user preferences

Κοινωνικός κανιβαλισμός

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Φύλο | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday September 29, 2018 18:04author by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Report this post to the editors

Η ΕΣΕ για τη δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου

Καλούμε κάθε εργαζόμενο/η, άνεργο/η να πάρει θέση ενάντια στη φασιστική πανούκλα. Μέσα στα σωματεία, τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τα σχολεία και τις σχολές μας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των από κάτω στη ζωή! Για να μη νικήσει ο φόβος και το μίσος! Για να ανθίσουν οι πολύχρωμες εργατικές κοινότητες και η αλληλεγγύη απέναντι στη βαρβαρότητα!
ceb6ceb1ceba.jpg

Την Παρασκευή, 21 Σεπτέμβρη μέρα μεσημέρι ο Ζακ Κωστόπουλος πέφτει νεκρός σε ενεχυροδανειστήριο της ομόνοιας μετά από ανελέητο ξυλοδαρμό από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, έτερου μαγαζάτορα και αστυνομικών παρουσία και άλλων ατόμων που απλά κοιτάνε το θέαμα(με τη λαμπρή εξαίρεση ενός ανθρώπου που προσπαθεί να τους εμποδίσει). Στη δικογραφία που μεταβιβάζεται στον εισαγγελέα δεν αναφέρεται τίποτα από όλα αυτά ούτε και στις μαρτυρίες των αστυνομικών και του ιδιοκτήτη. Ο χώρος της δολοφονίας δεν περιφράσσεται και ο ιδιοκτήτης καθαρίζει το χώρο καταστρέφοντας κάθε στοιχείο. Τα ΜΜΕ σκυλεύουν τη μνήμη του νεκρού διαδίδοντας ψεύδη. Το ίδιο και ακροδεξιά στοιχεία τα οποία γράφουν οργανωμένα σχόλια( κυρίως μέσα από fake προφίλ) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο ίδιο το προφίλ του Ζακ Κωστόπουλου όπου πανηγυρίζουν για τη δολοφονία του και υβρίζουν το νεκρό μη σεβόμενοι ούτε καν το πένθος των δικών του ανθρώπων.

Μέχρι να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του δράστη δημοσιογράφοι και φιλήσυχοι πολίτες ξερνούν το μίσος τους για τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα δικαιολογώντας την αυτοδικία και πρακτικές λιντσαρίσματος κατά των μικροπαραβατικών και των τοξικοεξαρτημένων την ίδια ώρα που έμποροι σκληρών ναρκωτικών και κλέφτες δημόσιου χρήματος είτε έχουν ΜΜΕ οι ίδιοι είτε εξυμνούνται από αυτά. Μετά την αποκάλυψη ότι πρόκειται για γνωστό και ιδιαίτερα αγαπητό αγωνιστή υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και άρα είναι πιο δύσκολο να αποκρυφτεί η αλήθεια αρχίζει μια πιο έμμεση στοχοποίηση και στην πρώτη γραμμή βγαίνουν οι ναζιστές που κάνουν συγκέντρωση με εμετικά συνθήματα κατά των ομοφυλόφιλων και των χρηστών ναρκωτικών στο σημείο της δολοφονίας.

Να μη συνηθίσουμε το Θάνατο και την κοινωνική ανθρωποφαγία! Να υπερασπίσουμε τη μνήμη του δολοφονημένου Ζακ Κωστόπουλου από τους κάθε λογής υβριστές του!

Καλούμε κάθε εργαζόμενο/η, άνεργο/η να πάρει θέση ενάντια στη φασιστική πανούκλα. Μέσα στα σωματεία, τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τα σχολεία και τις σχολές μας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των από κάτω στη ζωή! Για να μη νικήσει ο φόβος και το μίσος! Για να ανθίσουν οι πολύχρωμες εργατικές κοινότητες και η αλληλεγγύη απέναντι στη βαρβαρότητα! Η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση καλεί σε συμμετοχή σε όλες τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που γίνονται ανά την Ελλάδα ενάντια στις προσπάθειες συγκάλυψης της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΗΜΑΘΙΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ)

Related Link: https://ese.espiv.net/2018/09/28/panelladiki-anakoinosi-tis-ese-gia-tin-dolofonia-toy-zak-kostopoyloy/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]