user preferences

Διεθνές Συνέδριο

category Διεθνή | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday September 11, 2007 19:41author by CGT Andalucia Report this post to the editors

Από την ισπανική CGT

Διεθνές Συνέδριο συνδικαλισμού της βάσης και απαρχής κοινωνικών δεσμών των χωρών της Ευρώπης και των χωρών του Maghreb. Μάλαγα 28- 30 Σεπτέμβρη 2007.

Διεθνές Συνέδριο συνδικαλισμού της βάσης και απαρχής κοινωνικών δεσμών των χωρών της Ευρώπης και των χωρών του Maghreb. Μάλαγα 28- 30 Σεπτέμβρη 2007.

Το Συνέδριο οργανώνεται από την αναρχοσυνδικαλιστική CGT της Ισπανίας και θα γίνει στη Μάλαγα στις 28, 29 και 30 Σεπτέμβρη 2007.

Πρόσφατα διοργανώθηκαν διάφορες συναντήσεις μεταξύ διαφορετικών συνδικαλιστικών οργανώσεων και στο χώρο της Ευρώπης, αλλά και μεταξύ συνδικάτων ευρωπαϊκών χωρών και χωρών του λεγόμενου Maghreb, δηλαδή, για να το πούμε αλλιώς, του μεσογειακού χώρου.

Οι συναντήσεις αυτές είχαν επίσης ως αντικείμενο την εναντίωση στην παρούσα διεθνή νεοφιλελεύθερη πολιτική. Επιπλέον και παράλληλα με τις συναντήσεις αυτές, αναπτύχθηκε ένα δίκτυο σχέσεων, πληροφόρησης και δραστηριοτήτων αλληλεγγύης μεταξύ οργανώσεων στις βόρειες και νότιες πλευρές της περιοχής της Μεσογείου με κοινό αντικείμενο την κατά κάποιο τρόπο εναντίωση στη γενικότερη νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Για διαφορετικούς λόγους, βρισκόμαστε σήμερα χωρίς έναν χώρο που να είναι σταθερός ως αναγκαιότητα της ανάπτυξης δραστηριοτήτων ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, χώρο που να χαρακτηρίζεται όχι απλώς και μόνο από αιτήματα, αλλά και από συνδικαλιστική δράση ανεξάρτητη από θεσμούς, κόμματα, θρησκείες κ.λπ., από μια τέτοια λειτουργία που να είναι συμμετοχική, οριζόντια και από τη βάση και να χαρακτηρίζεται από μια μαχητική στάση που να πηγαίνει πέρα από επίσημες δηλώσεις.

Η διοργάνωση του εν λόγω Συνεδρίου έχει ήδη καταρτισθεί. Το Συνέδριο θα γίνει σε ένα hοstel (ξενώνα) στη Μάλαγα. Θα υπάρξει ταυτόχρονη μετάφραση στα αγγλικά και γαλλικά των εργασιών του. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να μοιραστούμε βαθιές αναλύσεις για διαφορετικά προβλήματα, αλλά να επιτύχουμε μια τέτοια συναίνεση ώστε να φτάσουμε σε μερικές μίνιμουμ συμφωνίες που θα μας επιτρέψουν να αναπτύξουμε δραστηριότητες με έναν τρόπο που να δείχνει μια ξεκάθαρη και οργανωμένη απάντηση στο νεοφιλελευθερισμό.

Ελπίζουμε να σας δούμε στη Μάλαγα.

Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων της CGT

CGT Ανδαλουσίας

http://www.novedadescgt.info/spip.php?article511

* Δημοσιεύτηκε στα Anarkismo.net και A-Infos.Ελληνική μετάφραση «ούτε θεός-ούτε αφέντης», 10/9/2007

This page has not been translated into Nederlands yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]