user preferences

Ενάντια στην αλλοίωση των αναρχικών ιδεών

category Διεθνή | Πολιτισμός | Γνώμη / Ανάλυση author Thursday May 25, 2006 11:16author by aforanarchy Report this post to the editors

Το «V for Vendetta» αναφέρεται στην Αναρχία

Ξανά και ξανά, οι αναρχικοί έχουμε δει το μήνυμά μας να διαστρεβλώνεται, τους συντρόφους μας να θυσιάζονται και τις ιστορίες μας να σβήνονται.

Αναρχικοί: Η Παρασκευή 17 Μαρτίου 2006 αποτέλεσε το ξεκίνημα της πιο σημαντικής ευκαιρίας μας εδώ και δεκαετίες να επικοινωνήσουμε με εκατομμύρια ανθρώπους τη δυνατότητα ενός κόσμου χωρίς καπιταλισμό και καταπίεση.

Στις, 17 Μαρτίου 2006 η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική εκδοχή της κλασικής νουβέλας του Alan Moore «V for Vendetta» έκανε την πρεμιέρα της στις ΗΠΑ. Το «V for Vendetta» είναι η ιστορία ενός αναρχικού που διαλύει ένα φασιστικό κράτος μέσω της «προπαγάνδας με πράξεις», εμπνέοντας τις μάζες να εξεγερθούν με το όραμα να χτίσουν ένα αναρχικό μέλλον. Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου δεν προωθεί απλώς έναν ασαφή αντι-αυταρχισμό ούτε κάνει ακαθόριστες εκκλήσεις για την «αμφισβήτηση της εξουσίας», αλλά παρακινεί ξεκάθαρα τις μάζες να εξαλείψουν το κράτος και να το αντικαταστήσουν με την αναρχία. .

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το ριζοσπαστικό μήνυμα χάθηκε κατά τη μετάφραση στη νοθευμένη χολιγουντιανή κινηματογραφική εκδοχή. Η Warner Bros παρουσιάζει έναν ήρωα που επαναστατεί ενάντια στο φασισμό και υπερασπίζεται την «ελευθερία», αλλά δεν δείχνει πουθενά ότι μέχρις ότου καταστραφεί το κράτος κανείς δεν θα είναι πραγματικά ελεύθερος. Ο Alan Moore χαρακτήρισε το σενάριο της ταινίας «σκουπίδι» και ζήτησε να αφαιρεθεί το όνομά του από αυτό. .

Ξανά και ξανά, εμείς οι αναρχικοί έχουμε δει το μήνυμά μας να διαστρεβλώνεται, τους συντρόφους μας να θυσιάζονται και τις ιστορίες μας να σβήνονται από τους επιχειρηματίες και κυβερνητικούς υπαλλήλους-υπηρέτες της κυρίαρχης τάξης. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο! .

Μια ad hoc ομάδα αναρχικών στην πόλη της Νέας Υόρκης δημιούργησε την ιστοσελίδα AforAnarchy.com και ξεκίνησε μια εκστρατεία ενημέρωσης με σκοπό να επανεισάγουμε τις αναρχικές πολιτικές θέσεις στο «V for Vendetta» και να ριζοσπαστικοποιήσουμε το κοινό της ταινίας.

Καλούμε τους αναρχικούς παντού να χρησιμοποιήσουν την ταινία ως μια ευκαιρία για ενημέρωση και διάλογο. Χρησιμοποιώντας έντυπα, μικροφωνικές, τραπεζάκια, και θέατρο δρόμου έξω από τις αίθουσες που προβάλλουν την ταινία, μπορούμε να εμπνεύσουμε τους θεατές, καθώς φεύγουν, να πάρουν μέρος στην πάλη για μια κοινωνία χωρίς κράτος. Στη Νέα Υόρκη, ξεκινήσαμε ήδη τέτοιου είδους ενέργειες στις 16 Μαρτίου, στις προβολές πριν την πρεμιέρα, και θα συνεχίσουμε για όσο διάστημα θα συνεχίζεται η προβολή της ταινίας στις αίθουσες.

Για το σκοπό αυτό, έχουμε μια σειρά από ιδέες και «εργαλεία» που ελπίζουμε ότι θα βρείτε χρήσιμα (περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα AforAnarchy.com, στο τμήμα Contact & Press. .

Ετοιμάσαμε ένα κείμενο για να μοιραστεί στις αίθουσες προβολών της περιοχής σας, που αποκαλύπτει την αναρχική πολιτική θέση της νουβέλας και ενθαρρύνει το κοινό να αγκαλιάσει την αναρχία. Κρατήσαμε σκόπιμα τις πολιτικές ιδέες σε ένα αρκετά γενικό επίπεδο ώστε το κείμενο να μπορεί να αντιπροσωπεύει τους αναρχικούς όλων των τάσεων. .

Μη διστάσετε να το τροποποιήσετε ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες της τοπικής σας κοινότητας. Και φυσικά, αν δεν σας αρέσει, δημιουργήστε ένα δικό σας.

Επικοινωνήστε με το κοινό, αναπαριστώντας «σκηνές που κόπηκαν» - μέρη της νουβέλας όπου ο V μιλάει υποστηρίζοντας την αναρχία. .

Φτιάξαμε κοροϊδευτικά αυτοκόλλητα για να προβάλλουμε την ιστοσελίδα, τα οποία μπορείτε να «κατεβάσετε», να τυπώσετε και να τα κολλήσετε σε διάφορα μέρη. Φυσικά, ΔΕΝ προτείνουμε να τα κολλάτε πάνω σε διαφημίσεις της ταινίας, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν βανδαλισμός και ο βανδαλισμός είναι παράνομος.

Αν και πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε με σκεπτικισμό τα εμπορικά και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και τα εναλλακτικά ΜΜΕ, μπορούν ωστόσο να αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό μέσο για να προσελκύσουμε την προσοχή ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων. Δεν περιμένουμε, βέβαια, απ’ αυτά να μεταφέρουν με ακρίβεια ολόκληρο το μήνυμά μας, αλλά μπορούμε τουλάχιστον να τα χρησιμοποιήσουμε για να κεντρίσουμε την περιέργεια των ανθρώπων και να τους οδηγήσουμε στην ιστοσελίδα μας, όπου μπορούμε να παρουσιάσουμε αφιλτράριστο το μήνυμά μας. Για το σκοπό αυτό, ετοιμάσαμε ένα δελτίο Τύπου που είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα, το οποίο μπορείτε να στείλετε στα τοπικά ΜΜΕ αναφέροντας τις ενέργειές σας που σχετίζονται με το V for Vendetta, και θα στείλουμε ένα δελτίο τύπου σε εθνικό επίπεδο που θα περιλαμβάνει πληροφορίες για τις τοπικές σας δράσεις, αρκεί να μας τις ταχυδρομήσετε ηλεκτρονικά στο adam@wetlands-preserve.org.

Σας προσκαλούμε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα μέσα και να πραγματοποιήσετε μαζί μας οποιεσδήποτε ή όλες τις δράσεις που αναφέραμε παραπάνω. Η ελπίδα μας είναι να πετύχουμε μια σημαντική, ανύποπτη ανταπόκριση στην προβολή της ταινίας σε εθνικό επίπεδο, που θα οδηγήσει το κοινό σε μια πολύ ριζοσπαστικότερη τοποθέτηση σε σχέση με εκείνη που θα επιθυμούσαν οι δημιουργοί της ταινίας, και να βοηθήσουμε ώστε να προσχωρήσουν χιλιάδες άνθρωποι στο αναρχικό κίνημα. Ευχαριστούμε που λάβατε υπόψη το μήνυμά μας και ανυπομονούμε να ακούσουμε νέα σας.

Για την Αναρχία

aforanarchy.com

(μια ad hoc συλλογικότητα που αποτελείται από μέλη των ομάδων: New York Metro Anarchist Alliance, NEFAC, Wetlands Activism Collective, Freegan.info, Students for A Democratic Society, Libertad Skool Collective κ.ά.) http://www.aforanarchy.com http://www.aforanarchy.net http://www.aforanarchy.org

Related Link: http://aforanarchy.com
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]