Anarkismo.net     http://www.anarkismo.net

Όχι πυρηνικά στον Άραξο

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Νέα author Monday November 13, 2017 04:18author by «δυσήνιος ίππος»

Ενημέρωση από τη διαδήλωση ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στην αεροπορική βάση Αράξου
15.jpg

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (12/11/2017) η αντιπολεμική-διεθνιστική διαδήλωση στην αεροπορική βάση του Αράξου Αχαϊας ενάντια στην ενδεχόμενη εγκατάσταση νατοϊκών πυρηνικών όπλων με τη συμμετοχή περίπου 200 ατόμων.

Στην πορεία συγκροτήθηκε αναρχικό μπλοκ έπειτα από κάλεσμα της αναρχικής ομάδας “δυσήνιος ίππος”/ΑΠΟ (κάλεσμα εδώ). Το πανό του αναρχικού μπλοκ έγραφε:“Διεθνιστικός αγώνας ενάντια στον πόλεμο, την εξαθλίωση και το σύγχρονο ολοκληρωτισμό”.Επίσης, καλούσαν και συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς και η ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών “ταξική αντεπίθεση”.

Στις 9.30 το πρωί υπήρχε προσυγκέντρωση στο κέντρο της Πάτρας (πλ. Τριών Συμμάχων) και από εκεί, με λεωφορεία και αυτοκίνητα, έγινε η μεταφορά μέχρι το χωριό Λακκόπετρα Αχαϊας. Από εκεί ξεκίνησε η διαδήλωση 3-4 χιλιομέτρων μέχρι την πύλη της αεροπορικής βάσης. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας φωνάξαμε συνθήματα ενάντια στον πόλεμο και το σύγχρονο ολοκληρωτισμό, ενάντια στα όπλα και τις βάσεις του πυρηνικού θανάτου, ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό.

Στην πύλη της βάσης είχε στηθεί ισχυρός αστυνομικός φραγμός για να εμποδίσει την είσοδο στους διαδηλωτές.

Συμμετείχαμε στη διαδήλωση ενάντια στον ενδεχόμενο εξοπλισμό της αεροπορικής βάσης του Αράξου με πυρηνικά όπλα αντιλαμβανόμενοι πως οι πολεμικές επιχειρήσεις στην καπιταλιστική περιφέρεια που γεννούν το θάνατο, την ανέχεια και τον ξεριζωμό των ανθρώπων βρίσκουν την πρακτική τους γείωση δίπλα μας, στο εσωτερικό του δυτικού κόσμου, στα σημεία εναπόθεσης του πολεμικού υλικού, στις βάσεις του θανάτου.

Μια τέτοια βάση προορίζεται να ξαναγίνει ο Άραξος και είναι χρέος μας να αντισταθούμε στους σχεδιασμούς των ντόπιων και των πλανητικών αφεντικών που υπόσχονται μόνο θάνατο, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά, μιζέρια και εξαθλίωση.

Πιάνοντας το νήμα από τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις παλαιότερων χρόνων και αντλώντας έμπνευση από αυτές, συνεχίζουμε σήμερα τον αγώνα για την οικοδόμηση ενός ισχυρού διεθνιστικού και αντιπολεμικού κινήματος από τα κάτω ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό.Στην κατεύθυνση της οικοδόμησης αυτού του κινήματος, η αντίσταση στην εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στη βάση του Αράξου, όπως και στην ευρύτερη απόπειρα αναβάθμισης του ρόλου του ελληνικού κράτους στο διεθνές πολεμικό σκηνικό είναι μια ακόμα σημαντική μάχη που πρέπει να δοθεί.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” - μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

2.jpg

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

http://www.anarkismo.net/article/30667

Anarkismo.net is a international anarchist-communist news service