user preferences

Αλληλεγγύη στους Χιλιανούς συντρόφους

category Βολιβία / Περού / Ισημερινός / Χιλή | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Friday May 27, 2005 13:40author by Organizacion Comunista Libertaria (OCL) - Chile - OCL - Chile Report this post to the editors

Απεργία πείνας και δίψας στις Φυλακές Υψίστης Ασ&#

Greek translation by Dmitri of “Declaration of support with Hunger Strikers”

Με τη δημόσια αυτή δήλωση επιθυμούμε να επιδείξουμε την αδελφική μας υποστήριξη και αλληλεγγύη με το νέο κίνημα που άρχισε με τους πολιτικούς κρατούμενους, οι οποίοι κρατούνται με βάση τον Αντιτρομοκρατικό Νόμο, που αποτελεί κληρονομιά από την εγκληματική δικτατορία καθώς και ένα άκρως χρήσιμο εργαλείο για την παρούσα κυβέρνηση, που το χρησιμοποιεί αδιάκριτα ως μέσο, όχι μόνο για να ποινικοποιήσει τους δίκαιους κοινωνικούς αγώνες, αλλά ακόμα και για να χτυπήσει το λαό των ιθαγενών Mapuche, που κινητοποιείται με αιτήματα γη, ελευθερία και αυτονομία.

Με τη δήλωση αυτή, θέλουμε, επίσης, να επιδείξουμε την ενεργητική μας άρνηση στην παρούσα κατάσταση, με την οποία, από κοινωνικής άποψης, εξοστρακίζεται η τεράστια πλειοψηφία των εργαζομένων, των φοιτητών και των τοπικών κοινοτήτων.

Παρέχουμε, ακόμα, την υποστήριξή μας στις προτάσεις και το αντικείμενο των πολιτικών κρατουμένων που αγωνίζονται για τον τερματισμό της φυλάκισής τους και την ελευθερία τους.

Καλούμε, επίσης, όλες τις κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις που συμμετέχουν στον αγώνα εναντίον της παρούσας κατάστασης να συνδέσουν τους διάφορους και ποικίλους αγώνες για την ελευθερία των πολιτικών κρατουμένων, των Χιλιανών, των ιθαγενών Mapuche και των διεθνιστών και για ένα τέρμα της ισχύος του Αντιτρομοκρατικού Νόμου

Ζήτω αυτοί που αγωνίζονται!

Όχι αγώνες χωρίς αλληλεγγύη!

Ελευθεριακή Κομμουνιστική Οργάνωση (Organizacion Comunista Libertaria) OCL - Chile

Σαντιάγκο, 19 May 2005 Δημόσια Δήλωση Η πολιτική φυλακή εξακολουθεί να υπάρχει ως ένα χρήσιμο εργαλείο για το καπιταλιστικό σύστημα και τη δημόσια τάξη του. Στη Χιλή, υπάρχουν ακόμα 6 πολιτικοί κρατούμενοι, οι οποίοι δεν ευεργετήθηκαν από την αμνηστία του Αυγούστου 2004, εξαιτίας διαφόρων «τεχνικών, νομικών» λόγων.

Ήδη έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από αυτό το πολιτικό γεγονός και έχουμε τώρα ένα νέο Νομοσχέδιο στις 4 Μαΐου 2005, το οποίο συζητήθηκε από το Chamber of Deputies (υπουργικό συμβούλιο), ένα νομοσχέδιο με το οποίο επιχειρείται να αλλάξει η κατάσταση με τους πολιτικούς κρατούμενους εκείνους οι οποίοι καταδικάστηκαν βάσει του Αντιτρομοκρατικού Νόμου, που ψηφίστηκε για να ποινικοποιήσει τους κοινωνικούς και λαϊκούς αγώνες.

Το νομοσχέδιο, υποστηριζόμενο από δέκα υπουργούς του εθνικού συνασπισμού, με τις εγγυήσεις της Καθολικής Εκκλησίας, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλων λαϊκών οργανισμών, βρίσκεται τώρα στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου θα συζητηθεί, πριν κατατεθεί για ψήφιση.

Ο αγώνας μας για ελευθερία έχει ρίζες στη νόμιμη συμμετοχή διαφορετικών παραγόντων και τομέων της Χιλιανής κοινωνίας και σε μια αλυσιδωτή διαταραχή που έχει ενορχηστρωθεί εναντίον μας όλα αυτά τα χρόνια: ένας μέσος χρόνος δεκατριών χρόνων στη φυλακή, έντεκα χρόνια στις σκληρές συνθήκες της Φυλακής Υψηλής Ασφαλείας, χωρίς μια παραδεκτή και αποτελεσματική υπεράσπιση, βασανισμένοι μέσω της κράτησης και απομόνωσής μας, καταδικασμένοι από τους πιο άχρηστους δικαστές της Χιλιανής Δικαιοσύνης, τους στρατιωτικούς δικαστές, που είναι και κατήγοροι και δικαστές ταυτόχρονα, παραβιάζοντας τις αρχές της διεθνούς νομοθεσίας.

Δεν αρνηθήκαμε ποτέ το έργο μας ως ανατρεπτικών και επαναστατών. Είμαστε μαχητές που αντιμετωπίσαμε τη δολοφονική δικτατορία και τους νεοφιλελεύθερους διαδόχους της, επιζητώντας να οικοδομήσουμε μια κοινωνία όπου οι διαφορετικοί λαοί και κοινότητες να μπορούν να ζήσουν σε πληρότητα και ευτυχία.

Δεν είμαστε τρομοκράτες και, εκτός από την περίοδο της φυλάκισής μας, ζούσαμε έξω από με αξιοπρέπεια και όνειρα. Εδώ η μόνη τρομοκρατία που υπάρχει είναι αυτή του Κράτους.

Εμείς οι πολιτικοί κρατούμενοι στις Φυλακές Υψηλής Ασφαλείας, θεωρώντας τα όσα έχουμε ήδη πει σ’ αυτή τη Δήλωση, αποφασίσαμε να αρχίσουμε απεργία πείνας και δίψας αορίστου διαρκείας, ως ένα τελευταίο μέσο για να αποκτήσουμε την ελευθερία μας τώρα.

Η κινητοποίησή μας αυτή είναι μια προσπάθεια να επιταχύνουμε τα κοινοβουλευτικά μέτρα και να εξασφαλίσουμε το ότι η επιτυχής τους εφαρμογή δεν θα διαλυθεί με τον καιρό και ότι η κυβέρνηση θα κλείσει, τελικά, αυτό το 15ετές κεφάλαιο της πολιτικής φυλάκισης, εκπληρώνοντας τη δημόσια πολιτική της υποχρέωση. Οι όροι για την αποδοχή του σχεδίου αυτού υπάρχουν ήδη και αυτό που λείπει είναι μόνο η απόφαση και η πολιτική θέληση γι΄ αυτή.

Τέλος, θέλουμε να σημειώσουμε, με τη διευκρίνιση ότι αυτή πάντα αποτελούσε τη στάση μας, ότι είμαστε και θα παραμείνουμε συνεπείς μαχητές εναντίον της ασυδοσίας και ποτέ δεν θα είμαστε απολογητές των δολοφόνων και βασανιστών του λαού μας.

Αγώνας για την ελευθερία και για το τέλος του Αντιτρομοκρατικού Νόμου!

Ελεύθεροι όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι τώρα!

Να απελευθερωθούν οι Pablo, Vargas, Hardy, Peρa, Claudio και Melgarejo!

«CONVERGENCIA POR LA LIBERTAD» COLLECTIVE OF POLITICAL PRISIONERS

Santiago, Cαrcel de Alta Seguridad, 16 May 2005

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]