user preferences

Recent articles by Anarchists Against The Wal
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ Λαϊκοί Αγώνες

Support of the Kurdish-Speaking Anarchist Forum Sep 29 22 by Kurdish-Speaking Anarchist Forum

Solidarity with the mass protests in Iraq Oct 12 19 by 
Kurdish-speaking Anarchists Forum (KAF)

Solidarity with the popular movement of Iraq Oct 12 19 by Kurdish-speaking Anarchist Forum (KAF)



Εντείνεται ο αγώνας στο Beit Ummar

category Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Λαϊκοί Αγώνες | Νέα author Thursday April 19, 2007 11:51author by Anarchists Against The Wal - Anarkismo Report this post to the editors

Ενάντια στους φράχτες και τα τείχη

Ομάδα 40 περίπου αγωνιστών κατάφερε να κόψει 20 περίπου μέτρα από το λεγόμενο περιμετρικό φράχτη στην περιοχή του Beit Ummar, κοντά στον καταυλισμό Karmei Tzur.

Ομάδα 40 περίπου αγωνιστών κατάφερε να κόψει προχθές τη νύχτα 20 περίπου μέτρα από το λεγόμενο περιμετρικό φράχτη στην περιοχή του Beit Ummar, κοντά στον καταυλισμό Karmei Tzur. Ο φράχτης αυτός που περικυκλώνει τον καταυλισμό αυτό κατασκευάστηκε 200 περίπου μέτρα από έναν άλλο τον ήδη κατασκευασμένο φράχτη του καταυλισμού, που βρίσκεται, επίσης, στην περιοχή Beit Ummar.

Οι σύντροφοι, χρησιμοποίησαν βαριοπούλες για να κατεβάσουν το νέο φράχτη, με τον οποίο εγκαταλείπονται στην τύχη τους αρκετές εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης που ανήκει σε αγρότες του χωριού, πρακτικά μέσα στον καταυλισμό, ουσιαστικά όμως μακριά από τους χωρικούς. Όσοι χωρικοί προσπαθούν να φτάσουν στη γη τους διακινδυνεύουν επίθεση από τους Ισραηλινούς στρατιώτες.

Οι χωρικοί έχουν ήδη καταφύγει στο δικαστήριο που διέταξε να παραμένει ανοιχτή μια πύλη εισόδου όλη την ημέρα ώστε να διευκολύνεται η κυκλοφορία. Αλλά όπως γίνεται σε οποιοδήποτε άλλο μέρος στην Παλαιστίνη, οι αποφάσεις των ισραηλινών δικαστηρίων δεν εφαρμόζονται και ακόμα το χαρτί στο οποίο είναι γραμμένες δεν αξίζει καν και έτσι οι αγρότες-χωρικοί δεν έχουν καμία πρόσβαση στη γη τους. Στην πραγματικότητα, για να είναι ικανοί οι αγρότες να εργαστούν μια μέρα στη γη τους πρέπει να περάσουν δύο βδομάδες γραφειοκρατίας. Παρά τις όποιες αποφάσεις, τα κέφια και οι ορέξεις του κάθε μεμονωμένου Ισραηλινού στρατιώτη στην πύλη ή στα καταφύγια στο Karmei Tzur καθορίζουν και την τύχη της εργασίας μιας μέρας..

Έτσι, μια ομάδα 40 χωρικών και αγωνιστών από διάφορα μέρη συγκεντρώθηκε το περασμένο Σάββατο στο χωριό, χωρίς κανένα άλλο αντικείμενο παρά το γκρέμισμα του φράχτη. Μετά από ένα σύντομο περπάτημα από το χωριό, η μεγαλύτερη ομάδα των συγκεντρωμένων διασπάστηκε σε μικρότερες που άρχισαν να επιτίθενται σε διάφορα σημεία του φράχτη, με βαριοπούλες και κόφτες κλειδαριών. Περίπου 7 λεπτά γρήγορης και συστηματικής δουλειάς ήταν αρκετά για να καταστραφούν 20 μέτρα του φράχτη. Στο σημείο αυτό, ένας ιδιωτικός αστυνομικός άρχισε να τρέχει προς μια από τις ομάδες μας, προτείνοντας το όπλο του εναντίον τους απειλώντας τους να πυροβολήσει καταπάνω τους.

Μια δεύτερη ομάδα αντιμετώπισε ένα παρόμοιο περιστατικό, καθώς ένα στρατιωτικό τζιπ σταμάτησε δίπλα τους και οι στρατιώτες απείλησαν τους συντρόφους μας ενώ πιο πίσω οι ένοικοι του καταυλισμού προέτρεπαν τους στρατιώτες να πυροβολήσουν τους αγωνιστές. Οι δύο ομάδες γύρισαν στο χωριό και αποφάσισαν να καταστρέψουν ένα άλλο μέρος του φράχτη που βρίσκεται δίπλα σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και που εμποδίζει τους αγρότες να πλησιάσουν στη γη τους.

Οι σύντροφοι αυτοί κατάφεραν να κόψουν δέκα μέτρα περίπου από το φράχτη πριν καταφθάσει στρατιωτική περίπολος και κατάφερε να επιστρέψει στο χωριό χωρίς να παραστεί ανάγκη για βίαιη αντιμετώπισή τους από το στρατό.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.awalls.org/the_struggle_in_beit_ummar_escalates Επίσης, φωτογραφίες από τη δράση αυτή βρίσκονται στο http://www.awalls.org/the_struggle_in_beit_ummar_escalates_0

* Αναδημοσιεύτηκε στο A-Infos από την ιστοσελίδα της ισραηλινής ομάδας Anarchists Against The Wall (Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος) στο http://www.awalls.org Ελληνική μετάφραση «ούτε θεός-ούτε αφέντης» 18/4/2007

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]