user preferences

Επίθεση φασιστών στην UCL Λυών

category Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο | Αντιφασισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Monday March 22, 2021 21:05author by Groupe de Lyon - UCL - Union Communiste Libertaire Report this post to the editors

Από τη μεριά μας, συνεχίζουμε να απαιτούμε το κλείσιμο των φασιστικών στεκιών και ειδικά εκείνων των identitaires (βλ. Génération Identitaire). Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για τις δράσεις που βλέπουμε ως πολιτική απάντηση σε αυτήν την επίθεση.
1.jpg

Ανακοίνωση της Union Communiste Libertaire για την επίθεση φασιστών στα τοπικά γραφεία της στη Λυών

Παρακάτω παραθέτουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Union Communiste Libertaire αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκαν τα τοπικά γραφεία της στη Λυών από ομάδα φασιστών το Σάββατο 20/3:

Το βιβλιοπωλείο μας, La Plume Noire (Μαύρο Φτερό), που βρίσκεται στην οδό rue Diderot 8, αποτέλεσε και πάλι στόχο επίθεσης από περίπου πενήντα κουκουλωμένους και οπλισμένους φασίστες. Η επίθεση έγινε στις 2 μ.μ. κατά το άνοιγμα του βιβλιοπωλείου και του συλλόγου “PESE” για τη συλλογή αγαθών βασικών αναγκών.

Περίπου 10 άτομα ήταν μέσα τη στιγμή της επίθεσης. Η επίθεση ήταν δειλή, βίαιη, όπως άλλωστε και η ακροδεξιά στη Λυών. Ευτυχώς, υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές και ελπίζουμε ότι όσοι παρευρίσκονταν στο βιβλιοπωλείο θα ανακάμψουν γρήγορα από αυτήν την επίθεση.

Δεν υπάρχει αμφιβολία για την προέλευση της επίθεσης. Πρόκειται, πράγματι, για την ακροδεξιά της Λυών, ιδίως εκείνου του κομματιού που συνδέεται με τους ναζί χούλιγκαν των γηπέδων. Τα συνθήματα που ακούγονται στα βίντεο και ο ναζιστικός χαιρετισμός δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας. Αυτή η επίθεση συνδέεται αδιαμφισβήτητα με τη διάλυση του Génération Identitaire (λευκή εθνικιστική, φασιστική οργάνωση) και με το κοινό μας αίτημα με άλλες οργανώσεις για το κλείσιμο του φασιστικού στεκιού τους “la Τraboule” και του γυμναστηρίου τους “l’agogé”.

Αντιθέτως, για άλλη μια φορά μένουμε έκπληκτοι (στην πραγματικότητα όχι τόσο πολύ) με την ευκολία με την οποία 50 ένοπλοι φασίστες με κουκούλες μπορούν να διασχίσουν πολλές γειτονιές της πόλης, να επιτεθούν σε ένα στέκι στις 14:00, το μεσημέρι του Σαββάτου και να διαφύγουν χωρίς να ενοχληθούν από τις αστυνομικές αρχές. Ακούσαμε, ακόμη, και από την αστυνομία ότι η ομάδα των 50 φασιστών παρακολουθήθηκε μέσω των καμερών παρακολούθησης, αλλά δεν συνελήφθησαν, επειδή ο αριθμός τους δεν ήταν αρκετά μεγάλος!

Όπως και το 2016, αλλά και τον Δεκέμβριο του 2020 (επίθεση σε εθελοντές του “PESE” μπροστά στο La Plume Noire), κατατέθηκε καταγγελία. Δεν ελπίζουμε σε κάτι μέσα από αυτό, αλλά ήταν μια απαραίτητη κίνηση, για να ανοίξουμε ξανά το συντομότερο δυνατό. Στεκόμαστε πάντα όρθιοι και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Θα συνεχίσουμε να διαδίδουμε τα ιδανικά και τις ιδέες μας μέσω του βιβλιοπωλείου μας La Plume Noire.

Από τη μεριά μας, συνεχίζουμε να απαιτούμε το κλείσιμο των φασιστικών στεκιών και ειδικά εκείνων των identitaires (βλ. Génération Identitaire). Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για τις δράσεις που βλέπουμε ως πολιτική απάντηση σε αυτήν την επίθεση.

Θα βρεθούμε και πάλι σύντομα στους αγώνες! Ο φασισμός δε θα περάσει!

Union Communiste Libertaire

*Ελληνική μετάφραση: https://www.alerta.gr/archives/16616

2.jpg

ucllogo2021800x640.jpg

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]