user preferences

Recent articles by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

imageΑλληλεγγύη σ ... 0 comments

imageΠορεία Αλληλ ... 0 comments

imageΑλληλεγγύη σ ... 0 comments

Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αντιφασισμός

Τα ερείπια το&#... Sep 24 17 by Ex Portu - Αντιεξουσιαστική Κίνηση

-Παύλος Φύσσα&#... Sep 18 17 by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

Να τσακίσουμ ... Sep 18 17 by Αναρχική Ομοσπονδία

Aντιφασιστική πορεία Τετάρτη 19/7

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αντιφασισμός | Νέα author Friday July 21, 2017 20:35author by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκηςauthor email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Στη Θεσσαλονίκη - Ενημέρωση

Για πολλοστή φορά διάφοροι περιφερόμενοι θίασοι φασιστών επιχείρησαν να εμφανιστούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Με την κλασσική πλέον τακτική του να μην ανακοινώνουν το μέρος της συγκέντρωσης τους παρά μόνο 2 ώρες πριν από αυτή -παραδεχόμενοι ότι σε αυτή την πόλη δε μπορούν να εμφανιστούν ποτέ και πουθενά με ασφάλεια-, καλούσαν σε συγκέντρωση την Τετάρτη, 19 Ιουλίου, με αφορμή την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο που είναι την επόμενη μέρα.

1.jpg

Για πολλοστή φορά διάφοροι περιφερόμενοι θίασοι φασιστών επιχείρησαν να εμφανιστούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Με την κλασσική πλέον τακτική του να μην ανακοινώνουν το μέρος της συγκέντρωσης τους παρά μόνο 2 ώρες πριν από αυτή -παραδεχόμενοι ότι σε αυτή την πόλη δε μπορούν να εμφανιστούν ποτέ και πουθενά με ασφάλεια-, καλούσαν σε συγκέντρωση την Τετάρτη, 19 Ιουλίου, με αφορμή την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο που είναι την επόμενη μέρα.

Τελικά, στις 18:00 οι φασίστες ενημέρωσαν του υπόλοιπους ελληνόψυχους της πόλης ότι η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία του λευκού πύργου- όταν φυσικά το μέρος (και οι ίδιοι) ήδη φυλάσσονταν από τα ΜΑΤ, αφού μόνοι τους δεν βγαίνουν ποτέ από τα λαγούμια τους. Τελικά η συγκέντρωση τους μάζεψε μέχρι και 50 (!) άτομα, τα οποία αφού επιδόθηκαν στα γνωστά υπερφίαλα λογίδρια και τα αθάνατος-αθάνατος με το γνωστό στόμφο, κάναν πορεία στο πεζοδρόμιο της παραλίας (!), υπό την πολύ, μα πολύ εκτεταμένη παρουσία των μπάτσων. Αρκεί να πούμε ότι το Video της συγκέντρωσης ανέβηκε στο facebook του Ιερού Λόχου με το σχόλιο Αρνουμαστε να πιστεψουμε ομως οτι οι ελληνοψυχοι της βορειου Ελλαδος ειναι μονο τοσοι από τους ίδιους τους φασίστες, προκαλώντας θυμηδία.

Απέναντι τους πάνω 150 σύντροφοι και συντρόφισσες συγκεντρώθηκαν από τις 17:00 στο πάρκο μπροστά στο εργατικό κέντρο. Πορευόμενοι μέσω της Ιασωνίδου και στη συνέχεια της Εγνατίας, η πορεία παρέμεινε προσωρινά, για ένα διάστημα περίπου μισής ώρας στο συντριβάνι. Στη συνέχεια κινήθηκε επί της Εθνική Αμύνης, για να καταλήξει επί της οδού Νίκης, μπροστά στο Λευκό Πύργο, λίγα μόνο μέτρα από τη συγκέντρωση της μίας χούφτας φασιστών.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση ήταν από την αρχή κυκλωμένη από τις δυνάμεις καταστολής. Στην κεφαλή της συγκέντρωσης οι μπάτσοι είχαν τοποθετήσει κλούβες για να χωρίζουν τις δύο συγκεντρώσεις, μπροστά από τις οποίες σχημάτιζαν ένα μεγάλο κορδόνι. Αριστερά αυτής, προς την παραλία, οι μπάτσοι επίσης σχημάτιζαν κορδόνι, ώστε να εγγυηθούν ότι οι μάχιμοι φασίστες αυτής της πόλης δε θα βρεθούν σε καμία συνθήκη αντιμέτωποι με τη συγκέντρωση. Μισή ώρα μετά την προσέγγιση μας στο σημείο, οι μπάτσοι σχημάτισαν κορδόνι και στο πίσω μέρος της συγκέντρωσης.

Όταν η πορεία πεζοδρομίου των φασιστών ξεκίνησε κατά μήκος της θάλασσας, οι αντιφασίστες και αντιφασίστριες κινήθηκαν και αυτοί άμεσα, με κατεύθυνση προς τη ΧΑΝΘ. Στον κόμβο της ΧΑΝΘ η πορεία χτυπήθηκε 2 φορές από τα ΜΑΤ, την πρώτη φορά από την αριστερή και τη δεύτερη από τη δεξιά πλευρά. Η περιφρούρηση της πορείας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και συγκρούστηκε με τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίες έκαναν και χρήση χημικών. Το σώμα της πορείας παρέμεινε συγκροτημένο, παρά τις επιθέσεις και τα χτυπήματα από τα ΜΑΤ και κινήθηκε μέσω της οδού Αγγελάκη, στην Καμάρα, όπου και ολοκληρώθηκε η πορεία. Για ακόμα μία φορά οι μπάτσοι επιτίθενται απροκάλυπτα σε αντιφασιστική συγκέντρωση, προκειμένου να προστατεύσουν το δεξί χέρι τους κράτους και των αφεντικών: τους φασίστες. Οι τελευταίοι, παρά τα μεγάλα λόγια για σαπούνια και σκοινιά μόλις βλέπουν αντιφασίστα από απόσταση μεγαλύτερη των 10 μέτρων, γίνονται μπουχός, αφήνοντας τους μπάτσους να καθαρίσουν για αυτούς. Και οι μπάτσοι το κάνουν: προστατεύουν κάθε λογής φασισταριά, ώστε να εγγυηθούν ότι θα κάνουν τη συγκέντρωση τους ασφαλείς, χτυπάν άγρια διαδηλώσεις αν δουν ότι οι φίλοι τους κινδυνεύουν, κάνουν πλάτες στα θρασύδειλα φασιστάκια για να πετάξουν πέτρες πίσω από τις γραμμές τους (όπως έγινε πριν λίγους μήνες στο Ωραιόκαστρο). (Και) αυτή τη φορά δε τους πέρασε: η πορεία δε διαλύθηκε και οι αντιφασίστριες και αντιφασίστες συνέχισαν την πορεία τους.

Ούτε αυτή τη φορά καταφέραμε να προλάβουμε τους φασίστες: φρόντισαν οι μπάτσοι γι αυτό.
Την επόμενη όμως;

Υπό άλλες συνθήκες θα λέγαμε ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ
Αλλά, εσείς, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΕΜΥΤΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΥΠΡΟ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_thess@hotmail.com

libertasalonica.wordpress.com

This page has not been translated into Kreyl ayisyen yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Maan workers union)

Front page

Loi travail 2017 : Tout le pouvoir aux patrons !

En Allemagne et ailleurs, la rpression ne nous fera pas taire !

El acuerdo en preparacion entre la Union Europea y Libia es un crimen de lesa humanidad

Mourn the Dead, Fight Like Hell for the Living

SAFTU: The tragedy and (hopefully not) the farce

Anarchism, Ethics and Justice: The Michael Schmidt Case

Land, law and decades of devastating douchebaggery

Democracia direta j! Barrar as reformas nas ruas e construir o Poder Popular!

Resea del libro de Jos Luis Carretero Miramar Eduardo Barriobero: Las Luchas de un Jabal (Queimada Ediciones, 2017)

Anlise da crise poltica do incio da queda do governo Temer

Ds maintenant, passons de la dfiance la rsistance sociale!

17 maggio, giornata internazionale contro lomofobia.

Los Mrtires de Chicago: historia de un crimen de clase en la tierra de la democracia y la libertad

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) Libertad inmediata a nuestro compaero Mikola Dziadok!

DAFın Referandum zerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Rordin: Playing The Big Man in America

Ns anarquistas saudamos o 8 de maro: dia internacional de luta e resistncia das mulheres!

zgrlğmz Mcadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarit avec Tho et toutes les victimes des violences policires ! Non la loi Scurit Publique !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]