Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Διεθνή

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche verffentlicht

Kommende Veranstaltungen

Διεθνή | Αναρχικό κίνημα

Keine kommenden Veranstaltungen verffentlicht
Recent articles by cnt.es
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Διεθνή Αναρχικό κίνημα

Ποιοι είναι ο&#... Jan 13 19 by Τόμας Τζιοβάνι*

Post-Anarchism on the StateAn Anarchist Critique Sep 09 18 by Wayne Price

Κολλεκτιβισ_... Aug 25 18 by Ricardo Mella

Η CIT ιδρύθηκε στην Πάρμα

category Διεθνή | Αναρχικό κίνημα | Νέα author Freitag Mai 25, 2018 19:12author by cnt.es Report this post to the editors

Διεθνής Συνομοσπονδία Εργασίας

Μετά από δύο χρόνια διεθνών συναντήσεων (στο Μπιλμπάο, το Μιλάνο και τη Φρανκφούρτη) την Κυριακή, 13 Μάη 2018, ιδρύθηκε μια νέα διεθνής αναρχοσυνδικαλιστική και επαναστατική συνδικαλιστική συνομοσπονδία με το όνομα Διεθνής Συνομοσπονδία Εργασίας. Το Συνέδριο, που οργανώθηκε από την USI-AIT, ξεκίνησε την Παρασκευή, 11 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 13 Μάη, πραγματοποιήθηκε στην ιταλική πόλη Πάρμα, πρώην προπύργιο του αναρχοσυνδικαλισμού κατά την περίοδο της Rosso Βiennio (Κόκκινη Βδομάδα) (1919-1921).
cit3_1.jpg

Η Διεθνής Συνομοσπονδία Εργασίας (CIT) ιδρύθηκε στην Πάρμα

Μετά από δύο χρόνια διεθνών συναντήσεων (στο Μπιλμπάο, το Μιλάνο και τη Φρανκφούρτη) την Κυριακή, 13 Μάη 2018, ιδρύθηκε μια νέα διεθνής αναρχοσυνδικαλιστική και επαναστατική συνδικαλιστική συνομοσπονδία με το όνομα Διεθνής Συνομοσπονδία Εργασίας. Το Συνέδριο, που οργανώθηκε από την USI-AIT, ξεκίνησε την Παρασκευή, 11 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 13 Μάη, πραγματοποιήθηκε στην ιταλική πόλη Πάρμα, πρώην προπύργιο του αναρχοσυνδικαλισμού κατά την περίοδο της Rosso Βiennio (Κόκκινη Βδομάδα) (1919-1921).

Η CIT θα είναι η συνέχιση της κληρονομιάς Διεθνούς Συνδέσμου Εργασίας (ΑΙΤ ή IWA), μίας οργάνωσης πουσήμερα παρουσιάζει πολύ χαμηλή συσπείρωση με βάση τα στοιχεία των οργανώσεων-μελών της αν και έχει αρχίσει να έχει επιρροήστη Νοτιοανατολική Ασία, όπως αποδεικνύεται από τηνπρόσφατη παρουσία της στηνΙνδονησίακαι την 1ηΜάηστοΜπαγκλαντέςή από τις επαφές της σε άλλες χώρες της περιοχής.Αν και η ΔΣΕ ξεκινά με 6 συνδικάτα ως μέλη, έχει προγραμματιστεί ότι οι άλλες οργανώσεις που συμμετείχαν στη διάσκεψη αυτή (και άλλες που δεν συμμετείχαν) θα ενταχθούν μετά από το τέλος των σχετικών εσωτερικών τους διαδικασιών. Προς το παρόν υπάρχουν λίγες οργανώσεις που θα έχουν την ιδιότητα των συμπαθούντων.

Στην ιστοσελίδα της ισπανικής CNT cnt.es γνωστοποιούνται τα εξής:

Ολοκληρώνοντας το συνέδριο και εγκρίνοντας το Καταστατικό του, ιδρύεται η Διεθνής Συνομοσπονδία Εργασίας (CIT), μια διεθνής ένωση που θα αναφέρεται στον αναρχοσυνδικαλισμό και τον επαναστατικό συνδικαλισμό και η οποία αποτελείται από τις οργανώσεις USI - Ιταλία, FAU - Γερμανία, CNT - Ισπανία, IWW - Βόρεια Αμερική, ESE-Ελλάδα και IP - Πολωνία.

Η CNT θα αναλάβει τη γραμματεία της Διεθνούς κατά τη διάρκεια της πρώτης διετίας, στη δεύτερη διετία η FAU και στην τρίτη η IWW.Κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε ετών της Διεθνούς η USI θα αναλάβει το ταμείο.Οι ποσοστώσεις θα είναι ανάλογα με την δύναμη της οργάνωσης κάθε χώρας, αναγνωρίζοντας τρία τέτοια επίπεδα.Το τρίτο χαμηλότερο επίπεδο απευθύνεται (ή αντιστοιχεί) στις αναπτυσσόμενες χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας ή της Αφρικής.

Κατά τα επόμενα χρόνια, οι άξονες εργασίας θα είναι η κατάρτιση, η συνδικαλιστική δράση και η επέκταση.Στον τομέα της κατάρτισης, οι πληροφορίες για την εργασία θα ανταλλάσσονται σε διεθνές επίπεδο, θα διενεργούνται θερινά σχολεία και θα γίνονται μεταφράσεις υλικού που θα μοιράζεται ανάμεσα στις οργανώσεις-μέλη.Από την άλλη πλευρά, η δράση των συνδικάτων θα ενισχυθεί και θα εδραιωθεί η 8η Μαρτίου ως ημέρα αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων γυναικών και η ανταλλαγή γνώσεων και πληροφοριών σχετικά με τους διάφορους βιομηχανικούς τομείς.

Τέλος, η επέκταση θα βασιστεί στην ανταλλαγή επαφών με συναφείς οργανώσεις, μετάφραση προπαγανδιστικού υλικού και ιδιαίτερη προσοχή στη συνεργασία με τους διακινούμενους εργαζόμενους, τους χωρίς δικαιώματα, τους διασυνοριακά εργαζόμενους κλπ.
Άλλοι μεσοπρόθεσμοι στόχοι θα είναι οι τομείς των μεταφορών, του φύλου, των φυλακισμένων, των διακινούμενων εργαζομένων, της εκπαίδευσης και της υγείας.

Συμφωνήθηκε το επόμενο συνέδριο να γίνει στη Γερμανία, κατόπιν αιτήματος της FAU.
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε μέσα σε χειροκροτήματα και μετά από αρκετές ημέρες έντονης εργασίας, με τη συνολική αίσθηση ότι ξεκινά ένα συναρπαστικό έργο που ενδέχεται να αποτελέσει ένα ιστορικό ορόσημο.

Επίσης, θα πρέπει να τονισθεί ότι, από τηνάλλη πλευρά, η ισπανική CGT καθοδηγεί δύο συντονιστικά,το ΣυντονιστικόΚόκκινο και Μαύρο -ένα συνδικαλιστική δίκτυο-τάση στο οποίο ανήκουν ή ανήκανκάποιες από τις οργανώσεις που εντάχθηκαν και στη νέα Διεθνή ή θα ενταχθούν σύντομα- και τοΔιεθνές Συνδικαλιστικό Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα, το οποίο προσπαθεί να ενώσει διαφορετικά συνδικάτα της ευρύτερης Αριστεράς. Αυτό το Δίκτυο πραγματοποίησεσυνάντηση στο El Escorialτης Ισπανίας από τις 25 έως τις 28 Ιανουαρίου 2018.Στη συνάντηση αυτή έγινε μια ανάλυση της γενικής οικονομικής κατάστασης, συγκροτήθηκαν τομεακές επιτροπές εργασίας (σιδηρόδρομοι, εκπαίδευση, αυτοκίνητο, υγεία, τηλεπικοινωνία ...), οι συζητήσεις σχετικά με τις γυναίκες (περίθαλψη, την έκτρωση, γυναίκες, βίας λόγω φύλου, στις 8 Μαρτίου...) και ένα τελικό κοινό ανακοινωθέν που εκφράστηκε σε ένακοινό μανιφέστο.Σύνδεσμοι σε βίντεο της παρουσίασης, συμπεράσματα κάθε ημέρας και τελική ανάλυσηεδώ.

Η IWA, η διεθνής ομοσπονδία στην οποία ανήκε προηγουμένως η CNT της Ισπανίας και στην οποία ανήκουν ακόμη ορισμένα συνδικάτα (που εκδιώχθηκαν από την CNT ή την εγκατέλειψαν), έχει επίσης ευχάριστα νέα.Η επέκταση που διεξάγεται από τηνASF-IWA, το αυστραλιανό της τμήμα, στις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη και το Μπαγκλαντές, φαίνεται ότι αποδίδει, όπως δείχνουν οι εικόνες για τη 1η Μαΐου στη Σιγκαπούρη.Άλλες οργανώσεις, όπως η Persaudaraan Pekerja Anarko-Sindikalis(PPAS) της Ινδονησίας (βλέπεTwitter), καθοδηγούν τον αγώνα τωνεργαζομένων τηςUber στην Τζακάρτα.

Όλοι αυτοί οι διεθνείς οργανισμοί μιλούν για μια πιθανή εξέλιξη του επαναστατικού συνδικαλισμού πέρα από τις παραδοσιακές περιοχές (Ευρώπη και Λατινική Αμερική) και δείχνουν την οριστική παγκοσμιοποίηση των ελευθεριακών σοσιαλιστικών τάσεων στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Πηγή: http://www.alasbarricadas.org/noticias/node/39974

congresoiasr2018_1.jpg

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
#Nobastan3Causales: seguimos luchando por aborto libre en Chile

Διεθνή | Αναρχικό κίνημα | Νέα | gr

Di 22 Jan, 16:13

browse text browse image

eduardo_colombo.jpg imageΚαλό ταξίδι Eduardo Colombo! 19:02 Do 15 Mr by Toms Ibez 0 comments

Ο βετεράνος αναρχικός στοχαστής και αγωνιστής Eduardo Colombo απεβίωσε στις 13 Μαρτίου 2018. O Toms Ibez γράφει λίγα λόγια για εκείνον.

text-Οι εργαζόμενοι της ... 01:37 Sa 03 Jul by Salagos 0 comments

Αντιμέτωποι με τις απεργίες στο μετρό της Μαδρίτης, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες που είναι συνδεδεμένοι με την Τοπική Ομοσπονδία των Συνδικάτων Μαδρίτης εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας...

textΔημιουργία του ελλ&#... 19:34 Di 03 Mr by Ilan S. 0 comments

Η εκδοτική ομάδα του διεθνούς καθημερινού αναρχικού δελτίου ειδήσεων, γνωστού ως A-Infos, ανακοινώνει με περηφάνια τη δημιουργία του ελληνικού τμήματος της ιστοσελίδας και την πρόσθεσή του στα υπάρχοντα στις γλώσσες ισπανικά, ολλανδικά, γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, πορτογαλικά και τουρκικά.

textΜαρόκο: Ελευθεριακ&#... 14:10 Di 30 Aug by Brahim Fillali 0 comments

Για τη δημιουργία Κέντρου Ελευθεριακών Μελετών και Ερευνών στο Μαρόκο

imageΠοιοι είναι οι αναρ&... Jan 13 by Τόμας Τζιοβάνι* 0 comments

Πρέπει να γίνει μια τέτοια επανάσταση αν πιστεύουμε στ αλήθεια πως όλοι οι άνθρωποι έχουν την ίδια αξία, πως όλοι θα έπρεπε να έχουν ίση ελευθερία και πως ένας τέτοιος κόσμος θα ήταν ο ιδανικός για να ζήσει κάποιος. Οι ελίτ θα αντιδράσουν, οπότε πρέπει να παλέψουμε ενάντια στις δράσεις τους και για την ανάπτυξη των δικών μας. Οπότε ενωθείτε μαζί μας και με τους γείτονες, τους συναδέλφους, τους συμμαθητές κι όλους της ευρύτερης εργατικής τάξης όσο πολεμάμε ενάντια στην κυριαρχία, την εκμετάλλευση και την καταπίεση στον αγώνα για να χτίσουμε ένα νέο κόσμο όλοι μαζί.

imageΚολλεκτιβισμός Aug 25 by Ricardo Mella 0 comments

Τοποθετήστε όλους τους ανθρώπους σε ένα καθεστώς ισότιμων οικονομικών συνθηκών, παρέχοντάς τους όλα τα μέσα παραγωγής και έχετε την αρχή της δικαιοσύνης. Δώστε σε όλους τους ανθρώπους την ελευθερία να διαθέτουν, όπως τους ταιριάζει καλύτερα, τα συναισθήματά τους, τις σκέψεις τους και τα έργα τους και θα έχετε δικαιοσύνη σε όλη την εκπληκτική πληρότητά της. Αυτό λέει ο κολεκτιβισμός, αυτό λέει η αναρχία.

imageΟι θεμελιώδεις αρχ&#... Mr 30 by Larry Gambone 0 comments

Ούτε η ποικιλομορφία του αναρχισμού είναι τόσο κακή. Ο εργαζόμενος πληθυσμός σήμερα είναι πολύ διαφορετικός στη σύστασή του και αυτό που μπορεί να έχει απήχηση σε έναν τομέα μπορεί να μην έχει σε άλλο. Η ποικιλομορφία μας μπορεί, και ορισμένες φορές όντως το κάνει, να αντικατοπτρίζει αυτήν την πολυπλοκότητα. Η σημαντική πτυχή αυτού είναι ότι όλοι οι αναρχικοί συνεργάζονται σε κοινές δομές. Ούτε θα θελήσουν όλοι να ανήκουν στην επαναστατική οργάνωση και ίσως αντιταχθούν στην ιδέα να έχουν μία τέτοια, αλλά εάν είναι προτίθενται να συνεργαστούν και να συνυπάρχουν στις μαζικές οργανώσεις ή στα κοινά μέτωπα, ποιο είναι το πρόβλημα;

imageΤι είναι ο Αναρχικό&... Mr 25 by Wayne Price 0 comments

Η προτίμησή μου για τα σοσιαλιστής αναρχικός και ελευθεριακός σοσιαλιστής αντί του αναρχικός κομμουνιστής είναι προσωπική μου άποψη, η οποία μπορεί να είναι μια μειονοτική άποψη μεταξύ των αναρχικών κομμουνιστών στις Η.Π.Α. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι θέμα αρχής. Δεν είναι η ονομασία, αλλά το περιεχόμενο που έχει μεγαλύτερη σημασία.

imageΓια μια Θεωρία της Σ... Jan 31 by Coordenao Anarquista Brasileira 0 comments

Η τακτική πρέπει να εξαρτάται από την περιορισμένη χρονική στρατηγική, η οποία πρέπει να εξαρτάται από τη γενική στρατηγική, η οποία πρέπει να εξαρτάται από τους τελικούς στόχους.
Δεν συμβαίνει ότι οι άξονες που δικαιολογούν τα μέσα, αλλά μάλλον ότι οι άξονες πρέπει να καθορίσουν τα μέσα (στρατηγικές, τακτικές κλπ.).
Αυτή είναι μια συνοχή που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε. Αυτό που κάνουμε σήμερα συμβάλλει στο σημείο όπου θα φτάσουμε αύριο.

more >>

imageΣτην ταξική πάλη Dez 14 Anarkismo 0 comments

Επομένως, πιστεύουμε και γι αυτό εργαζόμαστε για τη δημιουργία μιας κοινής κουλτούρας και στρατηγικής στις αντίστοιχες οργανώσεις και το δίκτυό μας, προκειμένου να ενισχυθούν οι κοινωνικοί αγώνες και να δυναμώσει η ταξική πάλη και, ταυτόχρονα, ο οργανωμένος χειραφετητικός αναρχισμός. Στόχος μας είναι η οικοδόμηση ενός διεθνούς δικτύου στην κοινή μας (γεωγραφική) περιοχή το οποίο θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ενάντια στις διαδικασίες που αντιμετωπίζουμε. Με τον εντοπισμό των δυνατοτήτων αγώνα εκ μέρους μας, σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε μια εναλλακτική και μια ισορροπία δυνάμεων πιο ευνοϊκή σε εμάς.

imageAnarkismo εύχεται ένα 2016 αλλη... Jan 01 Anarkismo 0 comments

Είμαστε σίγουροι ότι το 2016 θα είναι μια χρονιά κατά την οποία θα μάθουμε και θα βοηθήσουμε στην ανάπτυξη ενός νέου κόσμου στις καρδιές μας. Το Anarkismo ελπίζει να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για να βοηθήσει στην προώθηση αυτής της εναλλακτικής λύσης. Ευχαριστούμε τους αναγνώστες μας σε αυτή τη διαδικασία και περιμένουμε τη συμβολή τους. [English] [Castellano] [Italiano] [العَرَبِية] [Portugus] [中文] [Kurd] [Trke]

imageΣτην ατομιστική ασ&#... Jul 22 0 comments

Ερρίκο Μαλατέστα, Όταν χτυπάμε την τωρινή κοινωνία, αντιπαραθέτουμε στην ατομιστική αστική ηθική την ηθική της αλληλεγγύης - Στη μνήμη του Ερρίκο Μαλατέστα ο οποίος πέθανε σαν σήμερα, 22 Ιουλίου, το 1932

imageEπιστολή από Συντρό&... Mai 28 0 comments

Η ομάδα μας είναι μια μικρή ομάδα, ριζοσπαστών, οικολόγων, αναρχικών και φεμινιστριών, και δεν έχουμε κάνει πολλά σε σχέση με τις μεγάλες θυσίες πολλών συντρόφων μας αλλού. Ωστόσο, αναγνωρίζουμε ότι εκπροσωπούμε πολλούς από τους συντρόφους μας στον αραβικό κόσμο, από το Μαρόκο έως τη Συρία, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ίδια διλήμματα όταν επικοινωνούν με τους δυτικούς συντρόφους τους. (Από το A - I n f o s, μετάφραση filistina - Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013)

imageΗ Εργατική Πρωτομα&#... Apr 29 0 comments

Θα ρθει μια εποχή που η σιωπή μας θα είναι πιο ισχυρή από τις φωνές που στραγγαλίζετε σήμερα! Αύγουστος Σπάιζ

more >>
2005-2019 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]