Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche verffentlicht

Ναι, πράγματι, χρειάζονται εκκενώσεις!

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Donnerstag Juli 13, 2017 19:21author by Κατάληψη Rosa Nera Report this post to the editors

Κείμενο της κατάληψης Rosa Nera

Ο Διγαλάκης κι ο κάθε Διγαλάκης στέκεται με μανία ενάντια στα κοινωνικά κινήματα. Αυτοί που αρπάζουν με κάθε ευκαιρία κονδύλια και μετοχές, αυτοί που σηκώνουν το δαχτυλάκι για να μας πουν για το δημόσιο συμφέρον, αυτοί που δεν μπορούν να σεβαστούν τα δεκατρία χρόνια αντίστασης και αλληλεγγύης, πολιτισμού και αυτοοργάνωσης, αυτοί ναι, είναι που πρέπει να εκκενωθούν από τα πόστα τους. Τώρα!

rosanera768x576.jpg

Χανιά: Κείμενο της κατάληψης Rosa Nera, σχετικά με τις πρόσφατες απειλές για εκκένωση από τον ξενοδόχο Β. Διγαλάκη

Ναι, πράγματι, χρειάζονται εκκενώσεις!

Μετά τη δήλωση του πρύτανη του Πολυτεχνείου Βασίλη Διγαλάκη, για την αναγκαιότητα εκκένωσης για το καλό της κοινωνίας των Χανίων, δηλώνουμε με πάθος και εμείς ότι ναι, πράγματι, χρειάζονται εκκενώσεις!.
Κι επειδή το παραμύθι του καλού της κοινωνίας, με δημόσια στήριξη βουλευτών Ηρακλείου, προσωπικοτήτων και αρχηγού αντιπολίτευσης, επιχειρηματιών που εμπλέκονται άμεσα στα οικονομικά ιδιωτικά συμφέροντα που προωθεί ο ανώτατος κρατικός λειτουργός Διγαλάκης και λοιπών πρόθυμων μικρότερων αρπαχτικών επαναλαμβάνεται, παραθέτουμε μερικές χαρακτηριστικές ενέργειες του ευεργέτη της πόλης, ενδεικτικά, εδώ και δυο χρόνια:

Α/ Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ: κύρος, γνωριμίες, υποδομές, χρηματοδοτήσεις, η άντληση των ανθρώπινων, επιστημονικών, τεχνολογικών και ιδιοκτησιακών πόρων από το δημόσιο πανεπιστήμιο.

1/ 2015
ο Διγαλάκης καλεί τον συνεργάτη του Dan Marom στα Χανιά πανεπιστημιακό-επιχειρηματία, πρόεδρο της CEO, Irrational Innovations, μιας παγκόσμιας εμβέλειας εταιρίας ανοικοδόμησης που δραστηριοποιείται ως τώρα στην Αφρική[1]. Ένα χρόνο μετά, ο ενθουσιασμένος Dan Marom εξηγεί για την εταιρία του: η Irrational Innovation αφορά την επένδυση κεφαλαίων σε τοπικές real estate εταιρείες και στον τουρισμό, χτίζουμε ένα δίκτυο μπουτίκ ξενοδοχείων στα Χανιά, το οποίο ελπίζουμε ότι σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Νομίζω ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία σε αυτές τις αγορές, και περισσότερο από αυτό, η ομάδα μας βλέπει αυτά τα έργα ως μια πλατφόρμα για να συμβάλει και σε άλλους τομείς: στην επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και άλλα πολλά.
Το καλοκαίρι του 2015, καλεί άλλον έναν εκλεκτό συνεργάτη, τον George Khairallah[2] που στα τέλη Αυγούστου καλείται επίσημα από το Πολυτεχνείο[3]. Είναι πρόεδρος μιας εταιρίας που αντικείμενο έχει τις επικοινωνίες στις αεροπορικές εταιρίες (συνεργάτης ΙΑΤΑ), ταξίδια και πολυτελείς μετακινήσεις[4]. Ο George Khairallah μεταφέρει την πολυεθνική του JR Technologies στα Χανιά με διαδικασία fast track μερικές μέρες πριν τη συνάντηση στο Πολυτεχνείο (11 Αυγούστου). Ιδρύει μια ιδιωτική εταιρία ατομική[5], την Μονοπρόσωπη JR Technologies[6]. Προφανώς εντυπωσιασμένος από τις επιτυχίες του πρύτανη που διαπρέπει στις κρατικές επιδοτήσεις των δικών του εταιριών[7], αιτείται μιας χρηματοδότησης για πολύ μικρές εταιρίες (η εταιρία στην πραγματικότητα είναι πολυεθνική). Έτσι, με το ένα πόδι στο Πολυτεχνείο και το μάτι στα κονδύλια, με ενεργητικό μόλις +/- 50.000[8] αλλά ετήσιο τζίρο περί τα 350.000[9] εκ των οποίων τα 200.000 είναι επιδοτούμενα από κρατικά προγράμματα ενίσχυσης των πολύ μικρών εταιριών[10], ο George Khairallah αρχίζει και διαδίδει στον Τύπο ότι η εταιρία του είναι ευκαιρία για τους νέους[11], ότι ήρθε να επενδύσει[12] και να συμβάλλει και αυτός στην ανάπτυξη[13].
2/ 2016
το Μάρτη αναγγέλλεται από τον πρύτανη μια καινοτομία του Πολυτεχνείου, η TUC Innovation Initiative[1] όπου παρουσιάζεται το TUC Innovation House ως πρωτοβουλία της οποίας ακόμα ψάχνουν τότε το νομικό πλαίσιο (The TUC Innovation House will be an independent company that will spin-off from the Development Company of TUC and its legal status will be determined in the next few months. σελίδα 14). Την παρουσίαση αναλαμβάνει ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Νικόλαος Νικολαΐδης[2]. Βρίσκουν χρηματοδότηση σύντομα για να διαφημίσουν τις εμπορικές μέρες Innovation Days μαζί με πανεπιστήμιο της Νορβηγίας (ΦΕΚ Τεύχος Β 4108/21.12.2016). Η εργασία του Νικολαΐδη αναδεικνύει την ακολουθούμενη στρατηγική: αναφέρει στις επιτυχίες του Πολυτεχνείου Κρήτης την εταιρία Dialogos[3] των Βασίλη Διγαλάκη και Σωκράτη Κόκκαλη (Φ.Ε.Κ.7811/18-8-2000) όπου μέλος Δ.Σ. είναι η Παρασκευή Μανάρα[4] (σύζυγος), τώρα πρόεδρος των άλλων εταιριών του Διγαλάκη αφότου εξαφανίστηκε από αυτές ο ίδιος όταν έγινε πρύτανης.
το Μάρτη ο καλός φίλος της JR Technologies George Khairallah προσκαλεί φοιτητές του Πολυτεχνείου με λαμπερά μυαλά[5] για επιμόρφωση και εργασία[6].
για την επίσημη παρουσίαση του σχεδίου δράσης της JR Technologies, υπογράφεται ιδιωτικό συμφωνητικό παραχώρησης του Νεώριου από το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου για πενθήμερη εκδήλωση[7] τέλη Σεπτεμβρίου του 2016[8].
την 1η Ιουλίου το ξενοδοχείο Ambassador Residence το καμάρι του Dan Marom με την εταιρία του Irrationals Innovations και η JR Technologies η μικρούλα εταιρία του George Khairallah, είναι οι δυο μέγα σπόνσορες στην καινοτομία του Πολυτεχνείου Κρήτης που λέγεται Innovation & Entrepreneurship at TUC που διοργανώνεται στο ΜΑΙΧ[9]. Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι και οι δυο επιχειρηματίες, ενώ ο Don Marom[10] επανέρχεται και στο Hellenic Innovation Forum στην Αθήνα 1-2 Μαρτίου 2017[11] και στο TUC talks about FINTECH στο Πολυτεχνείο στις 3 Μαρτίου 2017[12]. Σκοπός της εκδήλωσης του Ιουλίου 2016 είναι η διαφήμιση του Master in Technology & Innovation Management[13]. Στις ίδιες συναντήσεις παραβρίσκεται ο Harry Yuklea[14], πανεπιστημιακός-επιχειρηματίας που μαζί με τους Dan Marom[15], Φώτη Πασιούρα, Νικόλαος Νικολάου, Βασίλειος Διγαλάκης κλπ., εργάζονται όλοι μαζί στο νέο μεταπτυχιακό του Πολυτεχνείου Κρήτης Master in Technology & Innovation Management [16] που ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου 2017[17].
3/ 2017
τον Φεβρουάριο ο ακαδημαϊκος-επενδυτής George Khairallah[1] της JR Technologies, δηλώνει ότι ίδρυσε στα Χανιά ένα πρότυπο κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας[2]. Επιβεβαιώνει την προσήλωση της εταιρίας να στηρίζει την ελληνική αγορά, έχοντας εγκαταστήσει την έδρα της στα Χανιά με στόχο την προσέλκυση νέων επιστημόνων από εξειδικευμένα τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης[3].
30 Μαρτίου ο Βασίλης Διγαλάκης είναι τόσο ευχαριστημένος από την πρωτοβουλία που αναφέρει σε συνέντευξη εφόλης της ύλης: αυτό το εξάμηνο ξεκίνησε τη λειτουργία του και το Innovation House, το Σπίτι της Καινοτομίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης, παράλληλα με το νέο μεταπτυχιακό σε Διαχείριση της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας. Η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των φοιτητών και των καθηγητών, παράλληλα με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υποστήριξη της καινοτομίας, με κάνει αισιόδοξο για το μέλλον.[1]
στις 31 Μαρτίου γίνεται η επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας TUC Innovation House (η πρωτοβουλία του Μάρτη 2016) από τον Φώτη Πασιούρα[2] καθηγητή του Πολυτεχνείου ειδικευμένος και βραβευμένος στα οικονομικά στο πλαίσιο της εκδήλωσης TUC Talks about Ventures Capitals[3].
στις 17 Μαΐου ο Φώτης Πασιούρας επανεμφανίζεται αναβαθμισμένος αυτή τη φορά σε υπεύθυνο της πρωτοβουλίας αυτής, που διοργανώνει το TUC talks about Tourism Technology[4] αφού εγκρίθηκαν τα ερευνητικά κονδύλια διαφήμισης το Δεκέμβρη του 2016. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο Ιωάννης Σκιάς, μεταξύ άλλων πρώην σύμβουλος επιλογής στρατιωτικού εξοπλισμού[5], προσκεκλημένος αυτή τη φορά του Πολυτεχνείου Κρήτης, λόγω της θέσης του στην εταιρία του George Khairallah[6] στα Χανιά, Head of Engineering & Operations Division, Innovation Center of Chania, JR Technologies.
Β/ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ: ένα ατέλειωτο γαΙτανάκι με έδρες (και) στην Κύπρο
η σχέση της εταιρίας που κέρδισε το διαγωνισμό εκμίσθωσης της 5ης Μεραρχίας, με την εταιρία που διαχειρίζεται το Ambassador Residence που αναφέρει ο Don Marom το 2015, είναι γνωστή: η BELVEDERE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. ιδρύθηκε το Γενάρη του 2017 20 μέρες προτού λήξει η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών και έχει έταιρο την κυπριακή CYDON GROUP LIMITED. Η CYDON GROUP με τη σειρά της έχει τη CYPROLIAISON-LIMITED γραμματέα. Η BH-BOUTIQUE-HOTELS-HOLDINGS-CYPRUS-LIMITED η εταιρία ιδιοκτήτρια του Ambassador Boutique Hotel στα Χανιά έχει επίσης την CYPROLIAISON-LIMITED γραμματέα. Tα ονόματα ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ ΛΕΑΝΔΡΟΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΧΑΤΖΗΓΙΑΓΚΟΥ ΓΙΑΓΚΟΣ, ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ ΛΟΥΚΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ και ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ[1] (νομικοί) συναντιούνται παντού, σε διάφορα πόστα και συνεργασίες, στην Κύπρο ή την Κρήτη. Οι διευθύνσεις όλων αυτών των εταιριών είναι δυο: στην Ιφιγένειας 17 και στην Κωστάκη Παντελίδη 1, στη Λευκωσία. Το Ambassador Boutique Hotel είναι ο ένας μέγας σπόνσορας στη διαφήμιση του μεταπτυχιακού του Πολυτεχνείου το γιατί είναι πασιφανές. Για την JR Technologies το δεύτερο μέγα σπόνσορα επίσης.
τις σχέσεις του Don Marom με τα Boutique Hotels και τις βλέψεις του για επένδυση ακόμα και στην παιδεία ή την υγεία, τις δηλώνει ο ίδιος. Δηλώνει επίσης ο ίδιος ο George Khairallah ότι σκοπός του είναι να αντλεί η εταιρία του από το Πολυτεχνείο. Πανεπιστημιακοί είναι μεν, επιχειρηματίες δε. Ο πρύτανης Διγαλάκης είναι ο μόνος που έχει το θράσος να επικαλείται το καλό της κοινωνίας των Χανίων.
για το καλό της χανιώτικης κοινωνίας λοιπόν, το ξενοδοχείο του Βασίλη Διγαλάκη ΚΟΡΙΝΑ ΜΑΡΕ διαφημίζεται (μεταξύ άλλων) από μια εταιρία CILIARA LIMITED με έδρα την Κύπρο[2] που είναι ειδικευμένη στο ηλεκτρονικό εμπόριο[3] και έχει διευθυντή την HAMERVATE LIMITED[4] και γραμματέα την ZEDANA SECRETARIAL LIMITED. Οι δυο αυτές εταιρίες είναι αντίστοιχα διευθύντρια εταιρία και γραμματέας στην CRETESOFT LIMITED[5], εταιρία του Dr. Heinz Kabutz, διακεκριμένου επιστήμονα στη γλώσσα υπολογιστών (Java Champion) και επίσημος προσκεκλημένος του Πολυτεχνείου στις 20 Μαΐου του 2016[6]. Τα προγράμματα που προτείνει στην Κρήτη η CRETESOFT LIMITED είναι εντατική μάθηση και χαλάρωση, ένας νέος τύπος τουρισμού με υψιλής ποιότητας τουρισμό και επαγγελματική πιστοποίηση ταυτόχρονα[7]. Τα ονόματα που επανέρχονται στις εταιρίες αυτές HAMERVATE LIMITED, ZEDANA SECRETARIAL LIMITED, ΚΥΡΙΑΚΗ ΧΑΤΖΗΦΙΛΙΠΠΟΥ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΜΑΓΝΗΤΗ οδηγούν σε αμέτρητες άλλες εταιρίες με την ίδια διεύθυνση (Στρόβολος 77) και παραλλαγές στα ονόματα των διευθυντών-γραμματέων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι Χατζηφιλίππου και Μαγνήτη, υπεύθυνες στην Alliot Partellas Kiliaris Ltd [8], μια εταιρία με νομικές συμβουλές: the firm is ready to provide professional advisory and comprehensive, custom-made solutions regarding the company registration procedure, the documents required and application
forms. Advisory expands on information regarding benefits of an international (offshore) company, possible business activities and the criteria for choosing the ideal Jurisdiction.

Είναι κάποιος που δεν καταλαβαίνει;

και για να μην ξεχνιόμαστε: η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου δεν έδωσε ποτέ την 5η Μεραρχία στην εταιρία Belvedere. Η Σύγκλητος επικύρωσε το δικαίωμα διαχείρισης στην Εταιρία Διαχείρισης του Πολυτεχνείου το 2014 και η Εταιρία με τη σειρά της (και με άλλη σύνθεση μελών) αποφάσισε το 2017 κι αυτό με αμφιβολίες σχετικά με την πλήρη ή όχι νομιμότητα αυτής της ενέργειας να το δώσει στην Belvedere[1].
Ο πανικόβλητος πρύτανης που λήγει η θητεία του επιστρατεύει όποιον μπορεί για να προλάβει πριν φύγει, να τακτοποιήσει το πολυπόθητο έργο. Εμφανίζεται σε τηλεοπτικά παράθυρα, δίνει συνεντεύξεις μέρα παρά μέρα, στριφογυρνά από δω κι από κει προκειμένου να στείλει το πολιτικό μήνυμα του δικαιώματος του Πολυτεχνείου να διαχειρίζεται την περιουσία του.
Την περιουσία του;
Ο Διγαλάκης κι ο κάθε Διγαλάκης στέκεται με μανία ενάντια στα κοινωνικά κινήματα. Αυτοί που αρπάζουν με κάθε ευκαιρία κονδύλια και μετοχές, αυτοί που σηκώνουν το δαχτυλάκι για να μας πουν για το δημόσιο συμφέρον, αυτοί που δεν μπορούν να σεβαστούν τα δεκατρία χρόνια αντίστασης και αλληλεγγύης, πολιτισμού και αυτοοργάνωσης, αυτοί ναι, είναι που πρέπει να εκκενωθούν από τα πόστα τους. Τώρα!

.. κι εμείς συνεχίζουμε!
Κατάληψη Rosa Nera Λόφος Καστέλι παλιό λιμάνι ,Χανιά
πηγή : http://rosanera.squat.gr

διαβάστε το κείμενο σε μορφή pdf εδώ

[1] http://agonaskritis.gr/wp-content/uploads/2017/06/75034...f.pdf
[1] https://home.kpmg.com/cy/en/home/contacts/l/cy-marios-l....html
[2] http://corinna-mare-chania.booked.net/#/overviewtab και http://ibooked.ca/info.html#about
[3] http://www.ciliara.com/
[4] https://opencorporates.com/officers/131281070
[5] https://opencorporates.com/companies/cy/HE239985
[6]http://www.ece.tuc.gr/index.php?id=4092&tx_ttnews%5Btt_...ec218
[7] http://www.javaspecialists.eu/courses/xj-conc-j8.jsp και http://www.javaspecialists.eu/crete/
[8] https://www.cypruscompanyformation.com/alliott-partella...iaris

[1] http://eparxies.gr/vasilis-digalakis-rotiste-tha-ime-yp...-mou/
[2] https://www.tuc.gr/index.php?id=2786&tx_ttnews%5Btt_new...797fb
[3] https://www.tuc.gr/index.php?id=2786&tx_ttnews%5Btt_new...0cefd
[4] https://www.tuc.gr/index.php?id=2786&tx_ttnews%5Btt_new...123ce
[5] https://www.linkedin.com/in/ioannisskias/
[6] https://www.tuc.gr/index.php?id=2786&tx_ttnews%5Btt_new...123ce

[1] https://www.yuklea.info/academic-vitae
[2] http://traveldailynews.gr/news/article/64273
[3] https://www.tuc.gr/index.php?id=531

[1] http://synedrio16.teetdk.gr/eisigiseis/nikolaidis.pdf
[2] http://www.herslab.tuc.gr/people/nikolaidis
[3] http://www.speech.gr/res/news-20071001-customer_managem...t.pdf
[4] https://www.linkedin.com/in/manaraparaskevi/
[5] http://www.jrtechnologies.com/pdfs/ECESCON2016.pdf
[6] https://www.career.tuc.gr/el/ergasia/aggelies-nea-kai-a...=8723
[7] http://ndcinpractice.jrtechnologies.com/
[8]https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:P...fox-b
[9] https://www.tuc.gr/index.php?id=6771
[10] http://www.capital.gr/sunenteuxi/3141094/-talenta-uparx...uleia
[11] http://hif.ethosevents.eu/homepage/
[12] https://www.tuc.gr/index.php?id=2786&tx_ttnews%5Btt_new...7effe
[13] https://www.mtim.tuc.gr/en/news/n/12934-event-innovatio...2016/
[14] https://www.yuklea.info/business-cards
[15] http://www.danmarom.com/
[16] https://www.mtim.tuc.gr/en/people/faculty/
[17] http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/master-scienc...ritis
[1] https://irrationalinnovations.com/
[2] https://www.geminet.gr/_intradownload/78cbbd94-97f6-431...b.pdf
[3] https://www.tuc.gr/index.php?id=2786&tx_ttnews%5Btt_new...3c668
[4] https://www.linkedin.com/in/george-khairallah-9846181/
[5] http://echamber.chania-cci.gr/eChamber/login.php?action...emberisterID=33397&back=kad&kad=62&page=1
[6] http://echamber.chania-cci.gr/eChamber/login.php?action...emberisterID=33397&back=kad&kad=62&page=1
[7] κατάφερε να χρηματοδοτήσει και τις δυο εταιρίες του ΝΤΙΕΜ Α.Ε. και ΚΟΡΙΝΑ ΔΙΓΑΛΑΚΗ Α.Ε. για το ίδιο έργο βάζοντας ότι χρηματοδοτείται το ένα έργο για την Κορίννα και το άλλο για την Corina άλλη ορθογραφία για το ίδιο ξενοδοχείο που έχει στο Καλαμάκι! Το έργο έχει τίτλο Δημιουργία Διαδικτυακού Τόπου Προβολής και 2010 11.898,00 0,00 Συστήματος Ηλεκτρονικών Κρατήσεων και Προώθηση και Ασύρματο Δίκτυο για το Ξενοδοχείο CORINA (για την ΝΤΙΕΜ Α.Ε.) και Δημιουργία Διαδικτυακού Τόπου Προβολής και 2010 17.994,00 0,00 Συστήματος Ηλεκτρονικών Κρατήσεων και Προώθηση και Ασύρματο Δίκτυο για το Ξενοδοχείο ΚΟΡΙΝΝΑ (για την ΚΟΡΙΝΑ ΔΙΓΑΛΑΚΗ Α.Ε.). Η χρηματοδότηση είναι κρατική και με κονδύλια ΕΣΠΑ και ΕΠΑν. Τα στοιχεία δεν έχουν Υπερλινκ αλλά έχουν αποθηκευτεί.
[8] https://www.businessregistry.gr/publicity/show/135443458000
[9] http://listings.findthecompany.com/l/738363962/Jr-Techn...reece
[10]http://www.pkcgroup.gr/images/pdf/03_04_17_pinakas_anav...a.pdf
[11] https://mediagr.wordpress.com/2017/02/10/%CE%BF-george-...E%AC/
[12] http://www.fortunegreece.com/article/i-eteria-pou-theli...gias/
[13] http://money-tourism.gr/simantiki-ependysi-sta-chania/
[1] http://synedrio16.teetdk.gr/eisigiseis/nikolaidis.pdf
[1] http://www.herslab.tuc.gr/people/nikolaidis
[1] http://www.speech.gr/res/news-20071001-customer_managem...t.pdf
[1] https://www.linkedin.com/in/manaraparaskevi/
[1] http://www.jrtechnologies.com/pdfs/ECESCON2016.pdf
[1] https://www.career.tuc.gr/el/ergasia/aggelies-nea-kai-a...=8723
[1] http://ndcinpractice.jrtechnologies.com/
[1]https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:P...fox-b
[1] https://www.tuc.gr/index.php?id=6771
[1] http://www.capital.gr/sunenteuxi/3141094/-talenta-uparx...uleia
[1] http://hif.ethosevents.eu/homepage/
[1] https://www.tuc.gr/index.php?id=2786&tx_ttnews%5Btt_new...7effe
[1] https://www.mtim.tuc.gr/en/news/n/12934-event-innovatio...2016/
[1] https://www.yuklea.info/business-cards
[1] http://www.danmarom.com/
[1] https://www.mtim.tuc.gr/en/people/faculty/
[1] http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/master-scienc...ritis
[1] https://www.yuklea.info/academic-vitae
[1] http://traveldailynews.gr/news/article/64273
[1] https://www.tuc.gr/index.php?id=531
[1] http://eparxies.gr/vasilis-digalakis-rotiste-tha-ime-yp...-mou/
[1] https://www.tuc.gr/index.php?id=2786&tx_ttnews%5Btt_new...797fb
[1] https://www.tuc.gr/index.php?id=2786&tx_ttnews%5Btt_new...0cefd
[1] https://www.tuc.gr/index.php?id=2786&tx_ttnews%5Btt_new...123ce
[1] https://www.linkedin.com/in/ioannisskias/
[1] https://www.tuc.gr/index.php?id=2786&tx_ttnews%5Btt_new...123ce
[1] https://home.kpmg.com/cy/en/home/contacts/l/cy-marios-l....html
[1] http://corinna-mare-chania.booked.net/#/overviewtab και http://ibooked.ca/info.html#about
[1] http://www.ciliara.com/
[1] https://opencorporates.com/officers/131281070
[1] https://opencorporates.com/companies/cy/HE239985
[1]http://www.ece.tuc.gr/index.php?id=4092&tx_ttnews%5Btt_...ec218
[1] http://www.javaspecialists.eu/courses/xj-conc-j8.jsp και http://www.javaspecialists.eu/crete/
[1] https://www.cypruscompanyformation.com/alliott-partella...iaris
[1] http://agonaskritis.gr/wp-content/uploads/2017/06/75034...f.pdf

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Rojava: Mensaje urgente de un compaero anarquista en Afrin

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Fr 25 Mai, 02:48

browse text browse image

28168571_1385354578236457_5533587909101043784_n.jpg image1300 τίτλοι και συνεχί ... 09:58 Mo 26 Feb by Μανιφέστο 0 comments

Η αναρχική πολιτική συγκρότηση και η καλλιέργεια αντικυριαρχικής και αντιπατριαρχικής συνείδησης, αποτελούν για μάς σημαντικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου και οργανωμένου ελευθεριακού κινήματος με επαναστατική προοπτική.

1286890_06_0025_11172017_20171117203118__mg_49251510945375_4_1.jpg imageΕνάντια στον ανταγ&#... 04:31 Mo 20 Nov by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε 0 comments

Η εικόνα που κυκλοφόρησε από τον βαρύ τραυματισμό της Νατάσας Τσουκαλά, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην αμφιβολία: οι ομάδες αυτές λειτουργούν με απόλυτη αδιαφορία προς την ανθρώπινη ζωή, που είναι το μέτρο κάθε ελευθεριακής και εξεγερτικής αντίληψης, προκειμένουν να επιδοθούν σε ασκήσεις δύναμης, επιβολής, κυριαρχίας και εξουσίας. Οι ομάδες αυτές δεν αντιμάχονται το Κράτος, λειτουργούν ως ένα εν δυνάμει Κράτος που διεκδικεί την αυθαίρετη εξουσία για λογαριασμό τους.

donosl8waaaumn7.jpg image17 Νοέμβρη, Όλοι στου`... 18:09 Mi 15 Nov by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

Τότε και τώρα τα καθεστώτα έχουν διακυμάνσεις: άλλες φορές προσφέρουν επιπλέον ελευθερίες- άλλες φορές τις περιστέλλουν. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να αυταπατώνται από τα παιχνίδια πότε του ενός και πότε του άλλου κομματιού της Κυριαρχίας. Εκείνο που πάντα αποκρύπτεται είτε από τις "Χούντες" είτε από τις αστικές "Δημοκρατίες" είναι το γεγονός της εκχώρησης: έχουμε εκχωρήσει το δικαίωμα κάποιος να μας δίνει ή να μας αφαιρεί ελευθερίες ή ακόμα και να θεωρεί πως δεν αξίζει καν να γίνει λόγος για αυτές.

croppedlogoese.jpg imageΤι είναι το ΣΥΝΔΙ.Κ.Α... 20:27 Do 06 Jul by ΕΣΕ Ιωαννίνων 0 comments

Στο ΣΥΝΔΙ. Κ. Α. Τ καλλιεργείται η ενότητα, η αλληλεγγύη και η επιθετικότητα των εργατικών αγώνων, απέναντι στα αφεντικά, τον κρατικό μηχανισμό και τους σχεδιασμούς τους, αλλά κι εναντία στα γεννήματά τους δηλαδή τους φασίστες, την απάθεια και την κοινωνική συναίνεση. Και σε αυτά τα πεδία της μάχης, δεν νίκησε ποτέ κανείς μόνος/η. Είναι υπόθεση της τάξης που δημιουργεί αυτόν τον κόσμο, υπάρχει εξαιτίας της και θα είναι αυτή που θα τον γκρεμοτσακίσει. Είναι υπόθεση της εργατικής τάξης. Σε αυτή απευθύνεται το ΣΥΝΔΙ. Κ. Α. Τ.

rosanera2300x168.jpg imageΑλληλεγγύη στην κα&#... 21:13 So 04 Jun by ΕΣΕ Ρεθύμνου 0 comments

Κείμενο αλληλεγγύης της τεότευκτης ομάδας μας στην κατάληψη Roza Nera (Χανιά)
Το κείμενο μοιράστηκε σε 300 αντίτυπα στα μαγαζιά και τις περαστικές/ούς της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου, το Σάββατο, 3 Ιουνίου.

18275077_1131996763590167_41698080124807508_n.jpg imageΟ Βαρδής δεν παραιτ&... 06:15 Mi 10 Mai by Συλλογικότητα azadi 0 comments

Ο Βαρδής ήταν ένας άνθρωπος ξεχωριστός, δύσκολος αλλά ευθύς, απότομος αλλά ειλικρινής, ασυμβίβαστος ακόμα και όταν ένοιωθε το τέλος να πλησιάζει, μένοντας αταλάντευτος στις αξίες και στα ιδανικά του. Αδιάλειπτα στην πρώτη γραμμή των αγώνων και πάντα στο πλευρό των καταπιεσμένων, ήταν διατεθειμένος να συγκρούεται μέχρις εσχάτων με ότι θεωρούσε άδικο, μη λογαριάζοντας τις συνέπειες.

aox_outegararxein_af.jpg imageΑντίο Βαρδή, Σύντρο&... 18:41 Fr 05 Mai by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε 0 comments

Ο Βαρδής Τσουρής θα είναι μαζί μας σε κάθε αγώνα που σηκώνεται για την ανεξαρτησία του κόσμου, σε κάθε μαυροκόκκινη σημαία που ανεμίζει, σε κάθε σπασμό του νέου κόσμου που κουβαλάμε στην καρδιά μας και που αξίζει να αγωνιζόμαστε μόνο και μόνο για να συνεχίσουμε να τον κουβαλάμε.

ana.jpg imageΑρκετά με την δικτα&... 18:25 Sa 07 Jan by Oργάνωση για την Aνασύνταξη του Aναρχικού Kινήματος 0 comments

Καλούμε και εμείς με τη σειρά μας και άλλες ομάδες/συλλογικότητες/οργανώσεις να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτές τις αντικοινωνικές και κανιβαλιστικές πρακτικές και συμπεριφορές. Ήδη συλλογικότητες του αναρχικού χώρου σε Αθήνα και Κέρκυρα έχουν τοποθετηθεί και χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία τους αυτή να στραφούν θαρραλέα ενάντια στο απόστημα του αντικοινωνισμού.

2.jpg image2ο Συνέδριο Αναρχικ&... 04:45 Di 29 Nov by Αναρχική Πολιτική Οργάνωση (Ομοσπονδία Συλλογι_ 0 comments

Το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα (Εργατικό Κέντρο) το 2ο συνέδριο της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων.

untitled7_qd4bosb.jpg imageΓια ακόμα μία ΔΕΘ πο... 21:37 Mi 07 Sep by Αναρχική Ομοσπονδία - Περιφέρεια Αθήνας 0 comments

Επιχειρήσαμε και συνεχίζουμε κάθε μέρα να επιχειρούμε να συγκροτήσουμε έναν πολιτικό φορέα που θα οξύνει και θα ενδυναμώνει την αντίσταση, θα συμβάλλει στη διασύνδεση των επί μέρους αγώνων και θα τους συνολικοποιήσει στη κατεύθυνση της κοινωνικής επανάστασης. Δηλώνουμε παρόντες στον μαινόμενο ταξικό πόλεμο, ενωμένοι ενάντια στον κρατισμό και τον ρεφορμισμό, κοιτάζοντας κατάματα τις διδαχές του παρελθόντος και την κληρονομιά του ιστορικού αναρχισμού, ευελπιστώντας να συμβάλλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην επίρρωση του αναρχικού κομμουνιστικού προγράμματος. Απέναντι στην πολυδιάσπαση, να αντιτάξουμε την οργάνωση και τον αγώνα, για να βγούμε από την κοιλιά του τέρατος και να αντικρίσουμε το φως της κοινωνικής απελευθέρωσης.

more >>

imageΟ μύθος της κινηματ... Mai 07 by Vectrum 0 comments

Ο αναρχισμός δεν αποτελεί ιστορική συνέχεια αριστερών εθνικοαπελευθερωτικών μετώπων ούτε μαρξιστικών λενινιστικών αναλύσεων. Αν δεν θέλουμε να αναστοχαζόμαστε τους αγώνες των νεκρών αναρχικών που σφάχτηκαν από το μπολσεβικισμό και αφιέρωσαν τις ζωές τους στην οικοδόμηση της ελευθεριακής επαναστατικής προοπτικής για το πέρασμα στην ατομική, ταξική και κοινωνική απελευθέρωση από τα δεσμά της κυριαρχίας και της πατριαρχίας, για μια άλλη κοινωνία με ελευθεριακές αξίες, οφείλουμε να ξαναπιάσουμε το ιστορικό νήμα του αναρχισμού και όχι να συνεχίζουμε αταβιστικά πλάι στους εχθρούς της ελευθερίας, σαν ουρές που σέρνονται πίσω από τον εθνοπατριωτισμό και κρατισμό της αριστεράς.

imageΟργάνωση ενάντια σ&#... Mr 09 by Αντώνης Δρακωνάκης 0 comments

Το κείμενο που ακολουθεί, πρωτοδημοσιεύτηκε στο δεύτερο τεύχος της θεωρητικής επιθεώρησης Κοινωνικός Αναρχισμός που εκδίδουν οι ελευθεριακές εκδόσεις Κουρσάλ.
***
Οργάνωση ενάντια στην παρέα
 - Η διαδικασία της υπεραυτονόμησηςκαι οι δομικές αδυναμίες μιας αναρχικής συλλογικότητας
του Αντώνη Δρακωνάκη

imageΟργάνωση ενάντια σ&#... Mr 06 by Αντώνης Δρακωνάκης 0 comments

Όσο, λοιπόν, ο αφορμαλισμός συνεχίζει να επιτελεί τον ρόλο της μεθαδόνης, τόσο το ελληνικό αναρχικό κίνημα θα φαντάζει ένα ασθενικό σώμα, που ενσυνείδητα πασχίζει να συντηρήσει τις εξαρτήσεις του. Κι επειδή η ιστορία, κατά πως φαίνεται, με την έως τώρα πρακτική, μεταφέρεται περισσότερο προφορικά, παρά διαβάζεται από την εκάστοτε γενιά, η αντι-οργανωτική εμμονή ενέχει τον κίνδυνο να καταλήξει ο αναρχισμός στην Ελλάδα μια λέξη πολιτικά και κοινωνικά ακίνδυνη ένα απλό καπρίτσιο που θα σκανδαλίζει διασκεδαστικά, τους μικροαστούς όλων των εποχών.


imageΓια τη συγκυρία Sep 28 by Αναρχική Συλλογικότητα Ατραπός 0 comments

Σε μια προσπάθεια να καταγράψουμε κάποιες βασικές μας σκέψεις για την εποχή την οποία διανύουμε, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και τις απαντήσεις που πιστεύουμε ότι θα πρέπει να προσπαθήσει να δώσει το ευρύτερο ριζοσπαστικό κίνημα, επιλέγουμε ως αφετηρία ένα από τα κομβικότερα σημεία κριτικής της αναρχικής θεώρησης: το κράτος, το κεφάλαιο και τη μεταξύ τους σχέση. Αφήνοντας στην άκρη τις ιστορικές ρίζες του σύγχρονου κράτους και του καπιταλισμού, πιστεύουμε ότι έχει σημασία στο σήμερα να κατανοήσουμε τον βαθμό αλληλόδρασης και σύγκλισης των δύο, ο οποίος είναι τέτοιος που αφενός μπορούμε να μιλήσουμε για μια συνθήκη σύγχρονου ολοκληρωτισμού, αφετέρου πιστεύουμε ότι αποδομεί την έκφραση αντικαπιταλιστικού (πόσο μάλλον αντιιμπεριαλιστικού) λόγου εφόσον δεν συμπληρώνεται απαραιτήτως από αντικρατικό λόγο.

imageΘεωρητική ένδεια ε&#... Aug 21 by Δημήτρης Μαρκόπουλος 0 comments

*απόσπασμα από το κείμενο Στη δίνη του περιθωρίου. Σχόλια πάνω σε ορισμένες παθογένειες του εγχώριου ελευθεριακού χώρου που δημοσιεύεται στο 9ο τεύχος του Προτάγματος.

more >>

image1300 τίτλοι και συνεχί ... Feb 26 0 comments

Η αναρχική πολιτική συγκρότηση και η καλλιέργεια αντικυριαρχικής και αντιπατριαρχικής συνείδησης, αποτελούν για μάς σημαντικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου και οργανωμένου ελευθεριακού κινήματος με επαναστατική προοπτική.

imageΕνάντια στον ανταγ&#... Nov 20 0 comments

Η εικόνα που κυκλοφόρησε από τον βαρύ τραυματισμό της Νατάσας Τσουκαλά, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην αμφιβολία: οι ομάδες αυτές λειτουργούν με απόλυτη αδιαφορία προς την ανθρώπινη ζωή, που είναι το μέτρο κάθε ελευθεριακής και εξεγερτικής αντίληψης, προκειμένουν να επιδοθούν σε ασκήσεις δύναμης, επιβολής, κυριαρχίας και εξουσίας. Οι ομάδες αυτές δεν αντιμάχονται το Κράτος, λειτουργούν ως ένα εν δυνάμει Κράτος που διεκδικεί την αυθαίρετη εξουσία για λογαριασμό τους.

image17 Νοέμβρη, Όλοι στου`... Nov 15 0 comments

Τότε και τώρα τα καθεστώτα έχουν διακυμάνσεις: άλλες φορές προσφέρουν επιπλέον ελευθερίες- άλλες φορές τις περιστέλλουν. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να αυταπατώνται από τα παιχνίδια πότε του ενός και πότε του άλλου κομματιού της Κυριαρχίας. Εκείνο που πάντα αποκρύπτεται είτε από τις "Χούντες" είτε από τις αστικές "Δημοκρατίες" είναι το γεγονός της εκχώρησης: έχουμε εκχωρήσει το δικαίωμα κάποιος να μας δίνει ή να μας αφαιρεί ελευθερίες ή ακόμα και να θεωρεί πως δεν αξίζει καν να γίνει λόγος για αυτές.

imageΤι είναι το ΣΥΝΔΙ.Κ.Α... Jul 06 ΕΣΕ Ιωαννίνων 0 comments

Στο ΣΥΝΔΙ. Κ. Α. Τ καλλιεργείται η ενότητα, η αλληλεγγύη και η επιθετικότητα των εργατικών αγώνων, απέναντι στα αφεντικά, τον κρατικό μηχανισμό και τους σχεδιασμούς τους, αλλά κι εναντία στα γεννήματά τους δηλαδή τους φασίστες, την απάθεια και την κοινωνική συναίνεση. Και σε αυτά τα πεδία της μάχης, δεν νίκησε ποτέ κανείς μόνος/η. Είναι υπόθεση της τάξης που δημιουργεί αυτόν τον κόσμο, υπάρχει εξαιτίας της και θα είναι αυτή που θα τον γκρεμοτσακίσει. Είναι υπόθεση της εργατικής τάξης. Σε αυτή απευθύνεται το ΣΥΝΔΙ. Κ. Α. Τ.

imageΑλληλεγγύη στην κα&#... Jun 04 0 comments

Κείμενο αλληλεγγύης της τεότευκτης ομάδας μας στην κατάληψη Roza Nera (Χανιά)
Το κείμενο μοιράστηκε σε 300 αντίτυπα στα μαγαζιά και τις περαστικές/ούς της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου, το Σάββατο, 3 Ιουνίου.

more >>
2005-2018 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]