user preferences

Οι αναρχικοί του KinderGarten

category Κάτω Χώρες / Γερμανία / Αυστρία | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Νέα author Friday June 30, 2006 15:29author by W. - Anarkismo - Anarkismo Report this post to the editors

Και το καλωσόρισμα του Μπους

Greek translation of «KinderGarten Anarchists welcomed Bush»

Ενώ περίπου 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βιέννη στις 21 Ιούνη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Μπους στην Αυστρία, η οργάνωση KinderGarten Anarchists (KGA) άδραξε αυτήν την ευκαιρία για να συναντήσει άλλους νέους αναρχικούς και να εξαπλώσει τις αναρχικές ιδέες στη νεολαία άλλων πόλεων της χώρας.

Ο Τζορτζ Μπους έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέφτηκε την Αυστρία τα τελευταία 27 χρόνια, καθώς έφτασε εκεί για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΗΠΑ, παρόμοιας με αυτή που έγινε στο Shannon της Ιρλανδίας το 2004. Προηγουμένως, η αστυνομία ανατίναξε τρία ύποπτα δέματα στο αεροδρόμιο και έκλεισε το δρόμο από και προς το αεροδρόμιο, σε μια προσπάθεια να πετύχει την ασφάλεια τη επίσκεψης, ενώ παρά τις ειρηνικές διαδηλώσεις έγιναν και ελάχιστες συλλήψεις.

Ένα αναρχικό μπλοκ, αποτελούμενο από 70 περίπου μασκοφορεμένα νεαρά άτομα, ενώθηκε με την κύρια διαδήλωση, για να υψώσει την φωνή του, όχι μόνο ενάντια στον Μπους, αλλά, γενικά, ενάντια σε κάθε πολιτικό. Οι αναρχικοί συμμετείχαν, επίσης, νωρίτερα, σε μια άλλη διαδήλωση την ίδια μέρα, περίπου 3000 μαθητών που έκαναν αποχή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Μπους. Βασικά, η μαθητική αυτή διαδήλωση οργανώθηκε από τροτσκιστές και ομάδες νέων σοσιαλιστών που είναι πιο παλιές χρονικά από την οργάνωση KinderGarten Anarchists (KGA).

Ο Μπομπ, ένας 16χρονος αναρχικός και μέλος του KGA, εξήγησε πώς συνειδητοποίησε ότι η αυστριακή πολιτική βρισκόταν κάτω από την κυριαρχία σοσιαλιστών και ρεφορμιστών και ότι χρειάζεται μια πραγματική εναλλαγή στον καπιταλισμό. «Ανήκω σε μια αναρχική νεολαιίστικη ομάδα στη Βιέννη και αποφασίσαμε ότι είναι οπωσδήποτε απαραίτητο να διαδηλώσουμε ως αναρχικοί ενάντια στον Μπους, επειδή όλη η διαδήλωση καλέστηκε από τους τροτσκιστές και ρεφορμιστές. Έτσι, οργανώσαμε μια συζήτηση για να μιλήσουμε πάνω σ’ αυτό».

Η οργάνωση της διαδήλωσης ενάντια στον Μπους, βοήθησε την ομάδα να έρθει σε επαφή με άλλους νέους αναρχικούς από όλη την Αυστρία ώστε να συγκροτηθεί κάτι το εναλλακτικό για τη νεολαία. « Μιλήσαμε αρκετά με άλλους νέους αναρχικούς από διαφορετικές πόλεις της Αυστρίας και μας είπαν ότι προσπαθούν και αυτοί να συγκροτήσουν αναρχικές ομάδες. Ήμουν αρκετά χαρούμενος με όλα αυτά και νομίζω ότι είμαστε ικανοί να συγκροτήσουμε ένα παν-αυστριακό δίκτυο κάτι που θα είναι ένα μεγάλο βήμα».

«Το δίκτυο αυτό είναι τώρα μόνο μια ιδέα, αλλά θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Νέοι αναρχικοί από το Σάλτσμπουργκ μας είπαν ότι θέλουν κι εκείνοι να κάνουν κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να αποκτήσουμε επαφές και να ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι. Νομίζουμε ότι είναι τώρα η ευκαιρία να το κάνουμε αυτό. Υπάρχει αρκετός κόσμος στην Αυστρία κι έτσι ελπίζουμε να κάνουμε τις ιδέες μας πραγματικότητα».

Η KGA προετοιμάζεται για το Anarchist Summer Camp (Αναρχικό Θερινό Κάμπινγκ) που θα γίνει κοντά στη Βιέννη τον Ιούλη. «Το επόμενο μεγάλο γεγονός είναι το Anarchist Summer Camp, όπου ελπίζουμε να συναντήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους αναρχικούς από την Αυστρία και άλλες χώρες του κόσμου εάν είναι δυνατόν».

Βρίσκονται, επίσης, σε συζητήσεις με την Anarchist Youth Ireland (Αναρχική Νεολαία Ιρλανδίας), ελπίζοντας να συγκροτηθεί ένα ευρωπαϊκό αναρχικό δίκτυο νεολαίας ώστε να συντονίσει την παρούσα ανάδυση των αναρχικών ιδεών ανάμεσα στη νεολαία.

* Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στις 22 Ιούνη 2006 στο www.anarkismo.net Ελληνική μετάφραση «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη, 25 Ιούνη 2006. Περισσότερα για την Anarchist Youth Ireland μπορείτε να μάθετε επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα http://www.wsm.ie

Related Link: http://www.wsm.ie

This page has not been translated into 中文 yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]