user preferences

New Events

Fransa / Belçika / Lüksemburg

no event posted in the last week

Mezopotamya Evi’ne Yapılan Saldırı Sonrası Dayanışma için Basın Açıklaması

category fransa / belçika / lüksemburg | anti-faşizm | press release author Monday April 05, 2021 19:46author by UCL Lyon - Union Communiste Libertaire Report this post to the editors


3 Nisan Cumartesi günü öğleden sonra, Lyon’un 7. bölgesinde bulunan Mezopotamya Evi, aşırı sağcı ülkücülere (Bozkurtlar) mensup bir grup faşist tarafından şiddetli bir şekilde saldırıya uğradı. Mezopotamya Evi, bir yandan IŞİD’e diğer yandan Erdoğan’a karşı uzun yıllardır mücadele eden, bölgede özgürleştirici güç olan Kürt halkının kültürel bir mekanıdır.
460_0___30_0_0_0_0_0_house_of_mesopotamia_2.jpg

Bu, yoldaşlarımızın bir aydan kısa bir süre içinde yaşadığı ikinci saldırı. Sonuncusu, 20 Mart’ta « La Plume Noire » binamızda biz saldırıya uğradığımızda, tam olarak eşzamanlı gerçekleşti.

20 Mart’taki bu saldırıda kimse zarar görmezken, 3 Nisan saldırısı daha da şiddetli oldu ve 2’si ağır, 2’si hafif olmak üzere dört insan yaralandı. Faşist ülkücüler, bu kez demir çubuklar, sopalar ve muştalarla saldırdı.

Artık her hafta giderek şiddetin dozunun arttığı ve karşılıksız kalan bu durumu; bu faşist iktidarın yükselişini nasıl göremeyiz?

Devlet yapılarının burada ve başka yerlerde aşırı sağcıların saldırıları karşısındaki hareketsizliği ve faşizm karşıtı kampa karşı acımasızlığı (3 nisandaki eylemi yasaklamak ve saldırı sırasında bir basın toplantısına karşı büyük çaplı polis konuşlandırması yapmak gibi) her türlü faşist deliliğe imkan tanıyor.

Bu serbestlikten yararlanan faşistler, gittikçe daha sık ve güçlü bir şekilde eylemlere girişiyorlar.

Eyaleti doğrudan bu tehlikeye karşı uyarıyoruz: Bu rahatlığınızla çok yakında ellerinize kan bulaşacak!

Kürt yoldaşlarımızla desteğimizi ve dayanışmamızı ifade ediyoruz. Anti-faşist mücadelede yanınızda olacağız ve sizin gibi tüm devletlerin faşistlerine karşı hiçbir geri adım atmayacağız.

Faşizme karşı dayanışma bizim silahımızdır!

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]