user preferences

New Events

Yunanistan / Türkiye / Kıbrıs

no event posted in the last week

HER GÜN 19 ARALIKTIR!

category yunanistan / türkiye / kıbrıs | crime prison and punishment | news report author Thursday December 14, 2006 04:16author by ender yilmaz - AKiauthor email akinisiyatif at yahoo dot com Report this post to the editors

6 senelik değil bu olay. Gaz ve kurşun püskürten makineye karşı savaşan açlıktan yorgun düşmüş bedenler, insanlar, devrimciler görülmemiş bir şey değildi. Fabrikada, üniversitede, tarlada, atölyede gördük böyle savaşları. İnsanlar farklıydı, yüzler farklıydı, koşullar farklıydı; ama hepsi aynı çarkın işleyişine çomak sokmak için ileri atıldılar. Daha önce de yaşandı, o günden bugüne kadar da yaşadık ve eminiz ki yarın da yaşanacak, yaşattıracağız. Zulmün olduğu yerde direniş de olacak!

19 Aralık istisna değildir, bir azınlığın hükümranlığını korumayı amacı bellemiş her kurumun yarattığı gündelik şiddetin, terörün ve sömürünün sadece bir görünümüdür. F-tipi sadece bir cezaevi sistemi değil, bu düzenin insanları bireycileştirmesinin, yalnızlaştırmasının, izole etmesinin bir görünümüdür. 19 Aralık 2000’de devletin cezaevlerinde F-tipi tecrit hücrelerini reddetmek için ölüm orucuna yatanlara karşı giriştiği “hayata dönüş (!) operasyonu”nda kurşunlanan, üzerine duvar yıkılan, cop yiyen, kardeşini yitiren sadece o ya da bu örgütün üyeleri, militanları değildi. O kurşunu üniversiteliler de yedi; O duvar gecekonduların üzerine de yıkıldı; O copu direnişteki işçi de yedi; tarlalarda pamuk toplamak için kamyonlara doldurulan mevsimlik işçinin kardeşi de onlarca benzeriyle birlikte bir gün bir kazada can verdi.

19 Aralık bir istisna değildir, dedik; o bu toplumdur, bu devlettir, bu düzendir. 19 Aralığın zamanı dolmaz, çünkü her günümüz 19 Aralıktır. 19 Aralık her gün tekrar eden sıradan günümüzün dehşetidir. Yinelenen kâbusumuza “Dur” diyebilmek için bu mücadeleye sahip çıkalım. Tıpkı 6 yıl önce direnenler gibi biz de bugün görünmez hücrelerimizi parçalayalım ve bu defa insanların yanından hızla geçmek yerine elimizi uzatalım. Kendi direnişimizi örgütleyelim, direnişleri birleştirelim.

17 Aralık Pazar günü Kadıköy’de 19 Aralık katliamını teşhir mitinginde buluşalım.

Toplanma Yeri ve Saati: Haydarpaşa Numune Hastanesi önü; 12:00

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]