user preferences

Recent articles by Μαύρο & Κόκκινο

image3 το λάδι, 3 το ξύ&#... 0 comments

imageΕνάντια στις &#... 0 comments

Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αντιφασισμός

-Παύλος Φύσσα&#... Sep 18 17 by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

Να τσακίσουμ ... Sep 18 17 by Αναρχική Ομοσπονδία

Κάλεσμα στην &#... Aug 31 17 by Κοινωνικό Αντιφασιστικό Μέτωπο

Αντιφασιστική επαγρύπνηση

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αντιφασισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday August 29, 2017 06:00author by Μαύρο & Κόκκινοauthor email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Διαρκής πάλη ενάντια σε κράτος & κεφάλαιο

Την επόμενη περίοδο τόσο σε κεντρικό επίπεδο με την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής όσο και σε τοπικό επίπεδο με την έκβαση της μάχης ενάντια στον Ιερό Λόχο θα κριθούν οι επόμενες εξελίξεις που αφορούν τον τρόπο έκφρασης και οργάνωσης του αντιφασιστικού αγώνα. Τα γεγονότα του Σάρλοτσβιλ και συγκεκριμένα η δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά την εγκληματικότητα των φασιστών και νεοναζιστών σε διεθνές επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύουν τη σημασία που έχει η νικηφόρα έκβαση αυτών των αγώνων. Ένα κοινό νήμα ενώνει τους αγώνες σε παγκόσμιο επίπεδο ενάντια στον σύγχρονο καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό, τον φασισμό και τον νεοναζισμό και ένα κομμάτι αυτών των αγώνων αντιστοιχεί σε εμάς και πέφτει στις πλάτες μας.

d177106564392338170cacff86489281.jpg

Αντιφασιστική επαγρύπνηση ενάντια σε όλα τα φασιστικά μορφώματα

Διαρκής πάλη ενάντια σε κράτος & κεφάλαιο

Μετά τον αποχαρακτηρισμό από την ίδια την κοινωνία της Χρυσής Αυγής από τον "αντισυστημικό" χαρακτήρα που ήθελε δήθεν να προτάξει και την πλέον απόλυτη ταύτιση της με τον νεοναζισμό, το κράτος αναζητά νέους διαδόχους από τον φασιστικό χώρο, οι οποίοι θα περιορίζουν τη ρητορική τους σε μια πιο πατριωτική/εθνικιστική αφήγηση και κατά συνέπεια θα διαχειρίζονται καλύτερα την εικόνα τους. Ο Ιερός Λόχος στη Θεσσαλονίκη προφανώς θεωρήθηκε μια πολύ ταιριαστή περίπτωση. Αυτό βέβαια δεν ισχύει καθόλου αφού οι ΑΜΕ και άλλες μικρο-ομάδες που έλκουν τη μήτρα τους από τη Χρυσή Αυγή και συσπειρώνονται γύρω από τον Ι.Λ. διατρανώνουν με ακόμη περισσότερη έμφαση την πίστη τους στον εθνικοσοσιαλισμό, το Τρίτο Ράιχ, τον Χίτλερ κ.λπ. Όμως ως γνωστόν αυτά δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στο πως έχουν κατορθώσει να προβάλλονται από τα μέσα που καλύπτουν τις κινήσεις τους: κάτι σαν σύλλογοι πατριωτών με σχέσεις με την εκκλησία και βετεράνους στρατιωτικούς.

Το κράτος, λοιπόν, έχοντας πάντα την ανάγκη για τη διαμόρφωση μιας παρακρατικής αυλής, παρατηρώντας τη δομική αδυναμία της Χρυσής Αυγής να κινητοποιηθεί με επιτυχία στην πόλη της Θεσσαλονίκης βλέπει στον Ιερό Λόχο την τελευταία του ευκαιρία να συγκροτηθεί ένα φασιστικό μόρφωμα που θα επιχειρήσει να πατήσει στο πεζοδρόμιο. Γι' αυτό η ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα τα ΜΑΤ της Θεσσαλονίκης έχουν επιφορτιστεί τον ρόλο του προσωπικού συνοδού και μπράβου των 15 καθαρμάτων που συναθροίζονται κάθε τόσο για να επιχειρήσουν τον τραμπουκισμό κανενός νηπίου προσφυγόπουλου ή απλά να ξεράσουν το ρατσιστικό και ομοφοβικό τους δηλητήριο.

Ο λόγος για τον οποίο καλούν σε συνάθροιση κάθε φορά είναι απολύτως αδιάφορος ακόμα και για τους ίδιους, απλά επιλέγεται ένα θέμα από τη γνωστή φασιστική ατζέντα (μετανάστες, Κύπρος, εμφύλιος κ.λπ.) και όλη η ουσία διακυβεύεται στο να εδραιωθεί η συμμαχία των ακροδεξιών με την αστυνομία στο δρόμο, ώστε να μπορούν να μαζεύονται σε κάποιο σημείο της πόλης περικυκλωμένοι χωρίς να μπορούν καν να ανακοινώσουν εκ των προτέρων που θα βρίσκονται. Η αστυνομία διαμορφώνει χειροπιαστά τη συμμαχία αυτή, αφού δεν δίστασε να επιτεθεί στις τελευταίες δύο αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και οι δύο στην περιοχή του Λευκού Πύργου από τις οποίες επιθέσεις την πρώτη φορά είχαμε τη σύλληψη τριών αντιφασιστών και τη δεύτερη τον τραυματισμό συντρόφων και συντροφισσών της περιφρούρησης. Οι μπάτσοι εγκαταλείπουν τη βιτρίνα της υποτιθέμενης ουδετερότητας και λειτουργούν ως ο βραχίονας που δεν διαθέτουν οι φασίστες. Όταν όμως η παράκαμψη των μπάτσων έγινε εφικτή το αποτέλεσμα ήταν οι φασίστες να μετράν ακόμη δόντια στην αυλή του δημοτικού στο Ωραιόκαστρο. Οι μπάτσοι ξέρουν πολύ καλά πιο θα είναι το αποτέλεσμα, αν δεν κατορθώσουν να υπερβάλλουν εαυτούς στη φύλαξη των ακροδεξιών γι' αυτό επιτίθενται με τέτοια μανία στους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες.

Η μάχη με τον φασισμό δεν εξαντλείται σε κεντρικά ραντεβού, σε πύρινες ανακοινώσεις και υπάκουες διαδρομές, είναι καθημερινή. Αναπόσπαστο κομμάτι του αντιφασιστικού αγώνα στην πόλη είναι οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις που περιορίζουν την όποια δυναμική των φασιστών, αλλά και την χωρική τους διάχυση. Η υποστήριξη των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων θα πρέπει να αποτελεί την αυτονόητη και ελάχιστη δυνατή κινητοποίηση όλων των αναρχικών και αντιεξουσιαστικών ομαδοποιήσεων και οργανώσεων, όπως φυσικά κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί ελάχιστη κίνηση και όσων οργανώσεων αναφέρονται γενικά στον αντιφασισμό.

Την επόμενη περίοδο τόσο σε κεντρικό επίπεδο με την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής όσο και σε τοπικό επίπεδο με την έκβαση της μάχης ενάντια στον Ιερό Λόχο θα κριθούν οι επόμενες εξελίξεις που αφορούν τον τρόπο έκφρασης και οργάνωσης του αντιφασιστικού αγώνα. Τα γεγονότα του Σάρλοτσβιλ και συγκεκριμένα η δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά την εγκληματικότητα των φασιστών και νεοναζιστών σε διεθνές επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύουν τη σημασία που έχει η νικηφόρα έκβαση αυτών των αγώνων. Ένα κοινό νήμα ενώνει τους αγώνες σε παγκόσμιο επίπεδο ενάντια στον σύγχρονο καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό, τον φασισμό και τον νεοναζισμό και ένα κομμάτι αυτών των αγώνων αντιστοιχεί σε εμάς και πέφτει στις πλάτες μας.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Αντιφασιστική συγκέντρωση: Τετάρτη 30 Αυγούστου 17.00 | ΚΑΜΑΡΑ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΛΟΧΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΆ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ

ΔΙΑΡΚΉΣ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό Μαύρο & Κόκκινο | Μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -Ομοσπονδία συλλογικοτήτων-

Related Link: https://maurokokkino1936.wordpress.com/

This page has not been translated into Other yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Maan workers union)

Front page

Loi travail 2017 : Tout le pouvoir aux patrons !

En Allemagne et ailleurs, la rpression ne nous fera pas taire !

El acuerdo en preparacion entre la Union Europea y Libia es un crimen de lesa humanidad

Mourn the Dead, Fight Like Hell for the Living

SAFTU: The tragedy and (hopefully not) the farce

Anarchism, Ethics and Justice: The Michael Schmidt Case

Land, law and decades of devastating douchebaggery

Democracia direta j! Barrar as reformas nas ruas e construir o Poder Popular!

Resea del libro de Jos Luis Carretero Miramar Eduardo Barriobero: Las Luchas de un Jabal (Queimada Ediciones, 2017)

Anlise da crise poltica do incio da queda do governo Temer

Ds maintenant, passons de la dfiance la rsistance sociale!

17 maggio, giornata internazionale contro lomofobia.

Los Mrtires de Chicago: historia de un crimen de clase en la tierra de la democracia y la libertad

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) Libertad inmediata a nuestro compaero Mikola Dziadok!

DAFın Referandum zerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Rordin: Playing The Big Man in America

Ns anarquistas saudamos o 8 de maro: dia internacional de luta e resistncia das mulheres!

zgrlğmz Mcadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarit avec Tho et toutes les victimes des violences policires ! Non la loi Scurit Publique !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]