Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Θεσ/νίκη: Aντιφασιστική πορεία Δευτέρα 30/10

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αντιφασισμός | Νέα author Wednesday November 01, 2017 19:32author by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκηςauthor email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Δε θα μπούμε καν στη διαδικασία να πούμε τα προφανή περί καλλιτεχνικής ελευθερίας ή περί του δημαγωγικού-δεσποτικού ρόλου της σκοταδιστικής εκκλησίας (την οποία έχουμε άλλωστε συνολικά χεσμένη). Θα πούμε μόνο ότι τον αέρα που πήραν την προηγούμενη εβδομάδα, πρέπει να τους τον κόψουμε. Δε θα αφήσουμε την πόλη μας έρμαιο στους φασίστες και τους σκοταδιστές, όσο λίγοι και αν είναι, όσο γελοίοι και αν φαντάζουν.
59acbf1300f6818df5e93c200f9527f3.jpg

Ενημέρωση από την αντιφασιστική πορεία Δευτέρα 30/10

Την προηγούμενη εβδομάδα ο φασιστικός εσμός της πόλης περίφερε το σάπιο σαρκίο του στην πόλη μας. Αυτήν τη φορά αφορμή ήταν η παράσταση “Η ώρα του Διαβόλου” η οποία παιζόταν στο θέατρο Αριστοτέλειο. Μισή χούφτα φασίστες με ελληνικές σημαίες αναμεμιγμένοι με χριστιανούς φονταμενταλιστές με σημαίες της βυζαντινής αυτοκρατορίας, κεριά και αγιασμούς βρέθηκαν έξω από το χώρο του θεάτρου για να διαμαρτυρηθούν για τη «βλασφημία», αφήνοντας όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτή την πόλη να θαυμάσουν την ηλιθιότητα τους.

Τη Δευτέρα 30/10 το ίδιο τσούρμο φασιστών καλούσε σε συγκέντρωσή διαμαρτυρίας για την παράσταση «Εκκλησιάζοντες» που παίζεται στο θέατρο Αυλαία. Ως απάντηση στο κάλεσμα των φασιστών υπήρχε καλεσμένη αντιφασιστική συγκέντρωση, 2μιση ώρες νωρίτερα από αυτό, στις 17:00 στην Καμάρα. Η συγκέντρωση καλούνταν από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, τον Ελευθέρου Κοινωνικό Χώρο Σχολείο, την κατάληψη Libertatia και τη Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό Μαύρο & Κόκκινο.

Στις 18:00 οι συγκεντρωμένοι αντιφασίστες και αντιφασίστριες ξεκίνησαν την πορεία, με σκοπό να κινηθούν προς το θέατρο «Αυλαία» (ΧΑΝΘ) όπου αργότερα θα γινόταν η συγκέντρωση των φασιστών. Η πορεία κινήθηκε μέσω της Εγνατίας, στην οδό Εθνική Αμύνης. Μόλις έφτασε στην Σβώλου, μπλοκαρίστηκε από ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ. Αυτήν τη φορά οι «δυνάμεις της τάξης» και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να κρύψουν την εύνοιά τους προς τους φασίστες. Χωρίς να βρίσκεται ούτε ένας φασίστας στο σημείο της συγκέντρωσης, φρόντισαν να τους διαφυλάξουν το μέρος, κρατώντας τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες σε τεράστια απόσταση από το θέατρο. Μετά το μπλοκάρισμα της, η πορεία κινήθηκε στις οδούς Σβώλου, Βενιζέλου, Εγνατία, από όπου και κατέληξε στο σιντριβάνι, όπου παρέμεινε ως και τις 20:30. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας η παρουσία των μπάτσων ήταν ασφυκτική, αποτρέποντας τους διαδηλωτές από το να κινηθούν πιο χαμηλά από τη Σβώλου σε όλο το μήκος της πόλης, ακόμα και σε αρκετούς δρόμους ανατολικότερα από το σημείο του θεάτρου.

Όταν τελικά οι φασίστες και οι χριστιανοί φονταμενταλιστές μαζεύτηκαν στο σημείο που με τόση επιμέλεια φρόντισαν οι μπάτσοι να τους διαφυλάξουν, το θέαμα ήταν όπως και τις υπόλοιπες φορές γελοιωδέστατο: γιγαντιαίες ελληνικές σημαίες, ανακατεμένες με γιαγιάδες που φώναζαν «αίσχος» και αστείους τύπους με σημαίες «ορθοδοξία ή θάνατος» (σαφώς το δεύτερο θα τους προτείναμε), συνολικού αριθμού… με το ζόρι 30.

Δε θα μπούμε καν στη διαδικασία να πούμε τα προφανή περί καλλιτεχνικής ελευθερίας ή περί του δημαγωγικού-δεσποτικού ρόλου της σκοταδιστικής εκκλησίας (την οποία έχουμε άλλωστε συνολικά χεσμένη). Θα πούμε μόνο ότι τον αέρα που πήραν την προηγούμενη εβδομάδα, πρέπει να τους τον κόψουμε. Δε θα αφήσουμε την πόλη μας έρμαιο στους φασίστες και τους σκοταδιστές, όσο λίγοι και αν είναι, όσο γελοίοι και αν φαντάζουν.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ
ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΣΜΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης – μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_thess@hotmail.com

libertasalonica.wordpress.com

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αντιφασισμός | Νέα | gr

Fri 29 Mar, 18:27

browse text browse image

1.jpg imageAντιφασιστική πορε&#... 20:35 Fri 21 Jul by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Για πολλοστή φορά διάφοροι περιφερόμενοι θίασοι φασιστών επιχείρησαν να εμφανιστούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Με την κλασσική πλέον τακτική του να μην ανακοινώνουν το μέρος της συγκέντρωσης τους παρά μόνο 2 ώρες πριν από αυτή -παραδεχόμενοι ότι σε αυτή την πόλη δε μπορούν να εμφανιστούν ποτέ και πουθενά με ασφάλεια-, καλούσαν σε συγκέντρωση την Τετάρτη, 19 Ιουλίου, με αφορμή την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο που είναι την επόμενη μέρα.

9.jpg imageΑντιφασιστικές συ ... 17:54 Mon 23 Jan by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Η αλήθεια είναι ότι αν και τους τελευταίους μήνες η «δράση» των φασιστών της πόλης μας έκανε πολύ συχνά να μειδιάσουμε, αυτό το τελευταίο, το να μην εμφανιστούν καν στην συγκέντρωση που κάλεσαν, έστω πίσω από την κάλυψη των μπάτσων όπως συνήθως, έστω σε κλειστό χώρο, έστω έξω από την πόλη… θέτει τον πήχη ακόμα “ψηλότερα”! Το γεγονός δε ότι την επόμενη ημέρα (22/1) έβγαλαν ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν κάλεσαν στην πορεία και όλα ήταν κόλπο των αντιφασιστών, οι οποίοι μόνοι τους τύπωσαν τα τρικάκια που καλούσαν στην εθνικιστική πορεία (!!!), απλά απογειώνει την ξεφτίλα τους, αλλά παράλληλα απογειώνει και το αστείο της υπόθεσης!

img_000.png imageΗ κανονικότητα του &... 19:53 Sun 16 Mar by Dmitri 0 comments

Η κανονικότητα του ναζιστικού φαινομένου. Ο φασισμός στην εποχή της παγκοσμιοποίησης

textΗ κινητοποίηση του &... 07:30 Sat 17 Sep by ORA MIDEN 0 comments

Τα ποντικια κρυβονται στις τρυπες τους.Οι νεοναζί έχουν δεχτεί ένα πρώτο ισχυρό πολιτκό πλήγμα-Η αντιφασιστική κινητοποίηση συνεχίζεται

textΕναντια στη φασιστ&#... 07:23 Thu 15 Sep by ORA MIDEN 0 comments

Από τις 16 εώς τις 18 Σεπτεμβρίου η φασιστική συμμορία της "χρυσής αυγής" μαζί με ευρωπαίους ομοιδεατες της σχεδιάζουν κάμπινγκ.

textΕνάντια στο φασιστ&#... 11:17 Thu 01 Sep by Dmitri 3 comments

Στις 16-18 Σεπτεμβρίου στο Δάσος του Καϊάφα στο νομό Ηλείας, 30 χλμ. από την πόλη του Πύργου, θα γίνει το περιβόητο φεστιβάλ των νεοναζί.

imageΟ μύθος των δύο άκρω... Oct 17 by The Blast 0 comments

Αλήθεια πιστεύουμε ότι αυτό είναι κάτι που επηρέασε αρνητικά τη ψυχολογία των οπαδών της χρυσής αυγής ή άλλων ακροδεξιών γκρουπούσκουλων ή ότι ενίσχυσε έτι περισσότερο την αυτοπεποίθηση τους να δρουν όπως δρούσαν; Ένα χρόνο από την καταδικαστική απόφαση δε βλέπουμε τους φασίστες στις τρύπες τους άλλα έξω από αυτές να αλωνίζουν ελεύθερα ξανά. Να υποθέσουμε επομένως ότι το περιβόητο τοίχος της Δημοκρατίας μάλλον δεν έκανε και τόσο καλή δουλειά ή είναι λίγο νωρίς για τέτοιες εκτιμήσεις;

imageΑς μιλήσουμε για το&... Sep 27 by Αναρχική Συλλογικότητα mⒶnifesto 0 comments

«Δεν πολεμάμε τον φασισμό μαζί με τη κυβέρνηση, αλλά σε πείσμα της κυβέρνησης. Ξέρουμε καλά ότι καμιά κυβέρνηση στον κόσμο δεν θέλει να τσακίσει στ’ αλήθεια τον φασισμό, γιατί οι αστοί θα χρειάζεται να καταφεύγουν σε αυτόν κάθε φορά που θα τους γλιστράει η εξουσία από τα χέρια»
(Μπουεναβεντούρα Ντουρούτι, 1936, συνέντευξη σε ανταποκριτή της εφημ. «Toronto Star»)

imageΣημειώσεις για τις &... Jun 21 by Βαγιάν 0 comments

Η εικόνα του τσιγγάνου που πουλάει ναρκωτικά, οπλοφορεί και οδηγάει ακριβά αυτοκίνητα είναι το προτεινόμενο μοντέλο της κοινωνίας του θεάματος για τις γκετοποιημένες περιοχές, το αντεσταρμένο κοινωνικό πρότυπο των παραβατικών που με αυτό τον τρόπο γίνεται ακίνδυνο και ταυτόχρονα προσοδοφόρο. Αυτοί οι τσιγγάνοι είναι πρέζάκια της κοινωνίας του θεάματος.

image"Μη συστημικός φασι&... Feb 12 by Φώτης Τερζάκης 1 comments

Άρθρο του Φώτη Τερζάκη - αναδημοσίευση από το 2ο τεύχος της πολιτικής επιθεώρησης "Κοινωνικός αναρχισμός" που κυκλοφόρησε τον Νοέμβρη του 2013 με κύρια θεματική τον φασισμό.

imageΜνήμη & Λήθη Oct 31 by Δρ Αργύρης Αργυριάδης 0 comments

Ο ρόλος των κοινωνικών κινημάτων είναι να στέψουν την προσοχή προς την ανθρώπινη χειραφέτηση και την κοινωνική απελευθέρωση, διαμέσου της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, συστατικά στοιχεία που αντιμάχονται την εθνοκεντρική κατασκευή τα οποία απεχθάνεται ο εθνικισμός. Η επιλογή της μνήμης πρέπει να είναι πάντα κοινωνική, στέλνοντας τον εθνικισμό στην λήθη εκεί που του αξίζει. Άλλωστε ο προδοτικός εφιάλτης ήταν έλληνας κάτι που υπέρμαχοι της «προγονικής» ιστορίας συνειδητά αποκρύπτουν. Οι εθνικιστές είναι οι νέοι εφιάλτες για την κοινωνία. Γι’ αυτό και η μέγιστη δυνατή πράξη, η απονομιμοποίηση τους δεν θα γίνει από την «θεσμική δημοκρατία» αλλά από την ίδια την κοινωνία, όχι των εθνών, αλλά των ανθρώπων!

more >>

imageΔιεθνιστικός ταξι ... Dec 13 0 comments

Για μας η λογική της διεθνιστικής αλληλεγγύης βασίζεται στην διαμόρφωση δικτύων μεταξύ ομάδων και συλλογικοτήτων σε διάφορες χώρες, ειδικά στα Βαλκάνια, οι οποίες έχουν έρθει σε ρήξη με το πνεύμα του εθνικισμού και του πατριωτισμού, και που έχουν σαν απώτερο σκοπό του κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες ενάντια στο κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αναλωθούμε στις “ιστορικές αλήθειες του παρελθόντος” αλλά στα ζητήματα του άμεσου και μακρινού μέλλοντος έχοντας ως αφετηρία τους συλλογικούς κοινούς μας αγώνες.

imageΦασιστική δολοφον ... Dec 05 0 comments

Το πρωί της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου, στην περιοχή ανάμεσα στα Δραγωτινά και τα Σπαρτερά Λευκίμμης, διερχόμενος κάτοικος εντοπίζει το πτώμα ενός ανθρώπου πεταμένο σε ένα χαντάκι. Μερικές μέρες μετά, στις 29 Νοεμβρίου, η αστυνομία συλλαμβάνει έναν 44χρονο κάτοικο της περιοχής, ο οποίος ομολογεί την ανθρωποκτονία. Από το σημείο αυτό και έπειτα οι πληροφορίες που σιγά σιγά έρχονται στο φως καταδεικνύουν ότι δεν πρόκειται για ένα απλό έγκλημα, αλλά για κάτι πολύ περισσότερο και πολύ πιο επικίνδυνο. Αυτό που συνέβη στη Λευκίμμη ήταν μια φασιστική δολοφονία.

imageΟ αγώνας ενάντια στ&... Jan 06 0 comments

Για μας η αντιφασιστική συγκέντρωση της περσινής 21ης Φλεβάρη, που τόσο χτυπήθηκε, είναι η στιγμιαία έκφανση ενός συνολικότερου αγώνα για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας. Για μας, τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους, τις ξεσπιτωμένες, τους φεσωμένους, τις αντιφασίστριες, τους μετανάστες, τους καταληψίες, τους φοιτητές, τις αντιστεκόμενες, τους ομοφυλόφιλους, τους καταπιεσμένους, τις οργισμένες, τις τρελές κι αλλοπαρμένες... η εύρυθμη λειτουργία της πειθαρχημένης κοινωνίας βρωμάει φασισμό.

imageΤα ερείπια του εθνι&... Sep 24 0 comments

Η μάχη δεν έχει κερδιθεί αλλά το φασιστικό πτώμα σέρνεται και είναι χρέος του καθενός από μας να το πατήσει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφήσουμε μία παρέα, όπως η Τ.Ο Χρυσής Αυγής Πειραιά, που προσπαθεί να διαχειριστεί τη σαπισμένη φήμη της, να αναπαραχθεί στον κοινωνικό ιστό. Οι επερχόμενες διαδηλώσεις δεν είναι μνημόσυνα, ούτε γιορτές. Είναι ο αντιφασιστικός αγώνας που πρέπει να δώσουμε. Ούτε βήμα πίσω.

image-Παύλος Φύσσας; -Παρώ... Sep 18 0 comments

Τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ το προσφυγικό ζήτημα έχει εξελιχθεί σε κεντρικό θέμα της πολιτικής και κοινωνικής ατζέντας, η Χρυσή Αυγή έχει περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου, τη στιγμή που η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες είναι μια υπαρκτή κοινωνική τάση. Και αυτό είναι το πιο χειροπιαστό αποτέλεσμα της συλλογικής γροθιάς που δέχθηκαν οι ναζί μετά τη δολοφονία του Φύσσα. Όμως η ίδια η ύπαρξη των στρατοπέδων συγκέντρωσης και ο θεσμικός ρατσισμός που προκύπτει από αυτά δίνουν χώρο ανάπτυξης στις φασιστικές αντιλήψεις: το αντιφασιστικό κίνημα οφείλει να συντηρεί τη μνήμη του και να βρίσκεται σε επαγρύπνηση αναφορικά με το φασιστικό δηλητήριο που παραμονεύει να διαχυθεί ανάμεσά μας.

more >>
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]