user preferences

Το κράτος είναι ο τρομοκράτης

category Αργεντινή / Ουρουγουάη / Παραγουάη | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday January 07, 2018 13:42author by Accin Socialista Libertaria - Anarkismoauthor email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Ανακοίνωση για την Έκθεση με τον τίτλο"RAM"

Απορρίπτουμε πλήρως τις αβάσιμες και κακόβουλες αυτές κατηγορίες του Υπουργείου Ασφαλείας και των Περιφερειακών Κυβερνήσεων Chubut, Ro Negro και Neuqun και δηλώνουμε την συμπάθειά μας στις οργανώσεις και άτομα από διάφορους τομείς της πόλης που αναφέρονται στην Έκθεση. Η Έκθεση αυτή και πολιτική πρόθεση που απορρέει από αυτήν είναι ένα ξαναπαιγμένο παιχνίδι της κυβέρνησης, ένα τέχνασμα του κυβερνητικού συνασπισμού Cambiemos, ως απάντηση στις τεράστιες κινητοποιήσεις με τις οποίες απαιτείτο επανεμφάνιση στη ζωή του Santiago Maldonado, δικαιοσύνη και διαφάνεια για τη δολοφονία του Rafael Nahuel, καθώς και για τη νόμιμη αυτοάμυνα. Οι κινητοποιήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν αυτόν το καυτό Δεκέμβριο και στους δρόμους από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους της εργατικής τάξης: συνταξιούχοι και οι γυναίκες λαμβάνουν το Οικουμενικό Επίδομα για τα Παιδιά, με κόστος την απώλεια της όρασης ενός ματιού τουλάχιστον τεσσάρων αγωνιστών.
arton82762.jpg

Ανακοίνωση για την Έκθεση με τον τίτλο"RAM" Το κράτος είναι ο τρομοκράτης

Στις 27/12/ 2017, μια Έκθεση 180 σελίδων με τίτλο RAM, εκπονήθηκε από το Υπουργείο Ασφαλείας του Έθνους και, σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Κυβερνήσεις των Ro Negro, Neuqun και Chubut, κυκλοφόρησε επίσημα, με την οποία ποινικοποιούνται και πάλι, δαιμονοποιούνται και διώκονται οι ιθαγενείς Μαπούτσε που οργανώνονται και αντιστέκονται: οι κοινωνικοί αγωνιστές, η Αριστερά και το αναρχικό κίνημα.

Αν και οι χαρακτηρισμοί είναι σκόπιμα αβάσιμοι και βασισμένοι σε στοιχεία εν εξελίξει νομικών μέχρι τώρα ερευνών -αλλά παρ όλα αυτά παρουσιάζονται ως απόδειξη της βίας και του κινδύνου που απορρέει από την ομάδα RAM (στα αγγλικά Ancestral Mapuche Resistance)- την εκδικητική φασίστρια υπουργό Bullrich, διακηρύσσει ότι το λεγόμενο RAM είναι ένα κίνημα που προωθεί τον εξεγερτικό αγώνα και αυτό δεν αναγνωρίζει το κράτος της Αργεντινής ούτε τα περιφερειακά νομοθετικά όργανα. Επίσης, η εν λόγω Έκθεσης συνδέει αρκετές ομάδες σαν να έχουν κάποια σχέση και σαν να διαπράττουν ένα a priori έγκλημα, τη στιγμή οι μόνες ενέργειές τους ήταν δράσεις αλληλεγγύης εξαιτίας της βίαιης καταστολής σε βάρος των κοινοτήτων των Μαπούτσε η οποία έχει ήδη ως αποτέλεσμα δύο νεκρούς: τον Santiago Maldonado και τον Rafael Nahuel.

Στην προαναφερθείσα Έκθεση, συνδέονται 96 δικαστικές υποθέσεις από το 2010 και μετά, όλες ακόμα σε εξέλιξη ή κλεισμένες λόγω έλλειψης στοιχείων, μαζί με τις διάφορες λαϊκές κινητοποιήσεις και τις δημόσιες δράσεις, σαν να έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο της όλης δράσης μιας ομάδας που ονομάζεται RAM, αναμειγνύοντας εν μέσω σύγχυσης αναρχικές πολιτικές οργανώσεις και εναλλακτικά μέσα επικοινωνίας. Αυτά τα είδη δικαστικών ποινικοποιήσεων έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης από το κράτος στη Βραζιλία, την Ισπανία και τη Χιλή κατά των ελευθεριακών οργανώσεων και άλλων μαχητών.

Το κράτος, και πάλι, προσπαθεί να δαιμονοποιήσει και να διαχωρίσει ποικίλα λαϊκά κινήματα, με στόχο τη δημιουργία ενός εσωτερικού εχθρού, ενός αποδιοπομπαίου τράγου που να δικαιολογεί την απότομη αύξηση της καταστολής των κοινωνικών διαμαρτυριών ενάντια στην συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει. Προσπαθεί να δημιουργήσει ένα καθεστώς που να λέει ότι η κριτική και η οργάνωση κατά των άδικων δολοφονιών που έχει το ίδιο διαπράξει αποτελεί εγκληματική πράξη. Φαίνεται ότι η αλληλεγγύη με το κουρδικό κίνημα, το οποίο αντιμετωπίζει το ISIS, συνεπάγεται τρομοκρατία. Επιδιώκει να δημιουργήσει μια κοινή λογική σύμφωνα με την οποία εκείνοι που αγωνίζονται για την εργασία τους ή για την εκπαίδευση ή είναι σε αλληλεγγύη για τα δικαιώματα όλων, είναι εγκληματίες.

Ταυτόχρονα, προσπαθεί να επισκιάσει την εικόνα του λαού των Μαπούτσε. Στην Έκθεση κατηγορούνται ως εθνο-εθνικιστές επειδή αγωνίζονται κατά της ιστορικής αποικιοκρατίας που τα κράτη Αργεντινής και Χιλής εξαπέλυσαν κατά των αυτόχθονων λαών μέσω εκστρατειών εξόντωσης και απαλλοτρίωσης των εδαφών τα οποία παραδώσει είτε σε ισχυρούς επιχειρηματίες είτε σε μεγάλους διεθνείς καπιταλιστές, επιδιώκοντας να σπείρουν τη σύγχυση και να συμβάλλουν στην ενίσχυση του ακόμα υπάρχοντος ρατσισμού.

Απορρίπτουμε πλήρως τις αβάσιμες και κακόβουλες αυτές κατηγορίες του Υπουργείου Ασφαλείας και των Περιφερειακών Κυβερνήσεων Chubut, Ro Negro και Neuqun και δηλώνουμε την συμπάθειά μας στις οργανώσεις και άτομα από διάφορους τομείς της πόλης που αναφέρονται στην Έκθεση. Η Έκθεση αυτή και πολιτική πρόθεση που απορρέει από αυτήν είναι ένα ξαναπαιγμένο παιχνίδι της κυβέρνησης, ένα τέχνασμα του κυβερνητικού συνασπισμού Cambiemos, ως απάντηση στις τεράστιες κινητοποιήσεις με τις οποίες απαιτείτο επανεμφάνιση στη ζωή του Santiago Maldonado, δικαιοσύνη και διαφάνεια για τη δολοφονία του Rafael Nahuel, καθώς και για τη νόμιμη αυτοάμυνα. Οι κινητοποιήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν αυτόν το καυτό Δεκέμβριο και στους δρόμους από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους της εργατικής τάξης: συνταξιούχοι και οι γυναίκες λαμβάνουν το Οικουμενικό Επίδομα για τα Παιδιά, με κόστος την απώλεια της όρασης ενός ματιού τουλάχιστον τεσσάρων αγωνιστών. Πού είναι η αντιπαράθεση; Είναι η απάντηση που μας φέρνουν, επειδή δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν την αξιοπρεπή οργάνωση και αποκήρυξη από το λαό που, σιγά-σιγά, αρχίζει να λέει αρκετά! και να θέτει ένα φρένο στα σχέδια των διαρθρωτικών αλλαγών τους. Και το γεγονός είναι ότι το καταπιεστικό σχέδιο συμβαδίζει με τις μεταρρυθμίσεις και τη μείωση του εργατικού δυναμικού που θέλουν να επιφέρουν στη Λατινική Αμερική.

Το Υπουργείο Ασφαλείας αποφάσισε να σχηματίσει μια επιτροπή και μια κοινή επιχειρησιακή διοίκηση, που αποτελείται από ομοσπονδιακές τους και επαρχιακές δυνάμεις του Chubut, του Rio Negro και του Neuquen και υπόσχεται επίσης να χρησιμοποιήσει το δικαστικό σύστημα για να επιλέξει την ποινή πριν ακόμη γίνει η σχετική έρευνα (όπως στην πραγματικότητα γίνεται με αυτή την Έκθεση), ή να προχωρήσουν σε διπλά αντισυνταγματικές αποφάσεις, όπως στην περίπτωση του Facundo Jones Huala, αλλά με υποστήριξη των ΜΜΕ. Η φύση της εν λόγω Έκθεσης αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι παρουσιάζει ως αποδεικτικό στοιχείο βίας που χρησιμοποιείται από το RAM, τη δικαστική υπόθεση της 1ης Αυγούστου για την ελευθερία του Facundo, μια φωτογραφία στην οποία εικονίζεται ξεκάθαρα ο Santiago Maldonado, ο οποίος αργότερα σκοτώθηκε από τη βίαιη καταστολή 130 αστυνομικούς εναντίον 10 συντρόφων. Επίσης, εμφανίζονται ως απόδειξη εργαλεία εργαλεία όπως πριόνια, κατσαβίδια, πέτρες, ένα ακατάστατο αστείο.

ΠΟΙΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Ο κατάλογος των προσώπων και οργανώσεων που άμεσα ή έμμεσα συνδέονται με την Έκθεση περί RAM είναι μακρά και επίπονη, εξωφρενική Γιατί κάθε μέρα που δίνουμε τις δυνάμεις μας για να οικοδομήσουμε έναν κόσμο όπου η πατριαρχία, ο ρατσισμός, ο καπιταλισμός και η αδικία κατά των αγωνιστών δεν βασιλεύει, από τις κοινότητες αλλά και των άνεργους (πικετέρος), τα συνδικάτα, τις φεμινίστριες, τους αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις κοινωνικές οργανώσεις. Σε όλους τους λαϊκούς αγωνιστές προσφέρουμε την αλληλεγγύη μας ενάντια στην δαιμονοποίηση που επιχειρεί η κυβέρνηση συνασπισμού (Cambiemos) και καλούμε οργανώσεις να αποκηρύξουν και να σταματήσουν αυτό το μίζερο σενάριο που προετοιμάζουν.

Για πληροφορίες υπάρχει ο σύνδεσμος με το περιεχόμενο της Έκθεσης του Υπουργείου Ασφάλειας: https://www.scribd.com/document/367977358/RAM-Informe-c...embed...

- Πρόσωπα που εμφανίζονται ως υψηλά στελέχη του RAM: Moira Milln (Original Women for Good Living - Pillan Mahuiza Community); Facundo Jones Huala (Pu Lof in Resistance Cushamen)

- Οργανώσεις που εμφανίζονται ότι συνδέονται με το RAM: Federation Libertarian Argentina, Colectivo Anarquista Regional La Plata, Socialist Libertarian Action; IRPGF (International Revolutionary Popular Guerrilla Force) -Syria-; Kurdistan Latin America (News Portal)

- Οργανώσεις και εναλλακτικά ΜΜΕ που εμφανίζονται ότι συνδέονται με το RAM και που τάσσονται αλληλέγγυα με τον αγώνα του κουρδικού λαού: FM 99.5 Program Zumba La Turba, (RNMA); Sudestada Editorial; El Churqui, cultural center, Moreno; Socialist Convergence; Anarchist Federation of Rosario

- Οργανώσεις που εμφανίζονται ότι συνδέονται απευθείας με το RAM: ATE Neuquen; IPES (Institute for the Promotion of Social Rights)

- Οργανώσεις που εμφανίζονται ότι συνδέονται απευθείας με το RAM για στρατιωτική εκπαίδευση: FARC-Colombia-

Ακολουθεί μια λίστα ντροπής, αποτελούμενη από τουλάχιστον 20 άτομα -μερικά είτε από εξακριβώσεις της αστυνομίας, άλλα από συλλήψεις σε διαδηλώσεις- που πιστεύεται ότι είναι μέλη του RAM.

Προς την Patricia Bullrich (υπουργό Ασφαλείας), tτην κυβέρνηση Μαουρίτσιο Μάκρι και τους περιφερειακούς κυβερνήτες Government of Mauricio Macri and the provincial governments of Mariano Arcioni (Chubut), Omar Gutierrez (Neuqun) και Alberto Weretilneck (Ro Negro), σας καθιστούμε υπεύθυνους για παρενόχληση, απειλές και κάθε άλλο μέτρι που έχετε ή θα εξαπολύσετε εναντίον μς μέσω των κατασταλτικών σας δυνάμεων.
any danger that you unleash by on us through your repressive forces.

Αρκετά με την ποινικοποίηση!

Λευτεριά στον Facundo Jones Huala!

Δικαιοσύνη για τους Santiago Maldonado και Rafael Nahuel!

Ζήτω αυτοί που αγωνίζονται!

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Accin Socialista Libertaria
Antena Negra
Confederacin Sindical Solidaridad Obrera (Spain)
CORREPI (Coordinadora contra la represin policial e institucional)
Corriente Popular Juana Azurduy
Corriente Surcos
ESPACIO POLTICO CULTURAL EL CHURQUI *Agrupacin Vctor Choque (ATE)/ Agrupacin Docente La Bord (SUTEBA)/ Frente Social y Poltico La Brecha/ Poder Popular- Corriente de Izquierda
Federacin Anarquista de Rosario
Feministas Libertarias de Insurgente de Olavarra
Frente Social y Poltico La Brecha:
(Colectivo desde el Pie (en La Brecha)
Corriente Social y Poltica Marabunta
Frente de Organizaciones en Lucha (FOL)
Hagamos lo Imposible (Let Us Do the Impossible)
Frente Popular Daro Santilln (FPDS)
Frente Popular Daro Santilln Corriente Nacional (FPDS-CN)
Izquierda Latinoamericana Socialista
Jos Luis Carretero (lecturer, Spain)
La Cultura del Barrio
Moira Ivana Millan (Comunidad Pillan Mahuiza)
MTD Anbal Vern
Mujeres Originarias por el Buen Vivir (Native Women for Good Living)
MULCS (Movimiento por la unidad latinoamericana y el cambio social) (Movement for Latin-American unity and social change)
OAC (Anarchist Organisation of Crdoba)
Organizacin Poltica La Caldera
Organizacin Poltico Social SUBVERSIN
Paloma Negra-Publicacin anarquista y feminista
Poder Popular- Corriente de Izquierda (Popular Power Left Current)
Venceremos- Partido de trabajadorxs (We Shall Win workers' party)

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
Agrupacin Che Docente (Pte. Pern- San Vicente)
Agrupacin de Estatales Luisa Lallana en ATE
Agrupacin Docente desde la Clase en SUTEBA San Isidro
Agrupacin Docente Fuentealba- Loms de Zamora
Agrupacin Docente La Naranja- Esteban Echeverra
Agrupacin Docente La Verde de Brown
Agrupacin Docentes Colectivo Unite- Lista Granate
Agrupacin estudiantil El Agite en la Universidad de Moreno
Agrupacin Granate- SUTEBA Baha Blanca
Agrupacin Resistencia Colectiva- San Martn/Tres de Febrero
APDH Rosario
Asamblea crata
Asamblea Centenario Libre de Fracking
Asamblea La Voz de la Mujer y la Diversidad
Asamblea Socioambiental Catriel
Asambleas del Pueblo
Asociacin Civil Moreno por la Memoria
Asociacin de ex detenidos desaparecidos (AEDD)
ASPueL- Asamblea en Solidaridad con los Pueblos en Lucha (Neuqun)
ATE CONICET
ATE desde abajo
ATE Seccional Rosario
ATE UNCo
Bachillerato Popular Carlos Fuentealba
Bachillerato Popular El Can
Bachillerato Popular Independencia
Biblioteca Popular Jos Ingenieros
Campaa en defensa de la Salud, la educacin y las obras pblicas y en contra de la precarizacin- Lomas de Zamora
Campaa Nacional contra la violencia hacia las mujeres
CADH-Comisin Antirrepresiva y por los DDHH
CCRS (Corriente Clasista Ren Salamanca)
Centro Cultural Ambiental y Deportivo Galpn 3 de Gonzalez Catn
Centro Cultural Casa Del Pueblo
Centro Cultural El Hormiguero, Moreno
Centro Cultural La Chispa
Centro Cultural Las Catonas, Moreno
Centro por los DDHH hermanos Zaragoza
Ceip Histrica (CEIPH)
Cienfuegos OP- La Emergente- Democracia Socialista
Colectivo crata de la Costa
Colectivo Andamio Libertario de Concepcin del Uruguay (Entre Ros)
Colectivo de trabajadores/as de la educacin El Bondi-Lista Amarilla (La Plata)
Colectivo La Minga
CLT (Colectivo Libertario de Traslasierra)- Crdoba
Colectivo Libertario Gualeguaych
Colectivo Octubre Callejero
Colectivo Subversiones
Comisin interna de SYNTHON (en el SPIQyP)
Comisin de Solidaridad y Resistencia
Comisin por la Memoria de la Verdad y la Justicia de Gral Madariaga
Comisin Santiago Maldonado Barcelona
Comit de Mujeres en Solidaridad con Kurdistn
Comit de solidaridad por Santiago Maldonado
Comit por la Liberacin de los Presos Indgenas
Comunidad Mapuche Urbana Pillan Manke de la ciudad de Olavarra
Comunismo Revolucionario
Consejera Pre y Post Aborto Kimelu-Zona Sur
Convergencia Socialista de Combate
Convergencia Socialista La Verdad
Conurbanas
Corriente Poltico Sindical Rompiendo Cadenas
CPS 29 de Mayo (Confluencia poltico social)
Derrocando a Roca
Docentes de Base (Gral. Rodrguez)
Docentes en lucha
El Andn, Centro para la Creacin Social y Contracultural de Cipoletti
Encuentro Colectivo (Lujn)
Encuentro Colectivo Docente de la Provincia de Buenos Aires
ENPCS- Encuentro de Prcticas Comunitarias en Salud
Escuela de Educacin Popular Berta Cceres, Tucumn
Escuela x Escuela- Merlo
Espacio Libertario de Paran (Entre Ros)
Espacio Social Anarquista de Crdoba
Federacin Libertaria Argentina (FLA)
Federacin de Organizaciones de Base (FOB)
Feria Popular de Guaymalln. Mendoza
FAVRE- Familiares y Amigos de Vctimas de la Represin Estatal de Neuqun y Ro Negro
HIJOS Bariloche
Insumisas, contra el patriarcado y el capitalismo
Insurgente Espacio Autogestivo de Olavarra
Irma Caupan Perriot- Mujeres Originarias por el Buen Vivir Bs As
Izquierda Latinoamericana
Jos Antonio Gutierrez (Researcher, Ireland)
Jvenes Cientficos Precarizados (JCP)
Juanito Laguna, Corriente Artstico Libertaria
Junta interna Ate Infraestructura
Juventud Insurgente
Juventud Guevarista
Juventud Libertaria
Kuruf Editorial. Ro Negro-Neuqun
La Bord- Moreno
La Comuna de estudiantes del 41
La feria del Fin del Mundo
La Fossati Matanza
La Fuente espacio cultural
La Naranja- Avellaneda
La Raymundo Agrupacin Estudiantil
La Toma , Centro cultural y comunitario (Lomas de Zamora)
La Unin del Pueblo
Leonardo Lopez- Delegado Suteba La Matanza
Liga Argentina por los Derechos del Hombre
Lista Marrn- Florencio Varela
Lista roja y Negra en SUTEBA Escobar
Luis Romero, werken del Lof Mapuche Felipin- Neuqun
Matanza Viva
Movimiento No matars
Movimiento Solidario Vida Digna (Chile)
Movimiento Universitario de Izquierda (MUI)
MTR Bariloche (Movimiento Territorio Rebelde)
Mujeres Ferroviarias independientes
Multisectorial contra la Represin Bariloche
Multisectorial La Plata Berisso Ensenada
anderoga Nuestra Casa
OIME Estudiantil, Universidad Nacional de Moreno
Oscar Cianio -Voces de los Muros
Pablo Bergel (Ex deputy CABA)
Partido Comunista de los Trabajadores (PCT)
Partido Obrero- Almirante Brown
Patria Grande Moreno
Patria Grande Regional Oeste
POR
Reagrupamiento hacia el PST
Salvador Lpez Arnal (Maths teacher- Barcelona)
Sociedad de resistencia La Plata
Sociedad de Resistencia de Oficios Varios de Lomas de Zamora (FORA)
Sutepa- PAMI
Taller de Autodefensa Feminista Assata Shakur
Trabajadorxs de Patronato de Liberados en Lucha
Tribuna Docente
UJS Brown
Universidad desde Abajo (UniDA)
Vecinos Autoconvocados contra la Ceamse y el Care de Gonzalez Catn
Virginia Bolten Sociedad de resistencia
Ya Basta-Nuevo MAS
Ya Basta en el 41

* Ελληνική μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης, Μελβούρνη, Γενάρης 2018.

This page has not been translated into Četina yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Neste 8 de Maro, levantamos mais uma vez a nossa voz e os nossos punhos pela vida das mulheres!
2005-2019 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]