user preferences

ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Φύλο | Γνώμη / Ανάλυση author Monday November 13, 2006 08:29author by Κώστας Δεσποινιάδης Report this post to the editors

"Θα σου δώσω κι άλλο αίμα για να παίζεις"

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» στις 10/11/2006)

Τα lifestyle περιοδικά και οι απόστολοί τους πρόβαλαν και αποενοχοποίησαν το πρότυπο του βαρβάτου άντρα-κυνηγού και της γυναίκας-τρόπαιο. Τα κανάλια καθιέρωσαν τις μεσημεριανές Τατιανοεκπομπές και οι τηλεθεατές τις επιβράβευσαν με υψηλές τηλεθεάσεις.

Τα ριάλιτι με αυτοπρόσφερτους έγκλειστους που παρακολουθούνται επί 24ώρου βάσεως απ’ τους αδηφάγους μπανιστηρτζήδες-θεατές, κυριαρχούν στη βραδινή ζώνη των καναλιών εδώ και χρόνια.

Την ανατροφή των παιδιών έχουν αναλάβει οι τατιανοευαγγελατομικρούτσικοι, μιας και οι γονείς δουλεύουν νύχτα-μέρα για να ξεχρεώσουν το καινούργιο τζιπ και το δάνειο για το εξοχικό. Η μπατσοδημοσιογραφία της κρυφής κάμερας γίνεται όχι μόνο ανεκτή, αλλά τα πάνελ της ανακηρύσσονται ως «η νέα Αγορά του Δήμου», οι δε καλεσμένοι συνωστίζονται σ’ αυτά για λίγα ψίχουλα δημοσιότητας.

Οι βορειοελλαδίτες νοικοκυραίοι πετιούνται αυθημερόν στη Βουλγαρία για φθηνές μπουρδελότσαρκες. Η ελληνική επαρχία έχει γεμίσει με κορίτσια απ’ το πρώην ανατολικό μπλοκ, τα οποία βιάζονται καθημερινά έναντι αμοιβής στους νταβαντζήδες τους. Οι νταβατζήδες τις φυλακίζουν σε διαμερίσματα, τους κρατούν τα διαβατήρια και αν καμιά καταφέρει να ξεφύγει και να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία, οι αστυνομικοί τη γελοιοποιούν και έπειτα την απελαύνουν.

Όταν και άμα πάει καμιά υπόθεση στα δικαστήρια, το θύμα διαπομπεύεται, ο θύτης πέφτει στα μαλακά και η κοινωνία σιγοψιθυρίζει ότι «πήγαινε γυρεύοντας». Πόρνες και τραβεστί διαπομπεύονται καθημερινά στα αστυνομικά τμήματα κατά τη διάρκεια προσαγωγών και «ελέγχων ρουτίνας». Οι εισαγγελάτοι έχουν αντικαταστήσει του εισαγγελείς και οι πραγματικοί εισαγγελείς παραγγέλνουν από μεγαλοδικηγόρους της κοσμικής Αθήνας δίμετρες Ρωσίδες (ούτε εκατοστό παρακάτω) προκειμένου να αθωώσουν τους πελάτες τους. Οι εφημερίδες μοιράζουν τσόντες και η κυκλοφορία τους τριπλασιάζεται.

Έλληνες μεγαλοαστοί, αμέμπτου ηθικής, πηγαινοέρχονται σε «εξωτικούς παραδείσους» της Άπω Ανατολής, ψαρεύοντας ανήλικα αγοράκια και κοριτσάκια, και επιστρέφοντας παριστάνουν τους γκλαμουράτους και τους κοσμικούς, ενίοτε και τους φιλάνθρωπους. Αν τύχει και μαθευτεί η εκεί incognito παρουσία τους, όπως έγινε με το πρόσφατο τσουνάμι, το υπουργείο εξωτερικών δεν δίνει τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα, λέγοντας «ότι αυτό είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο».

Συχνά πυκνά ξεσπάνε σκάνδαλα για βιασμούς σε μοναστήρια και για όργια ιεραρχών που μεταξύ τους, ακόμα και μέσα στην Ιερά Σύνοδο, προσφωνούνται με γυναικεία υποκοριστικά, αλλά τον αρχιεπίσκοπο, ο οποίος επί χούντας – όταν δεν χαριεντιζόταν με τους δικτάτορες – διάβαζε πολύ, του φταίνε οι θολοκουλτουριάρηδες και οι κίναιδοι που θέλουν το κακό του έθνους.

Κανίβαλοι δημοσιογράφοι «αποκαλύπτουν» προεκλογικά ότι ένας υποψήφιος είναι ομοφυλόφιλος και το κόμμα του τον υποχρεώνει να αποσύρει την υποψηφιότητά του, προφανώς γιατί στο κοινοβούλιο μπαίνουν μόνο «όσοι φοράνε παντελόνια», σαν τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, ο οποίος για τέτοιες δηλώσεις επιβραβεύεται και εκλέγεται πανηγυρικά απ’ την πρώτη Κυριακή.

Οι γονείς περηφανεύονται που οι κανακάρηδές τους της «έδειξαν της Βουλγάρας τι θα πει ελληνικό αντριλίκι». Οι καθηγητές τιμωρούν εξίσου θύτες και θύμα. Πώς είπατε; Τη βουλγάρα μαθήτρια στην Εύβοια τη βίασαν μόνο οι τέσσερις συμμαθητές της;

Πώς είπατε; Αυτός είναι ο μοναδικός βιασμός για τον οποίο ακούσατε τον τελευταίο καιρό; Στο νου μου έρχεται το Dogville του Τρίερ. Στο νου μου έρχεται ο Σαχτούρης.

«Μη φεύγεις θηρίο/ θηρίο με τα σιδερένια δόντια Θα σου βρω πάλι το ίδιο κορίτσι/

Να τρέμει δεμένο στο σκοτάδι το βράδυ/

Θα σου δώσω κι άλλο αίμα για να παίζεις»

Ποιος δίνει σημασία;

«Φλυαρίες των ποιητών».

Κώστας Δεσποινιάδης

This page has not been translated into Türkçe yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]