user preferences

New Events

Yunanistan / Türkiye / Kıbrıs

no event posted in the last week
Recent articles by Dicle Bozdağ

textmülksüzler Mayıs 2007 sayısı çıktı! 0 comments

textMülksüzler Dergisi'ne Abone Olun 0 comments

textOrtadoğu, Türkiye Ve PKK’nin Ateşkesi 0 comments

Recent Articles about Yunanistan / Türkiye / Kıbrıs Anarşist hareketin

Η ανάγκη για restart May 29 23 by Ευριπίδης Καλτσάς

1η Μάη: μέρα ταξ... May 01 23 by Πρωτ. Αναρχ. Αγ. Αναργ.-Καματερού

Αντιεκλογικ^... Mar 31 23 by Αναρχικοί Αγ.Αναργύρων-Καματερού

Mülksüzler Mart 2007 sayısı çıktı!

category yunanistan / türkiye / kıbrıs | anarşist hareketin | news report author Wednesday April 11, 2007 03:20author by Dicle Bozdağ - mülksüzlerauthor email mulksuzlerdergisi at gmail dot com Report this post to the editors

Merhaba

Reisi cumhurun kim olacağına ilişkin iktidar odakları arasındaki söz düelloları devam ede dursun Kürtlerin ve emekçilerin üzerinde baskıların arttığı bir mart ayını daha geride bıraktık. Newroz öncesi her sene olduğu gibi egemenler hep bir ağızdan provokasyon dolu açıklamalar ile 21 mart öncesi gerginliği artırmak için ellerinden geleni yaptılar. Ancak daha önceki senelerde de olduğu gibi Kürt halkı on binlerle meydanları doldurarak yapılan tüm baskılara ve tutuklamalara karşı bir arada olduklarını gösterdi. Newroz öncesi ve sonrasında ki tutuklamalar ve gözaltılar hala devam etmekte, Kürt sorunun da çözümsüzlükten nemalananlar Kerkük politikaları ve sınıra yığılan askerler ile gövde gösterisi yapmaya devam etmekte. Ard arda çıkan andıç ve günlük haberleri ile darbe söylentileri yaygın hale getirilmektedir. Bu haberlerin gölgesinde temsili demokrasinin kimin çıkarına hizmet ettiği belli. Emekçilerin ve ezilenlerin sesi olmadığı da aşikar. Kapalı kapılar ardında yapılan iktidar pazarlıkları gözümüzün içine sokulmakta. Bilgi bombardımanı altında geçen bu zaman da politika yapmanın ve gündeme müdahil olmayı bırakın tanık olmanın bile zorlaştığı bir evrede zihin bulanıklığını biraz da olsa giderebilmek için nisan sayımızla merhaba diyoruz.

Yıllardır kar fazla yağdığında ya da havalar çok sıcak gittiğinde medyada kendine yer bulabilen uzun yılların sorunu küresel ısınma geride bıraktığımız kış mevsiminin gündemlerinden biriydi. Bu durumun nedeni iklimin hissedilir biçimde değişmesi ve havaların normallerin üstünde sıcak geçmesiydi. Sorunu kıyamet senaryolarıyla verenler dünyanın sonu geldi diyerek ekolojik tahribatın mimarlığını yapmaya devam etmektedir. Diğer taraftan ise çok da önemli bir sorun olmadığını söyleyen (Çevre bakanlığının dediği gibi) ve Ayşe teyzelerin Ahmet amcaların daha dikkatli davranmasıyla çözülebilecek bir problem olduğunu ifade edenler bulunmakta. Bu sayımız da gündem olarak küresel ısınma ve ekolojik tahribatın kapitalizmden bağımsız bir sorun olmadığını ele aldık. Küresel ısınmanın ekonomik ve toplumsal örgütlenme biçiminden kaynaklanan temel bir problem olduğunu vurgulamaya çalıştık.

Sınıf mücadelesini yine sınıfın direnişleri ile öğrenme ve büyütme çabasıyla katıldığımız direnişlerden edindiğimiz deneyim ve izlenimleri her zaman olduğu gibi emek mücadeleleri sayfamıza taşıdık. Dandy ve İbrahim Ethem direnişlerinin öğretici ve bir o kadar da tarihsel deneyimlerini, sınıf mücadelesinin biriktirdiklerini ve özgürlükçü sınıf mücadelesinin teorisini tartışmaya açarak emek cephesini genişletmenin imkânlarını sunmaya çalıştık.

Bu sayımızdan itibaren, Emek Mücadeleleri sayfalarımızda uzun yıllardan beri sınıf mücadelesi içinde aktif rol üstlenen Yol-İş Sendikası eski yöneticilerinden Ercan Atmaca da “Sınıfın İçinden” adlı köşesinde zengin mücadele deneyimlerini bizlerle paylaşacak.

Ağızlarda sakız olan ve içi boşaltılan özgürlük kavramına ilişkin yapmış olduğumuz kitap eleştirisinde özgürlük yanılsamalarını ve yükselen milliyetçi dalga ile günlük hayatımızın içine işleyen Kürt düşmanlığına ilişkin bir öyküyü sayfalarımıza taşıdık. Kısa bir not olarak da ekleyelim; Nisan ayı itibariyle dergimiz abonelik sistemine giriyor. Detaylı bilgileri arka sayfada bulabilirsiniz.

Önümüzdeki ay buluşmak dileğiyle…

Mülksüzler Abonelik

Mülksüzler bundan sonra abonelik sistemine geçmiştir. İsteyen okuyucularımız abone olabilirler. Abone oldukları takdirde Mülksüzler’in bundan önceki bütün sayılarını da ücretsiz gönderiyoruz.

6 aylık abonelik bedeli: 25 YTL
Yıllık abonelik bedeli: 50 YTL
Yurtdışı yıllık abonelik bedeli: 50 Euro

Kapak: Banka Hesap No: 1143 0400899
Türkiye İş Bankası - Ihlamur Şubesi (1143)

Aboneliğin başlatılması için abone bedelinin banka hesap numarasına yatırılması, ödemenin yapıldığına dair mail adresimize mail atılması ve Mülksüzler’in teslim edilmesini istediğiniz adresin bildirilmesi gerekmektedir.

Related Link: http://istanbul.indymedia.org/uploads/2007/04/kapak_4.jpg
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]