user preferences

Κρατική καταστολή ενάντια στο SKT

category Ρωσία / Ουκρανία / Λευκορωσία | Καταστολή / Φυλακές | Νέα author Wednesday July 19, 2006 13:28author by SKT Report this post to the editors

Συλλήψεις στελεχών του

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο συνομοσπονδιακός γραμματέας της SKT Vasili Starostin, με τον ανήλικο γιο του.

Τη νύχτα της 10ης Ιούλη 2006, αρκετοί άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της πόλης Αικατερίνεσμπουργκ (Ekaterinburg), επιτέθηκαν σε τραίνο που κατευθυνόταν στο St. Petersburg.

Στο τραίνο επέβαινε ομάδα μελών εκπροσώπων της συνδικαλιστικής SKT (Συνομοσπονδία Εργασίας Σιβηρίας), που πήγαιναν στο St. Petersburg για να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του εκεί Social Forum (Κοινωνικό Φόρουμ) σχετικές με τη Σύνοδο των G8 στην πόλη αυτή.

Οι ειδικές δυνάμεις, αφού κατέβασαν από το τραίνο τα μέλη στη συνέχεια συνέλαβαν τα μέλη της SKT.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο συνομοσπονδιακός γραμματέας της SKT Vasili Starostin, με τον ανήλικο γιο του.

Αρχικά, τους είπαν ότι τους εξαναγκάζουν να κατέβουν από το τραίνο επειδή μερικοί άλλοι επιβάτες τους κατηγόρησαν για άσχημη συμπεριφορά, αλλά ειπώθηκε ο ισχυρισμός ότι όλα αυτά γίνονταν επειδή μιλούσαν ενάντια στην κυβέρνηση και είχαν «φασιστικά σύμβολα» (δηλαδή τις μαυροκόκκινες σημαίες της SKT!!!).

Συνολικά, περίπου 200 εκπρόσωποι διαφόρων οργανώσεων που αναμενόταν να συμμετάσχουν στο Κοινωνικό Φόρουμ και την αντι-Σύνοδο, έχουν έως τώρα συλληφθεί. Τα διαβατήριά του έχουν κατασχεθεί, τους έβαλαν ναρκωτικά ή εκρηκτικά στις αποσκευές για να βρουν «πάτημα» και τους κατηγορούν ότι προκαλούν βία και καταπατούν το νόμο και την τάξη.

Το μήνυμα αυτό στάλθηκε από σύντροφο, ο οποίος βρίσκεται στο Αυτόνομο Ρωσικό Στέκι (Russian Autonomous Place), στην ιστοσελίδα της ILS (International Libertarian Solidarity), ενός διεθνούς δικτύου στο οποίο οι περισσότερες αναρχοκομμουνιστικές οργανώσεις του πλατφορμιστικού ρεύματος με την προσθήκη της ισπανικής CGT, της γαλλικής CNT και της σουηδικής SAC. Μεταφράστηκε από σύντροφο της γαλλικής CNT.

Ελληνική μετάφραση «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη, 16/7/2006.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]