user preferences

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;

category Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday September 13, 2006 13:25author by Al Badil Al Chouyouii Al Taharrouri – Λίβανος - Anarkismo Report this post to the editors

Apresentation of "Al badil alchouyouii altaharrouri"

Greek translation of "Who we are?" by Al badil alchouyouii altaharrouri from French.

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων πεπεισμένοι από τις ελευθεριακές κομμουνιστικές ιδέες, ή ακριβέστερα πεπεισμένοι ότι ο ελευθεριακός κομμουνισμός είναι φορέας μιας αποτελεσματικής στρατηγικής για το μετασχηματισμό της κοινωνίας. Οι ιδέες μας αντλούν στοιχεία από όλες τις συνεισφορές που έχουν γίνει στην ιστορία του σοσιαλισμού, τόσο στην Ανατολή όσο και στη Δύση. Ο Καρλ Μαρξ και ο Μπακούνιν είναι δύο μεγάλοι θεμελιωτές. Αλλά επίσης, στο επίπεδο των ιδεών, πολλοί Άραβες φιλόσοφοι και διανοητές.

Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην αυτόνομη δράση των κοινωνικών κινημάτων και στη δημιουργία αντι-εξουσιών στο εσωτερικό της κοινωνίας, καθώς επίσης και στο σχέδιο της ελευθεριακής κομμουνιστικής κοινωνίας: οικονομική και πολιτική ισότητα όλων των πολιτών, άμεση δημοκρατία, συλλογική αλληλεγγύη για να εξασφαλιστούν διευρυμένα κοινωνικά δικαιώματα για όλους, ατομική αυτονομία και δικαίωμα όλων των ατόμων να επιλέγουν ελεύθερα τη διαμόρφωση της ζωής τους.

Υποστηρίζουμε μια αυτοδιευθυνόμενη ελευθεριακή οργάνωση και απορρίπτουμε την ιεραρχική μορφή και τη διευθυντική λειτουργία του Κόμματος. Σκοπός μας είναι να πειραματιστούμε με τον αυτοδιευθυνόμενο φεντεραλισμό, και προτείνουμε ένα ανοιχτό πλαίσιο στοχασμού και πολιτικής παρέμβασης που θα εκφράζεται έξω από το πεδίο των κρατικών θεσμών.

Η χώρα μας ο Λίβανος, η χώρα του κέδρου, δε σταμάτησε να βιώνει επαναλαμβανόμενους πολέμους εδώ και πολλούς αιώνες. Είναι μια χώρα που παρουσιάζει μεγάλο πλούτο εξαιτίας του ανοίγματός της στον κόσμο, της θέσης της στον άξονα ανάμεσα στον ανατολικό και τον δυτικό κόσμο, και της υιοθέτησης μιας τυπικής δημοκρατίας και θεμελιωδών ελευθεριών. Υπάρχουν κάποια μεγάλα εμπόδια που εμποδίζουν μια πραγματική πρόοδο: η διατήρηση δικτατορικών καθεστώτων στο εσωτερικό του αραβικού κόσμου, η βαρύτητα των φονταμενταλιστικών θρησκευτικών οργανώσεων, η απουσία δημοκρατιών και κοσμικότητας, και η υποταγή του λιβανέζικου κράτους όπως και όλων σχεδόν των πολιτικών του οργανώσεων σε έναν αχαλίνωτο φιλελευθερισμό.

Οι ελευθεριακές κομμουνιστικές μας ιδέες μπορούν να βοηθήσουν να αποδοθεί στον κομμουνισμό η αξία του μετά την ιστορική διαστρέβλωση που προκάλεσε ο σταλινισμός και, ξεκινώντας από σήμερα, να προοδεύσει η λιβανέζικη κοινωνία και ο αραβικός κόσμος προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης δημοκρατίας, της ελευθερίας και της εκκοσμίκευσης.

Al badil alchouyouii altaharrouri – Λίβανος

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]