user preferences

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΦΑΚΕΛΩΝΕΙ

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Έγκλημα, Φυλακή, Σωφρονισμός | Νέα author Thursday May 26, 2005 18:21author by ΟRA MIDEN Report this post to the editors

Κάμερες: Το Υπ. Δημοσίας Τάξης σας υπενθυμίζει «Το Ψέμα είναι Αλήθεια, Η Ελευθερία είναι Υποταγή, Η άγνοια είναι δύναμη»

Στις 24/5/2005 έληξε η εξάμηνη άδεια που η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε, από τις 25/11/2004, παραχωρήσει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τη λειτουργία του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στους δρόμους της Αθήνας, με πρόσχημα τη διαχείριση της κυκλοφορίας υπό προϋποθέσεις.

Αξίζει να υπενθυμισθεί ότι η «βάφτιση» του ρόλου των καμερών σε ρυθμιστικό κυκλοφορίας αποτέλεσε την ύστατη λύση στην κρατική ανάγκη για κοινωνικό έλεγχο προκειμένου να μην κριθεί ότι η υπερβολική και ξαφνική κρατική εξάπλωση των συστημάτων εικονοληψίας σε δημόσιους χώρους θα οδηγούσε σε αδικαιολόγητους περιορισμούς ατομικών δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, δεδομένου ότι βάσει της αρχής της αναλογικότητας οι «πολίτες» δεν πρέπει να υποβάλλονται σε δυσανάλογες, σε σχέση με τον επιδιωκόμενο σκοπό, διαδικασίες συλλογής δεδομένων που τους καθιστούν μαζικά αναγνωρίσιμους σε οποιοδήποτε χώρο.

Αν και κατά το «νεκρό» χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων, μεταξύ 4/10/2004 και 25/11/2004, οι κάμερες εξακολουθούσαν να λειτουργούν παρότι τυπικά είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, ωσότου η Αρχή αποφασίσει για τη μελλοντική τους χρήση και παρά τις δημόσιες παρεμβάσεις και καταγγελίες για την παράνομη λειτουργία τους, αλλά και την πρότερη δήλωση αδυναμίας της Αρχής για έλεγχο τους ελλείψει προσωπικού, μια διαφορετική απόφαση δεν ήταν αναμενόμενη. Η αιτία είναι πολύ απλή. Όσο και αν η Α.Π.Δ.Π.Χ. διατυμπανίζει ότι έχει ιδρυθεί ως ανεξάρτητος διοικητικός φορέας έχει τον ίδιο «εργοδότη» με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας, το κράτος. Έτσι, παρά τις προφανείς ενδείξεις για τις βλέψεις και σκοπούς της ΕΛ.ΑΣ για παράνομη πολυσχιδή επεξεργασία δεδομένων με αποτέλεσμα την κατάφορη καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων, η συνεργός Αρχή, λαμβάνοντας την απόφαση υπ. αριθ. 63/2004, επέτρεψε τη λειτουργία του συστήματος παρακολούθησης με αποκλειστικό όμως σκοπό τη διαχείριση της κυκλοφορίας οχημάτων.

Η Άδεια Έληξε, το Φακέλωμα Συνεχίζεται

Μέσα στους τελεταίους 6 μήνες λειτουργίας το Υπουργείο σε συνεργασία με την αυτοαποκαλούμενη «ανεξάρτητη» (και στη συγκεκριμένη περίπτωση) «μυωπική» Αρχή κατάφεραν το μεν Υπουργείο να καταπατήσει κάθε μία από τις επιβεβλημένες προϋποθέσεις και η δε Αρχή, αν και με έδρα την Αθήνα, να κάνει προφανώς «τα στραβά μάτια» στο ηλεκτρονικό φακέλωμα όσων ζουν και κινούνται στο λεκανοπέδιο της Αττικής και το οποίο συστηματικά διενεργείται από το Υπουργείο, όπως αυτό αποδεικνύεται από σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Με βάση τους αυστηρούς περιορισμούς που τέθηκαν από την Αρχή για τη λειτουργία του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στους δρόμους της Αθήνας, οι παρακάτω ενδεικτικές φωτογραφίες αποδεικνύουν την κατ’ εξακολούθηση ανερυθρίαστη παραβίαση ατομικών ελευθεριών και κοινωνικών δικαιωμάτων από την ελληνική αστυνομία:

Κάμερες σε Αυτονομία
Φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι οι κάμερες δεν είναι για τη διαχείριση της κυκλοφορίας αλλά ένας κατασταλτικός μηχανισμός για την καταγραφή και τον έλεγχο όλων μας.
http://athens.indymedia.org/media.php?galId=35

Ευχαριστω τον συντροφο Tar.
ΟΡΑ ΜΗΔΕΝ>

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]