user preferences

Recent articles by windstorm
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ινδονησία / Φιλιππίνες / Αυστραλία Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος

A National Myth Apr 25 21 by Melbourne Anarchist Communist Group

War crimes Jan 04 21 by Melbourne Anarchist Communist Group

Κανένας πόλε ... Sep 13 20 by MACG

Συγκέντρωση Ειρήνης

category Ινδονησία / Φιλιππίνες / Αυστραλία | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Νέα author Thursday June 21, 2007 13:44author by windstorm Report this post to the editors

Eναντίον στρατιωτικών ασκήσεων Αυστραλίας-ΗΠΑ

Μετάφραση από http://imcathenscommunity.ath.cx

Μεταξύ 17 και 24 Ιούνη, σε συγκέντρωση ειρήνης χιλιάδες άνθρωποι θα συναντηθούν στην παραλιακή πόλη του Yeppoon στην Αυστραλία, για να εναντιωθούν στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Αυστραλίας που θα γίνουν στον κοραλλιογενή ύφαλο της περιοχής και τριγύρω. Πάνω από 20.000 αμερικανοί και 10.000 αυστραλιανοί στρατιώτες έχουν ήδη εμπλακεί στη επιχείρηση «Τυχερό ξίφος 07» από το Μάη. Η συγκέντρωση θα σηματοδοτήσει την έναρξη των γυμνασίων με πραγματικά πυρά στον κόλπο στρατιωτικών γυμνασίων «Shoalwater».

Τα άτομα που αντιτίθενται στα γυμνάσια λένε ότι αυτά απειλούν το οικοσύστημα της περιοχής όπως τις αβαθής λίμνες Ramsar, είδη ύπο εξαφάνιση όπως θαλάσσιες αγελάδες, πράσινες χελώνες και φάλαινες και τα τοπικά αποθέματα νερού. Έχουν εντοπίσει την παρουσία πυρηνοκίνητων πλοιαρίων, πυρηνικών όπλων, απαγορευμένων εκρηκτικών όπως απεμπλουτισμένου ουρανίου και άλλες τοξίνες σε ανησυχητικά επίπεδα.Υποστηρίζουν ότι τα κοινά γυμνάσια, που αποτελούν την μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Αυστραλία από το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, δείχνουν την αυξανόμενη συνεργασία με το σάπιο καθεστώς Μπους και τους παράνομους και αντιδημοφιλής πολέμους του.

Τον Ιούνη η Διεθνής Επιτροπή για τη διάσωση της Φάλαινας καταδίκασε το Αμερικάνικο πολεμικό ναυτικό για την χρήση σόναρ στα γυμνάσια «Τυχερό ξίφος 07» σαν απειλή για τις φάλαινες που μεταναστεύουν και περνούν από τον κορραλιογενή ύφαλο. Το Αμερικάνικο κέντρο για τη Βιολογική ποικιλία μήνυσε το Αμερικάνικο ναυτικό για τη χρήση σόναρ στη Χαβάι.

Πρόσφατα η Αυστραλιανή κυβέρνηση επέτρεψε στο Υπουργείο Άμυνας να αγοράσει βόμβες συστοιχίας, υποσκάπτοντας μια συμφωνία ενάντια στις νάρκες και προσπάθειες για μείωση του παγκόσμιου προβλήματος των ναρκών ξηράς.

Η Συγκέντρωση Ειρήνης θα διεξαχθεί την εβδομάδα του Ιούνη 18-24. Περιλαμβάνει δημόσιες συζητήσεις, συναλίες, πορείες, δράσεις, και θεατρικά δρώμενα.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]