user preferences

Να τσακίσουμε τον φασισμό

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αντιφασισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Monday September 18, 2017 21:09author by Αναρχική Ομοσπονδίαauthor email info at anarchist-federation dot gr Report this post to the editors

Kαι το σύστημα που τον γέννησε

Εμείς, ως αναρχικοί-αντιεξουσιαστές/-τριες δεν περιμένουμε καμία δικαστική απόφαση. Βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε πάντα απέναντι στη Χ.Α. και όλα τα φασιστικά μορφώματα. Ο φασισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος εκμετάλλευσης που πολεμάμε. Οι αγωνιζόμενοι/-ες θα είναι αυτοί που θα περάσουν σαν οδοστρωτήρας πάνω απ’τη φασιστική απειλή, ξεβρωμίζοντας τις πόλεις, τα χωριά, τις γειτονιές και τις σκέψεις μας από το φασιστικό δηλητήριο. Να ανθίσουν παντού οι antifa ομάδες-συνελεύσεις, και να τσακίσουμε οριστικά τον φασιστικό κίνδυνο.
.png

Να τσακίσουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γέννησε

Το βράδυ της 17ης, ξημερώματα 18ης Σεπτέμβρη του 2013, ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας δολοφονείται στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του Γ. Ρουπακιά, ενεργού μέλους της Χρυσής Αυγής. Ο Παύλος, υπερασπιζόμενος τους φίλους του, αντιμετώπισε μέχρι τελικής πτώσης 60 περίπου θρασύδειλους φασίστες, παρουσία μπάτσων της ομάδας ΔΙΑΣ. Η δολοφονία αυτή έρχεται να προστεθεί σε εκείνη του Σαχζάτ Λουκμάν λίγους μήνες πριν, που με τη σειρά της ήταν το αποκορύφωμα εκατοντάδων επιθέσεων, τραμπουκισμών και ξυλοδαρμών που οι φασίστες πραγματοποιούσαν τα τελευταία χρόνια. Στο στόχαστρο τους βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι μετανάστες, συνδικαλιστές, αντιφασίστες, κομμουνιστές και αναρχικοί. Γνωστή είναι και η εμπρηστική τους δράση σε σπίτια μεταναστών, χώρους λατρείας αλλά και στέκια, καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους, γνωστούς για τον ανατρεπτικό τους λόγο.

Με το βάθεμα της οικονομικής κρίσης, την αυξανόμενη κοινωνική αποδοκιμασία προς το πολιτικό σύστημα και τις εντεινόμενες αντιμεταναστευτικές πολιτικές που εφάρμοζε το κράτος, γεννήθηκε ένα πολύμορφο κίνημα αμφισβήτησης, δυναμωμένο απ’την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, καθώς και από τα αμεσοδημοκρατικά κινήματα πλατειών των αγανακτισμένων. Οι φασίστες της Χ.Α., το οργανωμένο παρακράτος που δρούσε πάντα στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων, πλάι στις διμοιρίες των ΜΑΤ, ήρθε η ώρα να αξιοποιηθεί απ’το σύστημα σαν ένα ακόμα εμπόδιο απέναντι στους λαϊκούς αγώνες και διεκδικήσεις. Έτσι, από το 2011, με τη βοήθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ, η “μικρή” νεοναζιστική συμμορία της Χ.Α., ξεκίνησε να μετατρέπεται σε ένα νέο “εναλλακτικό” πολιτικό κόμμα για να εισέλθει στο κοινοβούλιο λίγους μήνες μετά. Οι μαχαιροβγάλτες τραμπούκοι του χθες, “μεταμορφώθηκαν”, μέσω των βουλευτικών θέσεων και κρατικών χρηματοδοτήσεων, παρέλασαν σε τηλεοπτικά πάνελ ξερνώντας παντού τον ρατσιστικό τους δηλητήριο και ωραιοποιήθηκαν σε lifestyle εκπομπές.

Ηρωοποιήθηκαν με στημένα ρεπορτάζ, δήθεν βοηθώντας ανυπεράσπιστες γιαγιάδες, οργανώνοντας συσσίτια μίσους και αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες.

Την ίδια στιγμή που η καλοστημένη δημοσιογραφική προπαγάνδα παρήγαγε αδιάκοπα ξενοφοβικά ρεπορτάζ προβάλλοντας συνεχώς τους φασίστες, οι ίδιοι εντός κοινοβουλίου καταπιάστηκαν με ζήλο στο να αποδείξουν στα αφεντικά τους πόσο χρήσιμοι είναι. Η “αντισυστημική’’ Χ.Α., αντί για σφαλιάρες στα λαμόγια όπως υποσχόταν, ψήφισε υπέρ των φοροελαφρύνσεων εφοπλιστών, τη διαγραφή χρεών των ΠΑΕ, στήριξε πλήθος ιδιωτικοποιήσεων (π.χ. Αγροτική τράπεζα), δημοσίων επιχειρήσεων καθώς και δημόσιας ακίνητης περιουσίας (παραλίες, νησιά κλπ), στήριξε τις απολύσεις εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και δημιούργησε άτυπα δουλεμπορικά γραφεία “εύρεσης εργασίας μόνο για Έλληνες” με ημερομίσθιο 15€! Όλα αυτά τα χτυπητά παραδείγματα απέδειξαν πέρα για πέρα το ρόλο της Χ.Α., η οποία φυσικά και δε συγκρούστηκε με το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά το στήριξε και το στηρίζει, ενδυνάμωσε το ήδη υπάρχον κράτος καταστολής και υπερασπίστηκε το υπάρχον σύστημα εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης, πετώντας στα σκουπίδια τις όποιες δήθεν αντιμνημονιακές της υποσχέσεις, τις οποίες ψελλίζει μόνο και πάντα για ψηφοθηρικούς λόγους.

Με τους φασίστες της Χ.Α. να δρουν προκλητικά ανενόχλητοι για καιρό, το τραγικό συμβάν της δολοφονία του Παύλου Φύσσα προκάλεσε την οργή του κόσμου να ξεχειλίσει και το αντιφασιστικό κίνημα να φουντώσει. Το πολιτικό σύστημα, φοβισμένο από τη μαζική αντίδραση και με τη σιωπηρή αποδοχή και των δημοσιογράφων που γιγάντωσαν το φασιστικό θηρίο, φυλακίζει τους φασίστες για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Λίγο μετά, μέσα από δίκες-παρωδία, η ναζιστική συμμορία αποφυλακίζεται μαζικά και οι κατηγορίες “καταπέφτουν”. Τα δικαστήρια που εξαντλούν την αυστηρότητά τους εξοντώνοντας αγωνιστές με πολυετείς ποινές φυλάκισης, εξαντλούν τις 18μηνες προφυλακίσεις χωρίς στοιχεία και εφευρίσκουν κατηγορητήρια εναντίον συντρόφων μας, είναι τα ίδια δικαστήρια που αποφυλακίζουν φασίστες και δημιουργούν αργά και σταθερά τη “νέα καθαρή’’ Χρυσή Αυγή.

Εμείς, ως αναρχικοί-αντιεξουσιαστές/-τριες δεν περιμένουμε καμία δικαστική απόφαση. Βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε πάντα απέναντι στη Χ.Α. και όλα τα φασιστικά μορφώματα. Ο φασισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος εκμετάλλευσης που πολεμάμε. Οι αγωνιζόμενοι/-ες θα είναι αυτοί που θα περάσουν σαν οδοστρωτήρας πάνω απ’τη φασιστική απειλή, ξεβρωμίζοντας τις πόλεις, τα χωριά, τις γειτονιές και τις σκέψεις μας από το φασιστικό δηλητήριο. Να ανθίσουν παντού οι antifa ομάδες-συνελεύσεις, και να τσακίσουμε οριστικά τον φασιστικό κίνδυνο.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ-ΠΟΡΕΙΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9 18:00 ΚΑΜΑΡΑ (συμμετέχουμε στο κοινό αντιφασιστικό μπλοκ)
ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9 19:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (συμμετέχουμε στο κοινό αντιφασιστικό μπλοκ)
ΛΑΜΙΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9 19:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Αναρχική Ομοσπονδία

twitter: twitter.com/anarchistfedGr

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]