user preferences

Η αναρχοκομμουνιστική οργάνωση Die Plattform

category Κάτω Χώρες / Γερμανία / Αυστρία | Αναρχικό κίνημα | Γνώμη / Ανάλυση author Wednesday September 30, 2020 20:42author by Die Plattform - Anarkismo Report this post to the editors

Είμαστε η Die Plattform, μια αναρχοκομμουνιστική οργάνωση από τη Γερμανία. Δρούμε στις γερμανόφωνες περιοχές. Στόχος μας είναι να υπερνικήσουμε όλες τις μορφές καταπίεσης και να οικοδομήσουμε μια κοινωνία χωρίς κυριαρχία, τάξεις και κράτος. Επιζητούμε την οικοδόμηση μιας κοινωνίας πάνω στις βάσεις του αναρχικού κομμουνισμού.
dieplattformlogo.png

Κείμενο πολιτικής φυσιογνωμίας της αναρχοκομμουνιστικής οργάνωσης Die Plattform (Γερμανία)

Είμαστε η Die Plattform, μια αναρχοκομμουνιστική οργάνωση από τη Γερμανία. Δρούμε στις γερμανόφωνες περιοχές. Στόχος μας είναι να υπερνικήσουμε όλες τις μορφές καταπίεσης και να οικοδομήσουμε μια κοινωνία χωρίς κυριαρχία, τάξεις και κράτος. Επιζητούμε την οικοδόμηση μιας κοινωνίας πάνω στις βάσεις του αναρχικού κομμουνισμού.

Προκειμένου να προωθήσουμε τον αγώνα για αυτήν την κοινωνία, συνασπιστήκαμε υπό το όνομα Die Plattform στις αρχές του 2019. Μέχρι στιγμής έχουμε τοπικές ομάδες σε αρκετές πόλεις της Γερμανίας. Επίσης, έχουμε μία υπερτοπική ομάδα, η οποία συνενώνει όλα τα μέλη της οργάνωσής μας τα οποία δε δύνανται προς στιγμήν να σχηματίσουν μια τοπική ομάδα στις πόλεις ή στις περιοχές τους.

Ως αναρχοκομμουνιστές είμαστε πεπεισμένοι ότι το κλειδί για την μακροπρόθεσμη κοινωνική αλλαγή στην κατεύθυνση της δικής μας οπτικής για μια απελευθερωμένη κοινωνία έγκειται στα κοινωνικά κινήματα της τάξης που είναι δέσμια της μισθωτής εργασίας, δηλαδή της εργατικής τάξης.

Σε αυτά τα κοινωνικά κινήματα βάσης συνασπίζονται άνθρωποι που αγωνίζονται για μια απτή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους. Σε αυτά τα κινήματα συμμετέχουν άνθρωποι που ξεσηκώνονται ενάντια στα ακριβά ενοίκια και τον αστικό εξευγενισμό, άνθρωποι που οργανώνονται ενάντια στην πατριαρχία και τις αδιάκοπες γυναικοκτονίες, που ξεσηκώνονται ενάντια στην καπιταλιστική καταστροφή του κλίματος και του πλανήτη μας, άνθρωποι που αντιτίθενται στον καθημερινό ρατσισμό του κράτους, ο οποίος διαχέεται στον κοινωνικό σχηματισμό.

Εμείς θέλουμε να συμμετέχουμε στα κοινωνικά κινήματα της εποχής μας αποτελώντας μιας καλά οργανωμένη αναρχική δύναμη. Στους κόλπους αυτών των κινημάτων, από κοινού με τους ανθρώπους της τάξης μας, θέλουμε να προωθήσουμε τον αγώνα για τα κοινά μας συμφέροντα.

Η κοινωνική επανάσταση είναι όχι μόνο ακόμα εφικτή, αλλά και απολύτως αναγκαία. Δεν πρόκειται να έρθει, όμως, από το πουθενά. Από την καθημερινή πίεση της μισθωτής εργασίας, από τους αυξανόμενους εκτοπισμούς που επιφέρουν τα υψηλά ενοίκια, τους χιλιάδες νεκρούς μετανάστες στη Μεσόγειο, τη ροπή της κοινωνίας προς τα δεξιά, την οικολογική κρίση που επιδεινώνεται καθημερινά και τη συνεχή, βάρβαρη ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση την οποία υφιστάμεθα από τα πάνω, υπάρχουν πολλοί λόγοι, για να δουλέψουμε σκληρά για την υλοποίηση της επαναστατικής υπόθεσης. Για να ακριβολογούμε, επειδή αυτό το έργο δεν είναι εύκολο, ας το φέρουμε μαζί εις πέρας!

Για να μπορούμε να έχουμε μια αποτελεσματική κοινωνική παρέμβαση ως οργάνωση, κρίνουμε απαραίτητη την ανάπτυξη μιας κοινής ανάλυσης των υπαρχουσών κοινωνικών συνθηκών, μιας κοινής πολιτικής βάσης και μιας κοινής στρατηγικής κατανόησης. Έχουμε θέσει τις βάσεις για αυτόν τον σκοπό στο ιδρυτικό μας κείμενο, το οποίο δημοσιεύσαμε στις αρχές του 2019.

Έχουμε κουραστεί να δίνουμε συνέχεια μόνο αμυντικούς αγώνες, απλώς για να διατηρήσουμε τα τελευταία υπολείμματα ελευθερίας και αυτοδιάθεσης που μας έχουν αφήσει το κράτος και ο καπιταλισμός.

Θέλουμε το μέλλον να αφορά αγώνες για την ελευθερία όλων. Όπως τότε που ο αναρχισμός ήταν ακόμα μαζικό κίνημα. Θέλουμε μια ρεαλιστική, επαναστατική προοπτική ενάντια στη μιζέρια που επικρατεί στις μέρες μας.

Αν έχετε την περιέργεια, έχουμε δημιουργήσει μια πλατφόρμα με συχνές ερωτήσεις (FAQ) που αφορούν την πρωτοβουλία μας και την προσπάθειά μας να δώσουμε τις αντίστοιχες απαντήσεις.

Εμείς είμαστε η πλατφόρμα για όλους και όλες που δεν έχουν συμβιβαστεί με το καπιταλιστικό σύστημα, για εκείνους και εκείνες που επιθυμούν να προχωρήσουν προς τα μπρος, στον δρόμο για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Αν θέλετε να βαδίσουμε μαζί αυτό το μονοπάτι, τότε επικοινωνήστε μαζί μας είτε ηλεκτρονικά είτε απευθυνθείτε απευθείας στις τοπικές δομές μας.

Αν δεν είστε από κάποια γερμανόφωνη χώρα, αλλά ενδιαφέρεστε για την οργάνωσή μας ή θέλετε να συνεργαστείτε μαζί μας, τότε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail για τις διεθνείς επαφές μας.

Τοπικές ομάδες της αναρχοκομμουνιστικής οργάνωσης Die Plattform:

Βερολίνο: berlin.dieplattform.org – Twitter
Περιοχή του Ρουρ: ruhr.dieplattform.org – Twitter
Περιοχή του Ρόστοκ: rostock.dieplattform.org – Twitter
Τρίερ: trier.dieplattform.org – Facebook – Twitter
Νέα τοπική ομάδα πρόκειται να δημιουργηθεί προσεχώς στη Λειψία (αναμένεται να φτιαχτεί αντίστοιχη ηλεκτρονική διεύθυνση).

Τα μέλη μας από τις άλλες πόλεις συγκροτούν από κοινού την υπερτοπική ομάδα της οργάνωσής μας. Είμαστε, λοιπόν, χαρούμενοι να δεχτούμε στις τάξεις μας άτομα που θέλουν να δραστηριοποιηθούν πολιτικά!

Die Plattform – Anarchakommunistische Organisation (Γερμανία)

*Δημοσιεύτηκε εδώ: https://www.alerta.gr/archives/8593?fbclid=IwAR1otk9hG-SHPCGsQJFAY0gqk0ruqfsFNIb0fokzuVuqIIfD4ioZgvmJh8c

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]