user preferences

Recent articles by Αναρχική Ομοσπονδία

imageΑυτοοργάνωσ_... 7 comments

imageΌλοι και όλες &... 0 comments

imageΝα στηρίξουμ ... 0 comments

Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αναρχικό κίνημα

Η ανάγκη για restart May 29 23 by Ευριπίδης Καλτσάς

1η Μάη: μέρα ταξ... May 01 23 by Πρωτ. Αναρχ. Αγ. Αναργ.-Καματερού

Αντιεκλογικ^... Mar 31 23 by Αναρχικοί Αγ.Αναργύρων-Καματερού

Αλληλεγγύη σε Καλαϊτζίδη & Ματαράγκα

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Έκκληση / Μάζεμα Υπογραφών author Monday October 11, 2021 20:45author by Αναρχική Ομοσπονδία - Αναρχική Ομοσπονδία Report this post to the editors

Διεθνής αναρχική ανακοίνωση αλληλεγγύης

Διεθνής αναρχική ανακοίνωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους συντρόφους Γιώργο Καλαϊτζίδη και Νίκο Ματαράγκα
ao_kalamata.jpg

Αλληλεγγύη στους συντρόφους Γιώργο Καλαϊτζίδη και Νίκο Ματαράγκα! Κάτω η δικαστική σκευωρία του κράτους!


Στις 7/6/2016 εκτελέστηκε στα Εξάρχεια ο έμπορος ναρκωτικών, Χαμπίμπι, γνωστός στη γειτονιά για τη βίαιη, αντικοινωνική, σεξιστική και κανιβαλική συμπεριφορά του. Την ευθύνη για την εκτέλεσή του ανέλαβε με δημόσια ανακοίνωση η οργάνωση «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».

Μετά από 4 χρόνια η υπόθεση ανακινήθηκε και οι σύντροφοι Γιώργος Καλαϊτζίδης και Νίκος Ματαράγκας κλήθηκαν να απολογηθούν βάσει σαθρών στοιχείων ως ύποπτοι για την εκτέλεση του Χαμπίμπι. Μετά την απολογία τους ορθώς αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Τον Απρίλιο του 2021, όμως, τους γνωστοποιείται πως θα δικαστούν με βάση ένα εντελώς χαλκευμένο κατηγορητήριο που στηρίζεται σε δυο υπαγορευμένες από την αστυνομία αντιφατικές και ψευδείς καταθέσεις εμπόρων ναρκωτικών κατά του Νίκου Ματαράγκα, με τις οποίες υποδεικνύεται ως φυσικός αυτουργός της εκτέλεσης, και σε μία δήλωση του Γιώργου Καλαϊτζίδη με την οποία γνωστοποιούσε τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε, ο ίδιος και δυο ακόμα άτομα έξω από το Κ*ΒΟΞ στην πλατεία Εξαρχείων, από τον "Χαμπίμπι" καλώντας ταυτόχρονα σε μαζικό αγώνα για την εκδίωξη της μαφίας από την περιοχή των Εξαρχείων, βάσει της οποίας χαρακτηρίζεται ως ηθικός αυτουργός της εκτέλεσης.

Η δίκη των δύο συντρόφων θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια κομβικής σημασίας υπόθεση όχι μόνο για το αναρχικό κίνημα, αλλά και για τους αγώνες και τις αντιστάσεις των από τα κάτω γενικότερα. Είναι μια υπόθεση που θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την πολιτική ζωή του τόπου και τους συσχετισμούς ισχύος που διέπουν την κοινωνική και ταξική σύγκρουση στην Ελλάδα. Κατ' αρχήν δυο ενεργοί σύντροφοι βρίσκονται υπό τη δικαστική ομηρία του κράτους και απειλούνται με πολιτική και φυσική εξόντωση. Με καταφανώς στημένο κατηγορητήριο το κράτος και η μαφία των ναρκωτικών επιζητούν να εκδικηθούν για τους αγώνες που δόθηκαν και δίνονται ενάντια στο εμπόριο ναρκωτικών και τον κοινωνικό κανιβαλισμό στη γειτονιά των Εξαρχείων, προμετωπίδα των οποίων ήταν και είναι οι οργανωμένοι αναρχικοί και κομμουνιστές. Αυτή η δίκη είναι μια ακόμη απόπειρα του κράτους να εκτοπίσει τους αναρχικούς από την πολιτική ζωή του τόπου και να τους αφαιρέσει, από τα πάνω, την κοινωνική τους γείωση. Είναι μια ακόμη προσπάθεια για τη διαμόρφωση των όρων που θα επιτρέψουν την ποινικοποίηση ενός ολόκληρου κινήματος και τις αθρόες διώξεις και φυλακίσεις αγωνιστών. Πρόκειται συνολικά για μια επιχειρούμενη κίνηση αυταρχικής έντασης της πολιτικής εξουσίας του κράτους που δύναται να επηρεάσει αλλεπάλληλα όλη την κοινωνική και πολιτική ζωή.

Το κράτος επιθυμεί να εμφυσήσει τον φόβο σε όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται, προκειμένου να περιορίσει την κοινωνική οργή και να αναστείλει την έκρηξή της. Η αλληλεγγύη, όμως, είναι το όπλο των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να αφήσουμε τους συντρόφους μας έρμαια μιας δικαστικής σκευωρίας που μεθοδεύτηκε επισταμένα από το κράτος. Η επίθεση που ενορχήστρωσε το κράτος απέναντι στους δυο συντρόφους μας είναι επίθεση εναντίον όλων μας. Και σε αυτή τη μάχη εμείς θα είμαστε συσπειρωμένοι.

Η δικαστική σκευωρία του κράτους θα καταρρεύσει! Η αλληλεγγύη θα νικήσει! Στις 13/10/2021 καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους δυο διωκόμενους συντρόφους μας, 09:00 στο Εφετείο Αθηνών.

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟ 2016

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ, ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Αναρχική Ομοσπονδία (Ελλάδα)

Federación Anarquista de Santiago -FAS- (Χιλή)

Federación Anarquista Uruguaya -FAU- (Ουρουγουάη)

Federación Anarquista de Rosario -FAR- (Αργεντινή)

Organización Anarquista de Córdoba -OAC- (Αργεντινή)

Libertäre Aktion (Ελβετία)

Aotearoa Workers Solidarity Movement -AWSM- (Νέα Ζηλανδία)

Union Communiste Libertaire -UCL- (Γαλλία)

Organización Anarquista de Tucumán -OAT- (Αργεντινή)

Coordenação Anarquista Brasileira -CAB- (Βραζιλία)

Roja y Negra - Organización Política Anarquista (Αργεντινή)

Anarchist Communist Group (Μ. Βρετανία)

Related Link: https://www.anarchist-federation.gr/archives/2606

This page has not been translated into Português yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]