Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Για την επίσκεψη Μακρόν

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Διάφορα | Ανακοίνωση Τύπου author Freitag September 08, 2017 19:10author by Αναρχική Ομοσπονδίαauthor email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Σε κάθε Μακρόν η Αναρχική Ομοσπονδία ενωμένη με την φωνή και τις πράξεις των εξεγερμένων και των απόκληρων εκμεταλευόμενων θυμάτων του αδίστακτου ταξικού πολέμου των αφεντικών προς τους προλεταρίους, απαντάει ότι τα σχέδια αυτά όσο και αν το επιδιώκουν να προχωρούν χωρίς αντιστάσεις θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους για να τα ακυρώνουμε στην πράξη, χτίζοντας ένα κόσμο αλληλεγγύης, κοινοτήτων αγώνα, αυτοδιαχειριζόμενων μονάδων και δικτύων παραγωγής. Έναν έναν κόσμο που, ενάντια στα σχέδια τους, αξίζει κάποιος να ζεί!
2271172.jpg

Ήρθε λοιπόν και η σειρά μιάς επίσκεψης του γαλλικού κομματιού της πανευρωπαικής γερμανογαλλικής συγκυβέρνησης και της παγκόσμιας κυριαρχίας, μετά από το αμερικανικό ανάλογο του στην περίπτωση της περυσινής, λίγο πρίν από την αποχώρηση του από το προεδρικό αξίωμα, επίσκεψης Ομπάμα. Και τώρα όπως και τότε θα υπάρξουν ομιλίες για την παγκόσμια οικονομία, την δημοκρατία και την συνεργασία, σε τοποθεσίες με ισχυρό συμβολισμό, όπως είναι η Πνύκα αυτή την φορά.

Όλα ωραία και ολα καλά; Σε καμιά περίπτωση! Πέρα από το Παγκόσμιο Θέαμα της Κυριαρχίας και του διπλού λόγου, όπου άλλα δηλώνονται και άλλα πραγματοποιούνται, ο Μακρόν και οι διάφοροι Μακρόν, δεν επισκέπτονται τις χώρες παρά μόνον για να προωθήσουν τα νεότερα σχέδια των αφεντικών, την παγκόσμια αρχιτεκτονική της πλανητικής ολοκλήρωσης και του καπιταλιστικού αυτοκρατορικού τεχνοολοκληρωτικού συστήματος. Τα δώρα τους -όπου αυτά φαίνεται ότι υπάρχουν- δεν είναι παρά η συγκάλυψη της ληστρικής πολιτικής προς όφελος του κεφαλαίου και της Κυριαρχίας που η Παγκόσμια Ελίτ προτάσσει! Αυτό πρέπει στους λαούς μας, στους καταπιεσμένους , στο πλήθος των εν εκκολάψει επαναστατικών υποκειμένων του παρόντος και του μέλλοντος, να είναι και να γίνεται διαρκώς όλο και πιο ξεκάθαρο!

Ο Μακρόν έρχεται να μας μιλήσει για παραγωγικότητα και επενδύσεις, όταν στην ίδια την Γαλλία προωθεί αυτό τον καιρό ένα από τα πλέον μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια προς όφελος της κυρίαρχης ταξης της χώρας του, θέτοντας νέες βάσεις οπου θα στηριχθεί η τωρινή και η μελλοντική κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και του γαλλικού ασφαλιστικού συστήματος(υποστήριξη ατομικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους εργαζόμενους και την εργοδοσία, αντί αυτών με τα συνδικάτα και τα σωματεία, "ταβάνι" αποζημίωσης για απόλυση τους 20 μισθούς,"δημοψήφισμα" για κάθε πρόταση- απόφαση εργασιακής αλλαγής σε μικρές επιχειρήσεις, το οποίο θα "προτεινεται" στους εργαζόμενους, κάτω φυσικά από τον φόβο σε περίπτωση καταψήφισης από κάποιους, της πτώσης τους σε καθεστώς δυσμένειας από τους εργοδότες) ενώ επιχειρεί ταυτόχρονα να προωθήσει σημαντικές αλλαγές στην εκπαίδευση στην κατεύθυνση ενός Πανεπιστημίου ακόμα περισσότερο συνδεδεμένου με τις ανάγκες αναπαραγωγής του υπαρκτού καπιταλισμούμε με ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση με τις αγορές και με ακόμα ισχυρότερη εντατικοποίηση των ρυθμών αυτής της τόσο ξεκάθαρης αλλαγής Πολιτισμικού Παραδείγματος που τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια η καπιταλιστική νεοφιλελεύθερη αντεπανάσταση προσπαθεί με όλους τους βίαιους αλλά και ήπιους τρόπους να επιβάλλει πλανητικά μετά την παγκόσμια επανάσταση των δεακαετιών του ’60 και του ’70.

Τα πειραματόζωα αποικιών χρέους όπως η Ελλάδα αλλά και ο σύνολος ευρωπαικός νότος το έχουν επώδυνα αντιληφθεί αυτό την τελευταία δεκαετία περισσότερο από ποτέ.

Δεν ψάχνουμε για "βοηθούς" και "σωτήρες" ειδικά όταν αυτοί είναι απλώς λύκοι του Κεφαλαίου με προβιές προβάτων σαν τον πάλαι ποτέ τεχνοκράτη Μακρόν. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, πάνω στο ωμό γεγονός ότι η Κυριαρχία στην Ευρώπη έχοντας συντρίψει την σοσιαλδημοκρατία του κάθε Σύριζα και χέρι με χέρι με την άκρα δεξιά παρά τις φαινομενικές "συγκρούσεις" και τα διάφορα καιροσκοπικά ψευδοδιλήμματα , απλώς στήνει όπως εκείνη θέλει πότε με τους Τράμπ και πότε με τους Μακρόν το νέο Παγκόσμιο Μεγάλο Παιχνίδι, για την καταλήστευση των πηγών ενέργειας της κάθε περιοχής, της εργατικής δύναμης και της γενικής επέκτασης των ίδιων των ορίων που μπορεί να φτάσει η βιοπολιτική, γεωπολιτική παρουσία και κυριαρχία των Δυνάμεων του Κεφαλαίου, του Κράτους και της Εξουσίας.

Το ελληνικό Κράτος υποδέχεται την Πέμπτη και την παρασκευή 7 και 8 Σεπτεμβρίου, τον Ε. Μακρόν, έναν προαγωγό ακριβώς αυτού του Παιχνιδιού, με τις βαλίτσες του γεμάτες με συμβόλαια και ιδέες που θα εντείνουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλευση των κατώτερων ταξεων και των προλεταρίων και θα χαράσουν νέες λωρίδες κίνησης σε αυτόν τον περίφημο διάδρομο καταλήστευσης, αλλοτρίωσης και εκμετάλευσης του πληθυσμού, δίπλα στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που έρχονται, τον κάθε ένφια, την εξατμιση των συντάξεων και της ασφάλισης και την ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών και των εισοδημάτων του λαού.

Σε κάθε Μακρόν η Αναρχική Ομοσπονδία ενωμένη με την φωνή και τις πράξεις των εξεγερμένων και των απόκληρων εκμεταλευόμενων θυμάτων του αδίστακτου ταξικού πολέμου των αφεντικών προς τους προλεταρίους, απαντάει ότι τα σχέδια αυτά όσο και αν το επιδιώκουν να προχωρούν χωρίς αντιστάσεις θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους για να τα ακυρώνουμε στην πράξη, χτίζοντας ένα κόσμο αλληλεγγύης, κοινοτήτων αγώνα, αυτοδιαχειριζόμενων μονάδων και δικτύων παραγωγής. Έναν έναν κόσμο που, ενάντια στα σχέδια τους, αξίζει κάποιος να ζεί!

Για την Παγκόσμια Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

Αναρχική Ομοσπονδία

Verwandter Link: http://anarchist-federation.gr/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Neste 8 de Março, levantamos mais uma vez a nossa voz e os nossos punhos pela vida das mulheres!

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Διάφορα | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Mi 03 Jun, 04:00

browse text browse image

10461635_582176931902443_519685516801259604_n.jpg imageΥγεία και ψυχική υγ&... 20:48 Do 12 Jun by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Τα τελευταία χρόνια είναι φανερό ότι το κράτος δεν έχει καμία πρόθεση να χρηματοδοτήσει τις δομές πρόνοιας για τους εργάτες και τις εργάτριες. Ήδη, εδώ και χρόνια, είχαμε τη καταβολή άλλοτε μικρότερου και άλλοτε μεγαλύτερου χρηματικού αντιτίμου για μια σειρά ιατρικών πράξεων, τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση των δομών πρόνοιας και την εξαίρεση ή τη δυσχερή πρόσβαση σε αυτές ενός μεγάλου κομματιού της εργατικής τάξης, δηλαδή των μετανάστων/τριων.

928913925927928932921922927925_15.jpg image"Πανοπτικόν" Νο 15 07:14 Do 18 Aug by Dmitri 0 comments

Κυκλοφόρησε πριν κάποιο διάστημα το 15ο τεύχος του περιοδικού "Πανοπτικόν" από τη θεσσαλονίκη, όπως πάντα με ενδιαφερουσα ύλη.

efimerida7_9_2010_2.jpg imageΤοπική Αυτοδιοίκη ... 20:13 Fr 15 Okt by Ανοιχτή Συνέλευση από ΧΩΡΙΑ ΒΔ Κρήτης 0 comments

Αυτή η νέα πραγματικότητα μπορεί να σηματοδοτήσει την αφετηρία ακόμα και της ανατροπής της καθιερωμένης μορφής κοινωνικής οργάνωσης. Πριν οδηγηθούμε στο απόλυτο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο, είναι καιρός να αυτοοργανωθούμε αμφισβητώντας τις εκ των άνω επιβεβλημένες δομές καταπίεσης έτσι ώστε να κερδίσουμε τη χαμένη μας δύναμη. Αυτή τη δύναμη που πηγάζει από τα κάτω, από την αδιαμεσολάβητη πρόσωπο με πρόσωπο δημοκρατία, που τόσο φοβούνται οι σύγχρονοι φύλαρχοι-δήμαρχοι, αυτήν που στοχεύει στην ελευθεριακή αυτοθέσμιση της κοινωνίας.

textΓια μια αντιεκλογι&#... 20:26 Sa 12 Sep by Σύντροφοι 0 comments

Κάποιοι σύντροφοι που στις εκλογές του 2007 κινηθήκαμε αντι-εκλογικά, με εργαλείο την «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ενάντια στον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία της κάλπης», καλούμε σε συνάντηση – συζήτηση για να επαναλάβουμε μια ανάλογη παρέμβαση και σε αυτές τις εκλογές.

textΗ σιωπή δε μπορεί να... 21:11 So 12 Jul by Εφημεριδα δρομου Απατρις 0 comments

κειμενο αλληλεγγυης στο Athens indymedia και σε ολα τα μεσα αντιπληροφορησης. Η σιωπή δε μπορεί να αλλάξει τον κόσμο-Αλληλεγγύη στα μέσα αντιπληροφόρησης

textΗ αντιπληροφόρηση &#... 21:14 Di 07 Jul by Συλλογικότητες athens.indymedia.org και patras.indymedia.org 0 comments

Όσα αστικά δικαιωμάτα και αν θεσμίσετε για να μπορείτε έπειτα να καταπατήσετε, όπως εν προκειμένω το ταλαίπωρο «δικαίωμα στην πληροφόρηση», το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα θα συνεχίσει να αυτοθεσμίζεται και να αυτοαμύνεται όπως αυτό, ακηδεμόνευτα, επιλέγει

textΘα συνεχίσουμε την &... 18:51 Mi 18 Mär by Ελευθεριακή Οροσειρά στο Νότο 0 comments

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΨΩΜΙΑΔΗ ΕΣΕΙΣ ΒΑΖΕΤΕ αυτή την φορά φωτιά στό περίπτερο της 74χρονης Χαρίκλειας Ανανιάδου

textNational Opera House occupied 18:27 Sa 07 Feb by ELS 0 comments

National Opera House occupied in Athens and turned into counterinformation and resistance base

textΓια αλληλεγγύη και &... 18:57 So 14 Dez by Πρωτοβουλία Αναρχικών 0 comments

Πρωτοβουλία αναρχικών για την αλληλεγγύη και στήριξη της Χαρίκλειας Ανανιάδου.

textΜην ξερογλύφεστε! 20:55 Mi 21 Mai by VILLA AMALIAS 0 comments

ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΩΤΙΕΣ & ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ

more >>

imageΚύπρος: Συμβουλιακ&#... Feb 08 by Γιώργος Κολέμπας 0 comments

Το κυπριακό πρόβλημα υπάρχει και είναι άλυτο εδώ και πολλές γενιές. Η δυσκολία του εκφράζεται και με τη λαϊκή ρήση που επαναλαμβάνεται όταν δεν υπάρχει συμφωνία σε κάτι: «λες και έχουμε να λύσουμε το Κυπριακό!», αναφωνούμε.
Εξαιρετικό άρθρο του Γιώργου Κολέμπα, από το ιστολόγιο τοπικοποίηση

imageΤο προφανές θα μας σ... Aug 02 by Eφημερίδα δρόμου "Άπατρις" 0 comments

Eίμαστε άραγε διατεθειμένοι να προσφέρουμε τις δυνάμεις μας για να ανακουφίσουμε τη χρεωκοπία ενός κράτους που όχι μόνο δεν υπηρετεί πια τους πολίτες αλλά ως βρυκόλακας τους ρουφά το αίμα για να ταΐσει τα πλοκάμια του παγκόσμιου τραπεζικού κήτους;

imageΣημειώσεις για του&#... Feb 13 by Andrew Flood 0 comments

Έχοντας γράψει ένα μεγάλο κομμάτι για την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, είδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει συνασπισμό με ό,τι έχει περιγραφεί ως αντι-μεταναστευτικό δεξιό (ή ακόμη και ακροδεξιό) κόμμα, τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ή ANEΛ). Οι ΑΝΕΛ τηρούν μια ισχυρή αντιευρωπαϊκή στάση, αλλά στο επίπεδο του να βλέπουν τους Έλληνες ως θύματα «διεθνούς συνωμοσίας». Έχουν εκλέξει 15 βουλευτές, κάτι που δίνει έναν συνασπισμό με μια ισχυρή πλειοψηφία με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ενώ τα δύο κόμματα έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν. Πιθανώς το γεγονός αυτό καθώς και η σθεναρή στάση των ΑΝΕΛ κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) είναι οι λόγοι που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ότι η αντιμεταναστευτική τους πολιτική δεν αποτελεί κάτι σημαντικό.

imageΑντίλογος στο Κράτ&#... Jan 23 by Dmitri 0 comments

Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε στο δεύτερο τεύχος της πολιτικής επιθεώρησης «Κοινωνικός Αναρχισμός» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις συνεργατικές εκδόσεις Κουρσάλ (http://koursal.wordpress.com/2013/12/07/127/). Εδώ αναδημοσιεύεται στην πλήρη μορφή του, χωρίς τις περικοπές που έγιναν στην έντυπη έκδοση για λόγους οικονομίας χώρου.

imageΉ με τα κωλόπαιδα ή μ... Mär 08 by Πρόταγμα 0 comments

Όταν το ρήμα εκτοπίζεται και άρχουν παντού τα επίθετα, θετά παιδιά της συμμορφώσεως και του διακοσμημένου ψεύδους, τέλματα εκτείνονται εκεί όπου ο σπόρος έπιπτε ως σπέρμα. Μα τότε, ω, τότε δικαιολογούνται –τι λέγω, ευλογούνται όλου του κόσμου οι θυμοί.
Α. Εμπειρίκος

more >>

imageΥγεία και ψυχική υγ&... Jun 12 0 comments

Τα τελευταία χρόνια είναι φανερό ότι το κράτος δεν έχει καμία πρόθεση να χρηματοδοτήσει τις δομές πρόνοιας για τους εργάτες και τις εργάτριες. Ήδη, εδώ και χρόνια, είχαμε τη καταβολή άλλοτε μικρότερου και άλλοτε μεγαλύτερου χρηματικού αντιτίμου για μια σειρά ιατρικών πράξεων, τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση των δομών πρόνοιας και την εξαίρεση ή τη δυσχερή πρόσβαση σε αυτές ενός μεγάλου κομματιού της εργατικής τάξης, δηλαδή των μετανάστων/τριων.

image"Πανοπτικόν" Νο 15 Aug 18 MACG (personal capacity) 0 comments

Κυκλοφόρησε πριν κάποιο διάστημα το 15ο τεύχος του περιοδικού "Πανοπτικόν" από τη θεσσαλονίκη, όπως πάντα με ενδιαφερουσα ύλη.

imageΤοπική Αυτοδιοίκη ... Okt 15 0 comments

Αυτή η νέα πραγματικότητα μπορεί να σηματοδοτήσει την αφετηρία ακόμα και της ανατροπής της καθιερωμένης μορφής κοινωνικής οργάνωσης. Πριν οδηγηθούμε στο απόλυτο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο, είναι καιρός να αυτοοργανωθούμε αμφισβητώντας τις εκ των άνω επιβεβλημένες δομές καταπίεσης έτσι ώστε να κερδίσουμε τη χαμένη μας δύναμη. Αυτή τη δύναμη που πηγάζει από τα κάτω, από την αδιαμεσολάβητη πρόσωπο με πρόσωπο δημοκρατία, που τόσο φοβούνται οι σύγχρονοι φύλαρχοι-δήμαρχοι, αυτήν που στοχεύει στην ελευθεριακή αυτοθέσμιση της κοινωνίας.

textΓια μια αντιεκλογι&#... Sep 12 0 comments

Κάποιοι σύντροφοι που στις εκλογές του 2007 κινηθήκαμε αντι-εκλογικά, με εργαλείο την «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ενάντια στον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία της κάλπης», καλούμε σε συνάντηση – συζήτηση για να επαναλάβουμε μια ανάλογη παρέμβαση και σε αυτές τις εκλογές.

textΗ σιωπή δε μπορεί να... Jul 12 0 comments

κειμενο αλληλεγγυης στο Athens indymedia και σε ολα τα μεσα αντιπληροφορησης. Η σιωπή δε μπορεί να αλλάξει τον κόσμο-Αλληλεγγύη στα μέσα αντιπληροφόρησης

more >>
© 2005-2020 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]