Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Πορεία Αλληλεγγύης για το Τ. Θεοφίλου

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Dienstag Juni 27, 2017 06:33author by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης Report this post to the editors

Αυτή η τρομοκρατία έχει πρωτίστως ως στόχο τους συντρόφους που κάνουν την πολιτική επιλογή του ένοπλου αγώνα, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι, όχι απλώς με τον κίνδυνο, αλλά με το δεδομένο ότι δεν θα είναι μόνο εκείνοι που θα βρεθούν στα κελιά της δημοκρατίας, αλλά και οι κοντινοί τους άνθρωποι. Έχει, όμως, στόχο και όλο το υπόλοιπο κίνημα: τους αναρχικούς -μιας και όλοι μπορεί να βρεθούμε αύριο κατηγορούμενοι χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο, με στημένες αστειότητες που βρωμάν προχειρότητα από τα καθίκια της αντιτρομοκρατικής- αλλά και το ευρύτερο κίνημα, πάνω από τα κεφάλια του οποίου δεν υπάρχει πια μία απειλή μόνο για τους ίδιους, αλλά και για την οικογένεια τους, τους φίλους τους, όσους βρίσκονται κοντά τους.
__3.jpg

Στις 10/8/2012, στη Νάουσα Πάρου, πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία στην ALPHA bank. Κατά τη διάρκεια της ληστείας, στην προσπάθειά του να εμποδίσει τη διαφυγή των ληστών, 53χρονος οδηγός ταξί τραυματίζεται και τελικά πεθαίνει.

Την υπόθεση αναλαμβάνει πολύ γρήγορα η αντιτρομοκρατική. Εντελώς «τυχαία», με το που αναλαμβάνει η αντιτρομοκρατική την υπόθεση δέχεται δύο «ανώνυμα» τηλεφωνήματα, τα οποία υποδεικνύουν ότι ένοχος «είναι» ο αναρχικός- κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου, καθώς και το σημείο στο οποίο βρίσκεται.

Τα «ενοχοποιητικά στοιχεία» για τη ληστεία είναι ίσως τα πιο σαθρά που έχουμε δει σε στημένες από την αντιτρομοκρατική δίκες:
– Τα δύο «ανώνυμα» τηλεφωνήματα, τα οποία όλος τυχαία δεν έχουν καταγραφεί
– Το καουμπόικο καπέλο, που υποτίθεται ότι έπεσε από έναν από τους ληστές, το οποίο δεν εμφανίζεται σε καμία από τις φωτογραφίες της σήμανσης από το τόπο του εγκλήματος, και στέλνεται από το ΑΤ της Πάρου προς τη ΓΑΔΑ σε διαφορετική ημερομηνία και ακολουθώντας διαφορετική διαδρομή από τα υπόλοιπα ευρήματα. Το καπέλο δεν αναγνωρίζεται από κανέναν από τους μάρτυρες, οι οποίοι μάλιστα τόνισαν ότι αυτό μεταφέρθηκε στη σκηνή του εγκλήματος μέσα σε πλαστική σακούλα.
– Τα γενετικό του υλικό υποτίθεται ότι ταυτοποιήθηκε (έτσι μας διαβεβαιώνει η αντιτρομοκρατική!) στο καπέλο, το οποίο «βρέθηκε» στο τόπο της ληστείας. Ακόμα και αν κάποιος πίστευε ότι το καπέλο βρέθηκε όντως εκεί, δεν υπάρχει καμιά απολύτως εγγύηση ότι βρέθηκε σ’ αυτό γενετικό υλικό του Τάσου Θεοφίλου, ή ότι το υλικό αυτό ήταν αρκετό σε ποσότητα, ή ότι το είδος του ήταν αξιόπιστο (…είναι μάλλον απίθανο να βρέθηκε αίμα ή σπέρμα, αντί ιδρώτα ή κυττάρων που δεν μπορούν να δώσουν αξιόπιστα αποτελέσματα), ή ότι δεν επιμολύνθηκε (στην Ελλάδα όλες οι αναλύσεις γίνονται σε ένα και μόνο εργαστήριο), ή ακόμα και ότι τα αποτελέσματα ήταν πράγματι αυτά που παρουσίασε η αντιτρομοκρατική. Εδώ ας τονιστεί, επίσης, ότι η διαδικασία ταυτοποίησης διήρκησε μόλις 3 ώρες, αντί της απαιτούμενης διάρκειας που πρέπει να είναι μεγαλύτερη του 24ώρου.
– Το DVD της ληστείας από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας, το οποίο αρχικά δεν είχε κατατεθεί ως στοιχείο από τον νομικό σύμβουλο της ALPHA bank και το οποίο δε δείχνει τίποτα ενοχοποιητικό για τον σύντροφο.
-Οι καταθέσεις όλων των μαρτύρων, οι οποίοι όλοι ανεξαιρέτως δεν αναγνωρίζουν στο πρόσωπό του Τ. Θεοφίλου κάποιον από τους δράστες.

Για τη συμμετοχή στη Σ.Π.Φ. -για την οποία επίσης κατηγορήθηκε- τα στοιχεία είναι «αδιάσειστα»:
– Τον Νοέμβρη του 2010 ο Τ. Θεοφίλου έφαγε σουβλάκια παρέα με τον αναρχικό Κώστα Σακκά, ενώ σύμφωνα με «μαρτυρία» αυτής της ίδιας της αντιτρομοκρατικής (!), υποτίθεται ότι αυτός παρείχε και μέτρα αντιπαρακολούθησης στον Καραγιαννίδη, επίσης κατηγορούμενο για την ίδια υπόθεση, στην περιοχή του Αγρινίου.

Η δίκη του ξεκίνησε το Νοέμβρη του 2013 και κατέληξε στην καταδίκη του Τάσου Θεοφίλου σε 25 χρόνια κάθειρξης για συμμετοχή σε ληστεία και απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία (ακόμα και αυτή η έδρα αναγκάσθηκε να τον αθωώσει από την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση Σ.Π.Φ., καθώς και από την κατηγορία της συναυτουργίας στην ανθρωποκτονία).

Χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο, λοιπόν, ο σύντροφος βρέθηκε να αντιμετωπίζει μια ποινή 25 ετών. Παρ’ όλ’ αυτά, τα κοπρόσκυλα της αντιτρομοκρατικής δεν είναι ικανοποιημένα, με αποτέλεσμα να ασκηθεί «έφεση υπέρ του νόμου». Ο -συνήθης ύποπτος- εισαγγελέας Δράκος έκανε και πάλι αυτό που του είχε ανατεθεί από τους προϊσταμένους του, ασκώντας την εν λόγω έφεση και μετατρέποντάς την ουσιαστικά σε επανάληψη του πρωτόδικου, δηλαδή, στην επανεξέταση ακόμα και των κατηγοριών για τις οποίες ο Τ. Θεοφίλου είχε πρωτόδικα αθωωθεί. Το εφετείο αυτό ξεκίνησε στις 21 Νοεμβρίου 2016. Επί 6 μήνες οι κοπιώδεις προσπάθειες της εισαγγελικής αρχής για την καταδίκη του Τάσου Θεοφίλου έπεφταν στο κενό, λόγω της σαθρότητας των κατηγοριών. Είναι πασιφανές πως η όλη δίκη πρόκειται για μία σκευωρία, ενορχηστρωμένη από την αντιτρομοκρατική και το βαθύ κράτος με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός εσωτερικού εχθρού και πιο συγκεκριμένα τη δαιμονοποίηση του αναρχικού χώρου και εν προκειμένω την εξόντωση του συντρόφου. Ήδη από τη στιγμή της σύλληψης του Τάσου Θεοφίλου, ξεκίνησε μια χρόνια, όπως αποδείχτηκε, μιντιακή υστερία που τον παρουσίαζε δημοσίως ως ένοχο. Καθώς λοιπόν η επένδυση στην καταδίκη του Θεοφίλου ήταν μεγάλη και επειδή τα χαλκευμένα στοιχεία που επιστρατεύθηκαν για να τον καταδικάσουν ήταν πολλά, η αντιτρομοκρατική δε θα μπορούσε να αφεθεί εκτεθειμένη. Έτσι, στις 15/5 η εισαγγελέας Άννα Καλουτά προτείνει την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για όλες τις κατηγορίες που του προσάπτονται, ακόμα και για αυτές απ’ τις οποίες είχε απαλλαχθεί πρωτόδικα. Η απόφαση της έδρας θα εκδοθεί στις 6/7.

Η υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου μας αφορά όλες και όλους. Αφενός, γιατί ένας σύντροφος βρίσκεται εδώ και 4 χρόνια -και για πολλά ακόμα αν περάσει η πρόθεση της αντιτρομοκρατικής- στη φυλακή, χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τη συμμετοχή του στην εν λόγω ληστεία. Αφετέρου, γιατί μέσα από την υπόθεση αυτή ξετυλίγεται όλο το κουβάρι των κατασταλτικών νομικών εργαλείων του κράτους, των μεθοδεύσεων της αντιτρομοκρατικής, και του ρόλου που η εν λόγω υπηρεσία έχει αποκτήσει, ως κράτος εν κράτει.

Τα τελευταία χρόνια, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, πετσόκομμα όλων των δημόσιων παροχών, απίστευτη αύξηση του κόστους ζωής, με την όλο και πιο εντεινόμενη υποτίμηση της εργατικής τάξης. Την ίδια στιγμή που η τάξη μας δέχεται την πιο σφοδρή επίθεση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί χτυπούν όλο και πιο σκληρά όσους και όσες τολμούν να αντιστέκονται.

Ο αντιτρομοκρατικός νόμος, ο κουκουλονόμος, τα κελιά τύπου Γ, οι ειδικές πτέρυγες, τα βραχιολάκια, η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας, οι προφυλακίσεις πολύ πάνω του «επιτρεπτού» 18μηνου, οι καταδικαστικές αποφάσεις χωρίς κανένα στοιχείο, η χρήση της καθόλα αναξιόπιστης μεθόδου σύγκρισης DNA ή των δακτυλικών αποτυπωμάτων που πολύ εύκολα μπορούν να αναπαραχθούν εργαστηριακά από την αντιτρομοκρατική, οι όλο και πιο εκτεταμένες παρακολουθήσεις, η ποινικοποίηση των φιλικών και συγγενικών σχέσεων: όλα τα μέσα θα χρησιμοποιηθούν από τη κυριαρχία για να τσακίσει αυτούς και αυτές που συνεχίζουν να αντιστέκονται στην εξαθλίωση των από τα κάτω.

Η πιο ποταπή πράξη στον ταξικό πόλεμο είναι σαφώς η χρησιμοποίηση των κοντινών προσώπων των κρατουμένων ως μέσο πίεσης για τους ίδιους τους κατηγορούμενους. Κανένας δε θα μπορούσε, ίσως, να φανταστεί πριν κάποια χρόνια ότι κάποιος ή κάποια θα κινδύνευε να βρεθεί στη φυλακή επειδή «υπέθαλψε» ( τι σημαίνει άραγε αυτό; ) τον γιό της, τον σύντροφο της, ή έναν φίλο. Αυτή είναι η πραγματική τρομοκρατία: μη μιλάς με αυτούς που το κράτος ονομάζει -ή μπορεί στο μέλλον να ονομάσει τρομοκράτες- μη τους πλησιάζεις, μη τους βοηθάς. Αυτή η τρομοκρατία έχει πρωτίστως ως στόχο τους συντρόφους που κάνουν την πολιτική επιλογή του ένοπλου αγώνα, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι, όχι απλώς με τον κίνδυνο, αλλά με το δεδομένο ότι δεν θα είναι μόνο εκείνοι που θα βρεθούν στα κελιά της δημοκρατίας, αλλά και οι κοντινοί τους άνθρωποι. Έχει, όμως, στόχο και όλο το υπόλοιπο κίνημα: τους αναρχικούς -μιας και όλοι μπορεί να βρεθούμε αύριο κατηγορούμενοι χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο, με στημένες αστειότητες που βρωμάν προχειρότητα από τα καθίκια της αντιτρομοκρατικής- αλλά και το ευρύτερο κίνημα, πάνω από τα κεφάλια του οποίου δεν υπάρχει πια μία απειλή μόνο για τους ίδιους, αλλά και για την οικογένεια τους, τους φίλους τους, όσους βρίσκονται κοντά τους.

Η αντιτρομοκρατική αναλαμβάνει να «διαλευκάνει» την υπόθεση -και έχει όλο και πιο διευρυμένα μέσα για να το κάνει (τρομονόμος, δαχτυλικά αποτυπώματα, ταυτοποίηση DNA κτλ.).

Η «δημοκρατία» επιδιώκει να κρατήσει στα κελιά της τους επικίνδυνους για τη δημόσια τάξη. Για τον σκοπό αυτό, η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη επιδιώκει να πάρει πάση θυσία μία καταδικαστική ετυμηγορία. Εδώ, ας αναφέρουμε μόνο πως στη δίκη του συντρόφου η έδρα α)προσπέρασε με ευκολία το γεγονός ότι οι μάρτυρες είχαν καλεστεί στη διεύθυνση ασφαλείας της συγκεκριμένης τράπεζας, όπου τους παρουσιάστηκε το DVD της ληστείας, ενώ τους δόθηκαν έτοιμες (παράνομα) οι προηγούμενες καταθέσεις τους, έτσι ώστε να μην πέσουν σε αντιφάσεις, β) δέχθηκε ως στοιχεία το DVD της ληστείας, που δεν είχε αρχικά συμπεριληφθεί στη δικογραφία, κάτι που παραβιάζει καταφανώς και απροκάλυπτα κάθε ένα «δίκαιης δίκης», γ) δεν παρέλειπε να τονίζει ότι ο κατηγορούμενος έχει απαλλαγή από το στρατό, ότι εκδίδει διηγήματα από τον «ύποπτο» εκδοτικό οίκο Ασύμμετρη Απειλή, και άλλα τέτοια απολύτως σχετικά με την υπόθεση (!), δ) δεν δίστασε να υπονοήσει ότι ο κατηγορούμενος δεν πήγε στη δίκη καλοξυρισμένος, προκειμένου να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του.

Απέναντι στα χίλια πρόσωπα της «δημοκρατίας» τους, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΟΡΕΙΑ
19:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης – μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_thess@hotmail.com
libertasalonica.wordpress.com

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
George Floyd: one death too many in the “land of the free”

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Do 28 Jan, 11:07

browse text browse image

sygkentrosiebouka1.jpg imageΥπερβάλων ζήλος 18:40 Do 07 Mär by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας 0 comments

Παραφράζοντας το εθνικιστικό κρεσέντο «ας ξεβρομίσει» λοιπόν η Αθήνα από τη δυσωδία της αστυνομικής αυθαιρεσίας και αστυνομοκρατίας, «ας ξεβρομίσει» η Ομόνοια από το άντρο ανθρωποκτόνων που λέγεται Α.Τ. Ομονοίας, ας «ξεβρομίσει» από όσους εμπειρογνώμονες τους συγκαλύπτουν πιστοποιώντας πλαστές αιτίες θανάτου κρατουμένων του Α.Τ. Ομόνοιας.

12311094_1697455980474713_9086228949900891244_n.jpg imageΕνάντια στην επίσκ&#... 04:31 Do 07 Dez by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

Να δωθεί ένα μύνημα διεθνιστικής αλληλεγγύης και έμπρακτης κοινότητας των αγωνιζόμενων. Να δωθεί ένα μύνημα ενάντια στα πολεμικά σχέδια στην περιοχή μας, ενάντια στο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, στο πλευρό των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών που το αντιμάχονται.

download.jpg imageΝίκη στους Nuriye Gülmen και Semih Özakç... 17:52 Mo 16 Okt by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Οι προλετάριοι όλων των χωρών δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Βρισκόμαστε στο ίδιο ταξικό στρατόπεδο, παρά τα όσα διαγγέλλουν οι αστικές αφηγήσεις, που θέλουν να διαιωνίσουν την πολιτική ανελευθερία και την οικονομική εκμετάλλευση των από τα κάτω, προς όφελος των κυρίαρχων. Οφείλουμε να απαντήσουμε λοιπόν στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα που καταδυναστεύει τις ζωές μας και μας ξεζουμίζει καθημερινά, οργανώνοντας και διεξάγοντας ακηδεμόνευτα την κοινωνική επανάσταση για την παγκόσμια χειραφέτηση των πληβειακών στρωμάτων, που θα σημάνει τη γενικευμένη κοινωνική αυτοδιεύθυνση.

download.jpg imageΑλληλεγγύη στον αν&#... 06:41 Mi 20 Sep by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο σύντροφο και σε όλους τους αρνητές στράτευσης που βρίσκονται στο στόχαστρο δικαστικών, στρατιωτικών και κρατικών θεσμών. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της τάξης μας.

ykbxfxpzt02fgzghe0up_g.jpg imageΑλληλεγγύη στους N. Gülme... 19:02 Fr 15 Sep by Όμικρον72 0 comments

Η φυλάκιση των δύο απεργών πείνας αποτελεί κομμάτι της ολοκληρωτικής και αυταρχικής πολιτικής του Ερντογάν και του κόμματός του (AKP). Μια πολιτική “...που ήρθε να μονιμοποιηθεί με το αποτυχημένο πραξικόπημα τις 15ης Ιουλίου, που οργάνωσε μερίδα υψηλόβαθμων στρατιωτικών που κατηγορήθηκαν από το κράτος ότι συμμετείχαν στο κίνημα του Γκιουλέν.

.jpg imageΚολαστήριο! 19:16 So 23 Apr by Συνέλευση Αναρχικών από τα Ανατολικά Ελευθερια_ 0 comments

Η αλληλεγγύη στον αγώνα των ασθενών-κρατουμένων του κολαστηρίου και των κρατουμένων στις γυναικείες πτέρυγες του Κορυδαλλού για πρόσβαση στην περίθαλψη, όπως και η αλληλεγγύη σε κάθε αγώνα που απαιτεί ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης μέσα στις φυλακές, άδειες για τους κρατούμενους ή τήρηση της νομοθεσίας, η οποία συχνά καταστρατηγείται (ειδικά όταν πρόκειται για πολιτικούς κρατουμένους) είναι αναπόσπαστο μέρος της ταξικής πάλης.

vilazografou.jpg imageΗ αλληλεγγύη δεν εκ&... 16:15 Di 14 Mär by Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας 0 comments

Το ξημέρωμα της Δευτέρας 13 Μαρτίου, 130 δικοί μας άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν ακούσια από την κατάληψη φιλοξενίας, στο μέχρι τότε και για παραπάνω από ένα χρόνο εγκαταλελειμμένο κτίριο του Δρακοπούλειου κέντρου αιμοδοσίας στην Αλικβιάδου 9, στο οποίο είχαν επιλέξει εκούσια να μείνουν εκεί. Στέλνουμε δε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους συλληφθέντες της κατάληψης της Βίλας Ζωγράφου, έναν τοπικό ακηδεμόνευτο χώρο που επίσης εκκενώθηκε σήμερα. Είναι φανερό ότι το σύγχρονο «αριστερό» υπόδειγμα είναι αυτό της επιτηρούμενης κατασταλτικά συνοδείας και της θεσμικής κηδεμονίας, απέναντι σε ότι είναι ακηδεμόνευτο και αυτοργανωμένο όπως οι δυο καταλήψεις που εκκενώθηκαν σήμερα.

ekkenosialkiviadou.jpg imageΑντιστεκόμαστε - υπ&... 21:02 Mo 13 Mär by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε 0 comments

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδόθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε ένα κρεσέντο κρατικού αυταρχισμού, πραγματοποιώντας μπαράζ επιθέσεων σε κατειλημμένους αυτοοργανωμένους χώρους στις γειτονίες της Αθήνας, συνεπικουρούμενη από την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές. Πιο συγκεκριμένα, από τις 6:30 το πρωί η κατάληψη στέγης προσφύγων Δρακοπούλειο στην οδό Αλκιβιάδου, η κατάληψη της Βίλλας Ζωγράφου και της Gare (Kαλλιδρομίου) βρίσκονται υπό κρατική κατοχή, μετά από εισβολή των δυνάμεων κατοχής.

lamia2.jpg image"Κορκονέας" Κορκονέ&... 16:04 Do 02 Mär by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

Την απονομή του δικαίου δεν μπορεί να την κάνει ο θύτης. Το κράτος και η αστυνομία δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από έναν "καμένο χαρτί" εντολοδόχο τους. Είναι η ίδια η φύση αυτής της δίκης που εμείς οφείλουμε να αμφισβητήσουμε. Ο Κορκονέας είναι ένοχος για όλους εμάς, είναι ένοχος με το δίκαιο της ταξικής μας θέσης. Το κράτος είναι ένοχο μέσω αυτού. Το κράτος, όμως, δικάζεται και καταδικάζεται μόνο στους δρόμους.

turkeysolidarity1.jpg imageΑλληλεγγύη στους λ&#... 16:00 Do 23 Feb by Πρωτοβουλία Διεθνιστικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου 0 comments

Σύντροφοι και συντρόφισσες, από αυτή τη μικρή γωνιά του πλανήτη παρακολουθούμε το θαρραλέο αγώνα σας. Οι λαοί της Τουρκίας έχουν μακρά και ένδοξη ιστορία στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, που στιγμή δεν έχει αφήσει να ανασάνουν ελεύθερα τα όμορφα μέρη σας και τις γειτονιές σας. Γνωρίζουμε ότι όχι μόνο αντιμετωπίζετε θαρραλέα την καταστολή, αλλά οικοδομείτε καινούριους κόσμους σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Αντλούμε έμπνευση και κουράγιο από τον αγώνα σας. Ξέρουμε ότι με τον αξιοπρεπή αγώνα που δίνετε δεν θα επιτρέψετε να περάσει αυτό το κοινωνικό πείραμα. Σας στέλνουμε την πιο ζεστή αγκαλιά μας.

more >>

imageΤελεσίγραφο στην Ε&#... Dez 06 by Αργύρης Αργυριάδης 0 comments

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Ο ακροδεξιός συμβιβασμός με την φιλελεύθερη αστική δημοκρατία είναι απλά μια τακτική κίνηση. Το πραγματικό πνεύμα της ακροδεξιάς εκκολάπτετε μέσα στο αυγό του φιδιού. Απλά καλύπτεται με έναν θεσμικό νομιμόφρονά μανδύα του εθνοσωτήρα από τους νεοφασίστες με σκοπό να κερδίσει την ευυποληψία και να κερδίσει την εξουσία. Σε αυτό το ιδεολογικό παιχνίδι της εξουσίας το μυαλό όπως πάντα είναι ο στόχος. Είναι πασιφανές ότι πρέπει όχι μόνο να αντισταθούμε σε αυτή την θεσμική λοβοτομή αλλά να καταδείξουμε ότι η κοινωνία δεν πρόκειται να κάνει πίσω προς όφελος ενός υπερφίαλου σωβινισμού. Η ακροδεξιά στην κυβέρνηση στοχεύει στην αποδόμηση της κοινοτυπίας του κακού.

imageΑνομία Sep 30 by Αργύρης Αργυριάδης 0 comments

Εν κατακλείδι οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι θα πρέπει να σταθούν ανάχωμα στον κοινωνικό δαρβινισμό και τον κανιβαλισμό ο οποίος κυριαρχεί δυστυχώς στα στενά των Εξαρχείων. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τους κατοίκους, εργαζόμενους και τους θαμώνες της περιοχής. Αλλιώς είναι δεδομένο ότι με την είσοδο και μόνιμη εγκατάσταση της αστυνομίας στην περιοχή, η -οποία όχι μόνο δεν παρεμποδίζει αλλά κάνει τα στραβά μάτια στο ναρκοεμπόριο - θα οδηγήσει σίγουρα από το κακό στο χειρότερο. Δεν τρέφουμε αυταπάτες.

imageΗ συγκλονιστική «απ&... Apr 29 by Τάσος Θεοφίλου 0 comments

Η "απολογία" του Τάσου Θεοφίλου σήμερα 28 Απριλίου 2017 στην εκδίκαση του εφετείου του, καθρέφτισε για άλλη μια φορά την καθαρότητα του πνεύματός του, το αίσθημα αλληλεγγύης και την αξιοπρέπεια που τον διακρίνει αλλά και την ουσιαστική πολιτική και κοινωνική του συνείδηση.

imageΤα χίλια πρόσωπα το&... Apr 16 by Άνθος του Κακού 0 comments

Ο "μέσος πολίτης" λέει για τον Καρέλι: "καλά του κάνανε" και τον σκότωσαν γιατί δολοφόνησε έναν άνθρωπο στα "καλά καθούμενα". Μάλιστα, αντιλαμβανόμαστε αυτή την πρόταση πάνω σε δυο άξονες, το φόβο και την εκδίκηση. Ο "μέσος πολίτης" φοβάται τον όποιο Καρέλι γιατί είναι "κακούργος", "ληστής", "φονιάς" κλπ.

imageΕπιτήρηση και Φυλά&#... Mär 29 by Dmitri (republishing) 0 comments

Επιτήρηση και Φυλάκιση. Η σύντομη ιστορία της πειθαρχίας
Εισήγηση για τον κύκλο προβολών στο κοινωνικό κέντρο Πάτρας

more >>

imageΥπερβάλων ζήλος Mär 07 0 comments

Παραφράζοντας το εθνικιστικό κρεσέντο «ας ξεβρομίσει» λοιπόν η Αθήνα από τη δυσωδία της αστυνομικής αυθαιρεσίας και αστυνομοκρατίας, «ας ξεβρομίσει» η Ομόνοια από το άντρο ανθρωποκτόνων που λέγεται Α.Τ. Ομονοίας, ας «ξεβρομίσει» από όσους εμπειρογνώμονες τους συγκαλύπτουν πιστοποιώντας πλαστές αιτίες θανάτου κρατουμένων του Α.Τ. Ομόνοιας.

imageΕνάντια στην επίσκ&#... Dez 07 1 of Anarkismo Editorial Group 0 comments

Να δωθεί ένα μύνημα διεθνιστικής αλληλεγγύης και έμπρακτης κοινότητας των αγωνιζόμενων. Να δωθεί ένα μύνημα ενάντια στα πολεμικά σχέδια στην περιοχή μας, ενάντια στο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, στο πλευρό των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών που το αντιμάχονται.

imageΝίκη στους Nuriye Gülmen και Semih Özakç... Okt 16 0 comments

Οι προλετάριοι όλων των χωρών δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Βρισκόμαστε στο ίδιο ταξικό στρατόπεδο, παρά τα όσα διαγγέλλουν οι αστικές αφηγήσεις, που θέλουν να διαιωνίσουν την πολιτική ανελευθερία και την οικονομική εκμετάλλευση των από τα κάτω, προς όφελος των κυρίαρχων. Οφείλουμε να απαντήσουμε λοιπόν στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα που καταδυναστεύει τις ζωές μας και μας ξεζουμίζει καθημερινά, οργανώνοντας και διεξάγοντας ακηδεμόνευτα την κοινωνική επανάσταση για την παγκόσμια χειραφέτηση των πληβειακών στρωμάτων, που θα σημάνει τη γενικευμένη κοινωνική αυτοδιεύθυνση.

imageΑλληλεγγύη στον αν&#... Sep 20 0 comments

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο σύντροφο και σε όλους τους αρνητές στράτευσης που βρίσκονται στο στόχαστρο δικαστικών, στρατιωτικών και κρατικών θεσμών. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της τάξης μας.

imageΑλληλεγγύη στους N. Gülme... Sep 15 0 comments

Η φυλάκιση των δύο απεργών πείνας αποτελεί κομμάτι της ολοκληρωτικής και αυταρχικής πολιτικής του Ερντογάν και του κόμματός του (AKP). Μια πολιτική “...που ήρθε να μονιμοποιηθεί με το αποτυχημένο πραξικόπημα τις 15ης Ιουλίου, που οργάνωσε μερίδα υψηλόβαθμων στρατιωτικών που κατηγορήθηκαν από το κράτος ότι συμμετείχαν στο κίνημα του Γκιουλέν.

more >>
© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]