user preferences

New Events

Yunanistan / Türkiye / Kıbrıs

no event posted in the last week

Ankara-Cumartesi-Eylem: Vicdani Retçi Halil Savda ile Dayanışma

category yunanistan / türkiye / kıbrıs | repression / prisoners | press release author Friday January 12, 2007 02:20author by Ankara Anarşi İnisiyatifiauthor email ank_aa at yahoo dot com Report this post to the editors

Basın Duyurusu

Zorunlu askerliği reddettiği için tutuklanan vicdani retçi Halil Savda, 15 Ocak'ta Çorlu Askeri Mahkemesi'nde yine hakim karşısına çıkarılacak.

Politikada, ekonomide, günlük yaşamda ordunun/militarizmin yoğun egemenliği altında olan bu topraklarda, basında ordu korkusudan nasibini alıyor... MİT’in açıklamalarını baştacı eden gazete(ci)ler, vicdani retçileri görmezden geliyor. Savda’nın sesi neredeyse hiç duyulmuyor. Duyurmak isteyenlere yazılı, sesli ve görüntülü basında yeterince yer verilmiyor.

Bu amaçla, Cumartesi günü, önce, bir ayda dördüncü kez hücre cezasına çarptırılan Halil’e kart göndereceğiz, ardından da Halil’in sesini, okunur, duyulur ve görülür kılmak için bir basın açıklaması yapacağız. İlgilenen herkesi bekliyoruz.

13 Ocak - Cumartesi günü
saat: 12:00de -
Kızılay Gima PTT’nin önünde buluşup Halil Savda’ya
KART göndereceğiz.
saat: 12:30da -
Yüksel Caddesi İnsan Hakları Heykeli önünde
BASIN AÇIKLAMASI yapacağız.

Ankara Anarşi İnisiyatifi

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]