user preferences

Recent articles by Κοινωνικό Αντιφασιστικό Μέτωπο
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αντιφασισμός

-Παύλος Φύσσα&#... Sep 18 17 by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

Να τσακίσουμ ... Sep 18 17 by Αναρχική Ομοσπονδία

Αντιφασιστι_... Aug 29 17 by Μαύρο & Κόκκινο

Κάλεσμα στην πορεία 18/9, Κερατσίνι

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αντιφασισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday August 31, 2017 20:14author by Κοινωνικό Αντιφασιστικό Μέτωποauthor email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Το Κοινωνικό Αντιφασιστικό Μέτωπο φιλοδοξεί να συσπειρώσει όλον αυτόν τον κόσμο στην προοπτική συντονισμού δράσεων, εκδηλώσεων αλλά και της κινηματικής έκφρασης στο δρόμο. Επίσης επιδιώκει να εντάξει σε αυτήν τη διαδικασία τα υποκείμενα που εχθρεύεται ο φασισμός, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Καλούμε λοιπόν όσους και όσες αντιλαμβάνονται αυτήν την ανάγκη, να συμμετέχουν στη διαδικασία συνδιαμόρφωσης των επόμενων κινήσεων και δράσεων ενόψει ενός αντιφασιστικού Σεπτέμβρη στον Πειραιά και ευρύτερα.

fissas2720x1024.jpg

Κάλεσμα στην πορεία 18/9 στο Κερατσίνι

Το κοινωνικό αντιφασιστικό μέτωπο δημιουργήθηκε από την ανάγκη να παταχθεί σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας σφαίρας η νεοναζιστική δράση και η ρητορική του μίσους, με τη συμμετοχή αντιφασιστών/τριών, συλλογικοτήτων, ελεύθερων κοινωνικών χώρων και κέντρων φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών. Ο νεοναζισμός-νεοφασισμός στην Ελλάδα αποτελεί ιστορική συνέχεια των ναζιστικών και αντισημιτικών οργανώσεων της δεκαετίας του '20 και του '30 των Ταγμάτων Ασφαλείας των παρακρατικών του Γιοσμά (Δολοφονία Λαμπράκη) των χουντικών και συνολικότερα του ακροδεξιού παρακράτους, που πλέον όμως ενσωματώνει και την θανατοπολιτική εξόντωσης ανθρώπων με κριτήριο αρχικά τους δεδομένα-χαρακτηριστικά. Στόχος του μετώπου είναι η παρεμπόδιση της δράσης των νεοναζιστικών ομάδων στο δρόμο, η αντίκρουση της φασιστικής ρητορικής στο δημόσιο λόγο, αλλά και η παρακολούθηση στο βαθμό που απαιτείται της δίκης της ναζιστικής συμμορίας της χρυσής αυγής. 4 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, η δίκη των δολοφόνων της χρυσής αυγής προσλαμβάνει καινούργια διάσταση. Και τούτο διότι η Δικαστική εξουσία, διαμέσου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αλλά και του λόμπι του βαθέως κράτους, οργανώνει και απαιτεί την αυτονόμησή της από κάθε έλεγχο της σύγχρονης πολιτικής κοινωνίας. Με άλλα λόγια απαιτεί πλήρη υποταγή στις όποιες αποφάσεις και επιλογές της, κάτι που έχει γίνει εμφανές στις υποθέσεις των μεταλλείων Χαλκιδικής και στην υπόθεση της Ηριάννας.

Τα τελευταία δύο χρόνια δίνεται μία δικαστική μάχη από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, όχι μόνο κατά της Χρυσής Αυγής αλλά και του ίδιου του συστήματος που την ανέθρεψε. Η έως τώρα διαδικασία έχει αποκαλύψει πλήρως την παρακρατική δράση της Χρυσής Αυγής και των ταγμάτων εφόδου αλλά και την προκλητική στήριξη αυτής από την αστυνομία. Τόσο στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα όσο και σε πολλές από τις εξεταζόμενες υποθέσεις, έχει καταδειχθεί ο υποστηρικτικός ρόλος της αστυνομίας στα τάγματα εφόδου. Επίσης έχουν καταδειχθεί τα κοινά στοιχεία της δράσης αυτών: αιφνιδιασμός των άοπλων θυμάτων, αριθμητική υπεροχή των επιτιθέμενων, τα θύματα είναι αντιφασίστες, αναρχικοί, αριστεροί, μετανάστες, ενώ σε πολλές από τις υποθέσεις έχει φανεί η απόλυτη αδιαφορία έως και συγκάλυψη από των δραστών από τις αρχές. Πέραν του τρόπου δράσης και του φασιστικού κινήτρου έχει αποδειχθεί ο εκ των προτέρων σχεδιασμός ή σε κάθε περίπτωση η ετοιμότητα για επίθεση καθώς και οι εντολές από την ηγεσία της οργάνωσης, που τελεί σε πλήρη γνώση των επιθέσεων. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε, επιπλέον της δολοφονίας του Π. Φύσσα, την επίθεση κατά των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, την επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλλιεργατών, την επίθεση στο αναρχικό στέκι Αντίπνοια και τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Συνεργείο, όπου σε όλες αποδείχθηκαν τα παραπάνω κοινά στοιχεία. Μέσα από τις έως τώρα μαρτυρίες των πάνω από 100 μαρτύρων κατηγορητηρίου, και ενώ απομένουν άλλοι 30 περίπου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των καταθέσεων, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται ήδη με την πλάτη στον τοίχο, ενώ η επικείμενη διαδικασία ανάγνωσης των εγγράφων, μέσα στα οποία περιλαμβάνονται βίντεο, συνομιλίες αλλά και στοιχεία από τους σκληρούς δίσκους των κατηγορουμένων, θα οδηγήσει την Χρυσή Αυγή και τους κατηγορουμένους σε απόλυτη αδυναμία αντίκρουσης του κατηγορητηρίου. Στα δύο αυτά χρόνια της δίκης ένα συμπέρασμα έχει γίνει σαφές μέσα στην δικαστική αίθουσα: ότι κόμμα και εγκληματική οργάνωση ταυτίζονται απόλυτα.

Με δεδομένο ωστόσο ότι μία ενδεχόμενη και πιθανή καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί, δεν αρκεί για την εξάλειψη του φασιστικού φαινομένου, αφού με τη βοήθεια των ΜΜΕ έχει εδραιωθεί και κοινωνικά και θεσμικά, απαιτείται όχι μόνο επαγρύπνηση, αλλά και οργάνωση-συντονισμός δράσεων-εκδηλώσεων στην προοπτική αντιμετώπισης του προβλήματος στη ρίζα του. Το Κοινωνικό Αντιφαστιστικό Μέτωπο επιδιώκει να κινηθεί εκτός παραδοσιακού πλαισίου οργανώσεων και παραγόντων, με πολιτικό αλλά όχι κομματικό στίγμα και να είναι κοινωνικά ανοιχτό. Ο αντιφασιστικός αγώνας σήμερα στερείται ενός ενιαίου ακηδεμόνευτου φορέα που να απευθύνεται μαζικά και κοινωνικά στο σύνολο των ανθρώπων που στέκονται απέναντι στη φασιστική απειλή, το ρατσιστικό, εθνικιστικό και μισαλλόδοξο λόγο. Χωρίς να υποτιμούμε τη δουλειά που έχει γίνει από οργανώσεις και συλλογικότητες, θεωρούμε ότι οι λογικές πρωτοπορίας και σεχταρισμού που διαπνέουν έστω και μη ηθελημένα τις προσπάθειες τους, έχουν οδηγήσει σε τέλμα τις μαζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις. Το Κοινωνικό Αντιφασιστικό Μέτωπο φιλοδοξεί να συσπειρώσει όλον αυτόν τον κόσμο στην προοπτική συντονισμού δράσεων, εκδηλώσεων αλλά και της κινηματικής έκφρασης στο δρόμο. Επίσης επιδιώκει να εντάξει σε αυτήν τη διαδικασία τα υποκείμενα που εχθρεύεται ο φασισμός, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Καλούμε λοιπόν όσους και όσες αντιλαμβάνονται αυτήν την ανάγκη, να συμμετέχουν στη διαδικασία συνδιαμόρφωσης των επόμενων κινήσεων και δράσεων ενόψει ενός αντιφασιστικού Σεπτέμβρη στον Πειραιά και ευρύτερα.

Κοινωνικό Αντιφασιστικό Μέτωπο

25/08/2017

Related Link: https://www.facebook.com/pg/%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF...f=pag

This page has not been translated into Catal yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Maan workers union)

Front page

Loi travail 2017 : Tout le pouvoir aux patrons !

En Allemagne et ailleurs, la rpression ne nous fera pas taire !

El acuerdo en preparacion entre la Union Europea y Libia es un crimen de lesa humanidad

Mourn the Dead, Fight Like Hell for the Living

SAFTU: The tragedy and (hopefully not) the farce

Anarchism, Ethics and Justice: The Michael Schmidt Case

Land, law and decades of devastating douchebaggery

Democracia direta j! Barrar as reformas nas ruas e construir o Poder Popular!

Resea del libro de Jos Luis Carretero Miramar Eduardo Barriobero: Las Luchas de un Jabal (Queimada Ediciones, 2017)

Anlise da crise poltica do incio da queda do governo Temer

Ds maintenant, passons de la dfiance la rsistance sociale!

17 maggio, giornata internazionale contro lomofobia.

Los Mrtires de Chicago: historia de un crimen de clase en la tierra de la democracia y la libertad

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) Libertad inmediata a nuestro compaero Mikola Dziadok!

DAFın Referandum zerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Rordin: Playing The Big Man in America

Ns anarquistas saudamos o 8 de maro: dia internacional de luta e resistncia das mulheres!

zgrlğmz Mcadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarit avec Tho et toutes les victimes des violences policires ! Non la loi Scurit Publique !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]