user preferences

New Events

Central Asia

no event posted in the last week

Γενική απεργία στην Ινδία

category central asia | workplace struggles | news report author Monday March 26, 2007 15:43author by Internationalist Striker Report this post to the editors

Μετά από δολοφονία 14 ατόμων

Στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης της Ινδίας καλέστηκε γενική απεργία μετά από τη δολοφονία 14 διαδηλωτών την Τετάρτη 21 Μάρτη.

Στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης της Ινδίας καλέστηκε γενική απεργία μετά από τη δολοφονία 14 διαδηλωτών την Τετάρτη 21 Μάρτη, σε διαδήλωση ενάντια στη δημιουργία «Ειδικής Οικονομικής Ζώνης» στην περιοχή.

Οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες έχτου αρχίσει και κατασκευάζονται με βάση ένα νόμο που ψηφίστηκε στις 4/1/2000, στοχεύοντας στον άκρατο ανταγωνισμό μεταξύ των διαφόρων περιοχών, με θύματα τα φτωχά κοινωνικά στρώματα. Μοιάζουν δε με τις ζώνες της Κίνας. Δηλαδή, στην πράξη οι διάφορες εταιρίες απαλλάσσονται από φόρους και το κράτος προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια γι’ αυτό.

Για να αντιμετωπίσει διαδήλωση αυτή, η αστυνομία βοηθήθηκε από οπαδούς και μέλη του Ινδικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που κυβερνά το κρατίδιο επικεφαλής συνασπισμού κομμάτων.

Η αστυνομία κινητοποίησε 4000 άνδρες και παραστρατιωτικές ομάδες για να εκδιώξει τους διαδηλωτές από το χωριό Nandigram και τα περίχωρα, να καταστρέψει τα οδοφράγματα που είχαν χρησιμοποιηθεί και να επιβάλει την τάξη.

Υπολογίζεται ότι περίπου 5000 χωρικοί, οπλισμένοι με αυτοσχέδια όπλα και βόμβες αμύνθηκαν στις αστυνομικές επιθέσεις.

Εκτός από τους 14 διαδηλωτές που σκοτώθηκαν, πολλά παιδιά ήσαν ανάμεσα στους εκατοντάδες τραυματίες.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα.

Σχολεία, γραφεία και καταστήματα έκλεισαν για δύο μέρες και οι δρόμοι της πρωτεύουσας του κρατιδίου Καλκούτα, ερήμωσαν. Απεργία και κινητοποιήσεις έγινα και στις περιοχές Jharkhand, Chhattisgarh, West Bengal, Orissa aκαι Bihar.

* Από ανταπόκριση που δημοσιεύτηκε στο Libcom.org. Μετάφραση «ούτε θεός-ούτε αφέντης», 23/3/2007.

This page has not been translated into Kreyòl ayisyen yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]