user preferences

Ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday December 07, 2017 04:31author by Αναρχική Ομοσπονδία - 1 of Anarkismo Editorial Group Report this post to the editors

Να δωθεί ένα μύνημα διεθνιστικής αλληλεγγύης και έμπρακτης κοινότητας των αγωνιζόμενων. Να δωθεί ένα μύνημα ενάντια στα πολεμικά σχέδια στην περιοχή μας, ενάντια στο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, στο πλευρό των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών που το αντιμάχονται.
12311094_1697455980474713_9086228949900891244_n.jpg

Για την σύλληψη των αγωνιστών του DHKP-C και την επίσκεψη Ερντογάν

Στεκόμαστε λοιπόν στο πλευρό των συλληφθέντων. Κι επειδή αυτή η ιστορία μόλις άρχισε ένα πράγμα έχουμε να πούμε στο Ελληνικό κράτος και τον Σύριζα: Μην τολμήσετε να τους εκδώσετε στην Τουρκία, μην τολμήσετε να τους στείλετε στα βασανιστηρια και τον θάνατο. Θα επανέλθουμε. Καλούμε τον κόσμο να πλαισιώσει όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν, σπάζοντας στην πράξη τις απαγορεύσεις του Ελληνικού κράτους.. Να δωθεί ένα μύνημα διεθνιστικής αλληλεγγύης και έμπρακτης κοινότητας των αγωνιζόμενων. Να δωθεί ένα μύνημα ενάντια στα πολεμικά σχέδια στην περιοχή μας, ενάντια στο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, στο πλευρό των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών που το αντιμάχονται.

Τουρκία

Εννέα μέλη της Τουρκικής/Κουρδικής επαναστατικής οργάνωσης DHKP-C συνελήφθησαν μετά από μια θεαματική επιχείρηση της αστυνομίας στην Αθήνα. Με έναν εντελώς προβλέψιμο τρόπο η γνωστή τρομολαγνική ορχήστρα, αυτή που πάντα στήνεται μετά απο τη σύληψη οποιουδήποτε αγωνιστή ανεξάρτητα αν είναι ντόπιος ή όχι, ξέσπασε στα ΜΜΕ. Η αφήγηση περιελάμβανε υποτιθέμενο «χτύπημα» κατα τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογαν, «ξένους τρομοκράτες που αλωνίζουν», εθνικούς κινδύνους, γενικευμένη ανομία...
Σε μια περίοδο που η Ελλάδα εμπλέκεται σε πολεμικούς άξονες στην περιοχή της Ανατολικής μεσογείου, που ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός ΗΠΑ – Ρωσίας καθώς και περιφερειακών δυνάμεων (Ισραήλ, Ιραν, Σ.Αραβία, Τουρκία) συγκροτεί στρατόπεδα εν όψει των γεωπολιτικών ανακατατάξεων που ήδη μετρούν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, εκατομύρια πρόσφυγες, ανυπολόγιστες καταστροφές στη γειτονιά μας, η κοινωνική επαγρύπνηση και η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι η μόνη απάντηση.

Οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιοι μηχανισμοί, που μέχρι χθες έπνεαν τα μένεα κατά του φασιστικου΄καθεστώτος Ερντογάν, αυτοί που τα «εδωσαν όλα» για να προστατευθούν οι Τούρκοι αξιωματικοί που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, τώρα ουρλιάζουν ενάντια σε αγωνιστές που καθημερινά ματώνουν πολεμώντας αυτό το καθεστώς.

Δεν είναι περίεργο. Πίσω απο τις εθνικές κορώνες, πολύ περισσότερο πίσω από τις κορώνες για δημοκρατίες και δικαιώματα η ταξική και κοινωνική θέση είναι αυτή που καθορίζει ποιοί είναι εχθροί και ποιοι φίλοι. Ενα πραξικόπημα είναι αποδεκτός τρόπος αντίστασης σε έναν δικτάτορα, ο μαζικός αγώνας από τη βάση δεν είναι. Το λάβαμε το μύνημα...
Λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Ερντογάν, το ελληνικό κράτος, δηλαδή ο Σύριζα επέλεξε να κάνει ένα δώρο στο Τουρκικό κράτος συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης όταν αγωνιστές απαγονταν από τη μέση του δρόμου και στέλνονταν πακέτο στην τουρκία και στον θάνατο. Κι αυτό ήταν αναμενόμενο. Η συνέχεια του κράτους είναι δεδομένη.

Απο τη μεριά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε αγωνιζόμενη, διεθνιστική δύναμη, πρώτα απο όλα στη δικής μας γεωπολιτική γωνιά του κόσμου. Απο το DHKP-C ώς το PKK και τους Τούρκους και Κούρδους αναρχικούς και άλλους αγωνιστές. Οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, στην παρούσα συγκυρία και με τους παρόντες κινδύνους που φτάνουν έως και τον πόλεμο, είναι επουσιώδεις και πολυτέλεια. Ενα δίχτυ αλληλεγγύης πρέπει να στηθεί ανάμεσα στους αγωνιζόμενους. Ενα δίχτυ που είναι το μοναδικό αντίπαλο δέος στον εχθρό. Στον εχθρό που βρίσκεται στις κρατικές ελίτ, στους καπιταλιστές και τους μηχανισμούς εξουσίας και στην Ελλλάδα και στην Τουρκία και παντού. Ενα δίχτυ αντίστοιχο με αυτό που έχει ο εχθρός και που το είδαμε άλλη μια φορά να απλώνεται με την σύλληψη των εννέα αγωνιστών και την πρωτοφανή κακοποίηση και βασανισμό τους τους απο τους διωκτικούς μηχανισμούς αλλά και με την εκδικητική πολιτική απομόνωσης και διασποράς των , προφυλακισμένων πλέον, σε διαφορετικές φυλακές ανά τη χώρα

Στεκόμαστε λοιπόν στο πλευρό των συλληφθέντων. Κι επειδή αυτή η ιστορία μόλις άρχισε ένα πράγμα έχουμε να πούμε στο Ελληνικό κράτος και τον Σύριζα: Μην τολμήσετε να τους εκδώσετε στην Τουρκία, μην τολμήσετε να τους στείλετε στα βασανιστηρια και τον θάνατο.
Θα επανέλθουμε.

Καλούμε τον κόσμο να πλαισιώσει όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν, σπάζοντας στην πράξη τις απαγορεύσεις του Ελληνικού κράτους..

Να δωθεί ένα μύνημα διεθνιστικής αλληλεγγύης και έμπρακτης κοινότητας των αγωνιζόμενων. Να δωθεί ένα μύνημα ενάντια στα πολεμικά σχέδια στην περιοχή μας, ενάντια στο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, στο πλευρό των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών που το αντιμάχονται.

Αναρχική Ομοσπονδια

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]