user preferences

New Events

Yunanistan / Türkiye / Kıbrıs

no event posted in the last week

bir mAyıs'ta alanLARdayız; AmA...

category yunanistan / türkiye / kıbrıs | anarşist hareketin | press release author Saturday April 21, 2007 03:47author by Ankara Anarşi İnisiyatifiauthor email ank_aa at yahoo dot comauthor address İncesu Caddesi Büyüktepe Sokak 2/7 Kolej-İncesu Report this post to the editors

Bir Mayıs, yıllardır, sol örgütlerin kelle hesabı yaptıkları, devletin belirlediği sınırlar içerisine hapsedilmiş, sıkıcı bir geçit töreni havasında sürüp gidiyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse, anarşistler olarak bizler, bu geçit törenlerine 'pet-shop'ta kafes içinde beğenilmeyi bekleyen evcil kedicikler gibi katılmayı pek de içimize sindiremiyoruz. Bununla birlikte, bu yürüyüşleri, pankartlarımızla, bildirilerimizle, sloganlarımızla kendi görüşlerimizi diğer insanlara aktarmanın bir aracı olarak görmenin ötesinde, benzer düşüncelere sahip diğer insanlarla tanışmamız açısından da önemli bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Tam da bu nedenle, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs yürüyüşüne katılmaya karar verdik.

Bu yıl özelinde, çalışan sınıfın taleplerinin dile getirildiği bir gün olmanın ötesinde 1 Mayıs'ı farklı kılan bir başka yönü, 1977'de devlet tarafından gerçekleştirilen katliamdan 30 yıl sonra ilk kez İstanbul Taksim meydanına çıkılmasının düşünülmesidir. Valiliğin karşı çıkmasına rağmen, çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşları ile sol gruplar Taksim meydanına çıkma konusunda kararlı görünüyorlar. Benzeri bir çağrı, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da toplanan anarşistler tarafından da yapıldı. Bizler, devletçe dayatılan yasağa karşın 30 yıl sonra Taksim'e çıkılma kararlılığının ve anarşistlerin de bu konuda irade beyanında bulunmalarının önemli olduğunu düşünüyoruz. Kuşkusuz, anarşistlerin birlikte eylem yapma geleneklerini geliştirmelerinin gerekli olduğuna da inanıyoruz. Bununla birlikte, bu gibi ortak eylem kararlarının, tek bir eyleme odaklanmayıp anarşist mücadelenin eşgüdümüne yönelik olarak sürekli iletişimi hedefleyen toplantılar, buluşmalar ve politik mücadelenin yanı sıra yaşamın kendi içinde paylaşıma dönük çeşitli etkinlikler yoluyla birbirini daha yakından tanıyacak olan anarşist gruplar ve bireyler tarafından geliştirilmesi gerektiği kanısındayız. İstanbul'daki anarşistlerin çağrısını da bu görüş çerçevesinde değerlendiriyoruz. Bu bağlamda, grubumuzdan bazı arkadaşlarımız, diğer anarşistlerle birlikte Taksim meydanında olmak amacıyla İstanbul'a gitmeyi planlıyorlar.

Öte yandan, yereldeki mücadelenin öneminin farkında olan bizler, Ankara'daki 1 Mayıs yürüyüşüne katılacağız. Çeşitli çağrı ve duyumlar üzerinden bir şekilde 1 Mayıs'ta Ankara'da yürümeye hazırlanan anarşistlere de, kapımızın açık olduğunu söylemek istiyoruz. İsteyenler 1 Mayıs öncesinde aşağıdaki email adresimizden bizimle iletişim kurabilirler, isteyenler eylem alanında bizimle yan yana yürüyebilirler.

devletlerin, kapitalizmin ve cinsiyetçiliğin olmadığı bir dünya için...
dans edebileceğimiz bir devrim için...
anarşi için...

bir mAyıs'ta alanLARdayız...


Ankara Anarşi İnisiyatifi

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]