσουμε επιτέλους ελεύθεροι και σαν άνθρωποι. Η ταξική πάλη και ο κοινωνικός αγώνας, συνεχίζονται παγκοσμίως: από το κίνημα για ουσιαστικές αυξήσεις στον βασικό μισθό στις ΗΠΑ (15 δολάρια την ώρα), ως το κίνημα στη Γαλλία του 2016 ενάντια στο νόμο του νέου εργασιακού «μεσαίωνα» με τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και συγκρούσεις και τις άγριες απεργίες σε Μπαγκλαντές και Κίνα.

Η ταξική πάλη συνεχίζεται και στην κοινωνία μας, και αναφερόμαστε μόνο στα πιο πρόσφατα: Στην επίθεση των αφεντικών που αφήνει πίσω τους νεκρούς είτε στα Everest, είτε στα Μikel. Στην εργοδοτική τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλλει έσχατη εντατικοποίηση στα Public και στον Μουστάκα. Στην παρεμπόδιση του συνδικαλισμού στη Wind.

Στις δικαστικές διώξεις του σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων και την ποινικοποίηση των εργαζομένων που αγωνίζονται. Στα λαμόγια των εταιρειών ενοικίασης εργαζομένων που προσλαμβάνουν τους νέους δούλους που θα πουλήσουν πολιτισμό στη Documenta 14. Στις νέες συμβάσεις ευελιξίας και ασάφειας στα Η&Μ προς όφελος της τεράστιας και απάνθρωπης κερδοφορίας τους, οι οποίες όμως μετά από τις αντιδράσεις και τον αγώνα των εργαζομένων τις πήρανε πίσω, γεγονός που αποδεικνύει πως δεν είναι ανίκητοι.

Η ταξική πάλη ενάντια στην επίθεση των αφεντικών και τον ανθρωποφάγο καπιταλισμό, ο οποίος γεννά τον φασισμό, διαπερνάει όλη την κοινωνία μας: από τους στενά εργασιακούς χώρους, ως τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των παρανομοποιημένων εργατών (μεταναστών) και τις εκκενώσεις των καταλήψεων / πραγματικά ανοικτών δομών φιλοξενίας τους, από την «πρώτη φορά» αριστερό-ακροδεξιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από τον ασφυκτικό έλεγχο στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την αβάσταχτη και αιματηρή για τον λαό φορολογία και τα μνημόνια, μέχρι και τη διάλυση της Δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης και την άλωση των τελευταίων δημόσιων χώρων και του περιβάλλοντος. Αλλά ας θυμηθούμε, ας εμπνευστούμε από τους ταξικούς αγώνες και εδώ στα νησιά των Κυκλάδων.

Την μεγάλη απεργία των μεταλλωρύχων στη Σέριφο πριν από 100 χρόνια. Τους δολοφονημένους στις γαλαρίες της Μυκόνου.

Να ορθώσουμε ανάστημα και να απαντήσουμε στην εξαπάτηση της εργοδοσίας του Νεωρίου που αφήνει απλήρωτους τους εργαζομένους εδώ και χρόνια, ενώ μέχρι και το δώρο του Πάσχα που ξετσίπωτα ισχυρίζεται πως το έδωσε, ποτέ δεν μπήκε σε τσέπη εργάτη.

Να σταθούμε δίπλα στα κακοπληρωμένα γκαρσόνια και σερβιτόρες, στις ανασφάλιστες καθαρίστριες και καμαριέρες, στους εμποροϋπάλληλους που τους ετοιμάζουν να δουλεύουν όλες τις Κυριακές και αργίες, στους εποχιακούς εργαζόμενους που στοιβάζονται στις νέες φαβέλες / φυλακές της Μυκόνου.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 1Η ΜΑΗ

Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ανέργων Σύρου Μυκόνου

Related Link: https://protergaky.wordpress.com

This page has not been translated into Norsk yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]