user preferences

Για την επίσκεψη Μακρόν

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Διάφορα | Ανακοίνωση Τύπου author Friday September 08, 2017 19:10author by Αναρχική Ομοσπονδίαauthor email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Σε κάθε Μακρόν η Αναρχική Ομοσπονδία ενωμένη με την φωνή και τις πράξεις των εξεγερμένων και των απόκληρων εκμεταλευόμενων θυμάτων του αδίστακτου ταξικού πολέμου των αφεντικών προς τους προλεταρίους, απαντάει ότι τα σχέδια αυτά όσο και αν το επιδιώκουν να προχωρούν χωρίς αντιστάσεις θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους για να τα ακυρώνουμε στην πράξη, χτίζοντας ένα κόσμο αλληλεγγύης, κοινοτήτων αγώνα, αυτοδιαχειριζόμενων μονάδων και δικτύων παραγωγής. Έναν έναν κόσμο που, ενάντια στα σχέδια τους, αξίζει κάποιος να ζεί!
2271172.jpg

Ήρθε λοιπόν και η σειρά μιάς επίσκεψης του γαλλικού κομματιού της πανευρωπαικής γερμανογαλλικής συγκυβέρνησης και της παγκόσμιας κυριαρχίας, μετά από το αμερικανικό ανάλογο του στην περίπτωση της περυσινής, λίγο πρίν από την αποχώρηση του από το προεδρικό αξίωμα, επίσκεψης Ομπάμα. Και τώρα όπως και τότε θα υπάρξουν ομιλίες για την παγκόσμια οικονομία, την δημοκρατία και την συνεργασία, σε τοποθεσίες με ισχυρό συμβολισμό, όπως είναι η Πνύκα αυτή την φορά.

Όλα ωραία και ολα καλά; Σε καμιά περίπτωση! Πέρα από το Παγκόσμιο Θέαμα της Κυριαρχίας και του διπλού λόγου, όπου άλλα δηλώνονται και άλλα πραγματοποιούνται, ο Μακρόν και οι διάφοροι Μακρόν, δεν επισκέπτονται τις χώρες παρά μόνον για να προωθήσουν τα νεότερα σχέδια των αφεντικών, την παγκόσμια αρχιτεκτονική της πλανητικής ολοκλήρωσης και του καπιταλιστικού αυτοκρατορικού τεχνοολοκληρωτικού συστήματος. Τα δώρα τους -όπου αυτά φαίνεται ότι υπάρχουν- δεν είναι παρά η συγκάλυψη της ληστρικής πολιτικής προς όφελος του κεφαλαίου και της Κυριαρχίας που η Παγκόσμια Ελίτ προτάσσει! Αυτό πρέπει στους λαούς μας, στους καταπιεσμένους , στο πλήθος των εν εκκολάψει επαναστατικών υποκειμένων του παρόντος και του μέλλοντος, να είναι και να γίνεται διαρκώς όλο και πιο ξεκάθαρο!

Ο Μακρόν έρχεται να μας μιλήσει για παραγωγικότητα και επενδύσεις, όταν στην ίδια την Γαλλία προωθεί αυτό τον καιρό ένα από τα πλέον μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια προς όφελος της κυρίαρχης ταξης της χώρας του, θέτοντας νέες βάσεις οπου θα στηριχθεί η τωρινή και η μελλοντική κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και του γαλλικού ασφαλιστικού συστήματος(υποστήριξη ατομικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους εργαζόμενους και την εργοδοσία, αντί αυτών με τα συνδικάτα και τα σωματεία, "ταβάνι" αποζημίωσης για απόλυση τους 20 μισθούς,"δημοψήφισμα" για κάθε πρόταση- απόφαση εργασιακής αλλαγής σε μικρές επιχειρήσεις, το οποίο θα "προτεινεται" στους εργαζόμενους, κάτω φυσικά από τον φόβο σε περίπτωση καταψήφισης από κάποιους, της πτώσης τους σε καθεστώς δυσμένειας από τους εργοδότες) ενώ επιχειρεί ταυτόχρονα να προωθήσει σημαντικές αλλαγές στην εκπαίδευση στην κατεύθυνση ενός Πανεπιστημίου ακόμα περισσότερο συνδεδεμένου με τις ανάγκες αναπαραγωγής του υπαρκτού καπιταλισμούμε με ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση με τις αγορές και με ακόμα ισχυρότερη εντατικοποίηση των ρυθμών αυτής της τόσο ξεκάθαρης αλλαγής Πολιτισμικού Παραδείγματος που τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια η καπιταλιστική νεοφιλελεύθερη αντεπανάσταση προσπαθεί με όλους τους βίαιους αλλά και ήπιους τρόπους να επιβάλλει πλανητικά μετά την παγκόσμια επανάσταση των δεακαετιών του ’60 και του ’70.

Τα πειραματόζωα αποικιών χρέους όπως η Ελλάδα αλλά και ο σύνολος ευρωπαικός νότος το έχουν επώδυνα αντιληφθεί αυτό την τελευταία δεκαετία περισσότερο από ποτέ.

Δεν ψάχνουμε για "βοηθούς" και "σωτήρες" ειδικά όταν αυτοί είναι απλώς λύκοι του Κεφαλαίου με προβιές προβάτων σαν τον πάλαι ποτέ τεχνοκράτη Μακρόν. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, πάνω στο ωμό γεγονός ότι η Κυριαρχία στην Ευρώπη έχοντας συντρίψει την σοσιαλδημοκρατία του κάθε Σύριζα και χέρι με χέρι με την άκρα δεξιά παρά τις φαινομενικές "συγκρούσεις" και τα διάφορα καιροσκοπικά ψευδοδιλήμματα , απλώς στήνει όπως εκείνη θέλει πότε με τους Τράμπ και πότε με τους Μακρόν το νέο Παγκόσμιο Μεγάλο Παιχνίδι, για την καταλήστευση των πηγών ενέργειας της κάθε περιοχής, της εργατικής δύναμης και της γενικής επέκτασης των ίδιων των ορίων που μπορεί να φτάσει η βιοπολιτική, γεωπολιτική παρουσία και κυριαρχία των Δυνάμεων του Κεφαλαίου, του Κράτους και της Εξουσίας.

Το ελληνικό Κράτος υποδέχεται την Πέμπτη και την παρασκευή 7 και 8 Σεπτεμβρίου, τον Ε. Μακρόν, έναν προαγωγό ακριβώς αυτού του Παιχνιδιού, με τις βαλίτσες του γεμάτες με συμβόλαια και ιδέες που θα εντείνουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλευση των κατώτερων ταξεων και των προλεταρίων και θα χαράσουν νέες λωρίδες κίνησης σε αυτόν τον περίφημο διάδρομο καταλήστευσης, αλλοτρίωσης και εκμετάλευσης του πληθυσμού, δίπλα στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που έρχονται, τον κάθε ένφια, την εξατμιση των συντάξεων και της ασφάλισης και την ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών και των εισοδημάτων του λαού.

Σε κάθε Μακρόν η Αναρχική Ομοσπονδία ενωμένη με την φωνή και τις πράξεις των εξεγερμένων και των απόκληρων εκμεταλευόμενων θυμάτων του αδίστακτου ταξικού πολέμου των αφεντικών προς τους προλεταρίους, απαντάει ότι τα σχέδια αυτά όσο και αν το επιδιώκουν να προχωρούν χωρίς αντιστάσεις θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους για να τα ακυρώνουμε στην πράξη, χτίζοντας ένα κόσμο αλληλεγγύης, κοινοτήτων αγώνα, αυτοδιαχειριζόμενων μονάδων και δικτύων παραγωγής. Έναν έναν κόσμο που, ενάντια στα σχέδια τους, αξίζει κάποιος να ζεί!

Για την Παγκόσμια Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

Αναρχική Ομοσπονδία

Related Link: http://anarchist-federation.gr/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]